Grizzly Adams Написано Август 10, 2010 Пријави Подели Написано Август 10, 2010 Dunav je na Svarcvaldu najcistiji. Зато треба читати Куран, хадисе итд. da.CITATI.ne izlistavati.covece,pa i sam djavo bi Bibliju samu u svoju korist mogao okrenuti.da ne govorim o facama koji bi ladno i Isusa samog,u njegovo ime,poslali na lomacu.vas koncept Boga i Bogobojaznosti je sasvim drugaciji od naseg,a ono kako ga ti(mislim na islam)prihvatas,to je cisti satanizan.da li bi se usudio,bar pred sobom,da islam tako nazoves? Ја само цитирам конкретне ствари из ваших књига и тражим објашњење. Ислам прихватам онако како га је Мухамед проповедао и спроводио. Ни мање ни више од тога. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 10, 2010 Пријави Подели Написано Август 10, 2010 I zašto je ceo svet spasavao onu ženu iz Irana od same sebe ako već želi da primi kamenice u glavu ne bi li čista otišla pred Allaha? Sakineh Mohamadi Ashtiani.ako je ona pod prisilom priznala,znaci da je prekrsen propis.i ja bi im prvi poslao protest(ako bi imalo svrhe).malopre rekoh.koncept Bogobojaznosti,koliko god je nekome cudno,drugaciji.to je prica jos od Avramovog vremena.jednostavno shvati da ga nikada neces ukaciti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 10, 2010 Пријави Подели Написано Август 10, 2010 I zašto je ceo svet spasavao onu ženu iz Irana od same sebe ako već želi da primi kamenice u glavu ne bi li čista otišla pred Allaha? Sakineh Mohamadi Ashtiani.ako je ona pod prisilom priznala,znaci da je prekrsen propis.i ja bi im prvi poslao protest(ako bi imalo svrhe).malopre rekoh.koncept Bogobojaznosti,koliko god je nekome cudno,drugaciji.to je prica jos od Avramovog vremena.jednostavno shvati da ga nikada neces ukaciti Jeste pod prisilom. A šta, da nije pod prisilom, ona bi želela da se "očisti" na takav način? Sopstvenom smrću? Nije li to nenormalnO? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 10, 2010 Пријави Подели Написано Август 10, 2010 I zašto je ceo svet spasavao onu ženu iz Irana od same sebe ako već želi da primi kamenice u glavu ne bi li čista otišla pred Allaha? Sakineh Mohamadi Ashtiani.ako je ona pod prisilom priznala,znaci da je prekrsen propis.i ja bi im prvi poslao protest(ako bi imalo svrhe).malopre rekoh.koncept Bogobojaznosti,koliko god je nekome cudno,drugaciji.to je prica jos od Avramovog vremena.jednostavno shvati da ga nikada neces ukaciti Jeste pod prisilom. A šta, da nije pod prisilom, ona bi želela da se "očisti" na takav način? Sopstvenom smrću? Nije li to nenormalnO? sasvim normalno.za vernika.BOG DVA PUTA ZA ISTU GRESKU NE SUDI:a,ako je presuda pod prisilom,bojim se da ce bas taj "pravedni sudija",biti taj koji ce Onog dana reci-"ups,malo sam se z.....",malo ce mu biti kasno... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Август 10, 2010 Пријави Подели Написано Август 10, 2010 I zašto je ceo svet spasavao onu ženu iz Irana od same sebe ako već želi da primi kamenice u glavu ne bi li čista otišla pred Allaha? Sakineh Mohamadi Ashtiani.ako je ona pod prisilom priznala,znaci da je prekrsen propis.i ja bi im prvi poslao protest(ako bi imalo svrhe).malopre rekoh.koncept Bogobojaznosti,koliko god je nekome cudno,drugaciji.to je prica jos od Avramovog vremena.jednostavno shvati da ga nikada neces ukaciti Ne prijatelju, to je zastranelo ucenje koje sluzi ne Bogu nego Mamonu. Nas Spasitelj i Bog, Tvorac Univerzuma i Gospodar Zivota i Smrti kaze: "Milosti hocu, a ne zrtvu". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 10, 2010 Пријави Подели Написано Август 10, 2010 I zašto je ceo svet spasavao onu ženu iz Irana od same sebe ako već želi da primi kamenice u glavu ne bi li čista otišla pred Allaha? Sakineh Mohamadi Ashtiani.ako je ona pod prisilom priznala,znaci da je prekrsen propis.i ja bi im prvi poslao protest(ako bi imalo svrhe).malopre rekoh.koncept Bogobojaznosti,koliko god je nekome cudno,drugaciji.to je prica jos od Avramovog vremena.jednostavno shvati da ga nikada neces ukaciti Ne prijatelju, to je zastranelo ucenje koje sluzi ne Bogu nego Mamonu. Nas Spasitelj i Bog, Tvorac Univerzuma i Gospodar Zivota i Smrti kaze: "Milosti hocu, a ne zrtvu". milost joj je i ukazana(i ovo ce ti biti cudno,znam),niko tu i nije zrtvovan... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Август 10, 2010 Пријави Подели Написано Август 10, 2010 I zašto je ceo svet spasavao onu ženu iz Irana od same sebe ako već želi da primi kamenice u glavu ne bi li čista otišla pred Allaha? Sakineh Mohamadi Ashtiani.ako je ona pod prisilom priznala,znaci da je prekrsen propis.i ja bi im prvi poslao protest(ako bi imalo svrhe).malopre rekoh.koncept Bogobojaznosti,koliko god je nekome cudno,drugaciji.to je prica jos od Avramovog vremena.jednostavno shvati da ga nikada neces ukaciti Ne prijatelju, to je zastranelo ucenje koje sluzi ne Bogu nego Mamonu. Nas Spasitelj i Bog, Tvorac Univerzuma i Gospodar Zivota i Smrti kaze: "Milosti hocu, a ne zrtvu". milost joj je i ukazana(i ovo ce ti biti cudno,znam),niko tu i nije zrtvovan... Ti ako hoces da verujes da je "milost" = kamenica kojom sam ti smrskao lobanju - izvoli, ali ja necu. Meni je itekako jasno to sto ti pricas, jedino sto sam ja 100% siguran da ta "logika" uopste ne dolazi od Boga nego od Satane, i to je upravo ta prica Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 10, 2010 Пријави Подели Написано Август 10, 2010 I zašto je ceo svet spasavao onu ženu iz Irana od same sebe ako već želi da primi kamenice u glavu ne bi li čista otišla pred Allaha? Sakineh Mohamadi Ashtiani.ako je ona pod prisilom priznala,znaci da je prekrsen propis.i ja bi im prvi poslao protest(ako bi imalo svrhe).malopre rekoh.koncept Bogobojaznosti,koliko god je nekome cudno,drugaciji.to je prica jos od Avramovog vremena.jednostavno shvati da ga nikada neces ukaciti Jeste pod prisilom. A šta, da nije pod prisilom, ona bi želela da se "očisti" na takav način? Sopstvenom smrću? Nije li to nenormalnO? sasvim normalno.za vernika.BOG DVA PUTA ZA ISTU GRESKU NE SUDI:a,ako je presuda pod prisilom,bojim se da ce bas taj "pravedni sudija",biti taj koji ce Onog dana reci-"ups,malo sam se z.....",malo ce mu biti kasno... Otprilike je to to. :cheesy2: A šta ako nema nikakvog "Onog" ? Shvatate li šta bi to bilo? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 10, 2010 Пријави Подели Написано Август 10, 2010 I zašto je ceo svet spasavao onu ženu iz Irana od same sebe ako već želi da primi kamenice u glavu ne bi li čista otišla pred Allaha? Sakineh Mohamadi Ashtiani.ako je ona pod prisilom priznala,znaci da je prekrsen propis.i ja bi im prvi poslao protest(ako bi imalo svrhe).malopre rekoh.koncept Bogobojaznosti,koliko god je nekome cudno,drugaciji.to je prica jos od Avramovog vremena.jednostavno shvati da ga nikada neces ukaciti Ne prijatelju, to je zastranelo ucenje koje sluzi ne Bogu nego Mamonu. Nas Spasitelj i Bog, Tvorac Univerzuma i Gospodar Zivota i Smrti kaze: "Milosti hocu, a ne zrtvu". milost joj je i ukazana(i ovo ce ti biti cudno,znam),niko tu i nije zrtvovan... Ti ako hoces da verujes da je "milost" = kamenica kojom sam ti smrskao lobanju - izvoli, ali ja necu. Meni je itekako jasno to sto ti pricas, jedino sto sam ja 100% siguran da ta "logika" uopste ne dolazi od Boga nego od Satane, i to je upravo ta prica zelis li time reci da je Sveto Pismo starog zaveta satanino?da je satana naredio Avramu da zrtvuje sina?a Avram je,eto znao,sta Bog smera pa krenuo da ga poslusa?sta ti to pricas? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Август 10, 2010 Пријави Подели Написано Август 10, 2010 Андреј, Ти брате полако постајеш напоран. Нико није рекао да су сви муслимани зли, нити нам то овде пада на памет. Ваљда можеш да схватиш једноставну разлику између напада на људе и критиковања идеологије. Када је о.Лазар Милин писао против Адвентизма, да ли је он нападао све адвентисте као "лоше људе"? Наравно да није, критиковао је идеје које та вера проповеда. И не треба човек да зна арапски и да је прочитао све икада написано да би могао да разговара о Исламу. Исто као што не мора да зна енглески и да је прочитао све књиге Елен Вајт да би могао да разговара о Адвентизму. и које у име племенитости и цивилизације све треба истребити - зар не? Ово је већ крајњи безобразлук... klapklap :cheesy2: 1405_love :cheesy2: Е мој брате Звонко... Па ја сам са мојих 5-6 постова на овој теми напоран, а ти са твојих 50 (где у преко 30 понављаш исте цитате/тумачења/тврдње/ставове) ниси? Дакле. човек заиста кад прича о другом, само може да прича о себи. Даље, зашто си се препознао у овоме што сам написао, када те НИ ЈЕДНОМ ЈЕДИНОМ РЕЧЈУ нисам споменуо, а реаговао сам на Завишин, а не на твој коментар? Мислим да твоје препознавање говори исувише, драги мој брате... Кога сам ја спомињао? Екстремисте који нападају друге. Или можда хоћеш да кажеш да су се Завиши привиђале каменице које су му падале на главу - а све у име наше "православне благочестивости." Зар није из истих разлога горела недавно и београдска и нишка џамија? Да ли сам ја употребио заменицу ТИ или ВИ или сам јасно рекао МИ (укључивши и себе у то)? Али, као ни у Кур`ану ти ни у овоме што сам ја написао ниси умео да видиш суштину. Нема везе, то ваљда тако и треба да буде... Него да ли су каменице које падају на главу брата Завише, можда имале везе с оваквим размишљањима: "УСТАШЕ Ваша патолошка мржња према свему што је Србско и Православно јесте отровни плод ваше државотворне неспособности и културне јаловости. Свесни своје духовне беде и ништавила, ви сте од нас Срба покрали све оно што немате, почев од језика и историје, па до генија попут Руђера Бошковића и Николе Тесле. Притом сте, само у XX веку, побили, прогнали или похрватили готово два милиона Срба. Срби вам никада неће, и не смеју, заборавити ни опростити ваша паклена зверства над стотинама хиљада јасеновачких, јадовинских, глинских, пребиловачких, медачких и осталих србских мученика. Праведно ћемо, уз Божију помоћ, осветити "Бљесак" и "Олују" и ослободити све земље Србског Отачаства које сте уз подршку белосветских зликоваца привремено отели и оскрнавили." ПРОГЛАС СРБСКИМ НЕПРИЈАТЕЉИМА Отачаственог покрета Образ Да ли су ове запаљене џамије имале везе са овим: "МУСЛИМАНСКИ ЕКСТРЕМИСТИ Уместо да се коначно вратите вери и нацији својих православних србских предака, ви сте у име џихада и у последњем рату мучки насрнули на своје дојучерашње сународнике. Очајнички трагајући за новим идентитетом, чак сте и назив новопроглашене "нације" ("Бошњаци") и непостојећег "језика" ("босански") украли од оних од којих потичете, покушавајући неуспешно да превазиђете јаничарски комплекс који ће вас мучити докле год се не вратите Србству и Православљу. Зар не знате да су правдољубиви и слободољубиви Срби у својој историји увек ослобађали Србске Земље и Завичаје? Уз помоћ Божију ослободићемо и Србску Босну и Херцеговину. Ниједна окупација није вечна - вечна је само Правда Бога Живог и Истинитог у чију помоћ се једино уздамо." ПРОГЛАС СРБСКИМ НЕПРИЈАТЕЉИМА Отачаственог покрета Образ Када причамо о узвишености православне и европске цивилизације, да ли мислимо на ово: "ШИПТАРСКИ ТЕРОРИСТИ Ви, који сте цивилизацијска срамота Европе, тврдите да је Стара Србија - Косово и Метохија - ваша!? Но, да ли су историјске чињенице на вашој страни? Наравно да нису! Зато се и упињете да на најсветијем делу Србског Отачаства затрете сваки траг Србства и Православља, вршећи у спрези са евроатлантским окупаторима свирепе злочине над оно мало преосталих србских страдалника. Ипак, зар се не прибојавате дана када ће се Србство пробудити? Тада више неће бити никакве антисрбске власти спремне да "о свему преговара". Када дође време полагања рачуна, запитајте се како ћете се суочити са праведним гневом србског народа, који ће, будите уверени, доћи по своје. Тврдо вам обећавамо: осветићемо Косово!" ПРОГЛАС СРБСКИМ НЕПРИЈАТЕЉИМА Отачаственог покрета Образ И да ли икада, било када, умемо да видимо себе - или само изнова и изнова гледамо "друге" и утерујемо их у нашу визију "њих" не питавши и не саслушавши шта имају да кажу. Зашто си се ти брате препознао тамо где те ја нисам видео? Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 10, 2010 Пријави Подели Написано Август 10, 2010 Ti ako hoces da verujes da je "milost" = kamenica kojom sam ti smrskao lobanju - izvoli, ali ja necu. Meni je itekako jasno to sto ti pricas, jedino sto sam ja 100% siguran da ta "logika" uopste ne dolazi od Boga nego od Satane, i to je upravo ta pricazelis li time reci da je Sveto Pismo starog zaveta satanino?da je satana naredio Avramu da zrtvuje sina?a Avram je,eto znao,sta Bog smera pa krenuo da ga poslusa?sta ti to pricas? Постоји велика разлика. Као прво, Стари Завет описује свет пре Христа који је био несавршен, па је и Бог Израелцима давао (привремене) заповести у складу са њиховим стањем. Друго, ти догађаји из Старог Завета су "описни", а не "законодавни". Дакле, описују шта се некада десило - једном, а не представљају нешто што треба следити као упутство. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 10, 2010 Пријави Подели Написано Август 10, 2010 Ti ako hoces da verujes da je "milost" = kamenica kojom sam ti smrskao lobanju - izvoli, ali ja necu. Meni je itekako jasno to sto ti pricas, jedino sto sam ja 100% siguran da ta "logika" uopste ne dolazi od Boga nego od Satane, i to je upravo ta pricazelis li time reci da je Sveto Pismo starog zaveta satanino?da je satana naredio Avramu da zrtvuje sina?a Avram je,eto znao,sta Bog smera pa krenuo da ga poslusa?sta ti to pricas? Постоји велика разлика. Као прво, Стари Завет описује свет пре Христа који је био несавршен, па је и Бог Израелцима давао (привремене) заповести у складу са њиховим стањем. Друго, ти догађаји из Старог Завета су "описни", а не "законодавни". Дакле, описују шта се некада десило - једном, а не представљају нешто што треба следити као упутство. Navikli smo da čujemo od hrišćanskih apologetika "Stari Zavet ne važi iz sledećih razloga: ... " :cheesy2: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 10, 2010 Пријави Подели Написано Август 10, 2010 Ti ako hoces da verujes da je "milost" = kamenica kojom sam ti smrskao lobanju - izvoli, ali ja necu. Meni je itekako jasno to sto ti pricas, jedino sto sam ja 100% siguran da ta "logika" uopste ne dolazi od Boga nego od Satane, i to je upravo ta pricazelis li time reci da je Sveto Pismo starog zaveta satanino?da je satana naredio Avramu da zrtvuje sina?a Avram je,eto znao,sta Bog smera pa krenuo da ga poslusa?sta ti to pricas? Постоји велика разлика. Као прво, Стари Завет описује свет пре Христа који је био несавршен, па је и Бог Израелцима давао (привремене) заповести у складу са њиховим стањем. Друго, ти догађаји из Старог Завета су "описни", а не "законодавни". Дакле, описују шта се некада десило - једном, а не представљају нешто што треба следити као упутство. Pretvori to u: "па је и Бог Израелцима давао (привремене) заповести у складу са њиховим стањем у Старом Завету." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 10, 2010 Пријави Подели Написано Август 10, 2010 Ti ako hoces da verujes da je "milost" = kamenica kojom sam ti smrskao lobanju - izvoli, ali ja necu. Meni je itekako jasno to sto ti pricas, jedino sto sam ja 100% siguran da ta "logika" uopste ne dolazi od Boga nego od Satane, i to je upravo ta pricazelis li time reci da je Sveto Pismo starog zaveta satanino?da je satana naredio Avramu da zrtvuje sina?a Avram je,eto znao,sta Bog smera pa krenuo da ga poslusa?sta ti to pricas? Постоји велика разлика. Као прво, Стари Завет описује свет пре Христа који је био несавршен, па је и Бог Израелцима давао (привремене) заповести у складу са њиховим стањем. Друго, ти догађаји из Старог Завета су "описни", а не "законодавни". Дакле, описују шта се некада десило - једном, а не представљају нешто што треба следити као упутство. da,posle Hrista svet je bas savrsen.ili je Bog nesto sto ima vek trajanja,pa mu se i zakoni tako mogu menjati.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 10, 2010 Пријави Подели Написано Август 10, 2010 Ti ako hoces da verujes da je "milost" = kamenica kojom sam ti smrskao lobanju - izvoli, ali ja necu. Meni je itekako jasno to sto ti pricas, jedino sto sam ja 100% siguran da ta "logika" uopste ne dolazi od Boga nego od Satane, i to je upravo ta pricazelis li time reci da je Sveto Pismo starog zaveta satanino?da je satana naredio Avramu da zrtvuje sina?a Avram je,eto znao,sta Bog smera pa krenuo da ga poslusa?sta ti to pricas? Постоји велика разлика. Као прво, Стари Завет описује свет пре Христа који је био несавршен, па је и Бог Израелцима давао (привремене) заповести у складу са њиховим стањем. Друго, ти догађаји из Старог Завета су "описни", а не "законодавни". Дакле, описују шта се некада десило - једном, а не представљају нешто што треба следити као упутство. da,posle Hrista svet je bas savrsen.ili je Bog nesto sto ima vek trajanja,pa mu se i zakoni tako mogu menjati.... Kako se prezivaš, ako nije tajna? Jesi li svestan da su tvoji preci 98% hrišćani koji su postali muslimani iz određenih razloga? Kada su Turci bili ovde. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука