Аурор Написано Јун 12, 2015 Пријави Подели Написано Јун 12, 2015 А она класична претпоставка да ће на крају Џон Снежни и Денерис да се уједињени боре против Ходача? Now you listen to me, and you listen good (potencijalni spoiler sledi): Drugi uopste nisu bezumna sila haosa i zla i zapravo su tu da spasu sebe i Westeros od ponovo rodjenog Azor Ahai-a, koji ima tri zmaja i ogromna je opasnost za ceo svet. To je istinska svrha njihovog delovanja, a rekao sam sta ih je verovatno probudilo. Racunam da ce da uspeju u tome i da ce Jon Snow (jer ima krv Starkova, tj. Drugih, a i Targarjena, tj. zmajeva) onda na ovaj ili onaj nacin da bude medijator tog tesko izvojevanog primirja (koje je bilo i u Age of heroes, kada je Zid izgradjen) izmedju ljudi i Drugih, a ne da ce da ih Deneris spektakularno pobedi zmajevima kako se ocekuje. To je moguci (po mom misljenju verovatni) zavrsetak price. U LOTR smo imali bezumnu silu destrukcije (=orkovi) koja je bila vodjena mrznjom i onda porazena u epskom obracunu Dobra i Zla. To se ovde NECE DESITI. Drugi (Others, 'beli hodaci', kako god...) NISU isto sto i orkovi u LOTR. To je tipican storyline za epsku fantaziju, a GRRM je vise puta istakao koliko mu to ide na zivce i koliko je ASOIAF drugacija stvar. Ako mozda i zele da uniste ljudsku civilizaciju, to je da sebe spasu od ljudi, zmajeva i generalno magije povezane sa vatrom. Срђан Шијакињић and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 12, 2015 Пријави Подели Написано Јун 12, 2015 Не знам што се узбуђујете око измена које су сценаристи правили у односу на књигу. Ипак је сценарио њихов уметнички доживљај нечега, прилагођен медију који се разликује од медија на ком је оригинално дело настало. Meni nije bitno što su scenaristi pravili izmene u odnosu na knjigu, naravno da će ih praviti i naravno da će neke sporedne epizode izostaviti iako su zanimljive da bi ... problem je što su im određene izmene glupe... bad writing... i tu mislim da Maloprstićevu odluku da preda Sansu Boltonima i na Stanisovu odluku da ubije svoju ćerku. Ja nisam Stanisa nešto naročito gotivio ni u knjizi ni u seriji i ne mislim da je ovo pogrešna odluka zato što je Stanis dobrica, već se jednostavno ne uklapa u njegov karakter, niti u njegove interese (ubija svog jedinog naslednika). Mogli su skoro istu stvar da postignu tako što Stanis pronađe i žrtvuje neko od mnogobrojne Robertove vanbračne dece, imalo bi daleko više smisla. Аурор and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 12, 2015 Пријави Подели Написано Јун 12, 2015 Ja nisam Stanisa nešto naročito gotivio ni u knjizi ni u seriji i ne mislim da je ovo pogrešna odluka zato što je Stanis dobrica, već se jednostavno ne uklapa u njegov karakter, niti u njegove interese (ubija svog jedinog naslednika). Mogli su skoro istu stvar da postignu tako što Stanis pronađe i žrtvuje neko od mnogobrojne Robertove vanbračne dece, imalo bi daleko više smisla.To je lazy writing.Jer zasto bi uklapali u Stanisov karakter i u situaciju, kad mogu da imaju instant shock, kakve ima veze? -Владимир- and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јун 12, 2015 Пријави Подели Написано Јун 12, 2015 @@Господин Бореалис, Слажем се са свим, али мислим да је могуће да серија има другачији крај него књиге, јер су ходачи баш много другачије приказани него у књигама, бар на основу одломака које сам читао, пошто књиге нисам читао... Али све у свему, да, твоје предвиђање ми делује реално. Аурор је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 12, 2015 Пријави Подели Написано Јун 12, 2015 Now you listen to me, and you listen good (potencijalni spoiler sledi): Drugi uopste nisu bezumna sila haosa i zla i zapravo su tu da spasu sebe i Westeros od ponovo rodjenog Azor Ahai-a, koji ima tri zmaja i ogromna je opasnost za ceo svet. To je istinska svrha njihovog delovanja, a rekao sam sta ih je verovatno probudilo. Nije loša teorija, mada cenim da je Azor Ahai ipak John Snow.... videćemo... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јун 12, 2015 Пријави Подели Написано Јун 12, 2015 RYLAH је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 12, 2015 Пријави Подели Написано Јун 12, 2015 Nije loša teorija, mada cenim da je Azor Ahai ipak John Snow.... videćemo...Pa moguce, ali nema mnogo u prilog tome.Ja mislim da ce Jon Snow da ima istu ulogu koju je Night's King (a on je bio 13. Lord commander) imao u Age of Heroes, kad je ziveo - da doprinese stvaranju mira izmedju Others i ljudi. Mozda bude uzeo jednu njihovu za zenu, kao sto je on, a mozda bude i ljudsku zenu, kad se bude vratio kao jedan od Njih nakon... Pogledaj kako je sad bio mirotvorac izmedju Divljana i NW, ide mu to dobro, vidim ga i u buducnosti u nekoj ulozi te vrste (a to bi onda bila najznacajnija uloga price). Covek je rodjeni faktor mira i stabilnosti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јун 12, 2015 Пријави Подели Написано Јун 12, 2015 Zaboravljas da je Lepi rekao da ce John Snow da bude utepan u 10 epizodi Sem ako nas Lepi malo ne zeki "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 12, 2015 Пријави Подели Написано Јун 12, 2015 Zaboravljas da je Lepi rekao da ce John Snow da bude utepan u 10 epizodi Sem ako nas Lepi malo ne zeki Sto bi rekao Sam: 'don't worry about Jon, he always comes back...' Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јун 12, 2015 Пријави Подели Написано Јун 12, 2015 O je "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 12, 2015 Пријави Подели Написано Јун 12, 2015 Pa moguce, ali nema mnogo u prilog tome. Baci pogled na teorije (i to mainstream teorije, ima i mnogo luđih): http://awoiaf.westeros.org/index.php/Azor_Ahai/Theories UPOZORENJE: sadrži spoilere u odnosu na seriju Ja mislim da ce Jon Snow da ima istu ulogu koju je Night's King (a on je bio 13. Lord commander) imao u Age of Heroes, kad je ziveo - da doprinese stvaranju mira izmedju Others i ljudi. Mozda bude uzeo jednu njihovu za zenu, kao sto je on, a mozda bude i ljudsku zenu, kad se bude vratio kao jedan od Njih nakon... Pogledaj kako je sad bio mirotvorac izmedju Divljana i NW, ide mu to dobro, vidim ga i u buducnosti u nekoj ulozi te vrste (a to bi bila najznacajnija uloga). Pa covek je rodjeni faktor mira i stabilnosti Night's King nije doprineo miru izmedju Others i ljudi, već je uzevši svoju belu mladu izgubio dušu, proglasio se kraljem Noćne straže i maltretirao ih sve dok ga Kralj na Severu i Kralj s one strane zida nisu zajedničkim snagama pobedili. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јун 12, 2015 Пријави Подели Написано Јун 12, 2015 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 12, 2015 Пријави Подели Написано Јун 12, 2015 Baci pogled na teorije (i to mainstream teorije, ima i mnogo luđih): http://awoiaf.westeros.org/index.php/Azor_Ahai/Theories UPOZORENJE: sadrži spoilere u odnosu na seriju Night's King nije doprineo miru izmedju Others i ljudi, već je uzevši svoju belu mladu izgubio dušu, proglasio se kraljem Noćne straže i maltretirao ih sve dok ga Kralj na Severu i Kralj s one strane zida nisu zajedničkim snagama pobedili. - Veoma slabe indikacije za Jona. A Deneris je od Stanisa mnogo verovatnija, po mom misljenju. - e, ta prica objasnjava kako se zavrsio War for the Dawn i predskazuje kako ce se naredni konflikt zavrsiti. Jon ima krv Others preko Starkova i krv zmajeva od Rhaegara i ispunjava na taj nacin uslov, uzece zenu (zavisi samo da li ce da prezivi ili da umre i vrati se kao jedan od Njih), proglasiti se Kraljem na Zidu i napraviti mir kao pre sto je bio uspostavljen. Mozda se ljudi i udruze sa Drugima da suzbiju pretnju Targaryena sa zmajevima pre toga... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 12, 2015 Пријави Подели Написано Јун 12, 2015 A propo GRRM i orkova/Tolkiena, ono sto sam pominjao: " Much as I admire Tolkien, and I do admire Tolkien – he’s been a huge influence on me and his LORD OF THE RINGS is the mountain that leans over every other fantasy written since and shaped all of modern fantasy – there are things about it, the whole concept of the Dark Lord, and good guys battling bad guys, good versus evil, while brilliantly handled in Tolkien, in the hands of many Tolkien successors, it has become kind of a cartoon. We don’t need any more Dark Lords, we don’t need any more, ‘Here are the good guys, they’re in white, there are the bad guys, they’re in black. And also, they’re really ugly, the bad guys.’” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 12, 2015 Пријави Подели Написано Јун 12, 2015 To je istinska svrha njihovog delovanja, a rekao sam sta ih je verovatno probudilo. A sta ih je prethodni put probudilo, u Dugoj noci? To je mnogo bitnije za utvrdjivanje njihove istinske svrhe i delovanja nego ovo sada. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука