Ђорђе Р Написано Фебруар 18, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2013 Драги Ђорђе, јел ти знаш да смо ми Срби, пре него што смо живели у "толерантном Османлијском Царству" били плави као и сви остали Словени? Јел знаш да сада Хрвати до којих нису стигли "толерантни" Турци много сличнији по днк Србима пре Турака од нас који смо осетили "благодати" живота под османлијама? ја просто не могу да верујем да човек који живи на овим просторима може да каже овако нешто. Јасно ми је када то чујем од београдског муфтије, њима и ислам дозвољава да лажу кауре, али брате. Па што натакоше Мученика Авакума на колац? Кршио је нечија људска права? Пре свега, говорио сам сваки пут у историјском контексту. О толеранцији хришћанског света ћемо да причамо преко небројено људи спаљених на ломачи, због верских убеђења. Колико су западни хришаћани спалили православних храмова, и побили православних калуђера, у походима на невернике на истоку? Тотално је погрешно поредити османлијску империју са данашњим државама. Православље је дефинитивно опстало под осмалнијском империјом, како тако, а готово сам сигуран да би тешко православље преживело под Римокатоличком империјом. Дефинитивно су и Срби више страдали од осталих хришћанских народа, због свог менталитета, и због честог учешћа свештеника у побунама. У том смислу сам се побунио против констатације да је Ислам агресивна религија, коју треба угушити, уништити, забранити у цивилизованом, мирном, ненасилном друштву. А поготово да треба људе одвајати због својих верских убеђења. Већ смо имали то у хитлеровој Немачкој. Mono је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Фебруар 18, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2013 Драги Ђорђе, јел ти знаш да смо ми Срби, пре него што смо живели у "толерантном Османлијском Царству" били плави као и сви остали Словени? O čemu svedoče sve sačuvane freske Nemanjića... Nikad mi neće biti jasno kako opstaju mitovi koji su sasvim očigledno pogrešni... u čiju pogrešnost se možeš uveriti ako samo par sekundi razmisliš o realnosti... -Владимир- and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Stanoje Stankovic Написано Фебруар 19, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2013 O čemu svedoče sve sačuvane freske Nemanjića... Nikad mi neće biti jasno kako opstaju mitovi koji su sasvim očigledno pogrešni... u čiju pogrešnost se možeš uveriti ako samo par sekundi razmisliš o realnosti... драги брате, не можеш да порекнеш чињеницу да су Срби били и другачији и по генетском саставу и по изгледу пре Турака и сада. Хвала ти што си издвојио део који може да звучи нејасно и да се тумачи потпуно погрешно, али ако се потрудиш да проникнеш, видећеш да се не мисли на бројање колико и колико људи је било црне пути, колико и колико је било светлије. Ако си наравно добронамеран. Говорим о безбројним силовањима, данцима у крви, и свим осталим "благодатима" исламске тираније. И то није случај само са нама, погледај мало у историју ислама па ћеш видети каква је религија у питању. Реалност говори да смо итекако осетили на својим леђима сво зло исламске владавине... И да то је утицало и на наш генетски састав. Istraživanje genske podudarnosti i genskog podrijetla Hrvata, koje je proveo institut FA iz Zagreba, a trajalo je zadnjih devet godina, donosi najšokantnije od svih dosadašnjih otkrića vezanih uz podrijetlo Hrvata. Prema ovom uglednom institutu koji je zadnjih desetljeća prikupio više međunarodnih priznanja iz genetičkih istraživanja, na uzorku od 7230 ispitanika najveća je genska podudarnost kromosoma Y i haplotipa upravo sa slavenskim haplotipom srpskog naroda iz 10. stoljeća. Haplotip Eu7, odnosno takozvani hrvatski haplotip, moguće je povezati jedino s haplotipom Eu13, koji je takozvani starosrpski haplotip, a povezan je sa Srbima do 10. stoljeća. To bi otprilike značilo da su sve dosadašnje pretpostavke o podrijetlu Hrvata bile potpuno pogrešne i da nismo uviđali očito. Hrvati su potomci Srba koji su negdje tijekom 10. stoljeća prešli na područja naseljena manjim slavenskim plemenima, koja su se priklonila toj skupini te su negdje tijekom toga istog stoljeća preuzeli ime Hrvat(Xorbatus) - objasnio je dr. Milorad Pavić iz instituta. Dodali su kako ovakvo otkriće dosad nije bilo moguće jer su se uzimali uzorci kromosoma Y od Srba koji danas žive u Srbiji te su zato dosadašnja istraživanja davala drukčije rezultate. Naime, današnji stanovnici Srbije najveću gensku povezanost i gotovo identičan broj kromosoma Y te podudarnost haplotipa imaju s Turcima, a to se uglavnom objašnjava time da su Turci tijekom pet stoljeća kolonizacije, osobito nakon pogibije velikog broja Srba na Kosovu, miješali svoje gene s domaćim stanovništvom. Razlike između gena “originalnih” Srba i današnjih jednake su kao i između Rumunja i Francuza, iako oba naroda pripadaju romanskoj skupini, objasnili su iz instituta te dodali kako je hrvatski gen zapravo više povezan s genom srpskih predaka nego genska struktura današnjih Srba. http://blog.b92.net/text/20233/%C5%A0ok%20za%20%C5%A1oviniste%20-%20otkri%C4%87e%20o%20poreklu%20Hrvata%20i%20Srba/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 Muslimanska fraza je da Hrišćanstvo egzistira na paganskom mitu i staro grčke religije a da je Mosjsije uzeo zapovesti iz egipatske knjige mrtvih evo iz jedne islamske grupe sa fb On i Orfeus....Orfeus je prije nove ere,razlika 500 godina.....i raspet je i vaskrsao nakon tri dana..mit ili stvarnost...? http://clubs.pathfinder.gr/dodekatheon/314252?zoom=9&album=102495 Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 Не знам је ли ово тема за овакве ствари, наиђох на Игора Ражњатовића који је постао Хамза... А недавно сам гледао и Зорана из БГ који је постао Сабахудин, сад видео не може да се види на youtube. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 ima ovakvih primera na obe strane... Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 @@feeble, Izdajnici su izdajnici i njima nema spasa. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 mene interesuje da li su ovaj grčki paganski mit izmislili skroz... Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nur Написано Децембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2013 Mene interesuje dali ucesnici ove rasprave zaista su vernici?Hvala,,, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SrbinKatolik1995 Написано Мај 13, 2014 Пријави Подели Написано Мај 13, 2014 Pitala bih te da li si bio za vrijeme ratovanja u Bosni .... jer ja jesam.. i ostadoh.... mozda kao jako mala, ali eto moglo mi se desiti kao i mnogima da ne rastem ni trena vise... gledam posljedice svuda oko sebe... bar moja putna linija uvijek vodi tuda..... nijedan musliman nece prihvatiti da je Srbin, i sam znas.. jer samim tim nije musliman... neemo u ovoj temi siriti teme koje zele rasprave... postavljacemo ono sto svaka religija nosi Svako dobro! S time se ne slazem da Srbin ne moze musliman biti. A druga je stvar to sto sama cinjenicaa da Srbi misle da Srbin mora biti iskljucivo pravoslavac,dize kosu na glavi. Ali Srbin moze biti bilo sta. I ti mozes biti Srpkinja (kad bi htela,naravno!!!) ,i istinski ako volis srpstvo,nista manja Srpkinja ne bi bila od nekog pravoslavca. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marko Dragičević Написано Јануар 18, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2015 Objasni mi kako to razumom dolazis do trojstva.Ahile, da se ne zezamo, pricajmo dokazima a ne unutrasnjim osjecajima smej.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marko Dragičević Написано Јануар 18, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2015 Pravoslavna crkva uči da je Bog Trojedan- Otac, Sin I Sveti Duh. To nisu tri boga već jedan Bog(suština) a tri Lica (ipostasi). Dokazi iz Biblije"Boga niko nikad nije video, Jedinorodjeni Sin koji je u naručju Oca, On ga objavi." I de je Jedinorodjeni Sin Isus. Sledeći citat "Ja i Otac, jedno smo" Sledeći citat"Zato idite i načinie sve narode mojim učenicima krsteći ih u ime Oca i Sina i Svetoga Duha. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marko Dragičević Написано Јануар 18, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2015 Drago mi je jer i moje su iste samo sto izgleda u tvojoj blizini nema nikog da ti to objasni https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/#EMO_DIR#/smiley.gif Sretna nova godina Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marko Dragičević Написано Јануар 18, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2015 U pravoslavlju Isus se smatra Bogom I Božijim Sinom, evo dokaza iz Biblije"Moj Otac i Ja jedno smo" 2"Ko je vidio Mene vidio je i Oca" 3"U početku bejaše Riječ Božija i Riječ bijaše u Boga I Riječ bijaše Bog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Севастократор Написано Април 29, 2015 Пријави Подели Написано Април 29, 2015 Не знам је ли ово тема за овакве ствари, наиђох на Игора Ражњатовића који је постао Хамза... Управо сам одгледао тај снимак. Оно што је за мене ту најупечатљивије јесте нешто што многима вероватно није изгледало толико битно. Овај човек не познаје православље и има искривљену слику о православљу, док је са исламом имао прилике да се упозна много боље. Мучна тачка ове његове исповести је онај део где прича како се у својим духовним трагањима као Србин прво окретао православљу, али да није добио одговоре на своја питања, док су га муслимани држали као мало воде на длану и са задовољством расправљали о свим питањима вере која су га занимала. Та нетрпељивост према духовној радозналости која постоји код једног дела православаца доноси више штете него користи. Моја средина је имала тај благослов да је у њој живео свештеник који је и сам имао дар духовне радозналости и који је Цркви привукао велик број младих људи у духовним лутањима, јер је о свим темама отворено говорио, а био је веома упућен у учења других религија, духовних праваца и верских секти. Извињавам се што одговарам на поруку стару две године, али неке теме никад не застаревају. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука