Jump to content

Ислам

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

proizvoljno.i tacka

Волим твоју аргументацију... :)

znaci  li i kod vehabija da kuran isti kao i svi drugi ,pitam  jel jednom ima duze vremena u nekom gradu bila i onda  tu u ulici gdje sam termin cekala neki,naisla  na natpis ovim jezikom  isto kuran u izlogu,onda sam usla da pitam moguli kuran uzet na nasem jeziku,rekao mi covjek da  nema nijednog ali nekom prilikom drugom kad dodjem u grad opet  dotle ce nabaviti ,iapricam to svojoj radnoj kolegici  ona kaze nemoj ako su vehabije bjezi ,jos nisam nikako od tada bila u tom mjestu ali neznam dal da navratim za obecani kuran kad odem

Исти је Куран, Вехабије само имају своје тумачење.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

sto se tice hadisa,procitaj ga ponovo-pazljivo.da,muslimani su bas odbranom dosli do Spanije.koliko god ti sumanuto delovalo...

Hahahaha, brate jel nas ti zavitlavas ili?

ne zavitlavam.

Cekaj, a kako onda Amerikanci nisu odbranom stigli u Irak i Afganistan? Da ne pricamo o Izraelcima i Palestini.

Подели на овим сајтовима

Ево га овај марсо-центриста... :)

Брате, наша јудео-хришћанска цивилизација јесте боља и напреднија од исламске и ми тога не треба да се стидимо него да будемо поносни. Може да се види у безброј примера - положај жене, однос према иновернима, толеранција критичара и свих који другачије мисле и тако даље.

Може Ислам да се завија у какву год хоћеш "софицистирану визуру", али се ево на крају и овде испоставило да наш пријатељ Микаел подржава каменовање прељубника (у браку). За оне друге, само бичевање... Исто, и поред свег свог образовања, подржава и Заки. То нису никакви "стереотипи".

prijatelju moj;slucaj genocida,unistavanja Crkava i manastira,masovnog proterivanja ljudi u istoriji islama nije zabelezen,cak ni od strane istorije.da li bi se to moglo reci za zapad?namerno necu da kazem za Hriscanstvo.debelo razmisli zasto.toliko o odnosu ka inovernima.da li je Halifat ili Serijatski sud zasedao da veca o tome da li zena uopste ima dusu?a,neko je to sebi dopustio....sto se tice tih ostrijih propisa,e pa i tu se malo zamisli.debelo...

To je ono što me zbunjuje kod vas. Primera radi par miliona pobijenih Jermena, ne bih ni znao da su hrišćani da nisu ubili ambasadora Turske u Beogradu pa sam imao prilike jednog da sretnem i da razgovaram pa i da ga pitam dali se kaje zbog toga?

Dalje u samom Instambulu su oko svih hrišćanskih, ustvari pravoslavnih bogomolja napravili favele da bi se bogomolje rapidno uništile. Kad sam išao da obiđem sad se više ne sećam koju od njih deca su nas gađala kamenjem.

E sad meni je to bilo pomalo smešno i cinično, jer ja i u Smederevu dobijam kamenje preko ograde, ali ostalim a ostali su bili studenti istorije umetnosti, nije im bilo ni smešno ni sve jedno.

Isto sam se užasavao kad su Izraelci bez ikakve griže savesti zasuli vašu decu fosfornim bombama u Gazi. Ja imam jednog prijatelja muslimana u Zagrebu živi koji se zatekao tog dana u Gazi i kaže mi da su Izraelci ravnodušno posmatrali kako deca gore, jezivo, setio sam se odmah one čuvene slike iz Vjetnama, gde gola deca beže pred napalmom.

Možda je krivica do mene jer sam ja protiv svakog nasilja osim kad je krajnja nužda da se čovek brani. Isto nisam mogao da objasnim mojim Poljacima, čak ni onim najbližim iz familije, da NATO bombarduje srpsku decu i da mi objasne kako bi se oni osećali da su im deca svaki dan pod bombama. Jezivo mi je i kad musliman opaše onaj dinamit i uime Alaha uđe i raznese ljude u autobusu.

Sve su to priče varvarstva koje možemo da stavimo pod neku zastavu na kojoj smo nacrtali božiji anagram ali koliko stvarno je sve to u ime Boga a koliko u ime svetovnih interesa?

Подели на овим сајтовима

* Sunni alim Abu Mohammad Abdullah Ibn Muslim Ibn Qutaybah Daynuri u svojoj istoriji Halifa,

poznatoj kao "al-Imamah wa al- Siyasah" prenosi:

Omer zatrazi drva, i obracajuci se narodu u kuci rece:

"Kunem se Allahom u cijoj je ruci moj zivot, da ukoliko ne izadjete iz kuce, ja cu je zapaliti".

Neki rekose Omeru da je Fatima u kuci. Omer rece:"Nije me briga ko je sve u kuci."

Sunni referenca:

al-Imamah wa al-Siyasah od Ibn Qutaybah, dio 1, str 3 i 19-20

Drugi sunni istoricar al-Baladhuri prenosi:

Ebu Bekr  zatrazi od Alija da ga podrzi, ali je Alija odbio,

tada je Omer (koji ce kasnije naslediti Ebu Bekra) posao prema Alijevoj kuci sa pripaljenom bakljom.

Pred vratima on susrete Fatimu koja mu rece:

"Namjeravas li to zapaliti vrata moje kuce?"

Omer,

(то је онај што је од Ебу Бекра добио задужење да прикупља кур'анске ајете  :)   , тако да није за зачудити се да у ономе што је приредио није било доста тога по упути од посланика што потврђују и  неслагања и тврдње да ови силници имају Кур'ан који се не слаже са оним што је посланик Мухамед проповедао.

Што ће тврдити и избеглице које су избегле у Јерменију,

као и оне прве избеглице које су исто тражиле уточише међу  павославним хришћанима у Етиопији, и ови су потражили исто избегавши код јерменских хришћана (исто оријентални православци) и кад ови Омер-Османови дођу неће се слагати са њима, са њиховим ТЕКСТОМ и ТУМАЧЕЊЕМ Кур'ана.)

, Оmer rece:

"Da, zato jer ce to ojacati vjeru koja nam je dosla preko tvojeg oca!"

Sunni reference:

al-Ansab Ashraf, od al-Baladhuri, dio 1, str 582,586

Takodje alim Juhari u njegovoj knjizi kaze:

"Omer i jos nekoliko muslimana uputise se da bi zapalili Fatiminu kucu,

kao i one u njoj koji su im se suprostavljali."

Ibn Shahna je izjavio isto, dodajuci "Da bi zapalili kucu i njene ukucane".

Izborno telo koje je odredio  Omer izabralo je posle njegove smrti Osmana.

* ,,Za vreme halife Osmana granice islama se dalje širile prema istoku.

Osvojena je Armenija!

U tim vojnim pohodima učestvovao je i Huzejfa ibn Jeman  koji je zapazio da se tamo mnogi ljudi razilaze u načinu čitanja i učenja Kur'ana, što je često dovodilo do svade i nereda.

Huzejfa ibn Jeman je nakon povratka o tome obavijestio halifu Osmana koji je zatražio od Hafse da mu pošalje Mushaf koji je sakupljen i sravnjen za vrijeme Ebu Bekra.

Kada mu je taj primjerak stigao on je naredio Zejdu ibn Sabitu i ostalim članovima komisije da ga prepišu i umnože u nekoliko primeraka.

To je urađeno i primerci su poslani u pojedine pokrajine države islamske.

Po jedan primerak je poslao u Mekku, Basru, Kufu, Šam, Jemen i Bahrejn, a jedan je ostavio kod sebe.

Stari primjerak koji je bio pohranjen kod Hafse, Osman je dao spaliti!

Primerak koji je zadržao kod sebe Osman je nazvao Mushafu’l-Imam."

Izvor: Jusuf Ramić, Tefsir – historija i metodologija, Fakultet islamskih nauka u Sarajevu, Sarajevo, 2001., str. 13.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Ево га овај марсо-центриста... :)

Брате, наша јудео-хришћанска цивилизација јесте боља и напреднија од исламске и ми тога не треба да се стидимо него да будемо поносни. Може да се види у безброј примера - положај жене, однос према иновернима, толеранција критичара и свих који другачије мисле и тако даље.

Може Ислам да се завија у какву год хоћеш "софицистирану визуру", али се ево на крају и овде испоставило да наш пријатељ Микаел подржава каменовање прељубника (у браку). За оне друге, само бичевање... Исто, и поред свег свог образовања, подржава и Заки. То нису никакви "стереотипи".

prijatelju moj;slucaj genocida,unistavanja Crkava i manastira,masovnog proterivanja ljudi u istoriji islama nije zabelezen,cak ni od strane istorije.da li bi se to moglo reci za zapad?namerno necu da kazem za Hriscanstvo.debelo razmisli zasto.toliko o odnosu ka inovernima.da li je Halifat ili Serijatski sud zasedao da veca o tome da li zena uopste ima dusu?a,neko je to sebi dopustio....sto se tice tih ostrijih propisa,e pa i tu se malo zamisli.debelo...

To je ono što me zbunjuje kod vas. Primera radi par miliona pobijenih Jermena, ne bih ni znao da su hrišćani da nisu ubili ambasadora Turske u Beogradu pa sam imao prilike jednog da sretnem i da razgovaram pa i da ga pitam dali se kaje zbog toga?

Dalje u samom Instambulu su oko svih hrišćanskih, ustvari pravoslavnih bogomolja napravili favele da bi se bogomolje rapidno uništile. Kad sam išao da obiđem sad se više ne sećam koju od njih deca su nas gađala kamenjem.

E sad meni je to bilo pomalo smešno i cinično, jer ja i u Smederevu dobijam kamenje preko ograde, ali ostalim a ostali su bili studenti istorije umetnosti, nije im bilo ni smešno ni sve jedno.

Isto sam se užasavao kad su Izraelci bez ikakve griže savesti zasuli vašu decu fosfornim bombama u Gazi. Ja imam jednog prijatelja muslimana u Zagrebu živi koji se zatekao tog dana u Gazi i kaže mi da su Izraelci ravnodušno posmatrali kako deca gore, jezivo, setio sam se odmah one čuvene slike iz Vjetnama, gde gola deca beže pred napalmom.

Možda je krivica do mene jer sam ja protiv svakog nasilja osim kad je krajnja nužda da se čovek brani. Isto nisam mogao da objasnim mojim Poljacima, čak ni onim najbližim iz familije, da NATO bombarduje srpsku decu i da mi objasne kako bi se oni osećali da su im deca svaki dan pod bombama. Jezivo mi je i kad musliman opaše onaj dinamit i uime Alaha uđe i raznese ljude u autobusu.

Sve su to priče varvarstva koje možemo da stavimo pod neku zastavu na kojoj smo nacrtali božiji anagram ali koliko stvarno je sve to u ime Boga a koliko u ime svetovnih interesa?

Dunav je na Svarcvaldu najcistiji.Tu ja pokusavam da podvucem neku crtu koju izgleda niko,ili nece ili ne moze da vidi.da je islam zaista onakav kako ga ljudi zamisljaju,ja bi ga se prvi odrekao.da,slazem se da je smrtna kazna grozna stvar,ali je nuzno zlo.pa,ni jedan sudija sa osmehom ne izrice tu kaznu.ima to neku drugu pricu.uostalom,covek kakav jeste,i potrebno mu je nesto vise od praznih reci da se obuzda,zar ne?sto se tice zlocina kao takvog,i u ratu i u miru,to je u stvari slika COVEKA,ne vere.vera je ideal koji treba slediti...
Подели на овим сајтовима

Немој тако Завиша  :)

Ти си против сваког насиља (поготово у име вере) а тврдиш да би те наши "племенити православци" засипали камењем у Смедереву, само зато што си "имао несрећу" да се родиш као римокатолик? Јесте, до душем, ако баш не успемо да нађемо неког "мрског католика" или "мују" да га нападамо, вређамо и гађамо, ми (православни) ћемо упасти на сопствену литургију и напасти свештеника који то не ради онако како МИ знамо да треба.

Е мој брате, па зар ти ниси знао да је код вас само папа свезнајући и непогрешив (и то само кад је ex cathedra) - а сваки православац је нереализовани богочовек, свесавршен, многоблагодатан, христолик и ЈЕДИНИ цивилизован. Наравно, када ми погрешимо, то је аберација - а ови, попут Микаела, што се праве много фини, заправо, једва чекају да каменују и секу носеве сопственим женама. Имамо ми овде еминентне стручњаке за ислам, сигуран сам да знају арапски језик и да су прочитали сваки ајет и све хадисе. Ако их и не знају на памет, попут хафиза, на располагању су им "богатства интернета" и јудео-протестантска анти-исламска пропаганда, која је раскринкала религију психопата и манијака којих има 1,5 милијарда на свету и које у име племенитости и цивилизације све треба истребити - зар не?

А прво треба истребити ове што се праве да су "умерени" а следе оног "злог" пророка Мухамеда који је донео строге казне за муслимане - али, критеријуми за примену таквих казни ЗАХТЕВАЈУ да онај/она који су осуђени МОРАЈУ претходно да признају оптужбу (без присиле), да би били осуђени. То што је нашем цивилизацијски узвишеном "еуропејству" несхвативо да се неки људи ДОБРОВОЉНО подвргну казни за грех, како би (према свом веровању) отишли чисти пред Божији суд аутоматски значи да су "ти људи" нецивилизовани варвари које треба спасавати од њих самих. Заиста, припадници ислама су, сви од реда садо-мазохисти који или уживају да мрцваре друге или воле да и сами буду мрцварени. Зато их вероватно није грех ни побити - јер, на крају крајева, они и нису људи, зар не?

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Имаш право Андреј

Па нико није лепше и жешће ратовао међусобно него хришћани, објективно сви крсташки ратови могу да остану у сенци битке Грунвалдске где смо на челу са нашим бискупима потукли тевтонце на челу са њиховим бискупима. да не говорим о нама и протестантима.

Интересантно да смо пуно ратовали са Русима, али нигде у свести народа није остало да се рат водио из неких конфесионалних разлога, интересантно. :)

Подели на овим сајтовима

А прво треба истребити ове што се праве да су "умерени" а следе оног "злог" пророка Мухамеда који је донео строге казне за муслимане - али, критеријуми за примену таквих казни ЗАХТЕВАЈУ да онај/она који су осуђени МОРАЈУ претходно да признају оптужбу (без присиле), да би били осуђени. То што је нашем цивилизацијски узвишеном "еуропејству" несхвативо да се неки људи ДОБРОВОЉНО подвргну казни за грех, како би (према свом веровању) отишли чисти пред Божији суд аутоматски значи да су "ти људи" нецивилизовани варвари које треба спасавати од њих самих. Заиста, припадници ислама су, сви од реда садо-мазохисти који или уживају да мрцваре друге или воле да и сами буду мрцварени. Зато их вероватно није грех ни побити - јер, на крају крајева, они и нису људи, зар не?

Brate, hoces da kazes da je ona zena priznala ne znam kakav blud/greh/sta god, pa je sasvim dobrovoljno otkopala sebi rupu, sisla u nju i sacekala "pravednu" kaznu srmskavanja sopstvene lobanje kamenicama koju bacaju "braca"? Pa to je jos bolesnije nego da su je na silu kamenovali! Ne znam da li ti ovo neces da vidis ili o cemu se radi?

Ne to ne znaci da su ti ljudi "necivilizovani varvari" nego znaci nesto mnogo gore: da imaju jednu religiju koja daleko dublje izopacuje ljude nego sto sam to mislio pre nego sto sam procitao ovaj tvoj post.

Подели на овим сајтовима

Dunav je na Svarcvaldu najcistiji.

Зато треба читати Куран, хадисе итд.

da.CITATI.ne izlistavati.covece,pa i sam djavo bi Bibliju samu u svoju korist mogao okrenuti.da ne govorim o facama koji bi ladno i Isusa samog,u njegovo ime,poslali na lomacu.vas koncept Boga i Bogobojaznosti je sasvim drugaciji od naseg,a ono kako ga ti(mislim na islam)prihvatas,to je cisti satanizan.da li bi se usudio,bar pred sobom,da islam tako nazoves?
Подели на овим сајтовима

Brate, hoces da kazes da je ona zena priznala ne znam kakav blud/greh/sta god, pa je sasvim dobrovoljno otkopala sebi rupu, sisla u nju i sacekala "pravednu" kaznu srmskavanja sopstvene lobanje kamenicama koju bacaju "braca"? Pa to je jos bolesnije nego da su je na silu kamenovali! Ne znam da li ti ovo neces da vidis ili o cemu se radi?

Ne to ne znaci da su ti ljudi "necivilizovani varvari" nego znaci nesto mnogo gore: da imaju jednu religiju koja daleko dublje izopacuje ljude nego sto sam to mislio pre nego sto sam procitao ovaj tvoj post.

blizu si.procitaj jos koji put....
Подели на овим сајтовима

Андреј,

Ти брате полако постајеш напоран. Нико није рекао да су сви муслимани зли, нити нам то овде пада на памет. Ваљда можеш да схватиш једноставну разлику између напада на људе и критиковања идеологије. Када је о.Лазар Милин писао против Адвентизма, да ли је он нападао све адвентисте као "лоше људе"? Наравно да није, критиковао је идеје које та вера проповеда.

И не треба човек да зна арапски и да је прочитао све икада написано да би могао да разговара о Исламу. Исто као што не мора да зна енглески и да је прочитао све књиге Елен Вајт да би могао да разговара о Адвентизму.

и које у име племенитости и цивилизације све треба истребити - зар не?

Зато их вероватно није грех ни побити - јер, на крају крајева, они и нису људи, зар не?

Ово је већ крајњи безобразлук... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...