DYNABLASTER Написано Јануар 31, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2013 Sto se gtice jabuka iz Juznog Tirola gresis. Ove su uzgajane prirodnije i sa manje hemikalija nego nase. A ovima na njive nece uci GMO narednih milion godina. ne vidim gde gresim, moj post se odnosio na mutogene jabuke bez ukusa i mirisa... a jabuke sam uzeo samo za primer, a posebno nisam uzimao za primer bas te iz Tirola :lol: Crveni Baron and мирођија је реаговао/ла на ово 2 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 31, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2013 Bilo je banana i pre Monsanta ... ja sam ih kao dete jeo ... Па чуди ме како нису забранили и банане и нектарине јер и оне су генетски модификовано воће. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јануар 31, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2013 Па чуди ме како нису забранили и банане и нектарине јер и оне су генетски модификовано воће. Kao dete sam jeo banane a tada ih jos nisu modifikovali po monsantovim laboratorijama .... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Јануар 31, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2013 И поново иста слика! Заиста ми је невероватно да једна иста екипа која брани ГМО брани и хомосексуалце итд. и по правилу увек стоји етикета - атеиста. Једни исти који заступају антихришћанске ставове се само пресипају са оних тема на ове, и заступају увек исте обратне ставове Хришћана у свакој теми о којој се полемише, где ми се чини да је однос Православних према тој-и-тој теми здрав или у повоју да такав буде. Невероватно. Ти си неук и не разумеш. Постоје људи који се разумеју и у ГМО храну, и у право, и у економију, и у историју, и у религију, и у фудбал, и у планинарење (поготово ово последње). Не постоји јачи аргумент од "ја тако кажем а ко мисли другачије тог треба у установу, тај је за психијатрију, гомила будала и сл." Уосталом, не видим да је скупштина Чачка забранила да неко једе ГМО храну. Али не, није довољно да им понудиш избор, или по њиховом или пропаст и вређање. Као СС трупе, сви исти. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 31, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2013 ima istine u tome sto kazes mislim da je problem u neshvatanju, iako su ubedjeni da sve znaju, ustvari upravo ta (samo)ubedjenost u sveznanje im ne da mesta za rasudjivanje, shvatanje i razumevanje, takvi se daju prepoznati i po tome sto ako si u pravu onda cute, nece ti reci nikad e pogresio sam u pravu si, cak i kad se desi situacija na koju si upozoravao oni ce da cute ili da se prave blesavi i tako dalje nastavljaju svoj samozacarani carobni kruzic sveznanja moguce i da je njihov glavni problem komplikovanje edit: ipak, kad sve saberem i oduzmem, glavni problem je gordost Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 31, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2013 poenta je da ce zarad svoje ideologije, a sa kojom se poistovecuju, biti u stanju ici dotle u odbranu svog stava(citaj ega) da ce najbanalnije ljudske stvari pretvoriti u matematicki model, ili ce terati dotle da svoju zamisao izguraju, cak i ako prkosi elementarnim ljudskim pojmovima, razlazuci celinu u delove i potencirace samo taj jedan deo naustrb celine, a sve samo zarad toga da bi bili u pravu, zamisli koja je to korist... ne valja kad se covek navikne na to da uvek bude u pravu Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Јануар 31, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2013 Браво за Чачак! Идемо даље! Срђан Ранђеловић, Благовесник, feeble and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 31, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2013 Kad se GMO oponentima ne mogu objasniti ni daleko jednostavnije stvari, kako da im se objasni da teškoće poljoprivrednika u Indiji nisu povezane samo sa GMO? Mislis da bi kod nas takav krajnje monopolisticki pristup doneo bilo sta dobro? Da li smo mi kao zemlja nesposobni da proizvodimo sami svoju hranu pa nam trebaju ovakvi patroni, ili ne? Sta bi mi tacno i konkreno dobili dolaskom te i takvih kompanija? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 31, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2013 Pa cekaj, jel vama smeta GMO ili vam smeta kapitalisticka kompanija. Treba to prvo razluciti. ja mislim da je ovde rec o tome da li je GMO nezdrava ili stetna i da li je opravdano zbog toga je zabranjivati. sam cacak je rekao da zabranjuju GMO zbog stetnosti, a ne zbog kompanije... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јануар 31, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2013 Mislis da bi kod nas takav krajnje monopolisticki pristup doneo bilo sta dobro? Da li smo mi kao zemlja nesposobni da proizvodimo sami svoju hranu pa nam trebaju ovakvi patroni, ili ne? Sta bi mi tacno i konkreno dobili dolaskom te i takvih kompanija? Apsolutno sam protiv stvaranja monopolističkog položaja, kako protiv monopola prizvođača "GMO" hrane, tako i protiv monopola proizvođača one druge hrane. Takođe sam za to da ljudi imaju potpunu slobodu da izaberu da li hoće ili neće da jedu takvu hranu, te da svaki proizvod koji je sadrži mora da bude vidno obeležen kao takav. O Monsantu mislim sve najgore, pa ne bih baš da odgovaram na tako formulisano pitanje... ali ako pitaš šta bismo dobili ukidanjem zabrane GMO hrane, naši građani bi dobili slobodu da proizvode i kupuju GMO hranu, ako to žele. Kad GMO oponenti govore da je hrana sve skuplja, malo zaboravljaju da naš narod nije među najbogatijima na svetu a da se sva roba, pa i hrana, sasvim slobodno izvozi. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 31, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2013 ukidanjem zabrane GMO hrane, naši građani bi dobili slobodu da proizvode i kupuju GMO hranu, ako to žele To mi je jasno, ali ko to ovde uopste zeli? Prakticno niko, osim paroljubivih politicara, koji hoce da na kvarno, iskljucivo radi nekog licnog interesa, sve to uvedu i kod nas. U takvoj atmosferi "ti si ovca, ja te shisham", narocito kad ljudi vide i saznaju za mnogo negativnih iskustava u svetu (eto npr. Kanada, Indija...), sasvim opravdano i razlozno nastaju ovakve izrazito odbojne reakcije kao u Cacku, a ima ih - mada ne ovako zvanicno formulisanih - bas svuda kod nas. I ja ih svakako podrzavam... Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 31, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2013 Pa cekaj, jel vama smeta GMO ili vam smeta kapitalisticka kompanija. Treba to prvo razluciti. ja mislim da je ovde rec o tome da li je GMO nezdrava ili stetna i da li je opravdano zbog toga je zabranjivati. sam cacak je rekao da zabranjuju GMO zbog stetnosti, a ne zbog kompanije... Nista se ti ne potresaj, mozemo mi da pricamo i bez da nam ti drzis svecu... RYLAH, Благовесник and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јануар 31, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2013 To mi je jasno, ali ko to ovde uospte zeli? Prakticno niko, osim paroljubivih politicara, koji hoce da na kvarno, iskljucivo radi nekog licnog interesa, sve to uvedu i kod nas. U takvoj atmosferi "ti si ovca, ja te shisham", narocito kad ljudi vide i saznaju za mnogo negativnih iskustava u svetu (eto npr. Kanada, Indija...), sasvim opravdano i razlozno nastaju ovakve izrazito odbojne reakcije kao u Cacku, a ima ih - mada ne ovako zvanicno formulisanih - bas svuda kod nas. I ja ih svakako podrzavam... Pa ako niko ne želi, čemu onda tolika frka? Doneće se zakon da GMO može da se proizvodi i prodaje, niko ga neće proizvoditi i kupovati i GMO-skeptici nemaju nikakvog razloga za brigu... Ja pre ovu atmosferu vidim kao kad lopov viče "Držte lopova!"... ljudi koji se bave uzgojom hibrida i imaju monopol na seme i finu lovu od toga, pujdaju narod protiv drugih proizvođača semena sa tezom da će ovi drugi da imaju monopol i finu lovu od toga... Justin Waters and Juan Valdez је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Batman Написано Јануар 31, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2013 Sve je ovo lepo i krasno, taj protest i tako to, ali malo je suviše kasno za to. Oni koji se razumedu kažu da već skoro 40 godina mi koristimo modifikovanu hranu, proizvodimo je i td. Pljus: nije to jedina opasnost, šta je sa pesticidima, i dr. raznim dodacima....i milon dr. otrova koji su sastavni deo industrijskog uzgajanja i ove šatro NE-GMO hrane, već više od 50 godina. Kamo sreće da ovo eskalira do ozbiljnog bavljenja problemom ishrane i nekim konkretnim koracima, a pri tom ne mislim na državu i institucije, oni su odavno nemoćni, a pitanje i koliko su voljni, nego na nas obične ljude, konzumente. S tim se u svetu ozbiljno odmaklo: samostalno uzgajanje hrane, uzgajanje zdrave i bio hrane, biljnog i životinjskog porekla itd. Ova priča o zdravoj hrani je daleko važnija od posta, pogotovo na koji način mi postu danas pristupamo: da li si li liznuo pavlaku u sredu, pojeo malo supe s mesom itd,. a nisi jeo posan kukuruz šećerac zatrovan svim i svačim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јануар 31, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2013 Sve je ovo lepo i krasno, taj protest i tako to, ali malo je suviše kasno za to. Oni koji se razumedu kažu da već skoro 40 godina mi koristimo modifikovanu hranu, proizvodimo je i td. Pljus: nije to jedina opasnost, šta je sa pesticidima, i dr. raznim dodacima....i milon dr. otrova koji su sastavni deo industrijskog uzgajanja i ove šatro NE-GMO hrane, već više od 50 godina. Kamo sreće da ovo eskalira do ozbiljnog bavljenja problemom ishrane i nekim konkretnim koracima, a pri tom ne mislim na državu i institucije, oni su odavno nemoćni, a pitanje i koliko su voljni, nego na nas obične ljude, konzumente. S tim se u svetu ozbiljno odmaklo: samostalno uzgajanje hrane, uzgajanje zdrave i bio hrane, biljnog i životinjskog porekla itd. Ova priča o zdravoj hrani je daleko važnija od posta, pogotovo na koji način mi postu danas pristupamo: da li si li liznuo pavlaku u sredu, pojeo malo supe s mesom itd,. a nisi jeo posan kukuruz šećerac zatrovan svim i svačim. Показало се чак да обична (неГМО) „органска” храна уопште није здравија од „неорганске”... http://article.wn.com/view/2012/09/03/Organic_food_no_healthier_than_nonorganic_study_finds/ Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 1 Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука