Jump to content

Православци причају с католицима и протестантима

Оцени ову тему

Препоручена порука

poznato mi ,nikako da uvrstam gdje je tacno

Pa Meda Brunda Medenica ti je gore lijepo napisao da je to Katedrala u Salzburgu, oltar svetog Sebastijana. Provjerio sam i ja, stvarno jeste. ja sam kroz Salzburg samo prolazio, bio jedno necijelo poslijepodne, par sati u proputovanju i letao po supermarketima, hahahaha. Tako da nemam pojma kako im to tamo izgleda po crkvama.

632658172_f8ba92de40_m.jpg

Sebastiansaltar_Salzburg Dom

Salzburger Dom (1614–1628) Altar des Hl.Sebastian im rechten Seitenschiff

Sebastiansaltar_Salzburg Dom Salzburger Dom (1614–1628) Altar des Hl.Sebastian im rechten Seitenschiff

eheeeej

Подели на овим сајтовима

2evvv9e.jpg

Ova fotka mi se svidjela, pa da je pokažem i vama. Pakistanske djevojke na uskršnjoj Misi u katoličkoj crkvi u Pešavaru, 12.04. 2009. Od 140 miliona stanovnika hrišćana je tamo 3,8 miliona. dakle o cirka 100.000 više nego u Makedoji, Crnoj Gori i BiH zajedno. Zanimljiv podatak!

(Makedonija 1,900 mil. Crna Gora 0,467 mil. i BiH 1,340 mil. zajedno oko 3,7 mil.)

Crnogorci nam kvare prosjek ko i uvijek, njih i Rusa 100 miliona, hahahaha!

Подели на овим сајтовима

"U najvećim žalostima i problemima obratite se na Nju!"

Свих жалосних радост, Утјешитељка, Путеводитељка, Исцјелитељка, Спаситељка страдалних,Брзопомоћница... само нека од имена Пресвете Пречисте Преблаге.

http://www.srecica.c...ete-bogorodice/

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Rusi imaju vrlo poznatu i dugu tradiciju duhovne šansone, a kako vidim ove riječi koje se pjevaju su ustvari riječi iz Akathista Bogorodici. Zanimljivo da među pravoslavnima Rusi i Rumuni imaju nasličniji mentalitet tom zapadnom i njima nije nikakav problem duhovne pjesme ili tekstove aranžirati u modernom "ruhu" i stilu. Ali "chanson c'est la chanson" a to još duhovni, chanson spirituelle. Šanson je kralj! To zaista jeste! Prekrasna šansona, i muzika i riječi.

Подели на овим сајтовима

Rusi imaju vrlo poznatu i dugu tradiciju duhovne šansone, a kako vidim ove riječi koje se pjevaju su ustvari riječi iz Akathista Bogorodici. Zanimljivo da među pravoslavnima Rusi i Rumuni imaju nasličniji mentalitet tom zapadnom i njima nije nikakav problem duhovne pjesme ili tekstove aranžirati u modernom "ruhu" i stilu. Ali "chanson c'est la chanson" a to još duhovni, chanson spirituelle. Šanson je kralj! To zaista jeste! Prekrasna šansona, i muzika i riječi.

Nije to muzika u modernom ruhu, to je spoj ruske narodne pjesme i cisto duhovne pjesme :)

ovo je u modernom ruhu, yeeah

Подели на овим сајтовима

Nije to muzika u modernom ruhu, to je spoj ruske narodne pjesme i cisto duhovne pjesme :)

ovo je u modernom ruhu, yeeah

Подели на овим сајтовима

Da to je ruski folk na spiritualnu, duhovnu temu. Folklor to nije a ni čisto crkvena pjesma to nije. A folk je ustvari ta moderna forma, folkova šansona, tačno takva kakve se pjevaju i ovdje i u Slovačkoj ili Poljskoj. Samo što nije na svjetovne već na duhovne motive, na tom sam mislio.

0501_music

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Naišao sam na vrlo zanimljivu stvar tj. informaciju na You Tube. Nekim slučajem ili Božijim proviđenjem su oboje od oficijalnih slikara dvoje posljednjih papa, pokojnog Jovana Pavla II i ovog sadašnjeg Benedikta XVI ustvari ruskim pravoslavcima. Oficijalna slikarka pape Jovana Pavla II bila je poznata ruska umjetnica Tatjana Carkova a oficijanim slikarom pape Bendikta XVI je isto tako priznati ruski umjetnik Igor Babailov, svuda po cijelom svijetu vrlo poznat po svojim prekrasnim portretima djece. Uvidimo da li će se ta tradicija nastaviti dalje i ulogu oficijanih vatikanskih slikara ruski umjetnici nadalje budu imati i u budućnosti i u udrže je u svojim rukama i nadalje. Možda budu prvim utemeljiteljima, fundatorima i osnivačima takve tradicije.

Orthodox Painter: "John Paul II changed my life"

Official Portrait Painting of Pope Benedict XVI by Igor Babailov New York Daily News

Подели на овим сајтовима

Češki reklamni klip o IT tehnologijama i modernim monahinjama.

IBM OS/2 Warp - czech nuns commercial

This is one of the cheesiest commercials ever made.

It is for OS/2 Warp in 1994 that tried to take advantage

of the fact that Windows 95 (then Chicago) was delayed

all the time. Unfortunately, OS/2 is now in the dustbin of

history, whereas Windows 95 transmogrified into Vista

Подели на овим сајтовима

Jeste li primjetili nešto čudno na ovom gore videu? To što su Ukrajinci i što lijepo pjevaju nije tako čudno ali ima nešto drugo što je čudno i što ni ja nisam primjetio odmah pri prvom gledanju videa, hahahaha! Prvo sam mislio da sam previše vina popio a da mi je ono udarilo u glavu, hahahaha!

Подели на овим сајтовима

Zasto ne postoji opcija pravoslavci pitaju katolike?

Ova tema nije pitaju već pričaju jedni s drugima, ta o koju se ti zanimaš mislim da postoji već negdje otvorena, treba je pronaći.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...