Jump to content

Православље и либертаријанизам

Оцени ову тему

63 члановâ је гласало

1. 1. Liberalizam = nacionalna i državna izdaja?

• Da, izdaja je
      24
    • Ne, nije izdaja
      32
    • Ne znam
      7

Препоручена порука

Ма брате, није нико други нама разорио привреду. Разорили смо је сами. Тј. нисмо "ми", него наше "вође".

To je isto, ko snosi odgovornost(najrealnije moguce, tj. hriscanski, gledano), general koji naredi vojniku da puca u neduzne ljude ili vojnik?

Pravo da ti kazem, u ovom slucaju se ne zna ko je gori, onaj koji navodi na greh ili onaj ko cini greh... kad bolje razmislim, ipak ne bi potencijalni gresnik mogao da pogresi ako ne bi bilo upliva sa strane. Ali opet... ne zna se ko je gori, dal latini agresori ili domaci izdajnici kojih imamo za izvoz, al onda vise nisu domaci :lol: onda su kako se kaze, aha filantropi, i ne megalomani, nego nesto tako megalopolisani, ne mogu se setim sad

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Од добермана Звонко од добермана !!!

Тешко ми да преводим са аналогије, ако може то конкретно или неки пример.

To je isto, ko snosi odgovornost(najrealnije moguce, tj. hriscanski, gledano), general koji naredi vojniku da puca u neduzne ljude ili vojnik?

Pravo da ti kazem, ne zna se ko je gori, onaj koji te navodi na greh ili onaj ko cini greh

Па не знам да је овим нашим уништитељима ико "наредио" да раде то што раде. Имам утисак да су само ретардирани...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ма брате, није нико други нама разорио привреду. Разорили смо је сами. Тј. нисмо "ми", него наше "вође".

Знаш како Звонко,некад ми звучиш тако наивно,кад мислиш да светска економија игра једну поштену и фер улогу,где сви зависе од свог рада,система,улагања и слично...

Наравно то би било идеално,али ствари нису баш такве...

Водеће силе ЕУ-а веома перфидно и лукаво на ушртб целог бившег источног блока,а све због њихове необјашњиве жеље за приључење истој,заиста раде све на томе да привреду тих земаља учине зависном од њих!

Дакле нико није избегао ту судбину,и немају они ништа лично против Србије, ево на пример,уништили су готово сва бродоградилишта у Хрватској,да би заштитили своје интересе и фабрике.

И кад то учине,онда продају своју робу,технологију,па купе неко распало предузеће,па као улажу, а профит иде у њихову земљу...

То је та прича,ако хоћеш у УЕ онда испоштуј ово што тражимо!

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Мало је та прича сложенија. Источно европска предузећа била су сва од реда државна, трома, неефикасна и то је највише допринело њиховој пропасти. Свакако да је ту било свачега, неке су западно-европске фирме можда лобирале код својих влада да их "одбране од конкуренције" итд. Али то су појединачни случајеви.

Генерално, земље источног блока су - већином - пропустиле прилику да доследно реформишу своје државе, па су тако и прошле. Од којих смо ми испали најгори, по свом обичају. Али опет, никада није касно - ево сад, данас, да Србија отвори границе и укине ограничења за годину дана можемо да изађемо из кризе. Само IT индустрија би нам донела милијарде. Али хбг - ми морамо да се "штитимо"...

Улазак у ЕУ нам уопште не треба. Чак је у том контексту и штетан.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Па не знам да је овим нашим уништитељима ико "наредио" да раде то што раде. Имам утисак да су само ретардирани...

Ti si stvarno, vec ti rekoh jedanput, izgubio dodir sa stvarnoscu u Srbiji, ili nisi obavesten, ili se pravis tosa... Gle, odredjen broj klo(v)nova na politickoj estradi je vrbovan tj postavljen i placen od strane nastranog faktora, odredjen broj je ucenjen i placen, a ostali rade za velikog brata nesvesno tj. za dz, jer su prevareni i bezumni(kao i oni prethodni), ne znam kako se krecu cifre, ali ima ih od sviju potaman da potamne/utamnice & razore i najstabilniju drzavu ako treba. Ova pojava moze da se nazove neoliberalizam, matrix(tehno diktatura), moderno robovanje, new age, ili bilo kako, smisao je isti. Da ne nastavljam dalje jer cu zavrsiti na apokaliptusu, a neki clanovi foruma su bojazljivi :lol:

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Ма то су брате фантазије... :)

Ко је бре луд да троши паре на "уништавање Србије"? Чак и да `оће да је уништи... Па ми то радимо сами себи боље него било који "стручњак за уништавање".

Оставите се тих прича...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ма то су брате фантазије... :)

Ко је бре луд да троши паре на "уништавање Србије"? Чак и да `оће да је уништи... Па ми то радимо сами себи боље него било који "стручњак за уништавање".

Оставите се тих прича...

Polako, vreme ce pokazati ;)

a onda ocu gajbu piva! :lol:

Подели на овим сајтовима

Тешко ми да преводим са аналогије, ако може то конкретно или неки пример.

DOBERMAN+6.jpg

Evo od ovakvih komšijskih dobermana, ovo ti je najkonkretnije.

Ne znam što me ubeđujete da su dobermani ovakvi:

Doberman-Pinscher-Puppy-Picture.jpg

Kad ja znam komšijine kere.

Подели на овим сајтовима

Jeste pa dodje PETA i jos neka USA/EU NVO pa prodjes gore nego ker :lol:

Подели на овим сајтовима

Човек има права да се брани. Ако те џукела напала, они ту немају шта да траже.

Звоне, какав бре напад добермана, не падај на трикове старог лисца Жељка. Њему је напад кад ја хоћу нешто да купим од добермана, уместо од његовог кера, па онда зове шинтере да ватају или отерају добермана, а мене стрпа у затвор. :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...