Jump to content

ГМО (спојене теме)

Препоручена порука

• Одговори 1.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Nismo mi nista prevodili nego si se ti vodio nepostojecom logikom pa udario glavom o zid.

Hajde da vidimo:

Citt:

Показало се чак да обична (неГМО) „органска” храна уопште није здравија од „неорганске”...

Nasl.ov clanka:

Organic food no more nutritious than non-organic, study finds

A u clanku pise:

But organic options may live up to their billing of lowering exposure to pesticide residue and antibiotic-resistant bacteria, researchers from Stanford University and the Veterans Affairs Palo Alto Health Care System found.

i ovo:

More than one-third of conventional produce had detectable pesticide residues, compared to seven percent of organic produce samples. And organic chicken and pork was 33 percent less likely to carry bacteria resistant to three or more antibiotics than conventionally-produced meat.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Hajde da vidimo dosledni covece zbog cega si iz ovoga sto si citirao izostavio zadnju recenicu a ujedno i zakljucak???

Additionally, organic chicken and pork appeared to reduce exposure to antibiotic-resistant bacteria, but the clinical significance of this is also unclear.

Dakle cemu manipulacije i vadjenje iz konteksta ako ima logike u ovome sto ti pricas?? Sta ce ti takvi deciji stosovi u raspravi?

Подели на овим сајтовима

Ма немате ви појма! Испран вам је мозак. Едукујте се!

Кад би отворили очи и престали од свега да правите теорије завере знали би да је ово

природна банана

c128_p399m.jpg  

а ово

гмо банана

wild_banana.jpg

Подели на овим сајтовима

Najgore je sto smo i mi koji razumemo da u GMO nema nista stetno pristali na ovaj izvitopereni recnik GMO oponenata. Organska hrana kazu? Kakve je to neorganska hrana da mi neko objasni pa da ga predlozimo za Nobela iz hemije.

Подели на овим сајтовима

Ма бре, једите ГМОвна!

Ne znam gde ste kazali ovu idiotariju i odakle, osim za lični profit, još crpete snage i ljubavi za celo čovečanstvo, ali ova izjava me je duboko impresionirala. Ako čovečanstvo o kojem tako dirljivo brinete ne satre na vreme pošast zvanu GMO, sasvim sigurno će u doglednoj budućnosti GMO satrti celo čovečanstvo.

Zato vam se čovečanstvo i onaj njegov deo koji živi u Srbiji iz koje ste vi tako fino izmuzli svoje bogatstvo, duboko zahvaljuje na ovoj glupavoj i zloj izjavi. I se*e sa na nju.

http://www.mooshema.com/2012/10/18/miodraze-kosticu-jedite-gmovna/

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

Najgore je sto smo i mi koji razumemo da u GMO nema nista stetno pristali na ovaj izvitopereni recnik GMO oponenata. Organska hrana kazu? Kakve je to neorganska hrana da mi neko objasni pa da ga predlozimo za Nobela iz hemije.

Pa ne znam, ovde je zovu BIO a glupi ameri organska. Ali svi znamo o cemu se tu radi. O pesticidima a ne o hranljivosti .

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Pa ne znam, ovde je zovu BIO a glupi ameri organska. Ali svi znamo o cemu se tu radi. O pesticidima a ne o hranljivosti .

Pa to sto neko prica besmiclice ovde ili preko bare ne znaci da mi treba da prihvatimo termine koji nista ne znace bili oni poreklom od americke ili neke druge neobavestenosti.

Подели на овим сајтовима

Pa ne znam, ovde je zovu BIO a glupi ameri organska. Ali svi znamo o cemu se tu radi. O pesticidima a ne o hranljivosti.

Па опет иста фора. Каква то храна није БИО?

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Па опет иста фора. Каква то храна није БИО?

- Болан Хасо, шта си по занимању?

- Биохемичар.

- Ма не питам те, болан, шта си био, него шта си сад!

Подели на овим сајтовима

Pa ako niko ne želi, čemu onda tolika frka? Doneće se zakon da GMO može da se proizvodi i prodaje, niko ga neće proizvoditi i kupovati i GMO-skeptici nemaju nikakvog razloga za brigu...

Ja pre ovu atmosferu vidim kao kad lopov viče "Držte lopova!"... ljudi koji se bave uzgojom hibrida i imaju monopol na seme i finu lovu od toga, pujdaju narod protiv drugih proizvođača semena sa tezom da će ovi drugi da imaju monopol i finu lovu od toga...

Pa pazi, ako cemo vec tako - bolje da neko ovde ima monopol, nego neko sa strane. Iako je ova tvrdnja vrlo diskutabilna. To je jedno.

A drugo, kako obicno, na zalost, biva kad nasi politicari nesto rade, nesto mnim da ce u ovom slucaju bas GMO proizvodjac da bude potpuno favorizovan od strane vlasti i zakona (vec cujem izjave portparola - "savremeno je,", "idemo u korak sa svetom", "dzems bond izabrao GMO, sta cekate?"...), a zna se kuda nas to onda konacno vodi...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Pa pazi, ako cemo vec tako - bolje da neko ovde ima monopol, nego neko sa strane. Iako je ova tvrdnja vrlo diskutabilna. To je jedno.

A drugo, kako obicno, na zalost, biva kad nasi politicari nesto rade, nesto mnim da ce u ovom slucaju bas GMO proizvodjac da bude potpuno favorizovan od strane vlasti i zakona (vec cujem izjave portparola - "savremeno je,", "idemo u korak sa svetom", "dzems bond izabrao GMO, sta cekate?"...), a zna se kuda nas to onda konacno vodi...

Pre svega, uslovno koristim rec monopol jer se ona odnosi na to da jedan proizvodjac drzi celo trziste... a postoji vise proizvodjaca hibridnog semena i vise proizvodjaca GMO semena... i nema tu monopola u ekonomskom smislu koji izaziva stetne posledice... koristio sam rec monopol (jer su je prethodno drugi naveli) u smislu "samo obicno seme" i "samo GMO"... to se neće desiti... nigde se nije ni desilo... i nema potrebe za paranojom... uvek ćeš imati mogućnost da kupiš tzv. organsku hranu... i zaista ne vidim ni jedan opravdan razlog da drugom određuješ šta će on da proizvodi ili jede...

A kao što rekoh, potpuno poštujem tvoju slobodu da GMO hranu ne jedeš, koliko god smatrao da razlozi za tako nešto ne postoje... zato sam i rekao da bi svaki proizvod koji sadrži GMO hranu morao da bude vidno obeležen.

GMO proizvođačima nije potrebno favorizovanje od strane vlasti... jednostavno ta hrana je jeftinija i samim tim ima svoje tržište...

Ja zaista ne znam na šta misliš kada kažeš da se "zna kuda nas to konačno vodi"...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...