Желе Зека Написано Јануар 15, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2012 Буквално ми свака мисао звучи патетично. Искушење неко. gringrin Биће да је то,али заиста има понекад и патетике у нашим размишљањима и ставовима dada Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Јануар 15, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2012 Кад бисмо се придржавали система вредности који нам Христ проповеда све би дошло на своје место. Овако имамо гомилу правила која кад се зброје на крају као да искључују закон љубави Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јануар 15, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2012 Црква је у толико јадном стању... Hm,da... A eto vidite da je baš takva situacija u Crkvi, nekada, dovela do pojavljivanja monaštva! A sada ta ista crkva optužuje monaštvo za svoju nesposobnost i traži krivca u drugome. I dalje mi ova tema nije jasna,ali očigledno ćemo saznati u svoje vrijeme "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јануар 15, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2012 Постављаш ово питање у контексту "пожељног повезивања" или "непожељног"? Kakvo pitanje! Na stranu to što si voljan da objasniš neke stvari,ali kako ti poveza monarhiju i episkopstvo na ovim temeljima?! "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Јануар 15, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2012 Биће да је то,али заиста има понекад и патетике у нашим размишљањима и ставовима dada Мислим да је то једно од већих искушења кад разговарамо о вери,посебно о цркви. :-[ Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Јануар 15, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2012 Hm,da... A eto vidite da je baš takva situacija u Crkvi, nekada, dovela do pojavljivanja monaštva! A sada ta ista crkva optužuje monaštvo za svoju nesposobnost i traži krivca u drugome. I dalje mi ova tema nije jasna,ali očigledno ćemo saznati u svoje vrijeme Па има ли људскије слабости него упирати прстом у другог кад је кривица у питању. Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јануар 15, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2012 U stvari ,po ovoj temi optužuje ga za sposobnost!?? "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Јануар 15, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2012 Monaštvo i volja za moć...problem ili LOL Мислим да је ЛОЛ Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Јануар 15, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2012 Hm,da... A eto vidite da je baš takva situacija u Crkvi, nekada, dovela do pojavljivanja monaštva! A sada ta ista crkva optužuje monaštvo za svoju nesposobnost i traži krivca u drugome. I dalje mi ova tema nije jasna,ali očigledno ćemo saznati u svoje vrijeme Рано монаштво је било веома одбојно према примању јерархијских чинова. Свети Јероним Стридонски је нпр. веровао да монах не да не би требало да буде епископ, него да не би требало да буде ни презвитер... И сам је био малтене на силу рукоположен за презвитера, али ипак никада није служио као презвитер (иако је био рукоположен)... Не треба бркати целибатно свештенство са монаштвом... w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Јануар 15, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2012 Није ли циљ свих нас моћ,моћ владања над собом,над својим страстима,слабостима,моћ да се усавршавамо. А како рече професор Јеротић,моћ владања над другима неодољива је сласт тамне стране човековог бића. dusha, anajrim and Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 3 Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јануар 15, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2012 Рано монаштво је било веома одбојно према примању јерархијских чинова. Свети Јероним Стридонски је нпр. веровао да монах не да не би требало да буде епископ, него да не би требало да буде ни презвитер... И сам је био малтене на силу рукоположен за презвитера, али ипак никада није служио као презвитер (иако је био рукоположен)... Не треба бркати целибатно свештенство са монаштвом... možeš li mi približiti pojam celibatnog sveštenstva u pravoslavlju? "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Јануар 15, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2012 Боље променити променити променити него патетисати патетисати патетисати патетисати патетисати патетисати патетисати патетисати патетисати патетисати патетисати патетисати патетисати патетисати патетисатипатетисати патетисати патетисати патетисати патетисати патетисати патетисати патетисати ... Какав ентузијазам, Нишизаво. Али, веруј ми, када се гледа са стране, и ових много "патетисати" имају патетични тон. Није патетика обавезно везана за пијетизам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јануар 15, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2012 О каквој се власти уопште ради. Откуд толико простора за некакву власт над другима у цркви Христовој где је Христос једина власт? Је л власт над управљањем новчаним средствима?Или је духовног карактера (у начину проповедања и слично) _ И који су хришћански квалитети које треба да поседује један епископ ? Коначно права питања! Али, ја сад немам храбрости да на њих одговорим, јер ипак пишем под правим именом и презименом...можда једног дана, сад је прерано о томе причати, а многи и не би то схватили добронамерно. Као што рече Ратко С., треба истински критиковати, а не површно. Иначе, слика је крајње патолошка, а име јој је воља за моћ. Толико angst and Sinergija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јануар 15, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2012 ..."Какав ентузијазам, Нишизаво. Али, веруј ми, када се гледа са стране, и ових много "патетисати" имају патетични тон. Није патетика обавезно везана за пијетизам."- Ратко С. Да, али како ти оно беше Ратко рече једном: Наши одговори, наше разумевање другог (онога што је други рекао), начин на који учествујемо у другом, начин на који доживљавамо другог, је прилично јасна слика онога нашег изнутра, а понајвише квалитета наших духовних, мада више душевних, амортизера. Ето, тако некако и ти разумеш Нишизавине речи, јел? angst је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јануар 15, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2012 Vi mora da se šegačite sa nama. "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука