Jump to content

,,Мудрости" Мирољуба Петровића

Оцени ову тему

Guest Evgenik

Препоручена порука

пре 6 часа, Sasa Vojvoda рече

Никад то није рекао ни на једном предавању, ако је изјавио нешто, то је било на његовом форуму, и то кад га неко пита. Да он тако нешто каже на неком свом предавању, да говори људима против светиња, ја бих се први побунио.

Како је пљувао Богородицу? Питам те то, јер колико се сјећам, гледао сам његово предавање у ком је споменуо Богородицу и никаквог пљувања није било.

Ти вјероватно мислиш да одбацујем, какав би мој однос требао бити према њему, према његовим предавањима, а да је не одбацујем?

Само да кажем да су његова предавања  Бог, породица, дјеца, порука да учиниш нешто од свог живота, он никог не наводи у некакву секту или нешто тако.

On je bio subotar a subotari ne oljuju po Bogorodici i svecima ali i ne postuju. Mozda je promenio stavove.

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 10 часа, Sasa Vojvoda рече

Рекао је наш вођа Мирољуб :), необавезна вакцинација, необавезно школовање. Ниси цитирао и остатак текста, мислио сам на жене у црном и остало што сви ми морамо да трпимо.

Па добро, далеко је ово од најгоре тираније... У сваком случају, имаш опцију да на изборима бираш неког ко се залаже за укидањеобавезних вакцина и школе...

А жене у црном и сл кад би укинуо онда би била опет тиранија, само у другом смеру.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Sasa Vojvoda рече

Никад то није рекао ни на једном предавању, ако је изјавио нешто, то је било на његовом форуму, и то кад га неко пита. Да он тако нешто каже на неком свом предавању, да говори људима против светиња, ја бих се први побунио.

???

Kakva je razlika da li je nesto rek`o na forumu ili na javnom predavanju? Citas li brate sebe uopste sta pises?...

Mnogi od nas su to sve jos od kad citali na tom forumu, to nisu neke sitnice nego nemoguce hule na Temelj nase vere i zivota,  i evo sve to svedocimo uzivo, i vi neki opet sve to zaobilazite. Neverovatno je kako covek moze da bude necim ili nekim zaslepljen.

пре 11 часа, Sasa Vojvoda рече

Само да кажем да су његова предавања  Бог, породица, дјеца, порука да учиниш нешто од свог живота, он никог не наводи у некакву секту или нешто тако.

Pa naravno da ce to da prica, u tome se i sastoji lukavstvo. To je sasvim tipicno adventisticki pristup ljudima.

Opet cu da kazem i da ponovim ono sto vele Oci - "ne moze jedan izvor da toci i zdravu i otrovnu vodu". Koji cita neka razume.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Чудни смо ми Срби. Чим се неко огрне било каквим националним огртачем престане да буде битно шта је испод огртача.

Увек на притиске једне крајности одговарамо на са позиције друге крајности. 

Не волимо атеизам и опште расуло у нашем народу. Одлично. Али то не значи да је Мирољуб народни и духовни учитељ, напротив он је све друго само не то.То су две стране исте батине.

Нека му је Бог у помоћи и нека га избави из мрака у коме се налази.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Desiderius Erasmus рече

Ja sam čak sklon da mislim da je bolje biti ateista nego 'vernik' Miroljubovog tipa.

Не бих да се бавим пипавим детаљима. Фудбалским речником речено, мање је битно дал смо примили гол главом или левицом или десницом, противник води.

Мислим да се сатана радује и једној и другој опцији.

Нек нам је Бог свима у помоћи.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, obi-wan рече

Kakva je razlika da li je nesto rek`o na forumu ili na javnom predavanju? Citas li brate sebe uopste sta pises?...

Разлика је да ли нешто говориш кад те неко пита или кад говориш онако...сам од себе, да он на својим предаванјима(или на форуму) пљује по светињи или шта већ, то би било наметање другима, да и они почну да пљују, овако је то чисто његово размишљање које ће ти рећи ако га питаш.

пре 5 часа, obi-wan рече

Opet cu da kazem i da ponovim ono sto vele Oci - "ne moze jedan izvor da toci i zdravu i otrovnu vodu". Koji cita neka razume.

Ок, али рекао сам већ, ако неко послуша његове ријечи и одлучи да оснује породицу, да се запосли, да се моли Богу, да крене у цркву, да ли је то лоше? Да ли је то горе стање него у ком се налазио прије него је чуо Мирољубова предавња?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Sasa Vojvoda рече

Разлика је да ли нешто говориш кад те неко пита или кад говориш онако...сам од себе, да он на својим предаванјима(или на форуму) пљује по светињи или шта већ, то би било наметање другима, да и они почну да пљују, овако је то чисто његово размишљање које ће ти рећи ако га питаш.

Не брате, он је јавно о томе говорио. Сад је престао јер је укапирао да му се не исплати. Јер је превејани преварант.

Осим тога, с` обзиром на та своја уверења, крајње је лицемерно да се представља као "православан". Покварено.

Нека каже лепо ко је и шта је, а не да се крије испод јагњеће коже.

пре 4 минута, Sasa Vojvoda рече

Ок, али рекао сам већ, ако неко послуша његове ријечи и одлучи да оснује породицу, да се запосли, да се моли Богу, да крене у цркву, да ли је то лоше? Да ли је то горе стање него у ком се налазио прије него је чуо Мирољубова предавња?

Ако неко послуша његове речи, неће урадити само то, него и друге ствари које он проповеда - укључујући и лоше.

И Хитлер је заступао "здраву породицу", "моралан живот" итд. Проблем је што ти лажни месије те ствари само користе за своје покварене циљеве.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Grizzly Adams рече

Осим тога, с` обзиром на та своја уверења, крајње је лицемерно да се представља као "православан". Покварено.

Нека каже лепо ко је и шта је, а не да се крије испод јагњеће коже.

Tacno.

Da li je neko nekada video doticnog gospodina u Crkvi, da se moli, ili da celiva ikone ili da se pricescuje ? Da uzima blagoslov od svestenika ?

Ili neku drugu poboznu radnju ?

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Grizzly Adams рече

Проблем је што ти лажни месије те ствари само користе за своје покварене циљеве.

Hoće da bude car Dušan v2.0?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Tacno.

Da li je neko nekada video doticnog gospodina u Crkvi, da se moli, ili da celiva ikone ili da se pricescuje ? Da uzima blagoslov od svestenika ?

Ili neku drugu poboznu radnju ?

Тешко. За њега смо ми пагани који се клањамо идолима и молимо мртвим људима.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Аурор рече

Hoće da bude car Dušan v2.0?

Он прави секту. Ако прочиташ мало историју ових нео-протестантских заједница (адвентисти, јеховини сведоци, мормони итд.) сви су настали на идентичан начин - појавио се један "пророк" који је ишао около и причао глупости, људи му се смејали, али на крају је сваки од њих направио добар бизнис који траје дан данас и има милионе следбеника.

То сад ради овај несрећник, а најгоре од свега је што за то злоупотребљава православље и прави огромну штету Цркви. Само што је то за нас ново па људи не капирају.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Trifke рече

On je bio subotar a subotari ne oljuju po Bogorodici i svecima ali i ne postuju. Mozda je promenio stavove.

Ne predstavlja nikakav problem to što je on bio ili jeste i sada to isto, ili je pak nešto drugo modifikovano prema svojim uzusima i ličnim aspiracijama dok se to tiče SAMO religije. To je, mnijem, "problem" pravoslavne crkve, odnosno vernika njenih, kao najveće religiozne zajednice u Srbiji.  Svojevremeno, pre tri ili četiri godine slušao sam na sajtu Eparhije kruševačke episkopa Davida kao se prepire (u stvari, on je tu održao čitavo predavanje o različitim liturgijama) sa tzv. starotarcima, verovatno u eparhijskom domu, koji su upali nakon liturgije kod njega otptužujući ga za "nepočinstvo" u vezi otvorenih ili, pak, zatvorenih dveri (vi, vernici, ćete to bolje znati od mene). Ovo pominjem samo zato što je on (David) na početku tog "predavanja" pomenuo, a neko od vernika mu se prethodno "požalio" (na), adventiste koji su se "iznebuha" pojavili u Kruševcu i nekim okolnim mestima (selima). Tom prilikom on je rekao da će nakon razgovora koji vodi tu, u domu, sa vernim narodom, otići hitno da ispita o čemu se to tamo radi, "zašto su tu, i sa kakvim namerama su došli" (?). Kao visoki činovik SPC-a on na to ima potpuno pravo, jer konkurentska firma mu otima mušterije. To je sasvim legitimno. No, s druge strane ustav RS je iznad ustava i "zakona" SPC-a, i prema tome dok god u njemu stoji da je sloboda veroispovesti zagarantovana, i sajentolozi, satanisti i ostali imaju uživati slobodu veroispovesti. Ali ako počnu zadirirati na teritoriju sekularne države (što Srbija nominalno i jeste) s namerom da ruše ustavni poredak, onda se prema njima moraju sprovoditi sankcije. Elemenata zadiranja u ustavni poredak na način etatističkog pristupa religiji ima kod Mamlazoida više nego dovoljno.

Problem je što on svojim demagoškim trućanjima odvraća omladinu od sistema vrednosti (kakvog-takvog) koji dobijaju u školama i fakultetima ("debilanama") i znanja koja stiču u njma. (Parafraza) - Ne treba ti to, bato, nego, priđi k čici, ponesi motiku i riljaj na mojoj njivi koja je ujedno i `njiva božija`, ja kad ti kažem. Budi samostalan, al` pod mojom paskom da ne bi zastranio i da te ne bi opseli demoni. Prepusti se se meni i uživaj -  Ovako nešto sam čuo (pročitao) jedino kod Dostojevskog i njegovog, tj. Karamazovljevog Velikog Inkvizitora. 

Nedavno sam naleteo na informaciju koja veli da samo 4% (četiri odsto) građana RS-a čita štampu (koliko sam ja mogao da primetim, veći deo od četiri postotka odlazi na toaletoide) i SAMO DVA ODSTO (2%, 660 `iljada) tih istih građana čita knjige.  

Što se tiče njegove mEdecine, pa, to je katastrofa epskih razmera. Tinkture za "čišćenje"! Kakvo čišćenje, zaboga! Čišćenje čega? Organizma?! Uzmi ricinus pa se očisti, "onečišćeni". Razlika između njegovih (i.e. Šulcovih) tinktura i ostalih nadrilekarnih preparata, kao recimo onog famoznog Venogela, jedino je u tome što se ovaj drugi legalno reklamira na TV-u dok onih prvih JOŠ nema u TV spotovima, ali me neće začuditi ako uskoro i njh tamo bude. Samo preplašen, bombardovan danonoćno raznim negativnostima ovaj naivni narod će poverovati (a i veruje, nažalost!) raznim šarlatanima koji nude (pa`i sad!) "izlečenje NEIZLEČIVIH bolesti", a koje nudi ova kreatura ("v sodelovanju z naravo", narafski)- 

(From the) Encyclopedia of American Loons ----

f ARichard Schulze - http://americanloons.blogspot.rs/2014/07/1122-richard-schulze.html

Подели на овим сајтовима

Саша, ако неко крене у Цркву после слушања М.П то је милост Божија а не заслуга  М.П.

И ако такав не наиђе на добро руковођење у Цркви направиће хаос и себи и другима.

То није никакав учитељ ни вођа то је озбиљно поремећен човек. 

Да ли значи брате Саша да ако ја хулим у одговору на неко питање нисам уствари хулитељ а ако хулу говорим без предходног питања онда јесам хулитељ?

Молим те да ми објасниш логику којом се водиш.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...