Jump to content

Православци причају с католицима и протестантима

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, Iulianus рече

Striček Zayo, za ove tvoje snimke je potrebno zakupit jedan poseban server. 

Zato, bolan, šalji pare, nemo` da ti dođemo u Češku il` će da se češkaš đe te ne svrbi! :ani_biggrin:

Uvidim, kad stignem nešto pošaljem. U kreditima sam preko glave, hoce da im vratim i pare i kamate. :D 

Ja svakih pola godine brišem videa sa svoje grupe o Slovenskom folkloru na crkva.net tako da je uvijek isto stanje. Koliko se obriše toliko se opet dopuni. Uradite i vi tako!

Подели на овим сајтовима

On 11/10/2017 at 22:06, Iulianus рече

E, da, ali to opet zavisi od interpretacije, zar ne? Govoriš u ime svih hrišćana ili samo u ime određene, recimo, pravoslavne denominacije?

Шта знам, могуће да нисам баш толико широкоумна, а и нисам довољно промишљала на ту тему :D , али контам да је то један од оних делова који се једноставно не могу интерпретирати - просто је тако како каже. У сцени са Савлом Христос се поистовећује са хришћанима ("зашто ме гониш"), али код Матеја је очигледно да је сваки наги, жедни, гладни итд. Христос и да је на нама, људима да обучемо, нахранимо, посетимо и тд. :)

On 11/10/2017 at 22:06, Iulianus рече

Ako ne očekujemo da Bog interveniše na naše molbe i žalbe - zašto se uopšte moliti?

Стоји, али стоји и контрапитање: ако очекујемо да (хришћански) Бог Сâм ради/извршава оно што је """заповедио""" нама, зашто онда уопште верујемо у тог и таквог бога, што не у неког другог? Мислим, нема никаквог смисла веровати у Њега... (написах чисто ради читатеља, разумели смо се :) )

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Џуманџи рече

У сцени са Савлом Христос се поистовећује са хришћанима ("зашто ме гониш"),

Ovo je, moram da priznam, u najmanju ruku i barem što se mene tiče, veoma, veoma interesantno tumačenje događaja na putu za Damask. 

(Bože, zašto meni promiču ovako očigledni uvidi prilikom čitanja štiva! Zaista.. :cheesy3: Kako se to radi? :D Moraću makar jednu glavu dnevo da čitam ako ništa drugo)

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Iulianus рече

(Bože, zašto meni promiču ovako očigledni uvidi prilikom čitanja štiva!

Why, thank you! :D:D

пре 6 минута, Iulianus рече

Kako se to radi?

Једно од објашњења је да је то чист пример confirmation bias-а (пошто неки верујемо да је Христос богочовек), али тешко да је то јер је јако, јако тешко :D прихватити (вером) "чињеницу" да је сваки преварант, глупан или злочинац заправо икона Божија која је на путу "достизања... у човека савршена, у меру раста пуноће Христове". :)

П.С. под јако, јако тешко подразумевам неподношљиво и неприхватљиво. :))):))

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Џуманџи рече

(пошто неки верујемо да је Христос богочовек)

(Da, sećam se nečega u vezi Rasela na jednoj temi čijeg naslova ne mogu da se setim trenutno...)

...ali mislim da "preteruješ" jer polako počinjem da kapiram kako ti lično shvataš ovoga/toga Bogočoveka. I pomalo me jeza hvata... koliko je sve to "ogromno". 

Znam da je ovo zbunjujuće ali nema ništa negativno u ovim rečima, jedino, na tragu sam određene misli koja mi se vrzma po tintari, i opet, jeza me hvata. :unbelieveble:

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Iulianus рече

...ali mislim da "preteruješ" jer polako počinjem da kapiram kako ti lično shvataš ovoga/toga Bogočoveka. I pomalo me jeza hvata... koliko je sve to "ogromno". 

Znam da je ovo zbunjujuće ali nema ništa negativno u ovim rečima, jedino, na tragu sam određene misli koja mi se vrzma po tintari, i opet, jeza me hvata. :unbelieveble:

Don't scare me :-O brrr Ништа те овде не контам... :((

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Џуманџи рече

Don't scare me :-O brrr Ништа те овде не контам... :((

Nije strašno. Razum, tj. um je "ventil" kroz koji na kapljice u našu budnu svest ulaze nadnaravne "stvari". (Ovo je veoma uprošteno, i nije baš "ortodoksno" kao što vidiš, ali ako ventil ostaviš suviše dugo otvorenim možeš na pogrešan način postati svedok nečega "ogromnog". Treba to kontrolisati jer, "lud Hrista radi" postaje se ujedno otvorenog srca i otvorenog uma. Ako se ne povežu te dve stvari jedna s drugom propast je zagarantovana. Bez da povećavam tvoju gordost moram da kažem da neke tvoje rečenice i uvidi koje njima iskazuješ mene lično vode tamo gde sam nekada davno samo sanjao budan da tako nešto postoji. Znam, i ovo je nejasno dozlaboga al` zaista ne znam na koji način i s kakvim rečima da kažem ono što mi je u ovom trenutku, koji se prilično "razvukao", on d majnd :)). 

(Ovo neka ostane među nama /i među svim onima koji ovo budu pročitali :))/)

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Iulianus рече

Treba to kontrolisati jer, "lud Hrista radi" postaje se ujedno otvorenog srca i otvorenog uma. Ako se ne povežu te dve stvari jedna s drugom propast je zagarantovana

Јбг, контам, код мене увек нешто фали. :D

Е, а што се тиче тога да се ради о нечему "огромном", баш ми се чини да не доживљавам то тако. Мислим, то је више некако евридеј стајл :D .

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Џуманџи рече

Јбг, контам, код мене увек нешто фали. :D

Mjok, ne fali ti ič. Imaš toliko da možeš da poklanjaš (što nesvesno ili, pak, svesno i činiš, i opet barem kada sam u pitanju ja). :sunce:

пре 1 сат, Џуманџи рече

Мислим, то је више некако евридеј стајл :D .

O tom levelu mogu samo da maštam :D

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...
  • 3 months later...
  • 5 months later...
  • Креирај ново...