Александар Милојков Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Nego šta! A što si rekao da je tolerancija plitka i šta je to nešto uzvišenije od toga što vama hrišćanima treba? Прочитај текст који сам поставио. Требало би да ти пружи одговор на питање. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 siromasni duhom = prostodusnost Ненадимање својим даровима и знањем. Људска је величина када имаш велике дарове, велика знања, а ипак останеш смирен и једноставан човек. Марјанн, nedeljko, DYNABLASTER and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 šta je onda uzvišenije od tolerancije Voli bližnjeg i u grehu njegovom - citat i ujedno Novozavetni biblijski koncept uzvišeniji od tolerancije. Александар Милојков, Иван ♪♫, Марјанн and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Voli bližnjeg i u grehu njegovom - citat i ujedno Novozavetni biblijski koncept uzvišeniji od tolerancije. И још да додам: пренеси борбу против зла на себе самога, а другог ослободи одговорности за зло. То је хришћански, аскетски етос. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Voli bližnjeg i u grehu njegovom - citat i ujedno Novozavetni biblijski koncept uzvišeniji od tolerancije. Ajde i to da prihvatimo, da je tolerancija niži humanizam, kao što Aleksandar kaže. Zašto većina ljudi koji sebe nazivaju hrišćanima npr. u slučaju homoseksualaca više podseća na one Jevreje u Novom Zavetu? Zašto nisu načisto ni sa tolerancijom onda? Oni koji bi trebalo da budu primer nekih stvari? Ako već hoćete, bolje toleranciju prvo pa onda nadgrađujte. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Ajde i to da prihvatimo, da je tolerancija niži humanizam, kao što Aleksandar kaže. Zašto većina ljudi koji sebe nazivaju hrišćanima npr. u slučaju homoseksualaca više podseća na one Jevreje u Novom Zavetu? Zašto nisu načisto ni sa tolerancijom? Нажалост, како Христос рече, "Неће свако ко ми говори Господе, Господе, ући у Царство Небеско, већ онај ко твори вољу Оца мојега." Узак је пут хришћански, мало је оних који њиме иду. Много је званих, али је мало изабраних. Марјанн and Stevan Rasic је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Na jednoj gej paradi u SAD, čovek je u publici nosio znak "žao mi je zbog toga kako vas je crkva tretirala". I učesnici su svi zastajali da se slikaju sa njim, čestitali mu (mislim da je mogao izbeći grljenje ). Rekao sam i pre, sa takvim hrišćanima je ponos deliti planetu. http://imgur.com/bVD9p http://www.youtube.com/watch?v=k7XUebtJ_Jw Teresa је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Ajde i to da prihvatimo, da je tolerancija niži humanizam, kao što Aleksandar kaže. Zašto većina ljudi koji sebe nazivaju hrišćanima npr. u slučaju homoseksualaca više podseća na one Jevreje u Novom Zavetu? Zašto nisu načisto ni sa tolerancijom onda? Oni koji bi trebalo da budu primer nekih stvari? Ako već hoćete, bolje toleranciju prvo pa onda nadgrađujte. Treba voleti i onog bliznjeg koji zivi i u daleko gorim bizarnostima kao nacinom zivota,ali to ne znaci dozvoliti mu da to u sred bela dana propagira deci pred njihovim i ocima njihovih cestitih roditelja. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Ajde i to da prihvatimo, da je tolerancija niži humanizam, kao što Aleksandar kaže. Zašto većina ljudi koji sebe nazivaju hrišćanima npr. u slučaju homoseksualaca više podseća na one Jevreje u Novom Zavetu? Zašto nisu načisto ni sa tolerancijom onda? Oni koji bi trebalo da budu primer nekih stvari? Ako već hoćete, bolje toleranciju prvo pa onda nadgrađujte. Ако је мислиш да је нетолерантност - противљење одражавању параде срама у било које граду у Србији - ја јесам веома нетолерантан. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Na jednoj gej paradi u SAD, čovek je u publici nosio znak "žao mi je zbog toga kako vas je crkva tretirala". I učesnici su svi zastajali da se slikaju sa njim, čestitali mu Rekao sam i pre, sa takvim hrišćanima je ponos deliti planetu. Шта кажеш - хришћани по мојој мери. Не бива. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Ако је мислиш да је нетолерантност - противљење одражавању параде срама у било које граду у Србији - ја јесам веома нетолерантан. Da ali ti nisi reprezentativan, jer je u kontekstu našeg razgovora savršeno jasno da ti nisi hrišćanin. Zato što znam da Isus od Nazareta ne bi imao nikakav problem sa tim da se neko šeta gradom, sve i da misli da ne treba raditi to što oni rade i da je to što oni rade grešno ili pogrešno sa hrišćaninovog aspekta. Ako hrišćanstvo uči da su svi ljudi grešni, ne znači li to da niko ne treba da se šeta? A i činjenica da to zoveš parada srama... Jedini ko ima čega da se srami su oni koji to govore. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Шта кажеш - хришћани по мојој мери. Не бива. Ti si onaj jevrejski starešina. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 To što ja tolerišem neke pojave i ljude,a konkretno uglavnom ne radim ništa da im skrenem pažnju da su u nekim zabludama uopšte ne znači da mi recimo nije stalo.Naprotiv,tolerancija nije ravnodušnost ( mada i može da bude iako sama reč nema tu smisao),već trpljenje.I to što bih ja pokušavala da skrećem pažnju nekom da loše radi ili loše misli,loše živi,rečima čoveku koji je u nekoj zabludi je skoro nemoguće objasniti.Reči su ništa,ako su prazne bez da ih sam čovek ne potvrđuje svojim životom.Činjenica je da mi druge ne možemo da menjamo,i ako tako krenemo istrošićemo uzaludno energiju ni na šta.Jedini način da nekome pokažeš da greši i da je u zabludi i da ne radi dobro je sopstvenim životom i tolerancijom ( trpljenjem).Nikad ništa na silu pa i silu rečima se postiglo nije. Hriščanstvo se i svedoči hrišćanskim životom i menjajući sebe jedino tako možemo i da utičemo na okolinu i na ljude oko sebe.Svedoćeći istinu sopstvenim životom,a ne ubeđivanjem i pokušajima da nekome nametnemo sopstvene vrednosti života i da ga menjamo na taj način.E,sad to što je malo onih u kojima se hrišćanstvo životom pokazuje to je druga stvar,jer da je više nas istinskih,pravih hrišćana ,črsto verujem da bi većina drugih poželela baš takvim životom da živi. I dalje ne mislim da je tolerancija ravnodušnost ali svakako jeste ostavljanje slobode drugima da žive drugačije i jedini način pokazati da ti je stalo je svedočanstvo sopstvenim životom a ne rečima,ubeđivanjem i nametanjem sopstvenog mišljenja i načina života. Александар Милојков and sqny је реаговао/ла на ово 2 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 A i činjenica da to zoveš parada srama... Jedini ko ima čega da se srami su oni koji to govore. Изнећу ти још само две чињенице : 1. Митрополит Амфилохије таква " дешавања " у граду назива - парада срама. 2. Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј таква " дешавања " у граду назива - парада срама. Ко сам ја да то називам другачије ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 I to što bih ja pokušavala da skrećem pažnju nekom da loše radi ili loše misli,loše živi,rečima čoveku koji je u nekoj zabludi je skoro nemoguće objasniti.Reči su ništa Tako nešto mora doći iznutra. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука