Jump to content

Препоручена порука

On 11. 12. 2013. at 12:23, kordun рече
mudrac je za mene negativna stvar,ne volim mudrace,mnogo su mi draži otvoreni ljudi

Да смо мало више слушали мудраце и схватили оно што су имали да кажу, те применили казано, не би били овде где јесмо... 

Подели на овим сајтовима

On 11. 12. 2013. at 11:23, Караконџула рече

to i ja oduvijek tvrdim , nego mi ne vjeruju ! :)))

Jasno da su žene mnogo češće pokretačice i učesnice praznih razgovora , nego što su to muškarci . Mada znam i nekoliko muškaraca koji su gori od svih žena koje sam ikada čuo kako razgovaraju uprazno . 

ih ima alapača među muškarcima,pretekli su sve žene :)

Подели на овим сајтовима

On 11. 12. 2013. at 11:43, Зорица Бубало рече

Нисам сигурна да су жене покретачи празних разговора.

Пре него што сам почела да радим тако сам мислила.

Међутим у пракси се показало супротно.

Искрено не бих то делила по половима, има нас разних.

A koji to covek ima moc nad odredjivanjem razgovora koji su " prazni " ili kakav god drugi atribut se moze pripisati razgovoru ?

Cinjenica je da razgovori postoje, a subjektivna misljenja otim razgovorima nisu cinjenice.

On 11. 12. 2013. at 11:59, Zayron рече

Evo šta kaže drevna kineska mudrost, posvetna taoistička knjiga Ji Đing o tome:

Mudrac govori samo tada kad ima šta važno da kaže a svaka mu
je riječ odmjerena, dragocjena i puna dubokoga smisla i značenja.

Kad bismo se pridržavali toga 99% ljudi ne bi imalo šta progovorit do smrti.
Ja kad bi se pridržavao toga više nikad ništa u životu progovorio ne bih. 
To bih se prije smrti dočekao nego toga da se sjetim i padne mi na um nešto
takvo puno dubokoga smisla i značenja, sav bi život u ćutanju proveo, jašta!
Da ga vidim tog takvog koji će govorit samo stvari odmjerene, dragocjene i pune 
dubokoga smisla i značenja. Počev od mene, kod mene sve kipi od takvih stvari, omg!

joooj 

Jel' to znaci da kinezi imaju auritet za mudrost ?

Da li ti kinezi imaju dokaz da je bilo koja rec " odmerena, dragocena i puna dubokog smisla i znacenja " ?

Подели на овим сајтовима

On 11. 12. 2013. at 12:26, Милан Ракић рече

Да смо мало више слушали мудраце и схватили оно што су имали да кажу, те применили казано, не би били овде где јесмо... 

mudraci su nam i priredli sve ovo brate,ljepši  bi svijet bio bez mudraca

Подели на овим сајтовима

On 11. 12. 2013. at 12:28, jupiter рече

A koji to covek ima moc nad odredjivanjem razgovora koji su " prazni " ili kakav god drugi atribut se moze pripisati razgovoru ?

Cinjenica je da razgovori postoje, a subjektivna misljenja otim razgovorima nisu cinjenice.

Jel' to znaci da kinezi imaju auritet za mudrost ?

Da li ti kinezi imaju dokaz da je bilo koja rec " odmerena, dragocena i puna dubokog smisla i znacenja " ?

Što mene pitaš, nisam ja nikakav Kinez a ni Ji Đing, kupi si Ji Đing pa ih konzultuj.

To je posvetna knjiga taoizma. tamo sve to piše. Čini mi se da ima i srpski prevod.

Подели на овим сајтовима

On 11. 12. 2013. at 12:28, kordun рече
mudraci su nam i priredli sve ovo brate,ljepši  bi svijet bio bez mudraca

Не бих се сложио, ал` да не празнословим више... Очито не мислимо на исте мудраце :) 

Подели на овим сајтовима

On 11. 12. 2013. at 12:37, Милан Ракић рече

Не бих се сложио, ал` да не празнословим више... Очито не мислимо на исте мудраце :)

mudrac je mudrac,ja ne volim takvo ponašanje,za mene su vredniji otvoreni ljudi...

mudraci su pametni ali zatvoreni ljudi,ne znam kom sindromu si ugađaju takvim ponašanjem ali ljudski mi baš i nije,to je naravno moje mišljenje,ja lično to ne volim. Naravno da među pametnim ljudima postoje dobri i loši,pamet po tom pitanju može biti jako negativna stvar,ali isto tako i pozitivna,sve zavisi kakav je ko čovijek,uz veću pamet ide i veća odgovornost,pošto je pamet moć,odgovornost i pred bogom i pred ljudskim očekivanjima,e tu leži kvaka za mudrace,oni u stvari su kukavice,jer im ponos ne dozvoljava da budu normalni ljudi,draže im je da budu tajanstveni,time ispadaju pametniji u očima ljudi,po meni to spada u prvi smrtni greh

Подели на овим сајтовима

Evo citata iz Ji Đinga,

Tao Te Ćinga i taoizma,

tamo je dosta tih takvih stvari.

A taj "Wise men" je takvom jednom

od centralnih postava, glavnih tema i preokupacija,

uzorom i idealom ponašanja tamo u tom taoizmu. 

Tao Te Ching Quotes by Lao Tzu - Goodreads

338 quotes from Tao Te Ching

http://www.goodreads.com/work/quotes/100074

:bendoff:

“True words aren't eloquent;
eloquent words aren't true.
Wise men don't need to prove their point;
men who need to prove their point aren't wise.

The Master has no possessions.
The more he does for others,
the happier he is.
The more he gives to others,
the wealthier he is.” 
― Lao TzuTao Te Ching

Подели на овим сајтовима

On 11. 12. 2013. at 12:47, kordun рече

mudrac je mudrac,ja ne volim takvo ponašanje,za mene su vredniji otvoreni ljudi...

mudraci su pametni ali zatvoreni ljudi,ne znam kom sindromu si ugađaju takvim ponašanjem ali ljudski mi baš i nije,to je naravno moje mišljenje,ja lično to ne volim. Naravno da među pametnim ljudima postoje dobri i loši,pamet po tom pitanju može biti jako negativna stvar,ali isto tako i pozitivna,sve zavisi kakav je ko čovijek,uz veću pamet ide i veća odgovornost,pošto je pamet moć,odgovornost i pred bogom i pred ljudskim očekivanjima,e tu leži kvaka za mudrace,oni u stvari su kukavice,jer im ponos ne dozvoljava da budu normalni ljudi,draže im je da budu tajanstveni,time ispadaju pametniji u očima ljudi,po meni to spada u prvi smrtni greh

како год...

Подели на овим сајтовима

On 11. 12. 2013. at 12:28, jupiter рече

Дубоко верујем да сваки човек зна шта је празно а шта није и самим тим може да одреди да ли ће учествовати у томе.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

On 11. 12. 2013. at 12:34, Zayron рече

Što mene pitaš, nisam ja nikakav Kinez a ni Ji Đing, kupi si Ji Đing pa ih konzultuj.

To je posvetna knjiga taoizma. tamo sve to piše. Čini mi se da ima i srpski prevod.

Pa koga da pitam, kad si ti postavio te " mudrosti " o mudrosti i komentarises kako je " to - to ", evo sada si izbacio jos kineskih mudrosti koje blage veze sa stvarnoscu nemaju. Kinezi su " izmislili " formulu po kojoj svako moze da tvrdi sta god hoce i nema nikakvu potrebu da to argumentuje. :aplauz:

On 11. 12. 2013. at 12:53, Зорица Бубало рече

Дубоко верујем да сваки човек зна шта је празно а шта није и самим тим може да одреди да ли ће учествовати у томе.

Ne postoje dve iste osobe, " prazan / vredan " razgovor je subjektivno misljenje, niko nema objektivan argument da je neki razgovor " prazan " ili

" neprocenjiv ". Odredjivanje da li cemo ucestvovati u necemu ili ne je takodje subjektivan stav, neko mora da ucestvuje u necemu, a neko drugi ne mora.

Подели на овим сајтовима

Треба разликовати мудро и лукаво.Чини ми се да ј

On 11. 12. 2013. at 12:47, kordun рече

Треба разликовати мудро од лукавог.

Данас се баш не употребљавају прави термини.

Ево шта рече патријарх Павле:

"Треба имати мудрост.Развијати мудрост Богом дану, све више и више, а паралелно са тим развијати и доброту. Јер,мудрост без доброте прелази у злоћу, а безазленост без мудрости прелази у глупост. Ни једно ни друго више, него да будемо мудри као змије, а безазлени као голубови."

Подели на овим сајтовима

Ne postoje dve iste osobe, " prazan / vredan " razgovor je subjektivno misljenje, niko nema objektivan argument da je neki razgovor " prazan " ili

" neprocenjiv ". Odredjivanje da li cemo ucestvovati u necemu ili ne je takodje subjektivan stav, neko mora da ucestvuje u necemu, a neko drugi ne mora.

Ја богами имам аргументе да је неки разговор празан тако да немам појма шта покушаваш да кажеш.

Чињеница је да су оговарања празни разговори, приче ко је са ким имао спавао........

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

On 11. 12. 2013. at 13:11, Зорица Бубало рече
Ја богами имам аргументе да је неки разговор празан тако да немам појма шта покушаваш да кажеш.

Чињеница је да су оговарања празни разговори, приче ко је са ким имао спавао........

Osobe koje obozavaju da vode takve razgovore su konzumirane i ispunjene takvim razgovorima, bar je Srbija prepuna ogovaranja, opanjkavanja, optuzivanja, omalovazavanja i ostalih vrsta razgovora koji za te i takve ljude imaju neopevanu vrednost posto prosto obozavaju da vode takve razgovore.

Da li ti stvarno ne razumes sta je razlika izmedju subjektivnog misljenja i cinjenica, posto sve gledas iz svoje subjektivne tacke gledista kojim svoje misljenje pokusavas da aplikujes kao vrednost koja je univerzalna.

" Treba imati mudrost " ? zar se mudrost moze kupiti ?

Zar postoji osoba koja moze da bude mudrija ili gluplja nego sto jeste ?

Zmije mudre ? Golubovi bezazleni ? ( koliko mi je poznato u BG-u ih zovu " leteci pacovi ", zbog zaraza koje mogu da prenesu )

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...