Jump to content

ГМО (спојене теме)

Препоручена порука

... zato sam i rekao da bi svaki proizvod koji sadrži GMO hranu morao da bude vidno obeležen.

Тако несавремено размишљање... па америчка служба за храну и лекове наводи да означавање ГМО није неопходно.

http://frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=8&idnovost=21363

Ова јесен је донела без преседана талас протеста у циљу добијања означене ГМО хране у САД. Протеклог викенда окупљени су испред Беле куће тражили обавезно обележавање ГМО у храни, такође и да се произвођачи изјасне да ли њихови производи садрже ГМО, а од ФДА да се успостави посебан режим тестирања чији би циљ био да се осигура да ГМО храна буде безбедна за употребу пре него се нађе на тржишту.

Подсећају и да су разочарани поступцима Беле куће и њеним деловањем по овом питању, наводећи да је као председнички кандидат Барак Обама рекао да људи треба да имају сазнања да ли је храна коју једу генетски модификована.

http://genetskahrana.com/gmo4.html

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ja zaista ne znam na šta misliš kada kažeš da se "zna kuda nas to konačno vodi"...

U jos jedno u nizu duznicko ropstvo, ili u nesto tome slicno, kako god...

GMO proizvođačima nije potrebno favorizovanje od strane vlasti...

Znam da im nije potrebno, ali ce ga svejedno dobiti, ako nam valst bude funkcionisala kao i do sad...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

"Znam da im nije potrebno, ali ce ga svejedno dobiti, ako nam valst bude funkcionisala kao i do sad..."

Na koji način, nisam siguran da kapiram?

Sta na koji nacin? Mislis, na koji nacin ce ponovo da nas prodaju i uz put opljackaju? Pa imaju oni mnogo nacina, nemas brige oko toga...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Sta na koji nacin? Mislis, na koji nacin ce ponovo da nas prodaju i uz put opljackaju? Pa imaju oni mnogo nacina, nemas brige oko toga...

Ja znam ovaj jedan što vidim sada - da zabrane GM hranu da bi određene interesne grupe mogle da imaju monopol, pa onda da odalame cene i da nas tako pljačkaju, i još uz to da ispiraju mozak da ću od GM hrane da dobijem četvoroglave dingo pse umesto dece. 

Tako se prodaje i pljačka, sve iz "zaštite" naravno, i sve se to može prodati ljudima, jer su u suštini neobrazovani i ne znaju previše genetike ni biologije, već su podložni zastrašivanjima, fenomenima kao što je GM-histerija, sistematskom ispiranju mozga...

Подели на овим сајтовима

Ja znam ovaj jedan što vidim sada - da zabrane GM hranu da bi određene interesne grupe mogle da imaju monopol, pa onda da odalame cene i da nas tako pljačkaju, i još uz to da ispiraju mozak da ću od GM hrane da dobijem četvoroglave dingo pse umesto dece. 

Tako se prodaje i pljačka, sve iz "zaštite" naravno, i sve se to može prodati ljudima, jer su u suštini neobrazovani i ne znaju previše genetike ni biologije, već su podložni zastrašivanjima, fenomenima kao što je GM-histerija, sistematskom ispiranju mozga...

Jel u tu histeriju racunas i ozbiljne fakultetske profesore? Sa nekima tak`im (dr mr fr) biolozima se druzim, i mogu da ti kazem nista lepo nisam cuo od njih o toj (novoj?) GMO hrani. Ono, nisu bas u nekoj histeriji, ali kazem ti - nista lepo...

Подели на овим сајтовима

Imas pravo ali mnogo brkas loncice.

taco je da danas ima mnogo bezukusne hrane ali to nema veze sa GMO.

Idi na pijacu i kupi paradajz od 10 razlicitih seljaka... videces da 8 od njih ima ukus na karton... a ja kolko znam nasi seljaci nisu jos ovladali tehnikama genetske modifikacije...

S druge strane, ako vec sad jedemo GMO koja je neukusna pritov cega se onda bore svi ovi ljudi? A ako GMO jos nema  u Srbiji, sta je onda ona neukusna hrana  u supermarketima?

Имаш право али и ти много бркаш лончиће  Just_Cuz_19

Иди на пијац и купи од 10 различитих сељака....видећеш  да 8 од њих  уопште и нису сељаци већ препродавци и накупци који се робом за продају на пијаци снабдевају на кванташима од великих добављача (= мутивода=увозника одасвуд= боли њих уво каква је то храна= велики бизнис бре ).

Знаш ли да се,за то  велико трговање,парадајз рецимо, бере још док је сасвим зелен па се напакује у фургон и пусти се грејање а он за три дана ...сав зрео,црвен,одлично изгледа и наравно да му је укус ко да једеш картон.

Сељака,оног обичног,ми нееее дирај ! иди у неко село и тамо пробај шта год....не би знао шта једеш ако би ти био повез на очима,човече, па онда причај ово као неки аргумент против здраво однеговане хране.

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

Jel u tu histeriju racunas i ozbiljne fakultetske profesore? Sa nekima tak`im (dr mr fr) biolozima se druzim, i mogu da ti kazem nista lepo nisam cuo od njih o toj (novoj?) GMO hrani. Ono, nisu bas u nekoj histeriji, ali kazem ti - nista lepo...

Добро, ако су толико озбиљни, зашто онда не објаве своје налазе у врхунским светским часописима и дебатују о томе са себи равним колегама на нивоу који доликује струци? Шта имају од тога што теби причају приче уз кафицу? Ти реално то не би могао ни да разумеш у детаље, у чему нема ничег лошег. Лоше је што разни ”стручњаци” користе реалну немогућност људи да се данас добро обавесте о детаљима многобројних научних области, па онда свакакве приче имају прођу. А и изгледа да код нас влада једна велика забуна о томе шта значи да је неко за неку област научни ауторитет...

Подели на овим сајтовима

Ali pazi, ona (profesorka) mi je dobar prijatelj, i nema bas nikakvog racuna da mi servira svakakve price, tj. da me nesto maze i palamudi. S druge strane, doktor je biologije, i kazem - nije u nekoj histeriji, daleko do toga, ali ono malo sto smo pricali nisam cuo nista lepo o svemu ovom. To sam hteo da kazem...

U stvari, bas bih mogao da popricam s njom malo detaljnije ovih dana, ako Bog da. Pa da prenesem ponesto i ovde...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...