Sophrosyne Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Управо чекају 20-то... Pa je li moguce.Inace mama kada se udala imala je 18 a tata 19.Zanimljiva im je ova The Family Scrapbook : http://www.duggarfam.../content/family gdje svako ima pitanje The Favourite Bible Verse -[dominiraju poslanice Apostola Pavla] & Favorite Bible Characters Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Проблем је што такве ствари не можеш да "укинеш". Људи ће их радити у сваком случају. Margareta and Avocado је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 A sta znaci ne biti za ukidanje abortusa ? Nisam za ukidanje abortusa samo zato sto ce se izvoditi na rizicnije nacine. Ako je zena naumila da se otarasi deteta, ona ce to uraditi, pa neka uradi u bolnici u kontrolisanim uslovima, bolje nego kod nekog nadri lekara. Ja ga ne bih uradila, zaista bih volela da imam decu, ali mogu govoriti iskljucivo u svoje ime. Borba protiv abortusa se vrsi podizanjem svesti, ne zakonskom zabranom. Margareta је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Zvonko, očigledno nisam dovoljno pametna da to sročim u jednu rečenicu kao ti Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Драге даме, унапред се извињавам, али не могу да одолим да, и поред свог дубоког и - шта рећи, просто светачког смирења, не кажем да овакве изјаве у контексту дотичне теме могу да дају само незреле будале (уз напомену да се зрелост не стиче аутоматски, годинама па чак ни искуством). Ако се администрација одлучи да сасече бритак језик - понизно прихватам. Веруј ми да ме ниси увредио, јер имати ставове какве ти имаш по овом питању је за мене незрело и будаласто до дебилитета. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Molim, vratite se na temu, bez dobacivanja i prepucavanja pogrdnim recima... mod. Kenobi "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Batman Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Kako ti ne znaci ukidanje, ako kazes da si protiv toga, A drugo, kakve veze ima da li to znaci tebi, meni koji smo kao "prosveceni", zakoni se uvode za neprosvecene, nesvesne,,, Najvaznije je, da li ce se neko dete zbog toga roditi, a hoce rodice se mnogo dece, jer ce mnogi odustati od abortusa. Mnogi "neprosveceni" nece nesto da cine ako nije legalno, ili bar ako nije bezbedno po njihovo zdravlje. I dete ce ugledati ovaj svet a nece biti poslano u ne bice, od onih koji su trebali da mu obezbede zivot kao sto je njima neko obezbedio zivot. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Izvinjavam se, sve vreme dok pišem na ovoj temi, imam osećaj da me napadaju... i moram da napomenem da osećam da me muška ekipa napada, a sutra valja lečiti životinje i polagati kolokvijum iz istog, tako da ne bih želela da legnem iznervirana... devojke, hvala što sam sve vreme osećala vašu podršku u iskazivanju svog mišljenja, neki muškarci takođe, želim vam svima da mirno spavate...Napustiću ovu diskusiju. Laku noć Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Драге даме, унапред се извињавам, али не могу да одолим да, и поред свог дубоког и - шта рећи, просто светачког смирења, не кажем да овакве изјаве у контексту дотичне теме могу да дају само незреле будале (уз напомену да се зрелост не стиче аутоматски, годинама па чак ни искуством). Kako li izgleda kad si plitko i nesvetacki smiren... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Batman Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Nisam za ukidanje abortusa samo zato sto ce se izvoditi na rizicnije nacine. Ako je zena naumila da se otarasi deteta, ona ce to uraditi, pa neka uradi u bolnici u kontrolisanim uslovima, bolje nego kod nekog nadri lekara. Ja ga ne bih uradila, zaista bih volela da imam decu, ali mogu govoriti iskljucivo u svoje ime. Borba protiv abortusa se vrsi podizanjem svesti, ne zakonskom zabranom. Samo da prevedem ovo sto si sada rekla: Jesam za ubijanje dece. Ne mogu vise, muka mi je Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Ovaj moj stav je cisto emotivne prirode i nema racionalnu osnovu - sama ideja konstantnih porodjaja mi je odbojna, nekako je dozivljavam kao nasilje nad zenom. Sama pomisao da je dete proslo kroz polni organ, da ta zena ubrzo ima sexualni odnos posle toga, da opet zatrudni i opet joj se telo menja, da joj opet dete izlazi, i tako iznova i iznova kao na traci...kao u horor filmu, Boze oprosti mi ali nekako mi gadno, kao nasilni cin. Pre nego sto dobijem kritiku, opet bih napomenula da je ovo vise emotivni dozivljaj nego stav. Pa moje licno misljenje je bivajuci da obitavamo u paloj tvorevini,sam akt polnosti se moze i okarakterisati kao "nasilje" u nekom smislu,nasilje nad samim tijelom koji se ogleda u tom seksualnom cinu.Ali opet krajnji ishod tih odnosa koji kroz sinergiju ljubavi koji prati prozimanje,dodir,strast se daje i dobija nesto neprocenjivo a to je ljudski zivot,ljudska licnost koji je plod naseg nesebicnog i slobodnog davanja drugome. Margareta and Гост је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Кад нешто поразмислим, подстакнут мишљењима уважених сестара форумашица, просто ми дође да кажем: "Опрости, Боже, али боље абортирано него невољено дете!" Ne, ni govora, bolje i napusteno, i usvojeno, samo da je dobilo priliku da zivi. Bolje i za majku, jer ona najcesce ne zna sta svojoj dusi cini. Abortus je najgrdje i najruznije, najpodlije ubistvo. Ne razumijem zasto se ovo pretvorilo u 'rat-polova' diskusiju. Zene, radjajte po svojoj volji i svojoj savjesti, ne morate da spasavate ni Srbiju ni covjecanstvo, osim ako to zelite. Usvakom slucaju, ima neinvazivnih metoda kontracepcije, koje zaista sprecavaju a ne ubijaju. A ima i prirodna metoda. Ima i uzdrzanje Зосима, Sinergija and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 A abortus - samo bih rekla da ga nikad ne bih uradila, i to je moje mišljenje o njemu. Ne osuđujem ga, jer smatram da ja nemam pravo da osuđujem bilo koga. Абортус је чин (дело), и имаш право (ако желиш) да га осудиш. Онај ко учини абортус је човек, а њега (у хришћанству) немаш право да осуђујеш, што не значи да ти то може неко забранити. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Ima i uzdrzanje amin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Samo da prevedem ovo sto si sada rekla: Jesam za ubijanje dece. Ne mogu vise, muka mi je E i meni je muka kako si krajnje bezobrazno istrgao stvar iz konteksta! http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука