sanja84 Написано Јул 17, 2024 Пријави Подели Написано Јул 17, 2024 пре 14 минута, obicancovek рече Tvoj izbor Milane,nije loš ni mikijev zabavnik ali on ti baš ne širi vidike iako volim i njega pogledati kad mi dodje pod ruku😉 ali knjiga je ipak nešto drugo.Što se vremena tiče bitni su prioriteti.Živ i zdrav mi bio!!! Ma Milanu su prosireni vidici... Mene zanima tema, ja cu. Šalim se... obicancovek је реаговао/ла на ово 1 "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obicancovek Написано Јул 17, 2024 Пријави Подели Написано Јул 17, 2024 @Ralex Ne sudim,zaključujem i još sam pri zdravom razumu.Drugo je suditi jer tu "etiketu" suditi lako je nekome prilepiti.Ja sam svedok sada više ne "nemi svedok" već sam prilično ubedjen u ciljeve dosta sveštenih lica.Običan sam čovek koji ima pravo da każe šta vidi,naravno mogao sam sve prećutati ali poseti neke kanale ili guglaj i pronadji čak i web stranice nekih naših očeva gde ispod jasno stoje navedeni br.žiro računa a i mogućnosti tzv doniranja preko VISA,MASTER KARTICA,PAY PAL-a E sad' moj Ralex pogledaj sam pronadji,proguglaj da ih sam ne imenujem. I ne moraš se izvinjavati,imaš pravo na svoje mišljenje. Svako će na kraju odgovarati za svoje postupke i grehe....jer sudija će iznenada doći... Svako dobro i laku noć! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јул 17, 2024 Пријави Подели Написано Јул 17, 2024 @obicancovek То је читанкица за децу, односно лагана храна. Не можеш с тиме достићи снагу мудрости божанског откровења. Уопште није све ускладиштено у телу човека, мада тако изгледа. Све што се остварује и одвија у животу, свако дешавање у материји, резултат је информација које то чине на хоризонту космоса. Наука има своје гледиште, а теологија зна да је све од Бога кроз Његове логосе твари. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obicancovek Написано Јул 17, 2024 Пријави Подели Написано Јул 17, 2024 @Milan Nikolic Milane ostani ti bolje pri politikinom zabavniku jer niko ne može "достићи снагу мудрости божанског откровења."to i vrapci znaju Ne radi se o tome nego da se ne zaglibiš i tako ograničiš svoje umne i duhovne sposobnosti.Bog je jedan samo ga mi nazivamo Bog,kod drugih je Buda itd. Isto što je kod nas jabuka tako ta ista voćka jabuka drugačije se naziva u recimo u Engleskoj,Africi itd Ajd' sada lepo pajki i laku noć ti želim ,i da te andjeli čuvaju u snu! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ralex Написано Јул 18, 2024 Аутор Пријави Подели Написано Јул 18, 2024 пре 10 часа, Milan Nikolic рече @obicancovek То је читанкица за децу, односно лагана храна. Не можеш с тиме достићи снагу мудрости божанског откровења. Уопште није све ускладиштено у телу човека, мада тако изгледа. Све што се остварује и одвија у животу, свако дешавање у материји, резултат је информација које то чине на хоризонту космоса. Наука има своје гледиште, а теологија зна да је све од Бога кроз Његове логосе твари. Samo je problem što teolozi izmeštaju Boga izvan čoveka na rub kosmosa a Hristos nam jasno govori da je Carstvo Božije tu u nama, U svetu našuh misli, u našem umu, Pa ako je carstvo Božije u nama onda i Bog živi u nama. Hristos kaže da ko bude tvorio ono šta je on govorio da će se On i Otac naseliti u takvom čoveku i da će deliti trpezu sa takvim čovekom. Dakle Hleb sa neba dolazi iz nas samih kroz informacije koje nam Bog daje kroz otkrovenja, a ne negde sa strane sa ruba kosmosa. Zato ja insistiram na tome da sve što nam treba za duhovni razvoj se nalazi tu u nama a ne negde tamo daleko namenjeno samo ponekima. I da kad se šovek pouzda u ljudske nauke zapostavlja Boga koji živi u njemu. Zato Jeremija kaže da je proklet čovek koji se uzda u čoveka a zapostavlja Gospoda Boga svog. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Јул 18, 2024 Пријави Подели Написано Јул 18, 2024 пре 16 часа, obicancovek рече @Milan Nikolic Milane ostani ti bolje pri politikinom zabavniku jer niko ne može "достићи снагу мудрости божанског откровења."to i vrapci znaju Ne radi se o tome nego da se ne zaglibiš i tako ograničiš svoje umne i duhovne sposobnosti.Bog je jedan samo ga mi nazivamo Bog,kod drugih je Buda itd. Isto što je kod nas jabuka tako ta ista voćka jabuka drugačije se naziva u recimo u Engleskoj,Africi itd Ajd' sada lepo pajki i laku noć ti želim ,i da te andjeli čuvaju u snu! Pa treba svetu i neki pravoslavac... bar kao lik na forumu... MIlane ne zameri što se uguravam u razgovor, ali smatram da si savršen izbor za čistog pravoslavca koji se neće trovati drugim izvorima... Treba svima nama molitvenik pred Gospodom dok se trujemo svakakakvim informacijama. Pa ti budi naš forumski...ako nas hoćeš Obične ljude koje je Bog poslao na tvoj put.. nikakvo tajno društvo. Prosto ljudi... "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јул 18, 2024 Пријави Подели Написано Јул 18, 2024 Само да се надовежем. Не сматрам да је сва благодат већ у нама, него се кроз нас пројављује снисходећи са висина. То је важна, али не лака тема. На пример можемо видети из књиге владике Бачког о разликовању енергија и суштине Божије колико је то сложена и егзистенцијална тема. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милошшш Написано Јул 18, 2024 Пријави Подели Написано Јул 18, 2024 пре 22 часа, Ralex рече Ja ovde pričam ono šta verujem da je meni Bog otkrio, a moguće je i da me je đavo prevario, Ništa ne prihvataj zdravo za gotovo. Тако сам и мислио. Питам због других који ће можда ово читати. cool.lie.talker Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ralex Написано Јул 28, 2024 Аутор Пријави Подели Написано Јул 28, 2024 Sv Ap Pavle kaže da smo mi udi Hristovog tela, današnjim rečnikom mi smo ćelije Hristovog tela. A Hristos je Logos Božiji, Reč Božija, Um Božiji. I pošto Bog ne može stvarati izvan sebe jer on prožima sve to on stvara u sebi u svom umu, u svojoj mašti. Tako da možemo izvesti zaključak da je Bog podelio svoj um na bezbroj delova i da tu ima i ljudi i životinja i drveća i trave anđela na nebu i demona na zemlji, Zemlja i nebo su delovi Božanskog Uma. I budući da smo po obrazu Božijem stvoreni to i mi imamo u svom umu nebo i zemlju. Na materijalnom planu gledajući svoje telo mi imamo levu i desnu Moždanu hemisveru kao delove svog uma. Tako leva predstavlja naš intelekt i to je zemlja našega uma na kojoj vlada sotona, intelekt. A desnu hemisveru je Bog zadržao za sebe i ona je nebo na kome živi Bog. Bog delićem sebe živi sa nama ovaj život u telu i kada se mi radujemo i On se raduje a kad patimo i on pati sa nama. On vidi svaku našu misao i svaku našu ideju, Mnoge dobre ideje dolaze od njega ali ih naš intelekt prisvaja pa kaže ja sam to smislio i mi mislimo da smo mi to smislili a nismo svesni da nam je Bog poklonio neku dobru ideju. Mora da vam se nekada desilo da smislite nešto fantastično pa se prosto čudite kako ste nešto tako dobro mogli da smislite. E to i niste vi smislili to vam je Bog ponudio ideju, rešenje nekog problema ili viziju. Svaki kreativan čovek je kreativan jer u sebi ima kreatora, i neznajući da ta njegova kreativnost dolazi od Boga on je prisvaja za sebe i naziva se umetnikom. Pa je Bog za te ćelije svoga uma, za nas, stvorio u svojoj mašti ovaj predivan svet, materijalni svet kako bi smo mogli da živimo život kao samostalne jedinke, odvojeni jedni od drugih. Nauka nikako da nađe najsitniji deo materije i na kvantnom nivou materija se pojavljuje samo u prisustvu posmatrača. Što nam jasno ukazuje da ovaj svet ne postoji već da postoji samo u mašti tvorca. Da mi svi živimo u mašti tvorca. Jer Bog je svet stvorio ni iz čega, a kad je nešto stvoreno ni iz čega onda to nešto i ne postoji drugačije do u mašti tvorca. A mi svi kao zajednica predstvljamo jednu zajednicu koja je žensko u tvorcu, njegova buduća nevesta, njegova duša. Jer i tvorac je duša živa a mi smo po njegovom obličju stvoreni. Tako i naša tela imaju ćelije da bi mi mogli da spoznamo ustrojstvo Božanskog bića proučavajući sebe. Kolektivna svest svih naših ćelija je naša duša. I kao što je Gospod um čija je volja iznad volje njegove duše tako smo i mi Um čija je volja iznad volje naše duše. Žena koja je prevarila Adama, Eva, je zapravo njegova duša koja je žudila za zabranjenim voćem i kroz intelekt ona je uspela da prevari Adama da jede sa drveta poznanja dobra i zla koje je Intelekt. Ona se prva oslonila na intelekt a zatim je i Adama navela na to. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ralex Написано Јул 28, 2024 Аутор Пријави Подели Написано Јул 28, 2024 Tako je čovek muško I žensko u jednome, Um kao Muž I Duša kao ženski deo nas. Na isti našin je I Bog muško I žensko u jednome. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јул 28, 2024 Пријави Подели Написано Јул 28, 2024 Превише има наклапања, дозволите да тако кажем Прича о души у светлу науке је жешћа небулоза, осим што сама теологија може да објасни како то није могуће. Ово је квантно доба у које залазимо све више. Јасно је да Бог потпуно непознато контролише сваку природу. Душа је целокупна људска природа која је везана за тело као изражај, а може представљати потпуни идентитет. Информације које чине човеково биће недостижне су за опитовање, оне су продукт самих логоса Божијих. Са тиме се може маневрисати 😀 веровањем, у смислу да једино Бог може да нам открива тајне Своје кроз директни однос. Када се природе сједине, тада се остварује све оно што учимо о благодати. За сада мало, неко мање неко више. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ralex Написано Јул 28, 2024 Аутор Пријави Подели Написано Јул 28, 2024 пре 2 часа, Milan Nikolic рече Превише има наклапања, дозволите да тако кажем Прича о души у светлу науке је жешћа небулоза, осим што сама теологија може да објасни како то није могуће. Ово је квантно доба у које залазимо све више. Јасно је да Бог потпуно непознато контролише сваку природу. Душа је целокупна људска природа која је везана за тело као изражај, а може представљати потпуни идентитет. Информације које чине човеково биће недостижне су за опитовање, оне су продукт самих логоса Божијих. Са тиме се може манипулисати веровањем, у смислу да једино Бог може да нам открива тајне Своје кроз директни однос. Када се природе сједине, тада се остварује све оно што учимо о благодати. За сада мало, неко мање неко више. Logika koja me je vodila da smo po obrazu Božijem stvoreni i da naše telo ogleda ustrojstvo u Božanskom Biću. Pavle govori da smo udi Hristovog tela i pošto u ono vreme nije postojala svest o ćelijama ja sam razumeo da hoće da kaže da smo ćelije Njegovog tela. Crkva kao zajednica predstavlja Njegovu nevestu, što znači da je njegova nevesta kolektivna svest članova crkve, po istoj logici i kolektivna svest naših ćelija je žensko u nama, Hristos je logos, Um i On je glava crkvi, znači njegova volja je iznad volje crkve. A i mi imamo Um i naša volja nas kao uma je iznad voje naše duše, te kolektivne svesti svih naših ćelija. Jer kad čvrsto rešimo da nećemo da ispunimo neku žudnju naše duše duša tome mora da se povinuje, Ali kao neposlušna žena stalno će preko intelekta pokušavati da nas navede da joj ispunimo želju. Bog je stvorio Adama od praha zemaljskog i udahnuo mu duh životni i posta čovek duša živa. Dakle je Adam spoj duhovnog i materijalnog a taj materijalni deo se ogleda u ćelijama našega tela , dakle je duša kolektivna svest ćelija našega tela. Mislioci prethodnih vekova nisu imali saznanje kako je uređeno naše telo pa su ne znajući dušu opisivali filozofski nemajući jasnu predstavu šta bi to moglo da bude. I to se lepo vidi iz načina na koji opisuju dušu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јул 28, 2024 Пријави Подели Написано Јул 28, 2024 Нема смисла разговарати на такав начин, све је то психоделија, сујета, итд. Морамо се пазити опасних лупетања. На пример, да је Вог мушко и женско у једноме. Ако човек није свестан да је Бог бесполан (када говоримо о бестелесном Богу), онда не може бити у домену вере у Бога. Зато је психоделија сурова. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јул 28, 2024 Пријави Подели Написано Јул 28, 2024 Raleta ne bih da komentarisem, samo intelektom ne moze da se dodje do istine o prirodi i nacinu postojanja duse. Svetitelji su pisali kada bi mogli da vidimo svoju dusu ne bismo mogli da opisemo tu duhovnu i nebesku lepotu i blagodat koja postoji u dusi, u dusi se desava da postajemo bogovi po blagodati, i ta blagodat se siri kroz citavo nase bice i telo. Nema sanse da bilo ko bilo kako dodje do poznaje o dusi osim kroz crkveno duhovno predanje i podviznicku praksu svetitelja zapisanu u njihovim zitijima i delima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јул 28, 2024 Пријави Подели Написано Јул 28, 2024 Замислите тек када кроз човека буде постојало све друго. Значи, обрнуто него што је сада, у палом стању, у кретању не ка лепом завршетку. Смрт прождире свет, али реч је о потпуно супротним стварима. Кажу стари да сва створења гледају у човека, да сва створења јесу човеколика. Када човек доживи сједињење са Богом кроз Христа, а Који нас повезује са дарованом енергијом Божанства, тако да је енергија Божанство које опитујемо, док суштину Божију апсолутно не можемо појмити - као недодириво и непојмљиво заједништво Тројице, - тада он схвата да више не живи ни за шта друго осим за Свету Тројицу. Јер види да све жели да буде просто живо, састављено и смислено. Онда човек може чинити чудеса, али пре свега духовна, да премешта грехе, тера демоне, гаси искушења, умирује себе на јединствен и тројично-божански начин. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука