Jump to content

О контрацептивним средствима

Оцени ову тему

Препоручена порука

to mene neko ************?! :D E ja ozb pitam za one pilule.... :P ima ili nema?

************ - znam, znam, hteo si da kazes "zafrkava"...

edit by kenobi

Naravno, dobrodosao na forumU... 138999

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Одговори 614
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

[quote name='Милан Меденица :)

snapback.pngobi-wan, on January 10 2012 - 00:22, said:

"Postovani, poruka primljena, ali je malo nejasna, molim razjasnite. Pametnjakovic mladji."

јел "анка или камилаквка" услов за причешћивање?

Него нешто ми дође на ум.. 'ел се причести (присаједини) свако ко отвори уста пред Царскијех Двери?

judas_kiss.jpg

Подели на овим сајтовима

Двоје је мера, али чега? "Резултати пописа су поражавајући, јер је земља у последњих 10 година остала без 300.000 становника." http://popis2011.stat.rs/?p=632

Kada smo dobili prvu bebu nas zivot je bio potpuno nesredjen(stambeno,finansijski,jedno od nas je jos uvek bilo student),roditelji su to prilicno burno prihvatili i upucivali nam prekore tipa kako niste razmisljali,od cega cete ziveti,kako cete im pruziti normalan razvoj...? Pusta briga. U ni jednom trenutku se nismo bojali,polozili smo nadu u premilog Gospoda jer ako nam je on dao dete on ce se i pobrinuti za njega i za sve nas...tako je i bilo. Slava Bogu,sve je uredio i dao nam sta je potrebno cak i preko toga. Sada stariju devojcicu miluje njen mladji brat. Tako da ne brinite,ljudi postavljaju pravila,treba ovoliko proci do drugog deteta,treba toliko dece,treba ono,treba ovo...TREBA SAMO NADA U BOGA. I sada me zamaraju sa savetima da ne trebamo ''praviti'' jos dece. Mi imamo zelju a bice kako Bog da. Kako sveti Nikolaj Zicki kaze za njegovu divnu majku Katu,da je imala pune ruke posla oko velikog broja dece ali isto tako i prepunu dusu radosti i slasti. Brate Ivane pozdravljam Vas i zenu Jelenu,javite kako su prosli na porodjaju. Puno pozdrava!

Подели на овим сајтовима

Iskreno, abortus smatram licnim izborom zene i tacka. Da li ce abortirati, ili ne, je odluka trudnice i niko nema prava da se mesa u to. To je moj stav i ne podleze diskusiji. Sta drugi misle povodom ovog pitanja je njihova stvar i necu se mesati u to.

Untitled-1.jpg.4fcc18c084a9de833f3bebac4116b9bc.jpg

"Humanity's first sin was faith; the first virtue was doubt." - Mike Huben

Подели на овим сајтовима

Iskreno, abortus smatram licnim izborom zene i tacka. Da li ce abortirati, ili ne, je odluka trudnice i niko nema prava da se mesa u to. To je moj stav i ne podleze diskusiji. Sta drugi misle povodom ovog pitanja je njihova stvar i necu se mesati u to.

Свакако да је твој став и твоја одговорност.

Мене једна друга ствар брине,заправо ми је неподношљива до гађења,

зашто једна" савремена" жена не води рачуна о себи,кад већ неће да рађа,а Патријарх Павле је и сам говорио о томе,за данашњу омладину и уопштено људе,да је боље користити презерватив него убијати нерођено дете??

Дакле,како једна "модерна" жена себи дозвољава такве ствари?Зар не може да води рачуна о себи?? Па молим вас...

Прво што убија дете ни криво ни дужно,а воли секс?Па где је ту одговорност?

Друго,шта ради своме телу и своме здрављу,то је већ посебна тема.

Имам право да абортирам.

Не,немаш права да абортираш.

Имаш права да водиш рачуна о себи ако не желиш да рађаш.

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

@Валентина: Мислим да ви имате другачији поглед на свет од Teresa. Она је ваљда практикујући хомосексуалац и „секуларни хуманиста” (те је за очекивати да не слаже са хришанском биоетиком) и лепо је написала да њен став не подлеже дискусији - само га је поделила са нама, овде на форуму.

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

Ima nesto i u Valentininom stavu, dobro je istakla vaznost odgovornosti.

Имаш права да водиш рачуна о себи ако не желиш да рађаш. facenew22222222

Подели на овим сајтовима

@Валентина: Мислим да ви имате другачији поглед на свет од Teresa. Она је ваљда практикујући хомосексуалац и „секуларни хуманиста” (те је за очекивати да не слаже са хришанском биоетиком) и лепо је написала да њен став не подлеже дискусији - само га је поделила са нама, овде на форуму.

A kakve onda veze ima sa temom o kontracepciji?

Ili je samo htela da nam malo podvikne...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ima nesto i u Valentininom stavu, dobro je istakla vaznost odgovornosti.

Имаш права да водиш рачуна о себи ако не желиш да рађаш. facenew22222222

Да,жена мора да води рачуна о себи ако не жели да рађа,иначе,губи свако достојанство,поготово честим абортусима,и сав мој став је управо због овога-СТОП АБОРТУСУ!

Подели на овим сајтовима

A kakve onda veze ima sa temom o kontracepciji?

Ili je samo htela da nam malo podvikne...

Тема је почела о спирали али везано за став православнох хришћанина о томе,међутим,мало се ушло и у другу тему,што није страшно,чак шта више корисно је.

Жене које не желе да рађају немају изговор када већ могу да уопште не дођу у ситуацију да остану трудне.

И још нешто,било хришћанка или не,сматрам као и мој лекар,да је спирала штетна.

:)

Довољно ћемо да се напатимо у мено-паузи због неуравнотежености хормона,коме још треба и спирала.

Подели на овим сајтовима

I žena i muškarac moraju da vode računa.

U suštini mi ovde govorimo o verujućim ljudima i njihovom odnosu prema konkretnoj temi.

Suština je u samoj svesti ljudi i njihovim htenjima,kao što reče vladika Grigorije,problem sa kondomom je taj da li bi žena abortirala i ako slučajno se desi da ostane trudna.

Подели на овим сајтовима

U suštini mi ovde govorimo o verujućim ljudima i njihovom odnosu prema konkretnoj temi.

Suština je u samoj svesti ljudi i njihovim htenjima,kao što reče vladika Grigorije,problem sa kondomom je taj da li bi žena abortirala i ako slučajno se desi da ostane trudna.

E to je vrlo interesantno i diskutabilno pitanje 0409_feel

Подели на овим сајтовима

Интересантно је да знам неколико жена које су и поред заштите оставши трудне-ипак родиле,јер су у томе виделе смисао.

Е,сад,нека статистика...не знам.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...