Дуња Написано Јануар 12, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2012 Iskreno, abortus smatram licnim izborom zene i tacka. Da li ce abortirati, ili ne, je odluka trudnice i niko nema prava da se mesa u to. To je moj stav i ne podleze diskusiji. Sta drugi misle povodom ovog pitanja je njihova stvar i necu se mesati u to. Сестро, пишеш на јавном делу форума, тако да је сувишно, ако не и бесмислено, изјављивати да твој став не подлеже дискусији. Друго, сасвим је очигледно да је то твој став по питању убиства, нико није пољуљан у вери да си га преузела однекуд. Мишљење да нико нема права да се меша у то (убиство) није превазишлоо ни оквире адолесцентско-егоцентричног доживљаја себе и света, а камоли загазило у хришћански доживљај и осећај (барем када је реч о убиству човека). anajrim је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 12, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2012 Stvar je vrlo jednostavan,prihvatljive metode za izbegavanje začeća su ok a ako se desi trudnoća onda prema tom živvotu treba imati Hrišćanski odnos... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Teresa Написано Јануар 12, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2012 Сестро, пишеш на јавном делу форума, тако да је сувишно, ако не и бесмислено, изјављивати да твој став не подлеже дискусији. 1. Друго, сасвим је очигледно да је то твој став по питању убиства, нико није пољуљан у вери да си га преузела однекуд.2 Мишљење да нико нема права да се меша у то (убиство) није превазишлоо ни оквире адолесцентско-егоцентричног доживљаја себе и света, а камоли загазило у хришћански доживљај и осећај (барем када је реч о убиству човека).3 1. Kada sam rekla da ne podleze diskusiji, mislila sam na to da ga JA necu menjati ni opravdavati. A zaboravljate drugi deo posta, gde sam rekla da se necu mesati ni opovrgavati tudje misljenje o ovoj temi. Ne uticem na tudj izbor, gledam svoja posla. 2. Zamisli, neki od nas su sposobni da formiraju sopstvena misljenja. Nemamo potrebu da se oslanjamo na stare knjige koje su pisali neobrazovani muskarci koji nisu imali pojma o logici, zdravom razumu i medicini. 3. Za tebe je oplodjena jajna celija covek, a za mene je oplodjena jajna celija- oplodjena jajna celija. Ti abortus vidish kao ubistvo, a ja kao uklanjanje nezeljenih celija iz tela (nesto kao tumor). Razlicita misljenja, imam pravo na to. Ja ne teram nikoga da se saglasi samnom. Vas stav je vas i ako ste sigurni u njega, moje cestitke, imate pravo na sopstveni izbor. Nikada ne bih uticala na to da ga promenite, ali ne dozvoljavam ni da neko utice na moj. Da citiram Voltaire: "Nisam saglasan sa tvojim stavom, ali cu braniti do smrti tvoje pravo na njega." a.k.a. "I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it." "Humanity's first sin was faith; the first virtue was doubt." - Mike Huben Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јануар 12, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2012 Душо и да видиш оплођену јајну ћелију као искључиво такву и као нешто нежељено,што би онда доводила себе у ситуацију да наново и наново се "ослобађаш нежељеног тумора". Баш те ове нове књиге које нису бабске уче о томе да треба да имаш своје достојанство,и да водиш рачуна о себи,зар не? anajrim је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јануар 12, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2012 "Nisam saglasan sa tvojim stavom, ali cu braniti do smrti tvoje pravo na njega." a.k.a. "I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it." Па и ово се дешава,до смрти да се брани став о абортусу,што ми је још смешније пошто си цитирала познатог сатиричара anajrim and Дуња је реаговао/ла на ово 2 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 12, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2012 Stvar je vrlo jednostavan,prihvatljive metode za izbegavanje začeća su ok a ako se desi trudnoća onda prema tom živvotu treba imati Hrišćanski odnos... Tesko je naci muskarca koji prihvata svoju odgovornost, zato je moderna zena takva, zna da moze samo na sebe da se osloni http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 12, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2012 1. Kada sam rekla da ne podleze diskusiji, mislila sam na to da ga JA necu menjati ni opravdavati. A zaboravljate drugi deo posta, gde sam rekla da se necu mesati ni opovrgavati tudje misljenje o ovoj temi. Ne uticem na tudj izbor, gledam svoja posla. 2. Zamisli, neki od nas su sposobni da formiraju sopstvena misljenja. Nemamo potrebu da se oslanjamo na stare knjige koje su pisali neobrazovani muskarci koji nisu imali pojma o logici, zdravom razumu i medicini. 3. Za tebe je oplodjena jajna celija covek, a za mene je oplodjena jajna celija- oplodjena jajna celija. Ti abortus vidish kao ubistvo, a ja kao uklanjanje nezeljenih celija iz tela (nesto kao tumor). Razlicita misljenja, imam pravo na to. Ja ne teram nikoga da se saglasi samnom. Vas stav je vas i ako ste sigurni u njega, moje cestitke, imate pravo na sopstveni izbor. Nikada ne bih uticala na to da ga promenite, ali ne dozvoljavam ni da neko utice na moj. Da citiram Voltaire: "Nisam saglasan sa tvojim stavom, ali cu braniti do smrti tvoje pravo na njega." a.k.a. "I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it." Mi hrišćani imamo svoj pogled na život i pomalo drugačiju realnost od drugih ljudi. Učenje koje mi prihvatamo su svakako odluke koje smo doneli našom glavom.Jedna od stvari kojuu sam naučio ulaskom u Crkvu je da razmišljam svojom glavom. otac Justin ćeliski je pazio kada hoda i mrave da ne gazi... zamisli taj odnos prema životu i poštovanje svetinje istog. On za mene nije neko bez obrazovanja,logike i zdravog razuma čak naprotiv. Nije lako biti Hrišćanin jer je Hrišćanstvo veoma zahtevna vera ,traži od čoveka da pobeđuje svoju prirodu ,dakle samog sebe a to nije lako,međutim to nam daje dostojanstvo. Tako da bi u najmanju ruku taj hedonistički odnos prema životu mogli posmatrati kao primitivizam i divljaštvo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 12, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2012 Tesko je naci muskarca koji prihvata svoju odgovornost, zato je moderna zena takva, zna da moze samo na sebe da se osloni Moderne žene me ne interesuju(ako modernost podrazumeva način života) ,interesuju me samo žene Hrišćanke ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 12, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2012 Moderne žene me ne interesuju(ako modernost podrazumeva način života) ,interesuju me samo žene Hrišćanke ... I ona ima dusu... http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 12, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2012 Znam i poštujem ali ipak mislim svojom glavom... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 12, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2012 Znam i poštujem ali ipak mislim svojom glavom... Poenta je bila da istaknem odgovornost muskarca, sve se na zenu uglavnom svaljuje. Ne bi zena bila egoisticna prema novom zivotu pored stabilnog muskarca, reeeetkooo. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јануар 12, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2012 Moderne žene me ne interesuju(ako modernost podrazumeva način života) ,interesuju me samo žene Hrišćanke ... Као хришћанина треба да те интересују сви,свако одвајање је психологија секте,ми нисмо секта Ипак велики број жена не иде у Цркву,шта ћемо са њима?Како њих да дотакне Смисао и Истина? Natasa. је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 12, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2012 Mislim da ipak ovde govorimo o ljudima iz Crkve a ne o društvu u globalu... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 12, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2012 Bas vala, nikad ja ne bih krenula u Crkvu, da je prema meni neko bio tako zatvoren. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јануар 12, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2012 Bas vala, nikad ja ne bih krenula u Crkvu, da je prema meni neko bio tako zatvoren. Управо тако. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука