Jump to content

Атеизам и еволуционизам

Guest Alefshin

Препоручена порука

Брате мој,

по томе онда цео свет имплицира на атеизам.

Наше постојање је такво да омогућава потпуно слободан став по питању вере или невере. Адам није остварио заједницу са Богом, ушла је смрт у творевину, а сви сада треба да одговоримо на Јеванђеље Исуса Христа.

Еволуција је нешто следствено палом стању, што оставља простор и за веру и за неверу у Бога.

Ја прихватам еволуционизам у граници науке као и у доприносу теологије.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Одговори 264
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Брате мој,

по томе онда цео свет имплицира на атеизам.

Наше постојање је такво да омогућава потпуно слободан став по питање вере или невере. Адам није остварио заједницу са Богом, ушла је смрт у творевину, а сви сада треба да одговоримо на Јеванђеље Исуса Христа.

Еволуција је нешто следствено палом стању, што оставља простор и за веру и за неверу у Бога.

Ја прихватам еволуционизам у граници науке као и у доприносу теологије.

Са еволуцијом си како год окренеш у колизији са Светим Писмом.

Ако верујеш да је падом Адама и творевина ушла у пропадљиво стање, што по теби омогућује еволуцију онда си у колизији са конвенцијоналом науком и уопште са идејом дарвинове еволуције. Јер по конвенционалној науци еволуција је трајала милионима година, док су године од Адама до данас пребројиве у неколико хиљада година што је јасно по родослову патријарха из Старог Завета. Према томе остаје ти да некако у неколико хиљаду година упакујеш промене од човеколиког примата до хомо-сапиенса што је свакако са концептом дарвинове еволуције неприхватљиво, нити је преко механизама које описује конвенционала наука изводљиво за тако кратко време толика промена, а још је мање прихватљиво са црквеног становништа да Адам није био човек, него нека полуживотиња.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

http://forum.verujem.rs/index.php?topic=14100.msg281792#msg281792

,,Мишљења сам да су Адам и Ева постојали пре свакога човека и бића који су икада постојали од времена Великога Праска, односно да су постојали пре настанка оваквога свемира.

Ту можемо увести научну претпоставку (помало глупог назива) ,,црвоточине'' за путовање кроз време. Пошто је време релативан појам, Бог је могао Адама и Еву да ,,провуче'' у једном тренутку, након њиховог пада, у постојање које је прошло целокупном творевином кроз ,,небиће'' - повратак у ништавило - и поновно стварање које је сада нама познато. То (еволутивно стварање) је трајало 15 милијарди година, али Адам и Ева су тренутно ,,изгнани'', ,,обучени у кожне хаљине'', у такво пало постојање.

Е сада, претпоставка је да су тада, пре неких 7-10 хиљада година када су се Адам и Ева ,,појавили'', ,,изгнани'', постојали људи који су просто еволуирали од мајмуна, и то као потпуни људи, као јединствена људска врста. Шта је било у међувремену кроз милионе година о томе се бави наука.

Ствар је у томе да су се потомци Адама и Еве измешали са потомством еволутивног човечанства, синови Адамови (Божији) са кћерима човечијим, како стоји у Библији. О томе може слободно да се дискутује, све претпоставке су отворене.

Дакле, поента је у томе да је Адам узрок не само потомства његовог и Евиног, већ и целокупне творевине у паду, где се налазе и људи који су еволуирали (= створени кроз грех Адамов) заједно са целокупном материјалном творевином.''

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Неки тврде да еволуција не имплицира атеизам, али реалност сведочи против њих:

Let me summarize my views on what modern evolutionary biology tells us loud and clear … There are no gods, no purposes, no goal-directed forces of any kind. There is no life after death. When I die, I am absolutely certain that I am going to be dead. That’s the end for me. There is no ultimate foundation for ethics, no ultimate meaning to life, and no free will for humans, either.

- Will Provine, Ph.D (A professor in the Departments of History, Science and Technology Studies, and Ecology and Evolutionary Biology)

Ovo je licno misljenje jednog lika cije je shvatanje Boga i celog covekogvog pristupa Bogu i bozanskom

prilicno  smesno. Videti ateisti.com.

Подели на овим сајтовима

Ако верујеш да је падом Адама и творевина ушла у пропадљиво стање, што по теби омогућује еволуцију онда си у колизији са конвенцијоналом науком и уопште са идејом дарвинове еволуције. Јер по конвенционалној науци еволуција је трајала милионима година, док су године од Адама до данас пребројиве у неколико хиљада година што је јасно по родослову патријарха из Старог Завета. Према томе остаје ти да некако у неколико хиљаду година упакујеш промене од човеколиког примата до хомо-сапиенса што је свакако са концептом дарвинове еволуције неприхватљиво, нити је преко механизама које описује конвенционала наука изводљиво за тако кратко време толика промена, а још је мање прихватљиво са црквеног становништа да Адам није био човек, него нека полуживотиња.

Ako tako gledamo na sveto pismo kako si ovde opisao onda ne samo da smo u sukobu sa evolucionom

biologijom nego i sa gravitacijom i heliocentricnim sistemom. Biblija nije naucna knjiga u njoj ne treba

traziti naucne iskaze bez obzira da li su prirodne nauke ili drustvene.

Teorija evolucije je najbolje dokumentovana od svih naucnih teorija.

Подели на овим сајтовима

Ako tako gledamo na sveto pismo kako si ovde opisao onda ne samo da smo u sukobu sa evolucionom

biologijom nego i sa gravitacijom i heliocentricnim sistemom. Biblija nije naucna knjiga u njoj ne treba

traziti naucne iskaze bez obzira da li su prirodne nauke ili drustvene.

Teorija evolucije je najbolje dokumentovana od svih naucnih teorija.

Бог је изнад свих закона. Какве везе има Христово ходање по води, и вазнесење на небеса са гравитациојм? Какве везе Христова чуда исцелења имају везе са законима медицине? Какве везе Христово васкрсење има са биологијом и процесом старења и умирања тела? Ако се позиваш на законе физике и биологије који владају свима и свјем, онда је узалудна наша вера. Онда је све било лажано и привидно што је чинио Христос, и онда нема васкрсења и ми смо највећи лудаци који постоје на овој планети. Но хвала Богу да није тако, па тако стварање света првих шест дана није пратило никакве законе физике, један једини "закон" је био Бог који може да чини онако како му је воља, а не како му налажу закони физике.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Бог је изнад свих закона. Какве везе има Христово ходање по води, и вазнесење на небеса са гравитациојм? Какве везе Христова чуда исцелења имају везе са законима медицине? Какве везе Христово васкрсење има са биологијом и процесом старења и умирања тела? Ако се позиваш на законе физике и биологије који владају свима и свјем, онда је узалудна наша вера. Онда је све било лажано и привидно што је чинио Христос, и онда нема васкрсења и ми смо највећи лудаци који постоје на овој планети. Но хвала Богу да није тако, па тако стварање света првих шест дана није пратило никакве законе физике, један једини "закон" је био Бог који може да чини онако како му је воља, а не како му налажу закони физике.

Ovo je vec provaljena zamena teza ali ajd dobro da odgovorim jos jednom.

Cuda koje je Gospod cinio jesu kresenja zakona fizike ali NJEGOVOM NEPOSREDNOM INTERVENCIJOM.

To tvoje tumacenje Biblije namece da su mehanizmi u komosu ponasaju na sasvim drugi nacin od onoga kako

ih mi detektujemo samo zato sto su ih ljudi u Bibliji tako opisali. Dakle pricamo mehanizmima onako kao oni rade sami od sebe.

E zato to trazenje naucnih iskaza u Bibliji ne pije vodu.

Подели на овим сајтовима

Ovo je vec provaljena zamena teza ali ajd dobro da odgovorim jos jednom.

Cuda koje je Gospod cinio jesu kresenja zakona fizike ali NJEGOVOM NEPOSREDNOM INTERVENCIJOM.

To tvoje tumacenje Biblije namece da su mehanizmi u komosu ponasaju na sasvim drugi nacin od onoga kako

ih mi detektujemo samo zato sto su ih ljudi u Bibliji tako opisali. Dakle pricamo mehanizmima onako kao oni rade sami od sebe.

E zato to trazenje naucnih iskaza u Bibliji ne pije vodu.

Није то замена теза. Стварање света је исто учињено НЕПОСРЕДНОМ ИНТЕРВЕНЦИЈОМ БОГА, или мислиш да то једноставно није било могуће, како би могли неки научници шта да проучавају убудуће? О томе ти говорим, говорим да стварање света које је описано у Библији нема везе са науком, и оно је последица директног Божијег деловања, а не закона који владају у космосу, јер закони су наступили после стварања. Зато нико и не тражи научне доказе у Библији, него вером прихвата да је Бог створио свет за шест дана и то редоследом онако како је описано у Постању, баш као што вером прихватамо да је Христос васкрсао, да се вазнео на небо, да је ходао по води, да је умножио хлебове и рибу, да је исцељивао моментално све болеснике итд и за све то ми не тражимо научну потврду.

Подели на овим сајтовима

Није то замена теза. Стварање света је исто учињено НЕПОСРЕДНОМ ИНТЕРВЕНЦИЈОМ БОГА, или мислиш да то једноставно није било могуће, како би могли неки научници шта да проучавају убудуће? О томе ти говорим, говорим да стварање света које је описано у Библији нема везе са науком, и оно је последица директног Божијег деловања, а не закона који владају у космосу, јер закони су наступили после стварања. Зато нико и не тражи научне доказе у Библији, него вером прихвата да је Бог створио свет за шест дана и то редоследом онако како је описано у Постању, баш као што вером прихватамо да је Христос васкрсао, да се вазнео на небо, да је ходао по води, да је умножио хлебове и рибу, да је исцељивао моментално све болеснике итд и за све то ми не тражимо научну потврду.

Znaci ti verom prihvatas da se Sunce okrece oko Zemlje?

Подели на овим сајтовима

Znaci ti verom prihvatas da se Sunce okrece oko Zemlje?

Сад ти мењаш тезе. Не прихватам јер то се да доказати, за разлику од постанка свемира које се не да доказати. У Светом Писму се не помиње како се сунце креће па према томе не морам се позивати на Св.Писмо када хоћу да знам како се сунце креће, али у Св.Писму је описано стварање света, и на то ћу се позивати, јер како је Св.Писмо реч Божија, то онда све што је написано тамо има своју корист и ништа није узалудно написано што је написано. 

Подели на овим сајтовима

Стварање света је исто учињено НЕПОСРЕДНОМ ИНТЕРВЕНЦИЈОМ БОГА

И не само интервенцијом Бога, већ овакав пали свет је настао непосредном ''интервенцијом'' Адама.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Сад ти мењаш тезе. Не прихватам јер то се да доказати, за разлику од постанка свемира које се не да доказати. У Светом Писму се не помиње како се сунце креће па према томе не морам се позивати на Св.Писмо када хоћу да знам како се сунце креће, али у Св.Писму је описано стварање света, и на то ћу се позивати, јер како је Св.Писмо реч Божија, то онда све што је написано тамо има своју корист и ништа није узалудно написано што је написано. 

Jel ono Isus Navin umolio Boga da zaustavi Sunce na orbiti kako bi bitku zavrsili pre mraka?

Sta su govorili sveti oci o tome? Svi podrzavaju geocentrizam.

The Consensus of Church Fathers on Geocentrism | Scribd

Da si proucio malo biologiju video bi da je evolucija takodje potkrepljena sa velikim brojem dokaza i ne bi ti

palo napamet da pricas kojesta.

Подели на овим сајтовима

Jel ono Isus Navin umolio Boga da zaustavi Sunce na orbiti kako bi bitku zavrsili pre mraka?

Sta su govorili sveti oci o tome? Svi podrzavaju geocentrizam.

The Consensus of Church Fathers on Geocentrism | Scribd

Da si proucio malo biologiju video bi da je evolucija takodje potkrepljena sa velikim brojem dokaza i ne bi ti

palo napamet da pricas kojesta.

Исус Навин је погрешио фактички, али не и стварно јер он лично заиста није могао знати како се креће сунце, па та изјава његова је пренесена онако како је он изговорио. Извештај о стварању света је записао Мојсије према указању Божијем, према ту су две битне ствари различите.

Што се тиче светих Отаца и њиховог размишљања то ништа не мења, јер рекао сам ти да се позивам на Свето Писмо чији извештај противуречи еволцуији, и стога се опредељујем за извештај из књиге постања.

Дарвинова еволуција је којештарија, и уопште ми није потребна да би надопунио у животу као да ми тобож нешто фали, јер ако су свети Оци спасили душу без знања о томе како се креће сунце, зашто не да неко спаси душу без знања о пореклу човека, али ни то није упитно, јер за мене је довољно јасно речено да је човек СТВОРЕН од праха земаљског коме је удахнут дух, и то је оно што ме испуњава, а не одрватне бајке о пореклу човека од животиње. Али неда ми се нити поново желим да понављам исто сажвакано, да дарвинова теорија еволуције подразумева да човек од свог искона живи у палој природи, што значи да се категорија греха као слободног избора преиначује у грех по инстиктивној радњи а што онда обесмишљава читаву Господњу жртву која је учињена ради греха којег је човек свесно починио.

Подели на овим сајтовима

@Justinijan

Ako ti mislis da je evolucija izmisljena. Kako objasnjavas da su ljudi upotrebom evolucionih mehanizama

uzgojili mnoge domace vrste biljaka i zivotinja? Primer, sve rase pasa poticu od vukova.

Стварном еволуцијом коју помињеш заиста немам ништа да побијам и негирам, када је она толико очигледна и проверљива, као што је проверљива еволуција просечне висине човека у високог кошаркаша, или мршуљавог тела у бодибилдерско. Вук и пси су исте врсте, као тигар и домаћа мачка, и они су продукт генетске варијаблиности, што може бити проузроковано спољашњим околностима. Не занима ме и сматрам за бајком чудовишни прелаз рибе у гмизавца и птицу, као прелаз гмизаваца у сисаре или слично. То нити је проверљиво нити се види у природи таква појава за разлику од постанка нових врста паса рецимо.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...