Лазар Нешић Написано Јануар 15, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2012 Vi mora da se šegačite sa nama. Ко? Ја? Ни најмање. Зашто? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јануар 15, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2012 Ко? Ја? Ни најмање. Зашто? zbog ovoga g Lazare Коначно права питања! Али, ја сад немам храбрости да на њих одговорим, јер ипак пишем под правим именом и презименом...можда једног дана, сад је прерано о томе причати, а многи и не би то схватили добронамерно. Као што рече Ратко С., треба истински критиковати, а не површно. Иначе, слика је крајње патолошка, а име јој је воља за моћ. Толико kao da nam prosipate priču o Iluminatima,masonima i ostalim zavjerama. Jesmo li mi članovi Crkve Hristove ili ne? "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јануар 15, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2012 zbog ovoga g Lazare kao da nam prosipate priču o Iluminatima,masonima i ostalim zavjerama. Jesmo li mi članovi Crkve Hristove ili ne? Да, може да зазвучи тако...можда сам претерао у опису. Хтео сам да кажем да је компликовано и да ће нам требати много разборитости. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јануар 15, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2012 Onda se izvinjavam. A zasigurno će trebati dosta razboritosti i strpljenja "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јануар 15, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2012 Onda se izvinjavam. A zasigurno će trebati dosta razboritosti i strpljenja Да, извињавам се и ја на неумерености. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Јануар 15, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2012 ..."Какав ентузијазам, Нишизаво. Али, веруј ми, када се гледа са стране, и ових много "патетисати" имају патетични тон. Није патетика обавезно везана за пијетизам."- Ратко С. Да, али како ти оно беше Ратко рече једном: Ето, тако некако и ти разумеш Нишизавине речи, јел? Лазаре, немој да форсираш зицер, да га јуриш по сваку цену. Нећеш га добро одмерити у том случају. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јануар 15, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2012 Лазаре, немој да форсираш зицер, да га јуриш по сваку цену. Нећеш га добро одмерити у том случају. Важи. Ево, већ сам се напред извинио на "префорсирању". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Јануар 15, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2012 Коначно права питања! Али, ја сад немам храбрости да на њих одговорим, јер ипак пишем под правим именом и презименом...можда једног дана, сад је прерано о томе причати, а многи и не би то схватили добронамерно. Као што рече Ратко С., треба истински критиковати, а не површно. Иначе, слика је крајње патолошка, а име јој је воља за моћ. Толико Сасвим довољно. thank_you777 Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 15, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 15, 2012 koliki broj ljudi koji su ovde pisali imaju realno iskustvo komunikacije sa episkopom-da ne kažem,bliski susret 3. vrste LOL ponekad mislim da mnogi od nas kada pišu ne pričaju iz iskustva već imaju nekog fiktivnog episkopa na umu,nekog ko je po definiciji glava Crkve, ikona Hristova,nekoga koji je nosilac celokupne duhovnosti u svojoj eparhiji ali ne i konkretnu ličnost jer epikop jeste sve što sam pomenuo PLUS konkretna ličnost Драшко је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јануар 15, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2012 Oh, Sofija, gde si...? Cemu oholost? Pa, sve se vec dogodilo... Nema nista novo pod kapom nebeskom. Samo, eto, pristizu nove gordosti... Treba promeniti, treba promeniti, treba promeniti... Jer, mi samo znamo sta je hriscanstvo,I, zato, treba promeniti i promeniti i promeniti i usreciti ove neznavene pravoslavce koji se samo mole i poste, a pojma nemaju... Dosadni ste. Zar da me to ukloni sa puta prema Gospodu...? odlicno si ovo rekla. Kad bi neko poucavao 'smirenim rijecima a jakim argumentima'... ljudi svojim nestrpljenjem i gordoscu, netrpeljivoscu prema onima koji 'ne razumiju i robovi su autoritetu' (u vjeri i Crkvi zasnovanoj na odricanju od prirodne gordosti, smirenju, poslusnosti i poslusanju) lose zastupaju svoje ideje, tj. samo izazovu sumnju u to sto pricaju. Ako je pitanje 'cemu primat monastva', koji uopste nije, nego zbog toga sto se episkopi biraju od njih - eto pitanja, a zasto da ne bude i dalje i do kraja vijeka tako, - jer je sama Glava Crkve bio kao monah, tacnije, monah u svijetu. Skoro svi episkopi su doktori teologije, a nijedan nije bez fakulteta. Monasi nikad svi ne mogu da budu svestenosluzitelji, i ne mogu svi ocekivati pocasti... Sto se tice gordosti, volje za vlascu, mirski svestenici su bez premca. A citala sam nekad davno, prije 20 i vise godina, kad su jos bile samo knjige a ne internet, da u poslednja vremena nece vise biti monaha, da ce poslednji monasi biti u svijetu. Kao da, sa ovim anti-monaskim trendom, polako krecemo prema tome... zasto ne preformulisati pitanje u 'cemu uopste monastvo?' ili 'zasto da svi svestenosluzitelji ne budu celibatni'? Monasi su bili i ostali oni izabrani, oni koji svo svoje vrijeme i sav zivot svoj posvecuju samo Bogu, odrekli su se svega sto odvlaci paznju i energiju na drugo. Sve sto smo o nasoj vjeri naucili, o ociscenju od strasti (a prvo gordosti) radi usavrsavanja u vrlini, naucili smo od monaha, ili od onih koji su monaski u svijetu zivjeli. Jednostavno, svidjalo se to nasem egu ili ne, od ugadjanja tijelu, egu, i svijetu, ne ostade puno od hriscanske vrline... Treba da budemo sretni sto monasi (jos) postoje, i sto odrzavaju svijet svojim molitvama. Желе Зека, -Владимир- and Anette је реаговао/ла на ово 3 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 15, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2012 Kakvo pitanje! Na stranu to što si voljan da objasniš neke stvari,ali kako ti poveza monarhiju i episkopstvo na ovim temeljima?! Немаш разлике између монархије и епископства у административним пословима, не знам шта је не јасно? И монарх и епископ имају једну област и једну групу људи на управљању. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 15, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2012 odlicno si ovo rekla. Kad bi neko poucavao 'smirenim rijecima a jakim argumentima'... ljudi svojim nestrpljenjem i gordoscu, netrpeljivoscu prema onima koji 'ne razumiju i robovi su autoritetu' (u vjeri i Crkvi zasnovanoj na odricanju od prirodne gordosti, smirenju, poslusnosti i poslusanju) lose zastupaju svoje ideje, tj. samo izazovu sumnju u to sto pricaju. Ako je pitanje 'cemu primat monastva', koji uopste nije, nego zbog toga sto se episkopi biraju od njih - eto pitanja, a zasto da ne bude i dalje i do kraja vijeka tako, - jer je sama Glava Crkve bio kao monah, tacnije, monah u svijetu. Skoro svi episkopi su doktori teologije, a nijedan nije bez fakulteta. Monasi nikad svi ne mogu da budu svestenosluzitelji, i ne mogu svi ocekivati pocasti... Sto se tice gordosti, volje za vlascu, mirski svestenici su bez premca. A citala sam nekad davno, prije 20 i vise godina, kad su jos bile samo knjige a ne internet, da u poslednja vremena nece vise biti monaha, da ce poslednji monasi biti u svijetu. Kao da, sa ovim anti-monaskim trendom, polako krecemo prema tome... zasto ne preformulisati pitanje u 'cemu uopste monastvo?' ili 'zasto da svi svestenosluzitelji ne budu celibatni'? Monasi su bili i ostali oni izabrani, oni koji svo svoje vrijeme i sav zivot svoj posvecuju samo Bogu, odrekli su se svega sto odvlaci paznju i energiju na drugo. Sve sto smo o nasoj vjeri naucili, o ociscenju od strasti (a prvo gordosti) radi usavrsavanja u vrlini, naucili smo od monaha, ili od onih koji su monaski u svijetu zivjeli. Jednostavno, svidjalo se to nasem egu ili ne, od ugadjanja tijelu, egu, i svijetu, ne ostade puno od hriscanske vrline... Treba da budemo sretni sto monasi (jos) postoje, i sto odrzavaju svijet svojim molitvama. Мало је претхерано рећи да монаси одржавају свијет својим молитвама. Свијет се одржава док пистоји и десет праведника па били монаси били мирјани, и постојаће још док год има потенцијала да се јеванђеље чује и да људи познају истину. Друго, сасвим је нормално да монаштво отшелничокг типа нестане. Монаси су некад бјежали ид свијета у горе и неприступачне литице, данас је вријеме кад ни не можеш побјећи од свјијета, свијет долази монасима. Данас нема готово кутка осим дубоких океана, гдје људска нига није крочила. Не треба то повезивати са задњим временим, можда и јеу можда и нису. Не знамо ми то тачно. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јануар 16, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2012 Oh, Sofija, gde si...? Cemu oholost? Pa, sve se vec dogodilo... Nema nista novo pod kapom nebeskom. Samo, eto, pristizu nove gordosti... Treba promeniti, treba promeniti, treba promeniti... Jer, mi samo znamo sta je hriscanstvo,I, zato, treba promeniti i promeniti i promeniti i usreciti ove neznavene pravoslavce koji se samo mole i poste, a pojma nemaju... Dosadni ste. Zar da me to ukloni sa puta prema Gospodu...? Шта ћеш, ако има нечег што није никад мањкало у Србији то су људи који најбоље знају како други треба да раде свој посао. Пробај да ископаш обичну рупу у свом дворишту и наћи ће се неко да каже "не ваља ти то, ја бих то другачије" , а прстом неће да мрдне да ти помогне. Што каже народна прича , свету се не може угодити. feeble and anajrim је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Јануар 16, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2012 http://www.mediafire.com/?wh9oxdu4p218zwh "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јануар 16, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2012 Skoro svi episkopi su doktori teologije, a nijedan nije bez fakulteta. Monasi nikad svi ne mogu da budu svestenosluzitelji, i ne mogu svi ocekivati pocasti... Sto se tice gordosti, volje za vlascu, mirski svestenici su bez premca. Од укупног броја наших епископа, ни половина нису доктори теологије. Чак мислим да је у питању јако мали број. Тако да ово што сте написали не стоји. А ово о жељи за влашћу "мирских" (иначе, термин који је такође поптуно погрешан и накарадан) свештеника је потпуна небулоза. Мада, разумем вас, можда никада нисте упознали ни једног свештеника. Или, можда сте завидни неком, па ово пишете из личне фрустрације (уосталом, као што је мени пребацивано да пишем о монашкој власти из личне фрустрације). Ожењено свештенство је најбољи део наше Цркве (међу епископима, монасима и лаицима заједно), убедљиво најбољи. Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука