Jump to content

Ислам

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

У Источном Тимору почињен је злочин над католицима и сигурно уз знање и одобравање оних који су наоружавали и инструисали војску која ништа није урадила да спречи покоље.

Католици су морали да напусте своје домове и оду у избеглиштво а трагедија народа достиже косовску трагедију.

Не знам одакле те приче о канибалима, али знам да је зверски мучено и убијено много наших сестара.

Подели на овим сајтовима

ويسألني عن الأخبار طفلي

يطاردني بها وأنا أشيحُ

يظنّ بأن بي بخلاً وأقسو

وأنني إذ أكتّمها شحيحُ

ويعلمُ أنني أحنو وصدري

وإن ضاق الزمانُ بهِ فسيحُ

ولو أنّي نطقتُ بها لغارَت

نضارتُه وجفّ بهِ القريحُ

وأظلمتِ الحياةُ بناظريهِ

وصوّحتِ الأزاهر والسفوحُ

وماذا قد أقولُ له وهذا

دمُ الإسلامِ وا ألمي يسيحُ

وماذا قد أقولُ له وهذا

نداءُ الحق في شفتي ذبيح

شعوب الأرض في دعةٍ وأمن

وهذا الشعب تنهشه القروح

تناوشه الطغاة فأين يمضي

وهل بعد النزوح غداً نزوح

يقارع طغمة الإجرام فرداً

وتشكو للجروح به الجروحُ

فكم هدم الطغاة هناك بيتاً

على أنقاضه سقط الطموح

وكم سفكوا دماً حرّاً أبيّاً

فما وهنوا وما وهن الجريحُ

وكالأشجارِ تنتصبُ الضحايا

صلاباً لا تحرّكهنّ ريحُ

أما سمع الكبار لهم صراخاً

وما نطق العيي ولا الفصيحُ

كأن دماءهم ماءٌ كريهٌ

وأن وجودهم عرض قبيحُ

على أيّ الجنوب سأستريحُ

وهذا الجرح في كبدي يصيحُ

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

ويسألني عن الأخبار طفلي

يطاردني بها وأنا أشيحُ

يظنّ بأن بي بخلاً وأقسو

وأنني إذ أكتّمها شحيحُ

ويعلمُ أنني أحنو وصدري

وإن ضاق الزمانُ بهِ فسيحُ

ولو أنّي نطقتُ بها لغارَت

نضارتُه وجفّ بهِ القريحُ

وأظلمتِ الحياةُ بناظريهِ

وصوّحتِ الأزاهر والسفوحُ

وماذا قد أقولُ له وهذا

دمُ الإسلامِ وا ألمي يسيحُ

وماذا قد أقولُ له وهذا

نداءُ الحق في شفتي ذبيح

شعوب الأرض في دعةٍ وأمن

وهذا الشعب تنهشه القروح

تناوشه الطغاة فأين يمضي

وهل بعد النزوح غداً نزوح

يقارع طغمة الإجرام فرداً

وتشكو للجروح به الجروحُ

فكم هدم الطغاة هناك بيتاً

على أنقاضه سقط الطموح

وكم سفكوا دماً حرّاً أبيّاً

فما وهنوا وما وهن الجريحُ

وكالأشجارِ تنتصبُ الضحايا

صلاباً لا تحرّكهنّ ريحُ

أما سمع الكبار لهم صراخاً

وما نطق العيي ولا الفصيحُ

كأن دماءهم ماءٌ كريهٌ

وأن وجودهم عرض قبيحُ

على أيّ الجنوب سأستريحُ

وهذا الجرح في كبدي يصيحُ

Е па сад знаш како ми овде разумемо арапски. Но ево ја сам покушао преко Гугла да мало преведем па ми беше ово занимљиво:

Се мисли да је сурова и мој меанест

Као што сам Октмха оскудни

И знам да сам лук и груди

Време хранио по остатку

Ако сам изрекао да се смеје

Сушено од стране свежину меки чир

И затамњена живот Беназрих

Соухт Алозахр и нагиба

Шта би му кажем и ово

Крв ислама УА бола Ицхрист

Шта би му кажем и ово

Право на жалбу у усне трупа

Народа на земљи, у удобности и безбедности

И овај народ Тнхисхх ране

Тнаоуцхех где проводе тирани

Да ли је сутра, после расељавања расељавање

Ребукинг криминала клика чланове

И жали рана по рана

Колико диктатори су демолирана Тањуг

Пепео пала на амбициозни

Колико крви проливена слободно Аппиах

Шта су посустаје и рањених

Дакле неки диктатори су демолирали Тањуг, шта хоћеш да нам поручиш?  4chsmu1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Изабрао си лош пример да покушаш да осрамотиш Хришћане и прикажеш "несрећне муслимане" које су наводно  "жртве" тих "моћних" и "до зуба наоружаних канибала" Тимораца као и становника Западне Папуе.Сухарто није никада био "велики муслиман" нити може представљати у правом светлу исламску религију,али ако си већ изрекао неистину и то јавну,има да ти адекватно и аргументовано одговорим да видиш ко је кога и из којих разлога убијао.

Сад ћеш да видиш ко лаже...

Хајдмо редом и укратко...

"Љубавни третман" Сухарта и његових генерала,као увод у геноцид на Источном Тимору,имао је пробни полигон најпре на Западној Папуи.Пошто је био наводни "антикомуниста" имао је сву могућу пордшку САД које су му омогућиле терорисање становника бивше холандске колоније Нове Гвинеје,која је предата на управу Индонезији 1962 г. и чије име је име промењено у "Иријан - Џају".

Племенски народи на Папуи нису имали никакве везе са Индонезијом.Они су расно Меланежани а не Индо - малајци,а по вери су или хришћани или анимисти...муслимана није било.Под тим кретеном Сухартом (који није никакав муслиман јер да јесте уверен сам да не би радио то што је радио),војска је насилно преузела сву децу из мисионарсих школа и насеља и натерала их да похађају државне школе.Доказани и искључиво пасиван отпор Сухартовој тиранији се завршио тако што су његови ревносни официри индонежанске војске,који су иначе сви до једног исламске вероисповести,узвратили наредбом војницима да побију све свиње на "Иријан - Џаји" које су представљале најважнији део њихове привреде те је наступио животни колапс.Убрзо су прешли на убијање људи: до септембра 1973 индонежански војници су побили преко 30 000 хиљада цивила,а процењује се да је тај број порастао на 100 000 до 90-тих година прошлог века.Наравно,у западним мејнстрим медијима није било ниакавог одјека на ова страдања.

Источни Тимор је дошао на ред распадом португалског колонијалног царства 1975 г.Индонезија није имала никакво политичко или било које друго правода на ту територију али су тадашњи председник САД Џералд Форд као и његов "мозак" неизбежни Хенри Кисинџер - који су,ето,баш тада некако "случајно" задесили у Џакарти - свеједно одобрили индонежанску инвазију на Тимор 7. децембра 1975 године.Молили су га само једно:да напад буде одложен док и извршен после њиховог одласка из Џакарте.Позната је лицемерна изјава Кисинџера:"САД имају "разумевања" за став Индонезије по питању источног Тимора" и да ће се "САД уздржати од предстојћег гласања у УН којим се осуђује инвазија на Тимор" (прочитати - Данијела Патрика Мојнихана - тадашњег амбасадор САД у УН који у телеграму Кисинџеру јануара 1976 описује како је "успешно" обавио задатак).

Наравно,Сухарто,монструм који се може поредити са иди Амином или Пол Потом,је био "одушевљен" подршком коју је добио од САД,а добијо ју је зато што је Америка имала војне аранжмане са Индонезијом,аранжмане који су требали бити остварени само у "мирнодобске сврхе" .САД су,наравно,све време наставиле да продају Индонезији оружје и после инвазије.

У годинама које су долазиле индонежански војни кадрови су спроводили стравична крвопролића и Ис.Тимору а ти исти кардови су били обучавани у САД у оквиру тада тајног програма које је финансирала Клинтонова администрација и то се наставило до 1998 године.Тај програм,мој прикане,има назив "гвоздена равнотежа",ако ниси знао, и сакривен је закона и јавности.Спровођен је тајно јер је конгрес формално обуставио обуку и финасирање индонежанских војних кадрова,после 1991 године када је та иста војска направила један од небројено масакара на Тимору.Међутим,неке формације су ипак наставиле обуку у САД,под њиховим окриљем и о америчком трошку и она се звала "Копасус".Елитна јединица са крвавом прошлоћу.Амнести Интернешнал ју је описао као "одговорну за неке од најтежих кршења људских права у историји Индонезије".

У Ис.Тимору убијено је трећина целокупног становништва.На пример,римокатолички бискуп дијацезе Дидо,Коста Лопез,био је један од сведока једног од масакра где су војници приликом искрцавања  почели да убијају све живо и да су улице биле прекривене лешевима.Војницима је "неко рекао" да они у суштини воде "свети рат" тако да су читава насеља и села - на пример Ремексио и Ајлеу - била масакрирана.У месту Дилиј убјено је на стотине Кинеза и бачено у море.У Маубари и Лујквики побијено је целокупно кинеско становништво.У луци Дилија било је усидрено 19 бродова да би се превезле све ствари које су покрадене.Цркве и верске установе су срушене,њихова имовина отета а верске књиге спаљене.Аустралијски конзул у Ис.Тимору,Џејмс Дан,известио је да источнотиморске избеглице нису сигурне ни у западном Тимору: 2000 мушкараца,жена и деце спаљено је или убијено у Ламанкану.На оствру Атауро,у концентрационом логору,заточеници су добијали по кантицу кукуруза на 7 дана.Казна за слушање страних радио станица или за разговор на португалском подразумевала је батињање,гашење цигарета на лицу и гениталијама,ел.шокове,потапање у воду и чупање ножних ноктију.Многи свештеници су побегли у брда са верницима и јавили о покољима деце у Лос Палосу,Викеку,Амору и Сумалају.Свештеници су пребијани,Цркве рушене а верници хапшени (прочитати - "Католик Лидер" из августа 1984 године.).У новембру 1976 број убијених достигао је 100 000.Војска онда концентрисала на образовне слојеве:тиморске богослове,учитеље,медцинске сестре и државне чиновнике.

Када Источни Тимор више није сметао онда је на ред дошла сама хришћанска мањина у Индонезији.Током 1999-те до 2000-те године,наступили су прогони,уништавање имовине и убијање индонежанских хришћана и то до те мере да су заиста имали карактер верског чишћења,подстицана од стране индонежанске армије која је,наравно,искључиво исламске припадности.Узмимо само пример на острву Амбон,где је бујање насиља почело по доласку 2000 припадника "Ласкар џихада",ратоборне муслиманске паравојне формације која је кренула у ткз."свети рат" против хришћана на острву.Они су на Амбон слали ратнике са Јаве и Јужног Сулавезија.Индонежански војници су се раме уз раме борили са милитантним исламистима на Молучким острвима,што је довело до захтева хришћана за неутралним снагама УН,јер се умешала и Индонезија која је помагала муслимане.Највећи део борбе се одвијао на Амбону.Насиље у Сверној Халмахери натерало је је на бекство 100 000 људи у џунгле и и планине.Хришћанске заједнице биле су у расулу (прочитати "глоуб анд мејл - 08.0.08 2000).Оргијање антихришћанског насиља је мало спласнуло 2001 пошто су се муслимански емигранти са пренасељених острва јаве и Сулавезија удобно сместили у куће и на имања прогнаних Хришћана итд,итд...могао бих до сутра и назад овако да набрајам и пишем о убијању и прогину људи који имају само једну кривицу...што нису муслимани.Сухарто је вешто искористио верски занос појединацакоји је похрањивао,а познато је да је он никакав муслиман.Политичке аспирације су му се оствариле под заставом оне религије у којој он сам никада не би могао бити прави верник.

Све ово је знак само једне ствари...да си узео веома лош пример,лоше земље и још лошијег човека, који нити је добар човек нити је добара муслиман.Немаш појма о неким стварима а усуђујеш се да их категорички износиш,грубо мешајући политику на оној теми где би људи требали сазнати искључиво основне ствари и недоумице које се тичу исламског учења које,дубоко верујем,немају суштинске везе са овим о чему сад пишем.Ако сматраш да је ово део исламског учења,а не желим да верујем да сматраш,онда не знам каквом ти исламу припадаш али би ми у том случају уједно и било асно зашто потежеш неистине.

Не причај о стварима које не знаш,не износи их категорички као истините и не мешај бабе и жабе! Твоји извори које ми шаљеш на пп су увек истог "жртвеног" карактера и наравно да ће појединци исламске религије (али само појединци),као што сам милион пута имао прилике да се уверим у то, увек све друге кривити за зло које су саме учиниле,желећи да лажима оправдају себе и своја злодела...срамота!

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Потврдио бих (мада на блажи начин) ово што каже брат Соломон. На жалост, у актуалним конфликтима пропаганда толико узима данак, да заиста треба бити врло опрезан са било каквим тумачењима. Заиста брате Енизе, није оно био "хришћански" канибализам ни мање ни више него "муслимански" геноцид. Ствари на тим просторима се често раде "у име религије" али заправо немају везе са њом и лоши су примери.

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

А како ће Исус судити по Мухамедовом закону по спорним питањима, где је његова наука другачија од Мухамедове? Као помазаник Господњи он неће одступити од свог учења. "Небо и земља ће проћи, али моје речи неће проћи." (Мат. 24,35)

a,ko kaza da ce Isaa suditi Muhamedu?a ni Muhamed nece suditi nikom...

Ениз је рекао да ће Исус судити по Мухамедовом закону:

Isus će suditi po Muhammedovom vjerozakonu kada dođe i po tome je Muhammed istaknutiji od njega.

И да ли ће према исламу Исус судити по Мухамедовом закону или не?

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

samo da se ne  zavade  ,malo sale isto nije suvisno slava3 srecan 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

:cheesy:

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

Једно политчко питање...

Џамија Ал Акса, за ту џамију јеврери тврде да сазидана на месту где је некада био Соломонов храм. Е сад колико са ја запазио тамо је већ дуже време критична ситуација.

Мене занима шта би муслимани урадили ако би јевреји срушили џамију?

ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА

Подели на овим сајтовима

Једно политчко питање...

Џамија Ал Акса, за ту џамију јеврери тврде да сазидана на месту где је некада био Соломонов храм. Е сад колико са ја запазио тамо је већ дуже време критична ситуација.

ne zelim ni da pomislim...na losu akciju bila bi losa i reakcija....zelim da verujem da se to nece desiti...
Подели на овим сајтовима

Једно политчко питање...

Mislim da bi to značilo početak sukoba koji bi imao nezamislive posljedice!

Mislim da bi to bila otvorena mogučnost za izbijanje trećeg svjetskog rata!

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...