Дејан Написано Јануар 12, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2012 Као хришћанина треба да те интересују сви,свако одвајање је психологија секте,ми нисмо секта Ипак велики број жена не иде у Цркву,шта ћемо са њима?Како њих да дотакне Смисао и Истина? Imao sam u vidu ulazak u neke intimnije odnose i slično ...Dakle ako neka devojka mi otvoreno kaže da će u slučaju ostajanja uu drugom stanju abortirati da li ja tu treba da se premišljam o svojim daljim postupcima? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јануар 12, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2012 Mislim da ipak ovde govorimo o ljudima iz Crkve a ne o društvu u globalu... Одбијам да говорим искључиво о себи као о жени-хришћанки ако не могу да помогнем или бар укључим и друге жене у разговор о овом веома важном проблему. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 12, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2012 Bas vala, nikad ja ne bih krenula u Crkvu, da je prema meni neko bio tako zatvoren. Nisam nimalo zatvoren,moji najbliži prijatelji nisu crkveni takav problem nemam.Čak se nikada sa ljudima iz crkve nisam intezivno ni družio . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Јануар 12, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2012 Tesko je naci muskarca koji prihvata svoju odgovornost, zato je moderna zena takva, zna da moze samo na sebe da se osloni Прилично дискутабилно. Генерализујеш. -Владимир- and Дуња је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 12, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2012 Одбијам да говорим искључиво о себи као о жени-хришћанки ако не могу да помогнем или бар укључим и друге жене у разговор о овом веома важном проблему. Ti o ovom problemu govoriš kao žena Hrišćanka,sa drugim ženama koje su uključene u razgovor Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јануар 12, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2012 Imao sam u vidu ulazak u neke intimnije odnose i slično ... Dakle ako neka devojka mi otvoreno kaže da će u slučaju ostajanja uu drugom stanju abortirati da li ja tu treba da se premišljam o svojim daljim postupcima? Што би ти уопште и себи задавао главобоље ако већ идемо линијом морала и етике? ако ћемо другачије, онда је заволи,брини о њој,па ће ти родити Ђуро много деце а бар једно за почетак Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Хелена Вујовић Написано Јануар 12, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2012 Hteli vi da priznate ili ne abortus je najpodliji i najmrskiji vid ubistva,zapitajte vasu savest i ljudskost ako je jos imate. Jezivo je sto pobornice cedomorstva su do krajnjih granica licemerne i materijalisti koje su iz skolskih klupa pokupile lekcije da je covek produkt evolucije i da plod nije zivo bice...,takve zene su po prirodi dobre,nezne i saosecajne,koje liju gorke suze zbog smrti svog kuceta ili maceta,nikako ne bi pristale da zakolju pile da bi spremile rucak a istovremeno su gore od svakog dzelata,na plod gledaju kao na lutke od koze napunjene zilama i kostima. Дуња је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 12, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2012 Прилично дискутабилно. Генерализујеш. Preformulisacu-ja na takvog ne naidjoh , ali ima nade i vremena . http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 12, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2012 Што би ти уопште и себи задавао главобоље ако већ идемо линијом морала и етике? ако ћемо другачије, онда је заволи,брини о њој,па ће ти родити Ђуро много деце а бар једно за почетак sve je to tako jednostavno na papiru... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јануар 12, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2012 sve je to tako jednostavno na papiru... Управо тако. Човек-тајна велика,несместив на папир или овако,на форум. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Јануар 12, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2012 Preformulisacu-ja na takvog ne naidjoh , ali ima nade i vremena . даће Бог! prstgore t5509 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Јануар 12, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2012 1. Kada sam rekla da ne podleze diskusiji, mislila sam na to da ga JA necu menjati ni opravdavati. A zaboravljate drugi deo posta, gde sam rekla da se necu mesati ni opovrgavati tudje misljenje o ovoj temi. Ne uticem na tudj izbor, gledam svoja posla. 2. Zamisli, neki od nas su sposobni da formiraju sopstvena misljenja. Nemamo potrebu da se oslanjamo na stare knjige koje su pisali neobrazovani muskarci koji nisu imali pojma o logici, zdravom razumu i medicini. 3. Za tebe je oplodjena jajna celija covek, a za mene je oplodjena jajna celija- oplodjena jajna celija. Ti abortus vidish kao ubistvo, a ja kao uklanjanje nezeljenih celija iz tela (nesto kao tumor). Razlicita misljenja, imam pravo na to. Ja ne teram nikoga da se saglasi samnom. Vas stav je vas i ako ste sigurni u njega, moje cestitke, imate pravo na sopstveni izbor. Nikada ne bih uticala na to da ga promenite, ali ne dozvoljavam ni da neko utice na moj. Da citiram Voltaire: "Nisam saglasan sa tvojim stavom, ali cu braniti do smrti tvoje pravo na njega." a.k.a. "I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it." 1. Будући да си тако увиђајна и "гледаш своја посла" желим да верујем да је овај цео твој пост шала, веома неукусни покушај шале, јер ако цениш већ туђу слободу и могућност избора, туђу вољу, онда цениш и Вољу Господа да да живот још некоме, а кроз тебе и без твоје интервенције или воље у сасецању исте. 2. Заиста нисам никада ни сумњала у могућност самосталног формирања мишљења код "неких од вас", али у квалитет мишљења свакако (и оправдано). Верујем да немаш потребу да се ослањаш на "старе књиге које су писали..." јер шта ће књиге онима који накљукани умишљеним знањем и гордошћу (а и образовањем, неизоставно!) попише сву мудрост. Срам било те "необразоване мушкарце који нису имали појма о логици, здравом разуму и медицини", који су тупили ни о чему у тренуцима доколице, за разлику од "Скутер генерације"- натопљене чистим врлинама и знањима. 3. Дете поредиш са болесним ћелијама? Сигурно уживаш у дивном доживљају себе као скупином длака, коже, костију и црева. Видим да се позиваш на право (моћно звучи, је ли?), а имаш на уму слободу. Твоја слобода значајнија од туђе? Јесте, али само теби. Свака част и што си "тврд орах" па грчевито не дозвољаваш да ико утиче на твој став. Е, то је зрелост у сваком смислу. Доследност као показатељ да се ништа не учи. Не знам ни ко си, ни за шта се сматраш, али оволике доказе властитог незнања немој удрати на велико звоно. Хелена Вујовић and zlata је реаговао/ла на ово 2 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 12, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2012 Прилично дискутабилно. Генерализујеш. Прилично је тачно што Катарина говори, нема генерализације. Релативна већина пада у тај круг. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Јануар 12, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2012 како год... људи који мене окружују су поприлично одговорни, не знам за кругове у којима се ви крећете. -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Teresa Написано Јануар 12, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2012 1. Будући да си тако увиђајна и "гледаш своја посла" желим да верујем да је овај цео твој пост шала, веома неукусни покушај шале, јер ако цениш већ туђу слободу и могућност избора, туђу вољу, онда цениш и Вољу Господа да да живот још некоме, а кроз тебе. 2. Заиста нисам никада ни сумњала у могућност самосталног формирања мишљења код "неких од вас", али у квалитет мишљења свакако (и оправдано). Верујем да немаш потребу да се ослањаш на "старе књиге које су писали..." јер шта ће књиге онима који накљукани умишљеним знањем и гордошћу (а и образовањем, неизоставно!) попише сву мудрост. Срам било те "необразоване мушкарце који нису имали појма о логици, здравом разуму и медицини", који су тупили ни о чему у тренуцима доколице, за разлику од "Скутер генерације"- натопљене чистим врлинама и знањима. 3. Дете поредиш са болесним ћелијама? Сигурно уживаш у дивном доживљају себе као скупином длака, коже, костију и црева. Видим да се позиваш на право (моћно звучи, је ли?), а имаш на уму слободу. Шта - твоја слобода значајнија од туђе? Јесте, али само теби. Свака част и што си "тврд орах" па грчевито не дозвољаваш да ико утиче на твој став. Е, то је зрелост у сваком смислу. Доследност као показатељ да се ништа не учи. Не знам ни ко си, ни за шта се сматраш, али оволике доказе властитог незнања немој удрати на велико звоно. 1. Bog ne postoji, bar za mene. Samim time, njegova "volja" za mene nema ama bas nikakav znacaj. 2. Dokaz i cinjenice. Biblija je knjiga zasnovana na pricama "rekla-kazala", puna subjektivnih i zastarelih razmisljanja. Ako sumnjas u kvalitet mog misljenja zato sto ne verujem u bajke, onda samo napred. Razumeces, nadam se, da se ne potresam bas mnogo. Misljenje nekoga ko ne zna osnove biologije (izmedju ostalog) mi je krajnje nebitno 3. Kao sto sam rekla, biologija ti izgleda nije jaca strana... a ni antropologija. Pokusacu da uprostim ovo, da bi lakse razumela: Covek JESTE "skupina dlaka, koze kostiju i creva". Drugim recima, covek je, bioloski, samo vrsta zivotinje. Ako je tebi lakse da verujes u nesto drugo, to je tvoj izbor. Ja samo iznosim cinjenice. Normalno da se brinem za svoju slobodu, sta je tu cudno? A malo je smesno da mi osoba koja je starija od 13godina (bar se nadam da jesi, jer ako nisi tuzno je da se raspravljam sa detetom... mada to bi sigurno objasnilo neke stvari; Naime, koliko se secam, lekcije o coveku se rade u VIII razredu, tako da...) koja ne zna osnovnu razliku izmedju bica kao jedinke i par celija, govori o "neznanju". "Humanity's first sin was faith; the first virtue was doubt." - Mike Huben Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука