mikael_pasa Написано Август 11, 2010 Пријави Подели Написано Август 11, 2010 Хтео сам да ти кажем следеће. Да твоја браћа у вери тебе ухвате са неком ханумом ok.zvacu vas u pomoc,,,, Mene zovi u pomoć kad budeš vatao hanume. smej.gif smej.gif uf..previse svedoka vec.dodaj tu da treba neko da cuva strazu.pa ko za inat,i naici ce neko.i to bas onaj koji je poslednji sa kojim bi se hteo sresti...baxuz Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 11, 2010 Пријави Подели Написано Август 11, 2010 jedno ti je serijatski zakon,drugo su ti pravila.pa naravno da ni ja ne bi mogao da radim nesto u AmeriKi,na primer,ako to tamo nije opste prihvaceno.to su nijanse za koje mislis? Наравно да мораш да поштујеш законе државе у којој живиш, али ето у Америки постоји Први Амандман који мени и теби даје право да верујемо шта год хоћемо, па смо равни. Нити држава сме да доноси било какве одлуке или пресуде различито за мене или тебе због вере. Са друге стране, у исламској држави грађани имају различит статус пред законом зависно од своје вере. Ево пар конкретних примера: Такви немуслимански поданици су дужни да се придржавају исламских правила који се односе на безбедност и заштиту живота, углед и имовину. Поред тога, они: (1) бивају кажњени за прељубу или крађу, али не и за пијанство; (2) (морају да) се разликују од муслимана по одећи, носећи широк појас од тканине; (3) не поздрављају се "алејкум селам" (од стране муслимана); (4) морају да ходају по страни улице (тј. да се склањају са стране када пролазе муслимани); (5) не смеју да граде зграде више или једнане висини муслиманских зграда, али ако добију високе куће, не треба их уништити; (6) забрањено им је да отворено приказују вино или свињетину, (да звоне звона на цркви или показују крстове) рецитују Тору или Јеванђење гласно, или да јавно обављају своје сахране и празнике; (7) и забрањено им је да граде нове цркве. (Umdat al-Salik wa Uddat al-Nasik) pobrojano jeste tacno.u Saudiji je tako.kome se ne svidja,tamo ne mora ni da ide(ni ja ne bi voleo da odem tamo).u drugim islam skim zemljama gde sam bio,stvar je drugacija.to su pravila kojih se drze svi.ima to svoj razlog.nekako mi se i to vise svidja(iskreno)nego americka sloboda,i prvi amandman.vidim kuda idu,i to mi je dosta. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 11, 2010 Пријави Подели Написано Август 11, 2010 Ма википедија је чудо... Баш референтан и релевантан извор, који нико не би умео ни да пронађе ни да преведе. Баш бих питао Микаела, да ли је побројано и општеобавезујуће у исламским државама, пошто знам и за друге врсте тумачења (рекао бих из мало релевантније литературе)?to su neka od pravila ponasanja sa kojima se svaki covek upoznaje kad odlazi tamo.e,sad.da li neko zna kako u toj istoj Saudiji,prodje musliman koji u poslu prevari stranaca,ili sugradjanina nemuslimana?da li neko zna sta na tim temperaturama i svinjetina i alkohol u ljudskom telu.da ne govorim o halucinacijama.treba malo i realnije sagledati stvari Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Август 11, 2010 Пријави Подели Написано Август 11, 2010 Обзиром на почетак Рамазана, не верујем да ће наш брат Микаел с нама бити толико често као до сада. Без обзира да ли сматрате да сам ја неки про-геј-либерал или крипто-муслиман, са овим нашим братом Микаелом и ја стално имам расправе о стварима које ми у исламу "теолошки не штимају." Једино, заиста бих волео да расправу са тог обредно-појавног, дигнемо на мало виши ниво. Бесмислено је да оволико времена и енергије потрошимо на одредбе шеријата овде у Србији, пошто нас то скреће са курса много продуктивнијег и теолошки вишег дијалога - какав се готово нигде ни не води! Наиме, са овим до сада, водимо исте глупе расправе какве и протестанти и секуларисти на Западу воде са муслиманима - а те расправе, по правилу, нигде не воде пошто је у питању судар два различита система вредности. На жалост, из тога израња једна претерано поједностављена визура ислама, којом се свака даља прича обесмишљава. Пре свега, нико ко не познаје старохебрејски језик и релевантна тумачења рабина у Талмуду и другим списима, не може се сматрати озбиљним познаваоцем те вере. Такође, онај ко не познаје средњовековни грчки и латински језик, којима су писали свети оци, увек само и једино остаје аматер у хришћанској теологији. Ништа мање не важи ни за ислам - без озбиљног познавања јудаизма и хришћанства, а нарочито арапског језика, једноставно нема ни релевантног знања о исламу. Пошто је већини нас горенаведено ипак недоступно, једини начин да озбиљно и без предрасуда упознамо нечију веру, јесте кроз упознавање искрених и учених верника саме те вере - који познавањем горенаведеног, испуњавају критеријуме неопходне да им се призна знање о сопственој вери. Драго ми је да је наш драги брат Александар и сам ово схватио, као учени богослов и искрени и благочестиви православни верник - у сусрету с истим таквим припадницима исламске вере. Претпостављам да би сусрет наших екстремиста из ОБРАЗА и њихових вехабита из Новог Пазара, вероватно значио потпуно другачију врсту "дијалога." Стара је изрека similis simile gaudet, а сада је на нама да се определимо у којој се групи верника ми налазимо и да у складу с тим и комуницирамо. Критике и питања јесу легитимни видови комуникације, али генерализације су непотребне и често носе собом дехуманизујуће последице - које ми ни не желимо, али о којима на жалост исувише често ни не размишљамо. Али, доста ми је више да понављам ове моје "ЛДП-овске, издајничке и педерске сатвове" ( smej.gif smej.gif - пре него што се било ко нађе увређеним, нека обрати пажњу на смајлије ) па бих се и ја, наравно на конструктивно критички начин, придружио расправи с једним питањем... Разлика у схватању вере између православног хришћанства и исламске молитвено-обредне праксе је и у томе, што инсистира на чистоти морала имама (који води молитву). Из разговора са Микаелом, за који ми се учинио да би и осталима могао да буде користан, схватио сам да муслимани имају обавезу да избегавају да клањају за особом у чији морал сумњају - као да их, на неки начин, познати греси те особе имплицирају лично? Мени се некако учинило необично да се сматра могућим да се за туђе грехе одговара. Православна евхаристијска саборност инсистира на заједништву и ЈЕДИНСТВУ Цркве тела Христовог, али у потпуности индивидуализује категорије греха и одговорности. И док ћемо свакако бити одговорни ако смо саблазнили другога и навели га на грех, ми немамо опцију да прекинемо заједницу са "неморалним свештеником" - уколико овај исповеда веру на исправан начин. Овакво чудно размишљање, у Цркви препознајемо тек кроз новије изгреде зилотствујућих екстремиста, који показују нетрпеливост чак и у моралном смислу (што ми се, концептуално, чини ближим исламској пракси). Дакле, да поједноставим питање је следеће: ако у исламу већ постоји и потенцира се ЛИЧНИ однос са Богом, на који начин на верника треба и може да утиче неморал имама који води намаз - и, у теолошком смислу значајнија дилема - зашто? Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 11, 2010 Пријави Подели Написано Август 11, 2010 Обзиром на почетак Рамазана, не верујем да ће наш брат Микаел с нама бити толико често као до сада. Без обзира да ли сматрате да сам ја неки про-геј-либерал или крипто-муслиман, са овим нашим братом Микаелом и ја стално имам расправе о стварима које ми у исламу "теолошки не штимају." Једино, заиста бих волео да расправу са тог обредно-појавног, дигнемо на мало виши ниво. Бесмислено је да оволико времена и енергије потрошимо на одредбе шеријата овде у Србији, пошто нас то скреће са курса много продуктивнијег и теолошки вишег дијалога - какав се готово нигде ни не води! Наиме, са овим до сада, водимо исте глупе расправе какве и протестанти и секуларисти на Западу воде са муслиманима - а те расправе, по правилу, нигде не воде пошто је у питању судар два различита система вредности. На жалост, из тога израња једна претерано поједностављена визура ислама, којом се свака даља прича обесмишљава. Пре свега, нико ко не познаје старохебрејски језик и релевантна тумачења рабина у Талмуду и другим списима, не може се сматрати озбиљним познаваоцем те вере. Такође, онај ко не познаје средњовековни грчки и латински језик, којима су писали свети оци, увек само и једино остаје аматер у хришћанској теологији. Ништа мање не важи ни за ислам - без озбиљног познавања јудаизма и хришћанства, а нарочито арапског језика, једноставно нема ни релевантног знања о исламу. Пошто је већини нас горенаведено ипак недоступно, једини начин да озбиљно и без предрасуда упознамо нечију веру, јесте кроз упознавање искрених и учених верника саме те вере - који познавањем горенаведеног, испуњавају критеријуме неопходне да им се призна знање о сопственој вери. Драго ми је да је наш драги брат Александар и сам ово схватио, као учени богослов и искрени и благочестиви православни верник - у сусрету с истим таквим припадницима исламске вере. Претпостављам да би сусрет наших екстремиста из ОБРАЗА и њихових вехабита из Новог Пазара, вероватно значио потпуно другачију врсту "дијалога." Стара је изрека similis simile gaudet, а сада је на нама да се определимо у којој се групи верника ми налазимо и да у складу с тим и комуницирамо. Критике и питања јесу легитимни видови комуникације, али генерализације су непотребне и често носе собом дехуманизујуће последице - које ми ни не желимо, али о којима на жалост исувише често ни не размишљамо. Али, доста ми је више да понављам ове моје "ЛДП-овске, издајничке и педерске сатвове" ( smej.gif smej.gif - пре него што се било ко нађе увређеним, нека обрати пажњу на смајлије ) па бих се и ја, наравно на конструктивно критички начин, придружио расправи с једним питањем... Разлика у схватању вере између православног хришћанства и исламске молитвено-обредне праксе је и у томе, што инсистира на чистоти морала имама (који води молитву). Из разговора са Микаелом, за који ми се учинио да би и осталима могао да буде користан, схватио сам да муслимани имају обавезу да избегавају да клањају за особом у чији морал сумњају - као да их, на неки начин, познати греси те особе имплицирају лично? Мени се некако учинило необично да се сматра могућим да се за туђе грехе одговара. Православна евхаристијска саборност инсистира на заједништву и ЈЕДИНСТВУ Цркве тела Христовог, али у потпуности индивидуализује категорије греха и одговорности. И док ћемо свакако бити одговорни ако смо саблазнили другога и навели га на грех, ми немамо опцију да прекинемо заједницу са "неморалним свештеником" - уколико овај исповеда веру на исправан начин. Овакво чудно размишљање, у Цркви препознајемо тек кроз новије изгреде зилотствујућих екстремиста, који показују нетрпеливост чак и у моралном смислу (што ми се, концептуално, чини ближим исламској пракси). Дакле, да поједноставим питање је следеће: ако у исламу већ постоји и потенцира се ЛИЧНИ однос са Богом, на који начин на верника треба и може да утиче неморал имама који води намаз - и, у теолошком смислу значајнија дилема - зашто? mala,malesna ispravkica.smatra se naime,da ako je imam osoba labilnog morala,u tom slucaju namaz(molitva)kod Allaha nece biti vrednovana,a ne preuzimanje greha.jednostavno-"dzaba si klanjo,ba.ovaj ti se ne vazi".tu je caka.inace ,nema opasnosti da se snosi tudji greh. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 11, 2010 Пријави Подели Написано Август 11, 2010 smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif (мој коментар на Андрејев текст) клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 11, 2010 Пријави Подели Написано Август 11, 2010 Обзиром на почетак Рамазана, не верујем да ће наш брат Микаел с нама бити толико често као до сада. Без обзира да ли сматрате да сам ја неки про-геј-либерал или крипто-муслиман, са овим нашим братом Микаелом и ја стално имам расправе о стварима које ми у исламу "теолошки не штимају." Једино, заиста бих волео да расправу са тог обредно-појавног, дигнемо на мало виши ниво. Бесмислено је да оволико времена и енергије потрошимо на одредбе шеријата овде у Србији, пошто нас то скреће са курса много продуктивнијег и теолошки вишег дијалога - какав се готово нигде ни не води! Наиме, са овим до сада, водимо исте глупе расправе какве и протестанти и секуларисти на Западу воде са муслиманима - а те расправе, по правилу, нигде не воде пошто је у питању судар два различита система вредности. На жалост, из тога израња једна претерано поједностављена визура ислама, којом се свака даља прича обесмишљава. Пре свега, нико ко не познаје старохебрејски језик и релевантна тумачења рабина у Талмуду и другим списима, не може се сматрати озбиљним познаваоцем те вере. Такође, онај ко не познаје средњовековни грчки и латински језик, којима су писали свети оци, увек само и једино остаје аматер у хришћанској теологији. Ништа мање не важи ни за ислам - без озбиљног познавања јудаизма и хришћанства, а нарочито арапског језика, једноставно нема ни релевантног знања о исламу. Пошто је већини нас горенаведено ипак недоступно, једини начин да озбиљно и без предрасуда упознамо нечију веру, јесте кроз упознавање искрених и учених верника саме те вере - који познавањем горенаведеног, испуњавају критеријуме неопходне да им се призна знање о сопственој вери. Драго ми је да је наш драги брат Александар и сам ово схватио, као учени богослов и искрени и благочестиви православни верник - у сусрету с истим таквим припадницима исламске вере. Претпостављам да би сусрет наших екстремиста из ОБРАЗА и њихових вехабита из Новог Пазара, вероватно значио потпуно другачију врсту "дијалога." Стара је изрека similis simile gaudet, а сада је на нама да се определимо у којој се групи верника ми налазимо и да у складу с тим и комуницирамо. Критике и питања јесу легитимни видови комуникације, али генерализације су непотребне и често носе собом дехуманизујуће последице - које ми ни не желимо, али о којима на жалост исувише често ни не размишљамо. Али, доста ми је више да понављам ове моје "ЛДП-овске, издајничке и педерске сатвове" ( smej.gif smej.gif - пре него што се било ко нађе увређеним, нека обрати пажњу на смајлије ) па бих се и ја, наравно на конструктивно критички начин, придружио расправи с једним питањем... Разлика у схватању вере између православног хришћанства и исламске молитвено-обредне праксе је и у томе, што инсистира на чистоти морала имама (који води молитву). Из разговора са Микаелом, за који ми се учинио да би и осталима могао да буде користан, схватио сам да муслимани имају обавезу да избегавају да клањају за особом у чији морал сумњају - као да их, на неки начин, познати греси те особе имплицирају лично? Мени се некако учинило необично да се сматра могућим да се за туђе грехе одговара. Православна евхаристијска саборност инсистира на заједништву и ЈЕДИНСТВУ Цркве тела Христовог, али у потпуности индивидуализује категорије греха и одговорности. И док ћемо свакако бити одговорни ако смо саблазнили другога и навели га на грех, ми немамо опцију да прекинемо заједницу са "неморалним свештеником" - уколико овај исповеда веру на исправан начин. Овакво чудно размишљање, у Цркви препознајемо тек кроз новије изгреде зилотствујућих екстремиста, који показују нетрпеливост чак и у моралном смислу (што ми се, концептуално, чини ближим исламској пракси). Дакле, да поједноставим питање је следеће: ако у исламу већ постоји и потенцира се ЛИЧНИ однос са Богом, на који начин на верника треба и може да утиче неморал имама који води намаз - и, у теолошком смислу значајнија дилема - зашто? mala,malesna ispravkica.smatra se naime,da ako je imam osoba labilnog morala,u tom slucaju namaz(molitva)kod Allaha nece biti vrednovana,a ne preuzimanje greha.jednostavno-"dzaba si klanjo,ba.ovaj ti se ne vazi".tu je caka.inace ,nema opasnosti da se snosi tudji greh.Дакле, да поједноставим питање је следеће: ако у исламу већ постоји и потенцира се ЛИЧНИ однос са Богом, на који начин на верника треба и може да утиче неморал имама који води намаз - и, у теолошком смислу значајнија дилема - зашто?.musliman svaki ima licni odnos i kontakt sa Stvoriteljem.i prilikom zajednicke molitve,ili kada molitvu obavlja sa.(postoje propisi za obe varijante)meni je neprihvatljivo da mi verski lider bude imam koji je sumnjivog morala.uvrezeno je misljenje da se taj verski obred nije ni dogodio.ima i misljenja da je namaz valjan,cak i u tom slucaju,bas zato sto je to licni kontakt.zavisi kojoj pravnoj skoli se pripada. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Август 11, 2010 Пријави Подели Написано Август 11, 2010 Андреј: Дакле, да поједноставим питање је следеће: ако у исламу већ постоји и потенцира се ЛИЧНИ однос са Богом, на који начин на верника треба и може да утиче неморал имама који води намаз - и, у теолошком смислу значајнија дилема - зашто? Микаел: musliman svaki ima licni odnos i kontakt sa Stvoriteljem.i prilikom zajednicke molitve,ili kada molitvu obavlja sa.(postoje propisi za obe varijante)meni je neprihvatljivo da mi verski lider bude imam koji je sumnjivog morala.uvrezeno je misljenje da se taj verski obred nije ni dogodio.ima i misljenja da je namaz valjan,cak i u tom slucaju,bas zato sto je to licni kontakt.zavisi kojoj pravnoj skoli se pripada. Нама православнима ће свакако бити блискије тумачење те друге школе, која ће остати доследна идеји личног контакта с Богом и прихватити намаз као валидан, без обзира на моралну исправност имама који га води. Можеш ли нам нешто више рећи о тој школи тумачења? Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 11, 2010 Пријави Подели Написано Август 11, 2010 Андреј: Дакле, да поједноставим питање је следеће: ако у исламу већ постоји и потенцира се ЛИЧНИ однос са Богом, на који начин на верника треба и може да утиче неморал имама који води намаз - и, у теолошком смислу значајнија дилема - зашто? Микаел: musliman svaki ima licni odnos i kontakt sa Stvoriteljem.i prilikom zajednicke molitve,ili kada molitvu obavlja sa.(postoje propisi za obe varijante)meni je neprihvatljivo da mi verski lider bude imam koji je sumnjivog morala.uvrezeno je misljenje da se taj verski obred nije ni dogodio.ima i misljenja da je namaz valjan,cak i u tom slucaju,bas zato sto je to licni kontakt.zavisi kojoj pravnoj skoli se pripada. Нама православнима ће свакако бити блискије тумачење те друге школе, која ће остати доследна идеји личног контакта с Богом и прихватити намаз као валидан, без обзира на моралну исправност имама који га води. Можеш ли нам нешто више рећи о тој школи тумачења? to je vec pitanje za vece face.ta druga skola je ova koja je ovde zastupljena.ujedno i najstroza,Hanefije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Август 11, 2010 Пријави Подели Написано Август 11, 2010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Август 11, 2010 Пријави Подели Написано Август 11, 2010 29dz8zk 29dz8zk 0442_feel 0442_feel 29dz8zk 0442_feel 0442_feel 0442_feel 29dz8zk 29dz8zk Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Август 11, 2010 Пријави Подели Написано Август 11, 2010 mala,malesna ispravkica.smatra se naime,da ako je imam osoba labilnog morala,u tom slucaju namaz(molitva)kod Allaha nece biti vrednovana,a ne preuzimanje greha.jednostavno-"dzaba si klanjo,ba.ovaj ti se ne vazi".tu je caka.inace ,nema opasnosti da se snosi tudji greh. Дакле, након ове озбиљне интервенције нашег веселог брата Завише, и ја бих нешто да појасним. Нисам ни рекао да сам из твог размишљања дошао до овог закључка/питања, већ да се то на основу онога што си ми одговорио на питање о моралу имама и валидности намаза, наметнуло као одређена контрадикција. Али, ето, нисам једини у томе, пошто очигледно постоји и нека правна школа која овако резонује. Иначе, уколико ти није проблем, да ли би нам објаснио тај термин правна школа, колико их отприлике има и које су најрелевантније? Може и линк према постојећем тексту на интернету, за који сматраш да би, у довољној мери, био референтан да на то питање да квалификован одговор? Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 11, 2010 Пријави Подели Написано Август 11, 2010 mala,malesna ispravkica.smatra se naime,da ako je imam osoba labilnog morala,u tom slucaju namaz(molitva)kod Allaha nece biti vrednovana,a ne preuzimanje greha.jednostavno-"dzaba si klanjo,ba.ovaj ti se ne vazi".tu je caka.inace ,nema opasnosti da se snosi tudji greh. Дакле, након ове озбиљне интервенције нашег веселог брата Завише, и ја бих нешто да појасним. Нисам ни рекао да сам из твог размишљања дошао до овог закључка/питања, већ да се то на основу онога што си ми одговорио на питање о моралу имама и валидности намаза, наметнуло као одређена контрадикција. Али, ето, нисам једини у томе, пошто очигледно постоји и нека правна школа која овако резонује. Иначе, уколико ти није проблем, да ли би нам објаснио тај термин правна школа, колико их отприлике има и које су најрелевантније? Може и линк према постојећем тексту на интернету, за који сматраш да би, у довољној мери, био референтан да на то питање да квалификован одговор? postoje cetiri pravne skole.medjusobno se razlikuju tek u oblastima samog praktikovanja vere i nekim drugim oblastima svakodnevnog zivota.sto se tice samog teoloskog dela,ili slicno,nema razilazenja.na primer;u nekim pravnim skolama abdest(ritualno pranje pred moltvu),pokvari,tj mora se ponovo obaviti iz jednog razloga,dok u nekom drugom pravcu ne.ili o tome sta to konkretno kvari abdest. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 11, 2010 Пријави Подели Написано Август 11, 2010 Андреј, Уопште не мораш да знаш Арапски да би могао да разумеш учење Ислама (већина муслимана не зна Арапски), а нико овде и није тврдио да је експерт. Увек можемо да прочитамо шта кажу експерти и да их цитирамо. Не вреди да само питаш јер нећеш никада чути неке ствари које могу да се пронађу у "интерној" литератури. Као и код свих култова. За ово остало... ти си нам толико "толерантан" да би и са људождерима разговарао да ли је боље слано или слатко. 0102_laugh Аферим! ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 11, 2010 Пријави Подели Написано Август 11, 2010 Андреј, Уопште не мораш да знаш Арапски да би могао да разумеш учење Ислама (већина муслимана не зна Арапски), а нико овде и није тврдио да је експерт. Увек можемо да прочитамо шта кажу експерти и да их цитирамо. Не вреди да само питаш јер нећеш никада чути неке ствари које могу да се пронађу у "интерној" литератури. Као и код свих култова. За ово остало... ти си нам толико "толерантан" да би и са људождерима разговарао да ли је боље слано или слатко. 0102_laugh Аферим! e,sad ga stvarno zasoli...phahahahahaha. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука