-Владимир- Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 А то за две године - све је то релативно. SPRINGDEJL - Porodica Dugar iz SAD ima 19 dece, a u emisiji na TLC objavili su da očekuju rođenje i dvadesetog deteta. Dugarovi imaju i svoju emisiju na TLC-u "Devetnaestero dece i još brojimo" tako da će producenti ubrzo morati da promene ime emisije, prenose hrvatski mediji. Zanimljivo je da je Mišel Dugar u poslednje 24 godine bila trudna skoro 14 godina, a procenjeno je da su potrošili 146.980 pelena. http://www.kurir-info.rs/planeta/porodica-dugar-ocekuje-20.-dete-146640.php Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Свеједно, док постоји реална шанса да се намерно уништи већ оплођена јајна ћелија - то је равно свесном абортусу. Исто тако, осим хормонске спирале постоје и друге, које имају искључиво такво дејство да спречавају преживљавање оплођене јајне ћелије. А то за две године - све је то релативно. Наше бабе рађале сваке године, и ништа им није фалило, нити је деци ишта фалило. Е сад, што смо ми "опуштена" генерација и "варијанта" - то је већ друго питање. Много тога је ствар навике. Pa sad, i to je relativno koliko im nista nije falilo, pre bih rekla da ih nista niko nije pitao, cutale su i radjale jer su morale. Nemoj "romantizovati" prosla vremena, da su imale izbor sumnjam da bi toliko radjale, a itekako su znale da se "otarase" deteta, samo na mnogo rizicniji nacin. Takodje, radjale su puno, ali i smrtnost novorodjencadi i dece je bila visoka. Mucna su to vremena bila za njih. ВИЛМА, Boba and Ленка* је реаговао/ла на ово 3 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Па ваљда брате муж и жена треба да се договоре колико често желе да рађају децу, не можемо ми да постављамо некакву "норму". Boba, Sophrosyne, Natasa. and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Па ваљда брате муж и жена треба да се договоре колико често желе да рађају децу, не можемо ми да постављамо некакву "норму". Ма шта сте се ухватили "две године" па "две године"?! То сам ионако споменуо успут. Није ми ни на крај памети било да "постављам норму". Тему сам поставио у контексту објективних биолошких и физиолошких способности. Слажем се са новокрштеном сестром, али сам у Москви имао прилике да се упознам са десетак (црквених!) женских особа у најбољој снази (између 25 и 45 година), које рађају годину за годином, ништа им не фали, а деца су им жива и здрава, или, како би рекли Руси, "живы и здравствуют". Уосталом, медицина је доста узнапредовала, па су тим пре веће шансе да многобројне трудноће прођу како треба. Знате, ми, црквени Срби, смо под доста снажним утицајем савремених трендова малодетности. Код Руса није тако. У Руској Цркви је идеал да брачни пар има што више деце, и то је идеал који се недвосмислено проповеда. (Да се оградим, то ни на крај памети не значи презир према онима који не могу да имају децу. Познајем, на пример, свештеника који је у свом московском храму дубоко цењен, нарочито као саветник за проблеме омладине; његову репутацију и вољеност ни најмање не умањује чињеница што не може да има децу). Како то да Црква не мења наш самозатворени и полусамодовољни став - не могу да схватим. Хелена Вујовић, Дуња and Sasa Kolbas је реаговао/ла на ово 3 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Tačno tako Zvonko....Moja strina je za 6,5 godina dobila 3 djevočice i 2 dječaka,i moram da priznam da nema ništa ljepše od toga...kući mali vrtić,toliki bogatstvo osmijeha i dječje bezazlenosti na jednom mjestu 0102_laugh ali opet sve zavisi do žene,ne mogu sve da podnesu to... Лидија Миленковић and Хелена Вујовић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Мислим да се већ дебело застрањује са оваквим размишљањима, већ неко време провејава дух екстремизма у ставовима кад су овакве теме у питању. Да си жена и да си био трудан, па још и две године за редом, знао би који је то физички напор, колико то исцрпљује тело. А да оставимо по страни физичке ефекте трудноће и порођаја на тело, централно је питање да ли неко може да обезбеди минимум неопходан за нормалан раст и развој свој деци коју има. Рецимо да је "лако" родити дете, после иде онај тежи део - да му обезбедиш оптималне услове за раст, да не оскудева у езгистенцијалним а ни секундарним потребама. Према томе, сматрам да је предложена мера за спречавање зачећа уствари веома одговорна и зрела одлука. Жена чува своје здравље, а и не штанца децу као на траци. Зосима, Margareta, Ленка* and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Мислим да се већ дебело застрањује са оваквим размишљањима, већ неко време провејава дух екстремизма у ставовима кад су овакве теме у питању. Да си жена и да си био трудан, па још и две године за редом, знао би који је то физички напор, колико то исцрпљује тело. А да оставимо по страни физичке ефекте трудноће и порођаја на тело, централно је питање да ли неко може да обезбеди минимум неопходан за нормалан раст и развој свој деци коју има. Рецимо да је "лако" родити дете, после иде онај тежи део - да му обезбедиш оптималне услове за раст, да не оскудева у езгистенцијалним а ни секундарним потребама. Према томе, сматрам да је предложена мера за спречавање зачећа уствари веома одговорна и зрела одлука. Жена чува своје здравље, а и не штанца децу као на траци. Naravno prst ka gore http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 ipak, potrebno je oko godinu dana da se stabilizuju svi hormoni u organizmu, ako se ne stabilizuju, rizik je (to je naravno jedan od 1000 slučajeva, ali, ipak, zašto rizikovati)...godinu dana+ trudnoća od 9 meseci - tu smo oko 2 godine.... A što se tiče spirale, ona uopšte nije nikakvo rešenje... moja komšinica je zatrudnela sa spiralom (hvala Bogu, inače ja ne bih imala svoju najbolju prijateljicu, koja je ,,ispala'' tako normalna i pametna, da sumnjam da ću ikad sresti takvu osobu), i to joj nije bilo dovoljno, već je, nakon tog porođaja(pre 18 godina) stavila spiralu ponovo, i zbog nje je dobila miom na materici,morali su da joj odstrane matericu i jajnike, i posle toga je znala da je nemoguće da će ponovo imati dece, ikada... Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Миом на материци је могла да добије и да није имала спиралу, много жена добија миоме на материци, поготово последњих година. Свакако сам за контрацепцију, то је много одговорније него да се деца само рађају а онда занемарују, да се нема ни за основне потребе, а такође се и елиминише абортус као "решење проблема". А стопостотн сигурно контрацептивно средство, осим потпуне апстиненције, не постоји. Natasa. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 o, potpuno sam uz tebe što se tiče toga za kontracepciju. Samo, prvo što su toj ženi doktori rekli jeste da je miom od spirale. Ja sam lično protiv spirale, ali i protiv kontraceptivnih pilula, ali samo zato što ja nisam neki ljubitelj hormona, tableta, hormonske terapije i svega što je na bazi toga, prosto, znam toliko ljudi, toliko žena, izobličenih, sa toliko problema koje su hormoni napravili... tako da je to jedini razlog, nemoj pogrešno da me shvatiš, i mene nervira ekstremizam u svim svojim oblicima, i iskreno, možda me neko sad i pojede ovde zbog ovoga što ću da kažem, ali mislim da nije pametno imati previše dece. Najiskrenije ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Nikad cula da miom moze od spirale, cudno. Sto se tice kontraceptivnih pilula, mogu i kao lek da posluze, ali naravno treba biti oprezan, uraditi testove i napraviti odgovarajuci izbor, meni su licno mnogo pomogle. Sto se tice mnogo dece-slazem se Koko, nije pametno. Sve zavisi od zdravstvenog stanja zene, volje supruznika i finansijske situacije. Meni je dvoje mera http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 ipak, potrebno je oko godinu dana da se stabilizuju svi hormoni u organizmu, ako se ne stabilizuju, rizik je (to je naravno jedan od 1000 slučajeva, ali, ipak, zašto rizikovati)...godinu dana+ trudnoća od 9 meseci - tu smo oko 2 godine.... Не! Савет је гласио да од порођаја до следећег зачећа треба да прође минимум 2 године "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 dobro, jedno dvoje, troje, nekako i može da prođe... pa i više... ali ova likuša što ima 19 - mogu da se kladim da nije srećna. Meni tablete nisu pomogle, izazvale su mi katastrofalan problem u ciklusu, a kao lek sam ih i pila, a ne kao kontraceptivno sredstvo... što se tiče spirale, to su one starije, od pre 20 godina, o kojima ja nisam baš lepih stvari ni čitala... ne znam, nekako mi je... gadna Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Миом на материци је могла да добије и да није имала спиралу, много жена добија миоме на материци, поготово последњих година. Свакако сам за контрацепцију, то је много одговорније него да се деца само рађају а онда занемарују, да се нема ни за основне потребе, а такође се и елиминише абортус као "решење проблема". А стопостотн сигурно контрацептивно средство, осим потпуне апстиненције, не постоји. Да ли Ви разумете да је моја порука била упућена, између осталог, Вама, јер Ви управо не схватате оно што сам написао у првој поруци: са хришћанске позиције, спирала је етички потенцијално једнака вишеструком абортусу "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Nikad cula da miom moze od spirale, cudno. Sto se tice kontraceptivnih pilula, mogu i kao lek da posluze, ali naravno treba biti oprezan, uraditi testove i napraviti odgovarajuci izbor, meni su licno mnogo pomogle. Sto se tice mnogo dece-slazem se Koko, nije pametno. Sve zavisi od zdravstvenog stanja zene, volje supruznika i finansijske situacije. Meni je dvoje mera Двоје је мера, али чега? "Резултати пописа су поражавајући, јер је земља у последњих 10 година остала без 300.000 становника." http://popis2011.stat.rs/?p=632 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука