Andre Williams Написано Јануар 12, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2012 Не знам зашто спопасте Тересу - мени делује као изузетно коректан и потпуно уљудан саговорник, а уз то и занимљив и на овом форуму јединствен; неки људи су потпуно безвезе (без увреде!) реаговали (у најмању руку)... који људи? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јануар 12, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2012 који људи? neki ljudi није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Јануар 12, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2012 neki ljudi "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lazarRr Написано Јануар 21, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2012 Naravno, dobrodosao na forumU... 138999 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Фебруар 14, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2012 Наиђох на овај текст у блицу , и ко велим, нисмо се давно саблажњавали па ето... Saznajte kako devojčica od 13 godina razmišlja o seksu Britanska učenica (13), kojoj je u školi ugrađen kontraceptivni implant bez znanja njenih roditelja, izjavila je da je to uradila jer je "htela da ima seks". Ona je jedan od 33 učenice kojima je ugrađena kontracepcija u Sauhemptonu u sklopu kontroverzne vladine inicijative za smanjenjem broja tinejdžerskih trudnoća. Devojčica je izjavila da veruje da je postupila odgovorno, jer je preduzela mere da ne bi zatrudnela. - Implant odlično radi i mislim da je to dobra stvar. Stvarno mi je to pomoglo, jer ako sam sa svojim dečkom i poželimo da imamo seks, mirna sam - rekla je ona. Majka devojčice tvrdi da je ponosna na svoju ćerku, jer je preuzela odgovornost kako bi se zaštitila, iako smatra da je to što je izvela manju hiruršku proceduru u školi bez znanja roditelja "moralno pogrešno". Učenica je istakla da nije želela da kaži mami da je ugradila implant "jer postoje neke stvari o kojima ne pričate sa roditeljima". - Ali, srećna sam što sam joj rekla sada. Radije bih joj rekla da sam ugradila implant nego da sam trudna - zaključila je devojčica. Ona je dodala da bi u slučaju da joj je pristanak roditelja bio neophodan verovatno pitala svoju mamu. - Mislim da ipak treba da postoji opcija da imate zagarantovanu totalnu diskreciju, jer neka deca prosto ne mogu da govore sa svojim roditeljima - rekla je učenica. Neksplanon "Neksplanon" je jedini kontraceptivni implant koji se trenutno koristi u Britaniji. To je tanka cevčica duga četiri centimetara koja se ugrađuje ispod kože u nadlaktici. Kad se ugradi, postepeno otpušta hormon progesteron u krvotok i zaustavlja ovulaciju. Implant funkcioniše tri godine i smatra se da je 99 odsto pouzdan u sprečavanju trudnoće. Devojčica je ukazala da je sat vremana diskutovala o implantima sa zdravstvenim stručnjacima u školi i da su joj oni rekli da razgovara sa majkom o tome. Ugradili su joj kontraceptivni implant "Neksplanon" nedelju dana nakon razgovora, a stručnjaci su joj rekli da im se obrati ukoliko ima još pitanja. Majka devojčice, iako ponosna na svoju ćerku, sada međutim traži izvinjenje uprave kompanije "Solent" u sklopu britanske Nacionalne zdravstvene službe, i pregled usluga u školi. - Smatram da su zapostavili moju ćerku jer nisu obezbedili da ima sastanak sa njima (posle ugradnje). Želim izvinjenje. Znam da možda neću moći da zaustavim da se ova hirurška procedura sprovodi u školi, ali barem hoću da se obezbedi da svaka devojka koja ima implant mora da posle toga ode na sastanak - istakla je majka. Zdravstveni zvaničnici su istakli da su poslali pisma roditeljima u svih devet škola u Sauthemptonu koje učestvuju u projektu. Odgovornost je potom pala na škole da obaveste roditelje, pismom ili na roditeljskom sastanku. Smanjen broj tinejdžerskih trudnoća Nacionalna zdravstvena služba u Sauthemptonu i "Solent" su saopštili da je broj tinejdžerskih trudnoća opao otkako je uvedeno seksualno obrazovanje 2009. Od te godine je tu uslugu koristilo 770 učenika. Извор http://zena.blic.rs/Porodica/9834/Saznajte_kako_devojcica_od_13_godina_razmislja_o_seksu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Мај 18, 2018 Пријави Подели Написано Мај 18, 2018 On 9.11.2011. at 16:12, Natasa. рече Nije bas da ima abortivno sredstvo, vec deluje tako da svakoga dana u šupljinu materice otpušta istu količinu hormona. Ta količina hormona je tako mala da u pravilu gotovo ne utiče na funkciju jajnika. Kontraceptivna zaštita zasniva se na lokalnom delovanju hormona:povećava gustinu sluzi u grliću materice. Spermatozoidi kroz takvu sluz vrlo teško mogu proći, inhibira pokretljivosti i funkciju spermatozoida u materici i jajovodima i time sprečava oplodnju. Takodje sprečava zadebljanje sluznice materice. Jajna ćelija, koja bi u izuzetnim slučajevima mogla biti oplođena, teško se može smestiti u takvu sluznicu. Ove lokalne promene traju samo dok se spirala nalazi u šupljini materice. Kad se odstrani, sve promene se normalizuju u vrlo kratkom vremenu, tako da je trudnoća moguća već u sledećem ciklusu. Sto se tice pauze od dve godine do sledece trudnoce, sasvim je opravdana. Dali može doći do oplodnje jajne stanice sa mirenom hormonskom spiralom? Ginekolog je rekao mojoj ženi da ne može. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Мај 18, 2018 Пријави Подели Написано Мај 18, 2018 Управо сада, kopitar рече Dali može doći do oplodnje jajne stanice sa mirenom hormonskom spiralom? Ginekolog je rekao mojoj ženi da ne može. https://www.google.hr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://poliklinika-fleur.hr/poliklinika-blog/hormonalna-spirala/&ved=2ahUKEwiG2Z7An4_bAhXEkCwKHb0jCdkQFjAAegQICBAB&usg=AOvVaw1XxB_WjabaTrB926ZG_JYv Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Мај 18, 2018 Пријави Подели Написано Мај 18, 2018 пре 6 минута, kopitar рече Dali može doći do oplodnje jajne stanice sa mirenom hormonskom spiralom? Ginekolog je rekao mojoj ženi da ne može. Slušajte dr http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Мај 18, 2018 Пријави Подели Написано Мај 18, 2018 пре 2 минута, Natasa. рече Slušajte dr Moja je žena nosila 2 godine jer nije smjela ostati trudna zbog repture maternice ,koja se dogodila prilikom kirotaže, mjesec dana od rođenja 4 djeteta pa su je operirali. Župnik joj je rekao da je čuo za " mirenu" i da nije abortivna te da nije grijeh ni kao kontracepcija zbog medicinskih razloga ali kad isteknu te 2 godine , onda je grijeh kontracepcije. Poslije 2 godine išli smo na 5 djete kojeg je rodila na carski zbog rizika pucanja maternice. Te smo dobili dečka nakon četiri curice. Orthophill and Lady Godiva је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Мај 18, 2018 Пријави Подели Написано Мај 18, 2018 пре 2 минута, kopitar рече Župnik joj je rekao da je čuo za " mirenu" i da nije abortivna te da nije grijeh ni kao kontracepcija zbog medicinskih razloga ali kad isteknu te 2 godine , onda je grijeh kontracepcije. Što ste ga uopšte pitali? Šta on ima sa tim? пре 2 минута, kopitar рече Te smo dobili dečka nakon četiri curice Rizikovali ste zdravlje žene da biste dobili dete željenog pola ili ste baš hteli petoro dece? http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Мај 18, 2018 Пријави Подели Написано Мај 18, 2018 пре 2 минута, Natasa. рече Što ste ga uopšte pitali? Šta on ima sa tim? Rizikovali ste zdravlje žene da biste dobili dete željenog pola ili ste baš hteli petoro dece? Pa zbog grijeha kontracepcije ..treba reći u ispovjedi. Da želi smo ići na peto..ja sam se čak i bojao ali je žena odlučila da hoće. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Мај 18, 2018 Пријави Подели Написано Мај 18, 2018 пре 6 минута, kopitar рече Pa zbog grijeha kontracepcije ..treba reći u ispovjedi. Župnik se bavi duhovnošću, dr zdravljem. Šta bi bilo da je zabranio kontracepciju??? http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Мај 18, 2018 Пријави Подели Написано Мај 18, 2018 пре 4 минута, Natasa. рече Župnik se bavi duhovnošću, dr zdravljem. Šta bi bilo da je zabranio kontracepciju??? @kopitar и његова супруга не би општили полово и она не би остала трудна. Сви би били здрави, живи и среќни. Natasa., kopitar and Lady Godiva је реаговао/ла на ово 1 2 Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Мај 18, 2018 Пријави Подели Написано Мај 18, 2018 пре 2 минута, Natasa. рече Župnik se bavi duhovnošću, dr zdravljem. Šta bi bilo da je zabranio kontracepciju??? Pa sad nismo baš toliki bedaci ...ali dobro pitanje ...imala dosta koji bi postupili radikalno pa šta bude. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Мај 18, 2018 Пријави Подели Написано Мај 18, 2018 пре 1 минут, kopitar рече Pa sad nismo baš toliki bedaci ...ali dobro pitanje ...imala dosta koji bi postupili radikalno pa šta bude. Sreća da je zdrav u glavu, ima raznih budala i ljudi ih slušaju. Sve je to lepo sa verom, ali zdravlje ugroziti je neodgovorno. kopitar је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука