Oglo Написано Март 21, 2011 Пријави Подели Написано Март 21, 2011 Baš tako Nishi, stiče se utisak da se sve usitnilo,i da ljudi nemaju više zajedničkih interesa u dobru,već samo u zaštiti svojih prava da im bude dobro "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mamica Forumska Написано Март 21, 2011 Пријави Подели Написано Март 21, 2011 .mislise.Dosta dobro prihvatam njihovu različitost, sve dok osjetim da je to obostrano, i da nema nametanja pogleda i stavova koji nisu meni prihvatljivi.Inače se izuzetno divim osobama, koje koriguju moje pogrešne stavove i imaju strpljenja za to. bliss jeeee "Samo nas ljubav može spasiti!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 21, 2011 Пријави Подели Написано Март 21, 2011 мислим да је неприхватање различитости других људи , да тако кажем, веома распрострањен проблем код нас...или бар , делимичног неприхватања...данас људи имају све мање толеранције и веома су ригидни у својим ставовима...свако за себе мисли да је само он у праву и свако себе сматра правом особом која ће да критикује и осуђује друге...највећи проблем је што они нису свесни тога...мислим да би ми хришћани требало да се другачије понашамо и да дајемо пример осталима...наравно да је то веома тешко али то је наш задатак и обавеза...Господ то очекује од нас...управо тај проблем потиче од недостатка вере или слабе вере а самим тим , љубави према ближњем...значи, мало више вере, труда и љубави и овај свет ће бити лепши...од нас то зависи... bliss jeeee ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Booba Написано Март 21, 2011 Пријави Подели Написано Март 21, 2011 Џеси је у праву. Све смо нетрпељивији и "паметнији". Видим по себи. Па ја некад толико будем безобразна, да `ладно прокоментаришем:" Ма глуп/а је, шта има да причам са њим/њом?!" А при том ме та особа ничим није увредила. И откуд уопште мени права да имам такво мишљење? Е сад, што се тиче верског опредељења, најмање људи у свом окружењу, имам баш оних који су (да се тако изразим) активни православци. Муж и ја имамо само један брачни пар са којима се дружимо, који су редовни на Литургијама, који су баш, баш у вери. Сво остало друштво, су или "рекреативци", или о православљу знају само информативно. Итекако их прихватам, али не могу баш све да оправдам шта раде и причају. Наравно, не смем да им судим. Али, ако у мом присуству ропћу или хуле на Господа, од мене добију вееелики знак СТОП! Имам и двоје пријатеља који си хомосексуалци. Никад не потенцирам ту тему пред њима, тачније порилично се правим блесава. Јер не оправдавам њихов избор, ич. А опет-много су ми добри пријатељи и волим их и прихватам их. Споља гледано, толераНТА сам (што каже Гога Секулић), али кад останем сама-умем у себи да осуђујем. Што је баш ружно са моје стране. Ваљда ћу и ја некад да се воздигнем из тога? bliss jeeee Некад остеим да неко врши напад на моје убеђење. Не свађам се. Ућутим. Али није ретко да ту особу почнем слабије да виђам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Март 21, 2011 Пријави Подели Написано Март 21, 2011 uh.... borim se da svakog prihvatim tako sto nadjem ono najlepse u njemu, zhmurim na nedostatke, pokusavam ljubavlju da pokrijem mane i tako bi trebalo..ali.. problem nastane kad taj neko ne shvati razloge moje tolerantnosti, pa krene da manipulishe ili zloupotrebljava a u krajnjem slucaju i grubo pokushava da me menja. Tada se hvatam tehnike "bjazh odavde" i ne biram nacine da se sklonim od takvih. Nikad ne objashnjavam, ne prepirem se, samo nestanem, da ne bi bilo belaja...... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Март 21, 2011 Пријави Подели Написано Март 21, 2011 Цитат мислим да је неприхватање различитости других људи , да тако кажем, веома распрострањен проблем код нас...или бар , делимичног неприхватања...данас људи имају све мање толеранције и веома су ригидни у својим ставовима...свако за себе мисли да је само он у праву и свако себе сматра правом особом која ће да критикује и осуђује друге...највећи проблем је што они нису свесни тога...мислим да би ми хришћани требало да се другачије понашамо и да дајемо пример осталима...наравно да је то веома тешко али то је наш задатак и обавеза...Господ то очекује од нас...управо тај проблем потиче од недостатка вере или слабе вере а самим тим , љубави према ближњем...значи, мало више вере, труда и љубави и овај свет ће бити лепши...од нас то зависи... 7896634 dada 7896634 Ја се углавном ишчуђавам 0102_laugh не зато што сам ја боља или паметнија од тог неког другог, него што ми не полази за руком да схватим Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Март 21, 2011 Пријави Подели Написано Март 21, 2011 Jessy, to je to - promeni sebe samo malo i promenices svet. Samo treba nauciti da od tog sveta i ne stradash, nekad mi citav moj zivot lichi na video igricu, pepreke skacu s leva, o'zdo, s plafona a ja vozim uz eskivazhu kako znam i umem _2.gif' class='bbc_emoticon' alt='0102_laugh' /> tamo gde je "plodno tle" dam i tri sebe, sobom dajem primer a od zlih begam...tako nekako Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Март 21, 2011 Пријави Подели Написано Март 21, 2011 OOOOOOOOOOOOOOOOOOOgroman pozdrav za Milevu 0102_laugh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 како уопште грешник може некоме да буде за пример? 0205_whistling клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 "Толеранција је незаинтересованост за истину." Шта мислите о овој реченици? Небитно је ко ју је изговорио. Интересује ме мишљење о реченици, о дефиницији толеранције. sleki је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 27, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Толеранција није својствена речнику Цркве, мени је толеранција слична равнодушности. Но, када нема љубави, када нема разумевања за другачијост толеранција му некако дође као нешто нужно и боље од мржње. Не знам ко је ово написао, али ми се допада мисао. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 On 27. 4. 2012. at 19:54, Александар Милојков рече "Толеранција је незаинтересованост за истину." Шта мислите о овој реченици? Небитно је ко ју је изговорио. Интересује ме мишљење о реченици, о дефиницији толеранције. Ја мислим да ова реченица овако изречена, не говори много. Треба се ставити у одређен контекст да би добила потпуни смисао. Ако је ријеч о толеранцији на догматске истине, онда је стварно толеранција то, незаинтересованост. Али ако је толеранција на различитост опредјељења у шта ће се вјеровати, како ће се живјети, шта ће се радити итд...онда толеранција није незаинтересованост, већ оно живи и пусти друге да живе. Иван ♪♫ and Анастасија је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Скопљанац Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Не знам тачно ко, али неко је од наших владика рекао да код нас православних не постоји толеранција. Каже, ако некога толеришеш, то значи да га мрзиш и једва трпиш. Трпиш га због нечега, због некога, због неке користи можда, због неког овоземаљског циља... И притом додаје, код нас постоји само љубав. Љубав према свима и према свему. А толеранција - не. Зато сам и упамтио то. -Владимир-, obi-wan, feeble and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Наше учење је сагласно са Евхаристијом, а Евхаристија потврђује учење. Св. Иринеј Лионски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 "Толеранција је незаинтересованост за истину." Indiferentnost prema istinskim vrednostima, ja to tako razumem.Trpljenje neistine.Popustljivost na laz.Ne znam koj autor ali ima tezine. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Истина је тенк, господо. Шта ја имам од истине ако ме она прегази? Анастасија је реаговао/ла на ово 1 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука