brana Написано Септембар 3, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2011 On 3. 9. 2011. at 19:04, w.a.mozart рече uprkos sitnici koju neki tamo pojedinac iznosi u poslanici Galatima u 3. glavi stih 28. Ја Свето Писмо не познајем тако добро да бих га рецитирала, па ми помогните о чему је ријеч. Уколико грешим, да поправим. Овако ме потсећате, на новопротестанте, који ме зауставе и бомбардирају са цитатима из Св.Писма. Знају га невјеројатно добро... Поучите ме, радије. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Септембар 3, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2011 ja nisam protestant... i ne znam sveto pismo napamet-morao sam da googlam da bih video iz koje su poslanice reči i koji stih a ideja mi je bila da sami nadjete taj deo-ali pošto vas,čini mi se,mrzi da to uradite ili vam nije dovoljno bitno - što je čudno, jer takodje kažete kažete,citiram-па ми помогните о чему је ријеч.Уколико грешим, да поправим)-evo napisaću http://marsmedia.info/clients/biblija/biblija.php?lang=ijekav&lang2=&book=48&chap=3 Нема ту Јеврејина ни Грка, нема роба ни господара, нема мушкога рода ни женскога; јер сте ви сви једно у Христу Исусу. Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Септембар 3, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 3, 2011 Супер, сад ми је лакше да не знате напамет, ја се бојим таквих што све занју, и рецитирају ка упутство за употребу неког апарата. Мислила сам да ћете ми нешто ново рећи, увјерљивије, али ипак, женска лица не улазе прва у Храм, исто као што стоје на лијевој страни одвојено, или иза у неким мањим храмовима, нисам ја то измислила. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 3, 2011 Гости Пријави Подели Написано Септембар 3, 2011 On 3. 9. 2011. at 19:31, brana рече Супер, сад ми је лакше да не знате напамет, ја се бојим таквих што све занју, и рецитирају ка упутство за употребу неког апарата. Мислила сам да ћете ми нешто ново рећи, увјерљивије, али ипак, женска лица не улазе прва у Храм, исто као што стоје на лијевој страни одвојено, или иза у неким мањим храмовима, нисам ја то измислила. То уопште није никакво правило Цркве. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
C.A._R.I.A. Написано Септембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2011 On 3. 9. 2011. at 18:58, brana рече Тако често доживим, кад улазим у наш Храм да ме мушко лице пусти да прођем прва, ја му кажем, није ово брате, казалиште него Црква, ви имате предност, чудно ме гледа, онда му појасним, да бонтон ту не важи. Ја често доживљавам да жене у цркви схватају неке ствари претерано строго,и често пуштају мушкарце да иду испред њих. Рецимо то мени чисто смета,није то нека догматска ствар,чак ми је безвезе и као обичај. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
C.A._R.I.A. Написано Септембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2011 On 3. 9. 2011. at 19:26, w.a.mozart рече Нема ту Јеврејина ни Грка, нема роба ни господара, нема мушкога рода ни женскога; јер сте ви сви једно у Христу Исусу. facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Септембар 5, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 5, 2011 On 5. 9. 2011. at 16:28, C.A._R.I.A. рече Ја често доживљавам да жене у цркви схватају неке ствари претерано строго,и често пуштају мушкарце да иду испред њих. Рецимо то мени чисто смета,није то нека догматска ствар,чак ми је безвезе и као обичај. Мени није, нисам ја то измислила, правила морају бити свуда, ако их не поштујемо то води к анархији. Да смо негдје на неком шалтеру, неби вас сигурно пустила испред, једино ако би ме лијепо замолили да не можете стајати или слично. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Септембар 5, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 5, 2011 On 5. 9. 2011. at 16:30, C.A._R.I.A. рече facenew22222222 Опазила сам да потежете поједине изреке из Св.Писма како коме одговара, извлачите, чак из контекста, па тако изрека стара двије хилјаде година непримјерно се веже за неки догађај, ову изреку, да је рекао Маркс у своје време и њему би добро дошла, и Лењину и он је тако замишљао црвени октобар, да не буде никаквих социјалних ни друштвених разлика. Ратко :( је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 5, 2011 Гости Пријави Подели Написано Септембар 5, 2011 On 5. 9. 2011. at 17:05, brana рече Опазила сам да потежете поједине изреке из Св.Писма како коме одговара, извлачите, чак из контекста, па тако изрека стара двије хилјаде година непримјерно се веже за неки догађај, ову изреку, да је рекао Маркс у своје време и њему би добро дошла, и Лењину и он је тако замишљао црвени октобар, да не буде никаквих социјалних ни друштвених разлика. Можеш ли онда Ти да појасниш како то треба тумачити, поткрепљено Светим Писмом и светоиотачким предањем? Ево, ја не видим никакав нарочит смисао у томе да са једне стране буду мушкарци а са друге жене. Најлепши и најбољи пример је када породица дође у Цркву. Зашто је потребно да се одвајају? А сада ако је то како ми ( па ко год били ми) погрешно тумачимо ово, онда све ово морамо применити на пример и на хорове, јер многе градске цркве имају хорове где су мушко и женско помешани. Но, то нико није узимао у разматрање, па и они који то стрго наређују где ће ко да стоји. Ето, једна мала ствар час посла поремети идеалну концепцију dizzy999 JESSY and Љубичица је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Септембар 5, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 5, 2011 On 5. 9. 2011. at 17:09, Иван Цветковић рече Можеш ли онда Ти да појасниш како то треба тумачити, поткрепљено Светим Писмом и светоиотачким предањем? Ево, ја не видим никакав нарочит смисао у томе да са једне стране буду мушкарци а са друге жене. Најлепши и најбољи пример је када породица дође у Цркву. Зашто је потребно да се одвајају? А сада ако је то како ми ( па ко год били ми) погрешно тумачимо ово, онда све ово морамо применити на пример и на хорове, јер многе градске цркве имају хорове где су мушко и женско помешани. Но, то нико није узимао у разматрање, па и они који то стрго наређују где ће ко да стоји. Ето, једна мала ствар час посла поремети идеалну концепцију dizzy999 Ја сам само рекла, да се тако озбиљна Светописемска изрека користи у сврху стајања у Цркви, ништа више. Дабоме да смо сви исти пред Богом и робови и патрицији и плебејци и да не набрајам. Ја се сјећам, као дјете да сма ишла са баком у малу сеоску Црквицу, исто је била та подјела, иако мушких лица осим свештеника и неког дедице који је пјевао уз њега готово ни било није, биле су само жене у црнини.Нисам ја компетентна ништа да објашњавам нити одређујем правила, није то мој посао. Понашам се онако како се понашала моја бака, јер ми родитељи нису ишли у Цркву, те старе жене су тада били једини апологети вере, сироте удовице, преживеле од усташког масакра. Такво устројство или неписано правило понашања се задржало до данас, ја га се само придржавам. Ако ико има храбрости да се супростави било каквом затирању онда сам то ја, али исто тако имам мало и врлине да видим где ми је мјесто у Светом храму. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Септембар 5, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 5, 2011 Зашто да стојимо одвојено??? Прочитала сам на једном мјесту образложења свештених лица, не сећам с ени писца нити цитата, да је то потребно да женска лица у Цркви неби мушкима одвлачила пажњу. Дали сте ви сигурни да то није тако??? И да је свима пажња тако јака, да је ништа неби одвукло??? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2011 On 5. 9. 2011. at 17:09, Иван Цветковић рече Ево, ја не видим никакав нарочит смисао у томе да са једне стране буду мушкарци а са друге жене. Најлепши и најбољи пример је када породица дође у Цркву. Зашто је потребно да се одвајају? facenew22222222 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2011 On 3. 9. 2011. at 11:03, Mracnjak рече Sta je to ikonomija? http://www.svetosavlje.org/biblioteka/recnik/I.htm клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Септембар 5, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 5, 2011 On 5. 9. 2011. at 17:29, JESSY рече facenew22222222 А још љепше кад се сви скупа завале у удобне столице и тако прате Литургију. nedeljko је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Септембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2011 On 5. 9. 2011. at 17:28, brana рече Зашто да стојимо одвојено??? Прочитала сам на једном мјесту образложења свештених лица, не сећам с ени писца нити цитата, да је то потребно да женска лица у Цркви неби мушкима одвлачила пажњу. Дали сте ви сигурни да то није тако??? И да је свима пажња тако јака, да је ништа неби одвукло??? Ako hocu da gledam zene,ja cu lepo da okrenem glavu u stranu,tako da i to nema bas neko opravdanje.A jos manje da to bude pravilo. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука