Grizzly Adams Написано Август 11, 2010 Пријави Подели Написано Август 11, 2010 pobrojano jeste tacno. Баш бих питао Микаела, да ли је побројано и општеобавезујуће у исламским државама, пошто знам и за друге врсте тумачења (рекао бих из мало релевантније литературе)? Ајде бата Енди да чујемо та твоја тумачења из "мало релевантније литературе"... 0102_laugh ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 11, 2010 Пријави Подели Написано Август 11, 2010 jedno ti je serijatski zakon,drugo su ti pravila.pa naravno da ni ja ne bi mogao da radim nesto u AmeriKi,na primer,ako to tamo nije opste prihvaceno.to su nijanse za koje mislis? Наравно да мораш да поштујеш законе државе у којој живиш, али ето у Америки постоји Први Амандман који мени и теби даје право да верујемо шта год хоћемо, па смо равни. Нити држава сме да доноси било какве одлуке или пресуде различито за мене или тебе због вере. Са друге стране, у исламској држави грађани имају различит статус пред законом зависно од своје вере. Ево пар конкретних примера: Такви немуслимански поданици су дужни да се придржавају исламских правила који се односе на безбедност и заштиту живота, углед и имовину. Поред тога, они: (1) бивају кажњени за прељубу или крађу, али не и за пијанство; (2) (морају да) се разликују од муслимана по одећи, носећи широк појас од тканине; (3) не поздрављају се "алејкум селам" (од стране муслимана); (4) морају да ходају по страни улице (тј. да се склањају са стране када пролазе муслимани); (5) не смеју да граде зграде више или једнане висини муслиманских зграда, али ако добију високе куће, не треба их уништити; (6) забрањено им је да отворено приказују вино или свињетину, (да звоне звона на цркви или показују крстове) рецитују Тору или Јеванђење гласно, или да јавно обављају своје сахране и празнике; (7) и забрањено им је да граде нове цркве. (Umdat al-Salik wa Uddat al-Nasik) pobrojano jeste tacno.u Saudiji je tako.kome se ne svidja,tamo ne mora ni da ide(ni ja ne bi voleo da odem tamo).u drugim islam skim zemljama gde sam bio,stvar je drugacija.to su pravila kojih se drze svi.ima to svoj razlog.nekako mi se i to vise svidja(iskreno)nego americka sloboda,i prvi amandman.vidim kuda idu,i to mi je dosta. "Ako im se ne sviđa neka ne idu tamo." To će biti nova politika Evrope prema agresivnom islamu koji zahteva poseban tretman i promenu pravila koja (gle čuda!) važe za sve. Bez uvrede, ali neka onaj ko želi da nametne šerijatski zakon ljudima ili kao nešto normalno i civilizovano neka sa svojim varvarskim i anticivilizacijsko-kamenodobovskim zakonom ode u pustinju gde i pripada jer ne mora da pokazuje celom svetu kakva je zapravo intelektualna bubašvaba. Prvi amandman je svetionik slobode celog liberalnog sveta. Zamisli da religije diktiraju pravila. Mislim da on savršeno odgovara. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 11, 2010 Пријави Подели Написано Август 11, 2010 Не желим да будем бранитељ шеријата, али зар исту логику не бисмо могли да применимо и над овим неолибералним педерима? Огромна већина људи у Србији НЕ ЖЕЛИ да гледа њихове одвратне параде, па би и они могли да оду у неку пустињу па да парадирају. Јер, није интелектуално насиље само када ти неко жели да наметне шеријатски закон, већ је интелектуално и антиљудско насиље када неко жели да ти нешто наметне као нормално чак и као веома прихватљиво и похвално, иако ти целим својим бићем то осећаш као огавност и ненормалност. То се онда зове не само насиље већ и идиотско силовање туђег идентитета до граница његовог потпуног убијања. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 11, 2010 Пријави Подели Написано Август 11, 2010 Не желим да будем бранитељ шеријата, али зар исту логику не бисмо могли да применимо и над овим неолибералним педерима? Огромна већина људи у Србији НЕ ЖЕЛИ да гледа њихове одвратне параде, па би и они могли да оду у неку пустињу па да парадирају. Јер, није интелектуално насиље када ти неко жели да наметне шеријатски закон, већ је интелектуално и антиљудско насиље када неко жели да ти нешто наметне као нормално чак и као веома прихватљиво и похвално, иако ти целим својим бићем то осећаш као огавност и ненормалност. То се онда зове не само насиље већ и идиотско силовање туђег идентитета до граница његовог потпуног убијања. Jesam li ja neoliberalni PEDER? 4chsmu1 A jeste li razmišljali nekada zašto se mržnja prema homoseksualcima zove homoFOBIJA? Oooohweeee... I like girls, I like girls, I like girls! Generalno slušam RnR ali znam pesmu iz mojih rap dana u osnovnoj školi: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 11, 2010 Пријави Подели Написано Август 11, 2010 Jesam li ja neoliberalni PEDER? A jeste li razmišljali nekada zašto se mržnja prema homoseksualcima zove homoFOBIJA? Не, ја нисам тебе тако назвао. Знаш добро на кога мислим. Хајде сад ми одговори зар атак на моја уверења и моје биће (јер мој етос је део мене) није интелектуална и свака друга нефизичка агресија? Ја се грозим од хомосексуализма, а поготово од његове промоције као нечег "нормалног" и "природног". Ја то нећи да прихватим ни под којим условима као такво, јер би то значило убијање мог идентитета, мог "ја". Александар који не би говорио да је хомосексулаизам болест и један од најогавнијих грехова не би више био Александар, био би идиот који је пљунуо на темеље своје онтологије и свог етоса, на све оно што га чини личношћу са којом се у свету пројављује и бива примећен као постојећи. Зашто то називаш хомофобијом? А са друге стране, примењујући дупли аршин, осуђујеш шеријатско право? Ниси доследан, драги мој пријатељу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 11, 2010 Пријави Подели Написано Август 11, 2010 Jesam li ja neoliberalni PEDER? A jeste li razmišljali nekada zašto se mržnja prema homoseksualcima zove homoFOBIJA? Не, ја нисам тебе тако назвао. Знаш добро на кога мислим. Хајде сад ми одговори зар атак на моја уверења и моје биће (јер мој етос је део мене) није интелектуална и свака друга нефизичка агресија? Ја се грозим од хомосексуализма, а поготово од његове промоције као нечег "нормалног" и "природног". Ја то нећи да прихватим ни под којим условима као такво, јер би то значило убијање мог идентитета, мог "ја". Александар који не би говорио да је хомосексулаизам болест и један од најогавнијих грехова не би више био Александар, био би идиот који је пљунуо на темеље своје онтологије и свог етоса, на све оно што га чини личношћу са којом се у свету пројављује и бива примећен као постојећи. Зашто то називаш хомофобијом? А са друге стране, примењујући дупли аршин, осуђујеш шеријатско право? Ниси доследан, драги мој пријатељу. Zašto nazivam to homofobijom? Zato što to jeste homofobija, jako jednostavno. Šerijatski zakon proizilazi iz skripture i varvarski je. Homofobija takođe proizilazi iz skripture. A tvoj etos je hrišćanski etos. Nije isti aršin za homoseksualizam i šerijatski zakon, žao mi je. Isti aršin je za homofobiju i šerijatski zakon. Možeš primetiti da sam jako dosledan. I napravi razliku između ataka na tvoja uverenja i ataka na tvoje biće zato što postoji razlika. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 11, 2010 Пријави Подели Написано Август 11, 2010 Исти ја атак на моје биће када неко жели да ми наметне шеријатски закон, иако сам хришћанин и то не могу да прихватим, и када неко жели да ми наметне хомосексуалност као нешто нормално, иако сам ја хришћанин и то својим бићем никако не могу даприхавтим. Међутим, ипак морам јер ме недавни Закон против дискриминације присиљава на то. Ја сада ризикујем да ме неко тужи зато што хомосексуалност називам болешћу. А ја то морам да чиним, ако желим да будем искрен јер ме тако моја вера учи: хомосексуалност је у хришћанском етосу болест и огавни грех. А моја вера је неодвојиви део мене. Није ли онда и то варварство, како кажеш? Замисли себе да не смеш да зуцнеш како Бога нема (што је твоје уверење као атеисте)? Замисли да ти над главом седи држава са својим законима због тога? Није ли и то варварство? Ипак, ти до миле воље можеш да говориш свудаи на сваком месту да Бога нема, без икаквих санкција. И не само ти, већ и ови несретни хомосексуалци. Ја не смем да говорим да је хомосексуалност болест, јер ми то закон забрањује. Па ко кога овде силује? Шта ће нама шеријат када ми имамо много горе насиље са оваквом "демократијом". Zašto nazivam to homofobijom? Zato što to jeste homofobija, jako jednostavno. Извини, али тврдња никако не може да буде аргументован одговор. Ово твоје није одговор. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 11, 2010 Пријави Подели Написано Август 11, 2010 Исти ја атак на моје биће када неко жели да ми наметне шеријатски закон, иако сам хришћанин и то не могу да прихватим, и када неко жели да ми наметне хомосексуалност као нешто нормално, иако сам ја хришћанин и то својим бићем никако не могу да прихавтим. Међутим, ипак морам јер ме недавни Закон против дискриминације присиљава на то. Ја сада ризикујем да ме неко тужи зато што хомосексуалност називам болешћу. А ја то морам да чиним, ако желим да будем искрен јер ме тако моја вера учи: хомосексуалност је у хришћанском етосу болест и огавни грех. А моја вера је неодвојиви део мене. Није ли онда и то варварство, како кажеш? Замисли себе да не смеш да зуцнеш како Бога нема (што је твоје уверење као атеисте)? Замисли да ти над главом седи држава са својим законима због тога? Није ли и то варварство? Ипак, ти до миле воље можеш да говориш свудаи на сваком месту да Бога нема, без икаквих санкција. И не само ти, већ и ови несретни хомосексуалци. Ја не смем да говорим да је хомосексуалност болест, јер ми то закон забрањује. Па ко кога овде силује? Шта ће нама шеријат када ми имамо много горе насиље са оваквом "демократијом". Pročitaj samo boldovani deo i razmisli o tome kakav si čovek. Okej ako je tako, super mi odgovara! Idi i ti okolo i govori da država ne postoji. Shvatićeš razliku između moje i tvoje tvrdnje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 11, 2010 Пријави Подели Написано Август 11, 2010 Дарко, у праву је Аца. Основа демократије јесте - сви су слободни (да говоре и раде шта желе). Тачка. Не могу да постоје "посебне слободе" за одређене групе, јер тиме аутоматски ограничаваш слободу неком другом и читав концепт пада у воду. Ово што ради ЛГБТ лоби је агресија. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 11, 2010 Пријави Подели Написано Август 11, 2010 Дарко, у праву је Аца. Основа демократије јесте - сви су слободни (да говоре и раде шта желе). Тачка. Не могу да постоје "посебне слободе" за одређене групе, јер тиме аутоматски ограничаваш слободу неком другом и читав концепт пада у воду. Ово што ради ЛГБТ лоби је агресија. Naravno da nema posebnih sloboda. Kakvu posebnu slobodu su oni tražili? Tražili da šetaju ulicom. Šta sa tim? Napravi svoju paradu, ko ti brani. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 11, 2010 Пријави Подели Написано Август 11, 2010 Pročitaj samo boldovani deo i razmisli o tome kakav si čovek. Okej ako je tako, super mi odgovara! Idi i ti okolo i govori da država ne postoji. Shvatićeš razliku između moje i tvoje tvrdnje. Прочитао сам болдовано. Да ја то све чиним зато што сам хришћанин. Међутим, ту није искључена нити моја воља нити мој разум нити моја слобода. Ја свесно, слободно и вољно ХОЋУ да будем хришћанин. Ето какав сам човек. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 11, 2010 Пријави Подели Написано Август 11, 2010 Pročitaj samo boldovani deo i razmisli o tome kakav si čovek. Okej ako je tako, super mi odgovara! Idi i ti okolo i govori da država ne postoji. Shvatićeš razliku između moje i tvoje tvrdnje. Прочитао сам болдовано. Да ја то све чиним зато што сам хришћанин. Међутим, ту није искључена нити моја воља нити мој разум нити моја слобода. Ја свесно, слободно и вољно ХОЋУ да будем хришћанин. Ето какав сам човек. Aco, pa šta što hrišćanstvo ima takav stav o tome? Religija je submisija, slepo potčinjavanje autoritetu a ti si primer za to. Može li biti očiglednije od toga? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 11, 2010 Пријави Подели Написано Август 11, 2010 Дарко, у праву је Аца. Основа демократије јесте - сви су слободни (да говоре и раде шта желе). Тачка. Не могу да постоје "посебне слободе" за одређене групе, јер тиме аутоматски ограничаваш слободу неком другом и читав концепт пада у воду. Ово што ради ЛГБТ лоби је агресија. Naravno da nema posebnih sloboda. Kakvu posebnu slobodu su oni tražili? Tražili da šetaju ulicom. Šta sa tim? Napravi svoju paradu, ko ti brani. ....И тражили да се хомосексуалност прихвати као нормална и природна и да нико нема право да каже да је то ненормално и неприродно - јер то је дискриминација. Само ћорав човек не види у овоме подмуклост. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 11, 2010 Пријави Подели Написано Август 11, 2010 Дарко, у праву је Аца. Основа демократије јесте - сви су слободни (да говоре и раде шта желе). Тачка. Не могу да постоје "посебне слободе" за одређене групе, јер тиме аутоматски ограничаваш слободу неком другом и читав концепт пада у воду. Ово што ради ЛГБТ лоби је агресија. Naravno da nema posebnih sloboda. Kakvu posebnu slobodu su oni tražili? Tražili da šetaju ulicom. Šta sa tim? Napravi svoju paradu, ko ti brani. Траже посебне законе који би се односили само на њихову групу. Парада је део те кампање. Могу да шетају улицом колико хоће, па сви Београђани сваки дан шетају улицом. П.С. Одосмо од теме скроз... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 11, 2010 Пријави Подели Написано Август 11, 2010 Aco, pa šta što hrišćanstvo ima takav stav o tome? Religija je submisija, slepo potčinjavanje autoritetu a ti si primer za to. Može li biti očiglednije od toga? Видиш, ти си религиофоб. Имаш предрасуда о религији. Наравно, ти то можеш слободно да кажеш, за разлику од мене који не смем да кажем да су педери болесни људи. Ако под тим ауторитетом подразумеваш Бога у кога верујем и Цркву, ондау реду. Међутим, ја ЖЕЛИМ да се потчиним таквом ауторитету. Моја је воља сагласна вољи тог Ауторитета, а кад је тако онда ту и нема потчињавања. Потчињава се онај који мора да робује вољи која је супротна његовој сопственој. У конкретном случају, ја сам потчињен држави јер морам да трпим нешто што ми није по вољи. А Богу нисам потчињен јер желим исто оно што и Он - зато сам срећан човек, а потчињени људи нису такви. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука