Jump to content

Препоручена порука

ovo je po poseti tema odmah ispod onih 27 koje su se,nebitno kako se zovu,svele na jeres svih živih u crkvi.....i na odbranu male grupe vernika-odbranu pravoslavlja....

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

јел сам и ово ја отворила :)

И по обичају пребацила моцарту srcee.gif' class='bbc_emoticon' alt='1405_love' />

0409_feel

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

• 5 weeks later...

Ја верујем у митарства али не буквално како пише. Јер и ако постоје то је духовни доживљај који се не може објаснити речима зато и имамо такве фантастичне описе. Ја то поредим са Јовановим откривењем. Не верујем да је Јован заиста прогутао књигу или видео аждају итд али немогуће је другачије све то описати. Онима који не верују у митарства бих препоручио да прочитају ако нису http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Smrt/Serafim/Serafim.htm

Прихватам наравно и другачије мишљење колико ја знам црква нема јасан став о митарствима али мени је некако ближе учење Серафима Роуза. Иначе бих ову књигу препоручио сваком има ту доста занимљивих ствари. 

Подели на овим сајтовима

trapa,ne znam u kom smisilu podrazumevaš da postoje ali ako se svode na to da nas demoni optužuju i imaju vlast da to rade onda mislim da grešiš.....mislim,pazi situaciju...redjaju se neki demoni i demončiči,optužuju te za razne grehe a ti jadan ćutiš i plašiš se dok neki mučenik-andjeo treba da se dovija šta si ti dobro uradio...ma ajte..pa propadosmo svi ako počne da se vagaju gresi i dobra dela....

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

ako već pominjemo mitarstva  onda su ona sada i ovde, u ovozemaljskom životu gde nas i vrebaju najveća iskušenja, bolje da pazimo šta sada radimo, posle će biti kasno dada.gif' class='bbc_emoticon' alt='0110_hahaha' />

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

čitao sam knjigu...neću davati svoj stav ali treba znati da lazar puhalo,dr stenli harakas-pisac knjige živeti svetom liturgijom i dr aleksandar kalomiros smatraju da je o.serafim rouz u nekim idejama koje se javljaju u pomenutoj knjizi-duša posle smrti-zakoračio u oblast jeresi..tj. ne da je on jeretik već takva predstava mitarstva....trojica pmenutih takodje tvrdi da su mnogi sveti oci pogrešno citirani ili citirani tamo gde je to nepotrebno...dr puhalo smatra da je svaka ideja o mitarstvima,u bilo kojoj interpretaciji, u osnovi gnostičkog porekla...

naravno,postoje i oni sveštenici ili monasi koji se ne slažu sa ovim i potvrdjuju postojanje mitarstava,kao što su opisana kod rouza...medju njima su-jerotej vlahos,mihajlo pomazanski itd.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

ma ok...ja sam samo potvrdio to primerima tj. osobama...ja imam stav koji je moj a to je da mitarstva kao takva ne postoje kao kod rouza a i uopšte sumnjam da ih ima....to je samo moj stav i naravno,treba znati kada i kome ga prezentovati i u kojoj meri.... 0202_238

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

лепо ја кажем по правди ћемо сви д'изгинемо ...  319.gif

чему онда радујте сја и веселите сја?  dada 319.gif

милост, милост Оче наш! 319.gif

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...