Jump to content

Французи забранили молитве на улици

Оцени ову тему

Владан

Препоручена порука

Французи забранили молитве на улици

176460_francuska-molitva-afp_f.jpg?ver=1316196738

ПАРИЗ - У Француској је данас ступила на снагу забрана обављања молитви на улици, због чега су хиљаде муслиманских верника у северном предграђу Париза морали да искористе импровизовани објекат за молитве у напуштеном простору ватрогасне службе.

Ова забрана наљутила је мању, али гласну заједницу у овом делу града и указала на проблеме асимилације петомилионске муслиманске заједнице у Француској.

Министар унутрашњих послова Клод Геан рекао је муслиманима у Паризу да искористе привремене објекте док траје градња великог новог простора за молитве.

Он је упозорио да ће, у случају потребе, бити употребљена сила и да полиција више неће толерисати обављање молитви на улици.

Коментатори оцењују да овај потез власти, седам месеци пре председничких избора, има за циљ привлачење гласова симпатизера десничарске опције.

Напори конзервативне администрације председника Николе Саркозија да ограничи јавну демонстрацију верских убеђења, попут забране ношења велова преко лица, изазвали су оштре критике и оцењени су као непоштени потези усмерени само према муслиманима.

ИЗВОР: www.blic.rs

Подели на овим сајтовима

И треба да им забране молитве на улици.

"Проблем асимилације петомилионске муслиманске заједнице у Француској."

jahojao234

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

Dosla maca na vratanca...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Гдје сада демократија, за 20 година има у ФР да буде џамахирија, заиста, дошла маца на вратанца!

хитно сазвати Савјет безбједноисти и бомбардовати ФР јер гуши вјерска права муслимана.. ако педери могу да парадирају може и вјерник да се моли Богу није ли тако ? sHa_sarcasticlol

Подели на овим сајтовима

Тачно. Зли Французи. С једне стране, умеју да каче сатенске машнице и на најмање бомбоне и да одишу префињеношћу, а с друге стране киње сироте муслимане. Уместо да им организују фине просторије (површине по пар хектара), па да се помоле ко људи, они морају да гамижу по којекавим улицама. БРУКА.

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

On 17. 9. 2011. at 9:25, Владан рече

Гдје сада демократија, за 20 година има у ФР да буде џамахирија, заиста, дошла маца на вратанца!

хитно сазвати Савјет безбједноисти и бомбардовати ФР јер гуши вјерска права муслимана.. ако педери могу да парадирају може и вјерник да се моли Богу није ли тако ? sHa_sarcasticlol

Наравно. Разбиће се сами о своје дупле стандарде и о своје лицемерје.

Подели на овим сајтовима

On 17. 9. 2011. at 10:35, DarkoV рече

Na kraju krajeva, uvek će reći "ovo je naša zemlja, ako ti se ne sviđa, možeš je napustiti".

То могу да говоре још мало, док не постану мањина и властитој земљи и док полуге моћи и одлучивања не преузму ови који долазе - незадрживо, чистом билогијом.

Подели на овим сајтовима

Glupost. Dozvoljeno je hodati ulicom polugo, ljubakati se pa i više od toga, a zabranjeno je moliti se. Mada, mislim da je netrpeljivost prema muslimanima izazvana strahom, jer islam zbog raznih dešavanja svuda po svetu, a koja su povezana sa islamom, ostavlja utisak religije koja je isključiva prema drugima i opasna po druge. Trebali bismo svi da se potrudimo i da se naučimo toleranciji jedni prema drugima, ali to mora biti iskreno inače neće ulivati poverenje nikome.

Подели на овим сајтовима

On 17. 9. 2011. at 11:12, Александар рече

То могу да говоре још мало, док не постану мањина и властитој земљи и док полуге моћи и одлучивања не преузму ови који долазе - незадрживо, чистом билогијом.

Ali košarkaška reprezentacija ima jednog belca samo. Ko da igra Kongo ili Nigerija.

I ne, nisam rasista, samo obzervacija.

Подели на овим сајтовима

On 17. 9. 2011. at 19:50, DarkoV рече

Ali košarkaška reprezentacija ima jednog belca samo. Ko da igra Kongo ili Nigerija.

I ne, nisam rasista, samo obzervacija.

Не треба да будеш видовита Зорка па да закључиш да ће Француска у блиској будућности бити исламска република (наравно, ни ја немам ништа против никога, само обсервација):

kosarkaska-reprezentacija-francuske.jpg

Подели на овим сајтовима

Французи су највећи љубитељи Шиптара (фанатичних муслимана, варвара,

који уништавају вековну културу једног хришћанског народа, ломе крстове и пале цркве и манастире),

а у својој земљи гуше основна верска права за муслимане.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...