Jump to content
  • Поуке.орг инфо
    Поуке.орг инфо

    Из Артемијевог раскола вратио се под окриље Српске Православне Цркве

      Screenshot_7-2.jpg

    Слава Богу, бивши клирик секте екскомуницираног лаика Марка Радосављевића (некада владике Артемија), брат Жељко Јовановић, вратио се из раскола у Христову Цркву.

    Наиме, после духовног разговора са епископом Шумадијским Г. Јованом, Жељко се искрено и дубоко покајао за свој некадашњи живот у секти размонаха Артемија и вратио се Мајци СПЦ. Он је пре два дана канонски рукоположен у чин ђакона у храму преподобног Јоаникија Девичког у Крагујевцу, а данас је у храму свете Петке у Крагујевцу од стране владике Јована рукоположен у чин свештеника.

    Screenshot_8-1.jpg

     

    Отац Жељко ће од данас служити Богу и роду у истинској Цркви Христовој у духу љубави, смирења, послушности, поста и молитве.

    Измењено од Поуке.орг инфо




    Повратне информације корисника

    Recommended Comments

    пре 30 минута, Pontifex Emeritus рече

    Зар је монах Артемије изопштен из Цркве?

    Будући да се Марко Радосављевић, бивши монах Артемије и бивши епископ рашко-призренски, оглушио о сва настојања Српске Православне Цркве да се врати са пута раскола у јединство са Мајком Црквом, то, на основу члана 69. тачка 29) Устава Српске Православне Цркве, а сходно члану 15. Одредаба о црквеним кривицама, њега и Негослава Николића, бившег јеромонаха Николаја, Артемијем „рукоположеног“ за псеудо-хорепископа измишљене старорашке и лозничке епархије, трајно искључити из Црквене Заједнице, са надом и молитвом Господу да им подари покајање као једини пут спасења и повратка Цркви Божјој, која са радошћу увек прима сваког покајника.

    ...

    Да се знаде од данас па убудуће, све до њиховог искреног покајања, да свака тајна њима обављана, на челу са Светом Литургијом, представља безблагодатну радњу: њихово крштење није крштење, њихово рукоположење није рукоположење, њихово причешће није Причешће, њихов благослов није благослов него клетва на оне које га примају. Ово нарочито треба да имају у виду сви они који су у својој простоти и наивности заведени њиховом обманом и духовном преваром, нарочито заведени њиме лаковерни монаси и монахиње, али и верници.

     

     

    Share this comment


    Link to comment
    Подели на овим сајтовима

    Imao sam skoro okršaj sa njima na fb. Priča je klasična da su arhijereji jeretici da SPC ne upravlja Duh Sveti nego papa. Još uvek se citiraju reči Gavrila Bošnjanskog o 4 vladike koje će da se odvoje od SPC a Artemije je prvi od njih. Ima i onih revnitelja koji kažu da treba ostati u SPC ali da svaki čovek treba da nađe sveštenika koji nije novotarac, ekumenista i gde se služi po starom sa zatvorenim dverima i zavesama. 

    Share this comment


    Link to comment
    Подели на овим сајтовима

    Georgije Maksimov je dosta dobro objasnio stvari. Ali, revnitelji i da lje imaju svoje mišljenje: 

    Пошто ви сва правила изгледа да познајете, могу да вас питам, пре него што почне литургија за верне, позива се да оглашени изађу. Па ми није јасна ваша реченица "Mislim ne možemo motkama da ga najurimo jer to nikada nije rađeno". Зар не треба сами да изађу. Схватате, колико је ово загонетно за нас лаике.

    коме ви солите памет? Како сад католици су добродошли да "присуствују" а католици су у расколу са православном Црквом од 1054 године због тога што су кривоверци(верују у папину непогрешивост и да Свети Дух исходи из ОЦА И СИНА). А Владика Артемије истеран зато што није хтео да пусти Богохулног бајдена на Косово, и нико из Цркве неби истом улицом се нашао са њим а камоли да "присуствује" на литургији са Владиком. Господе Боже спаси ове луде Србе. Шта нам је те се толико мрзимо?????????

    https://www.youtube.com/watch?v=kay69BsEANE&t=4s

    Share this comment


    Link to comment
    Подели на овим сајтовима

    @Zoran Đurović  

    Држање двери отвореним је део новообновљенске јереси, које сам разобличио у својој књизи О литургијској обнови, препороду и реформама. О. Рафаил Бољевић је демагог, који проповеда да се лаици не смеју бавити литургичким питањима
     
    Дарови се освештавају и на новообновљенским Литургијама, јер није промењен њен текст, али је благодати због јереси неоспорно мање. Осим тога, ићи на те Литургије је саучествовање у јереси, што подлеже осуди, по речима Св. Ап. Павла: Ко се са блудницом свеже, једно је тело с њом (1. Кор. 6, 16).    
     
    То није тачно. Св. Никодим Светогорац каже да се крштење од јеретика паписта не признаје. То што модернисти и екуменисти признају њихово крштење није православно.

     
    Да. И да потраже најближе храмове где се служи по старом. У Шумадијској епархији се по старом служи у рудничком Благовештењу, а вероватно их има још.    
     
    Ovo je odgovor meni. 

    Share this comment


    Link to comment
    Подели на овим сајтовима

    Neko je opasno počeo da čereči Nikodima. :ani_biggrin:

     

    Архимандрит др Никодим Богосављевић: „Не проповедам ништа што је ново и страно учењу Цркве“. Да размотримо. 1. У СПЦ је присутна божанствена благодат Тајни и све тајне су дејствене и спасавајуће. Ово је аксиома, догмат, са којим се слаже и о.Никодим, није потребно да се око тога споримо. 2. А ко савршава Тајне? Епископ. Ни о овом догмату Цркве не треба да се споримо - обични свештеници и свештеномонаси су само епископом опуномоћени служитељи, они не свештенодејствују тајне самостално, него само чине свештенодејства по благослову првосвештеник). Дакле, истинске Тајне Цркве у СПЦ савршавају се (свештено)дејством истинских епископа Цркве, а у путиру је Тело и Крв Христова. 3. Др Никодим тврди: „Ја сам се одвојио од лажних епископа-јеретика, али нисам се одвојио од Тела Христовог“. Пошто, као што смо сагласни, у Чаши његовог епископа и даље у свој пуноћи присуствује Христос, јасно је да се одвојио од општења и јединства у Чаши, које је јединство у Христу Који је у Чаши („Тамо где је Исус Христос тамо јесте Католичанска Црква.“ „Ко (се) сабира на другом месту, а не у Цркви, расипа Цркву Христову“, Свештеномученик Игњатије Богоносац и Свештеномученик Кипријан Картагински). 4. Др Никодим, свргнут и лишен Духа Светог, даље тврди: „Ја сам се одвојио од лажних епископа - јеретика. Али, ти лажни епископи–јеретици и даље раздају Духа Светога“. Који је Канон, Свети Отац, или Сабор икада рекао: Лажни епископи свештенодејствују истинита Тајинства Цркве? Одговор је: ниједан, никад, јер је таква тврдња сатанизам. О.Никодим је овим својим безумљем осуђен 46. Правилом Светих Апостола: „Који не разликује свештенике од лажних свештеника да буде свргнут“ (он свештенике сматра лажним свештеницима, као антипод другим ревнитељима безумља који лажне свештенике сматрају свештеницима). 5. Све остало, што говори, проповеда и чини др Никодим, само је димна завеса од миомирисног тамјана, из кадионице Кореја, Датана и Авирона (4.Мојисејева 16. глава), којим се опијају и наслађују његови следбеници. У ваистину великој благодати Божјој – милости, да се земља не отвори и не прогута их, него да им се да довољно времена и много прилика за преумљење. Зато, о.Никодиме, и ви са њим, и сви који исто мудрујете са њим, покајте се док још имате времена - не дајте да вас гордост, и њено ишчадије, неспособност за признање заблуде, одведе у ад. Ако Бога знате.

    Show less

    Фарисеј је човек, јеретик и секташ (фарисеји су били јудејска јеретичка секта, дефиниција Светог Епифанија Кипарског), који верујући да зна и држи правилно све Божје законе, верује да је изнад других људи, и разумнији, побожнији и Богу угоднији од њих. Пошто у СПЦ има спасавајуће Божје Благодати, исто као и у јеретичкој сергијанској Московској Патријаршији, у новокалендарским помесним црквама (по о.Никодиму «јеретичким»), укључујући и екуменистичку Васељенску Патријаршију, и све Свете Тајне у њима су спасавајуће и валидне, они који се одвајају од епископа - који без обзира на своју «јеретичност» и то што су по слову канона «лажни епископи» тајнодејствују у Светом Духу - су нови фарисеји. Они са нескривеним поносом за себе тврде: «Ја сам благоразумни Исповедник, Боже, хвала Ти што нисам као други људи, или ови прости и неуки Срби који немају Дар расуђивања и ревност по разуму, не знају каноне и немају појма о томе шта је правилно поступање по 15. правилу Прво-другог Сабора...». И није нарочита штета што су они сами отишли, али проблем је што су одвојили за собом људе, и њих одвојили од браће и сестара, кумова, родбине, пријатеља, у своју сићушну парасинагогу, у којој гласно и самозадовољно маштају како је «њихов Христос» «правилнији», «каноничнији», «узвишенији» и «благодатнији» него Онај Који је остао да спасава народ Свој у окупираној СПЦ. То јест, и њих, своја "верна духовна чада", су учинили фарисејима - горим од себе. "Тешко вама књижевници и фарисеји, лицемјери, што проходите море и копно (и интернет) да бисте добили једнога следбеника, и кад га придобијете, чините га сином пакла двоструко већим од себе".

    Show less

    Драга „благоразумна“ овчице, „верно духовно чедо“ о.Никодима, Из беседа о.Никодима не покушавам ништа да схватим, нити да научим. Осим да покажем да је он, нажалост, човек у самообмани, који обмањује друге, фарисеј на речи, у исповедању и на делу. Мени је Учитељ Бог, а асистенти, који у Његово Име и по Његовом плану и програму држе наставу, Свети Оци. Др Никодим је на вама докторирао, ви сте плод његовог учења. Зато, та наука ваше нове сектице да „не постоји јеретичка црква“, јеретичка је и по происхођењу, и по духовном смислу. Дух(ом) Свети(м) (Давид): „Возненавидјех церков лукавнујушчих“ (црква лукавих је заједница јеретика, тумаче Свети Оци). Свети Оци Цркве: „Папска црква је јеретичка црква“ (Јован Кроншатски). Др Никодим: „Не постоји јеретичка црква“. Па да верујем(о) Никодиму, и његовим овцама? Важи. Осим тога, драга „благоразумна овчице“, у вашој сектици очито нема идеалног разумевања разлика између Цркве и цркве. Ти тврдиш: „отац припада цркви“, и ја се сасвим саглашавам са тим – он припада цркви, са малим ц, властитој парасинагоги, цркви лукавнујушчих фарисеја (видиш ли како Дух дише где хоће, па и у теби, и против твоје воље?). И да, слажемо се, никога он није одвојио од цркве. Али јесте од Цркве. Што се тиче моје „духовне љубоморе“ на „духовни подвиг“ о.Никодима о којој, мила овчице, прозорљиво блејиш, заиста, заиста ти кажем: нисам и никад нећу бити љубоморан на ничији двиг од Христа, Који Јесте и биће посредје нас, у Србској Православној Цркви, међу Својим благодатним свештенством и народом. Исповедништво шунд вере (јер, постоји само Једна Вера, како каже Писмо) јесте крст, како кажеш, овчице, али то је од оних крстова којим се нпр. саморазапињу стари јеретици римокатолици. https://www.youtube.com/watch?v=yZusqHYkVgU Гадно и за видети (ти си, дерзновено претпостављам, једна од "мироносица" у поворци која "оплакује"). А то што ви искрено верујете у такво самораспеће, само је доказ каквога сте духа, и нелажне Речи коју цитирах: "Тешко вама књижевници и фарисеји, лицемјери, што проходите море и копно и интернет да бисте добили једнога следбеника, и кад га придобијете, чините га сином пакла двоструко већим од себе". Ја искрено желим и спреман сам да покажем и докажем свима које то може интересовати, па и вама, у чему се састоји заблуда др Никодима, па и ваша. И, узгред, ја нисам „самозванац“ и неко ко „нема дар расуђивања“, како то о.Никодим са духовних висота своје теолошке дисертације говори „простацима“ без духовног чина (и без „академске“ титуле). Тако да можемо да разговарамо, без дискриминације. И он и ја, непосредно, без колатералног блејања, само ако жели. А и ти, драга овчице, ако баш желиш, слободно почешљај моју чупаву седу косу, и доведи ме у ред, унеређеног. Царство ти Небеско.

    Show less

    REPLY

     

     

    Share this comment


    Link to comment
    Подели на овим сајтовима

    On 4.1.2020. at 10:26, grigorije22 рече

    @Zoran Đurović  

    Држање двери отвореним је део новообновљенске јереси, које сам разобличио у својој књизи О литургијској обнови, препороду и реформама. О. Рафаил Бољевић је демагог, који проповеда да се лаици не смеју бавити литургичким питањима
     
    Дарови се освештавају и на новообновљенским Литургијама, јер није промењен њен текст, али је благодати због јереси неоспорно мање. Осим тога, ићи на те Литургије је саучествовање у јереси, што подлеже осуди, по речима Св. Ап. Павла: Ко се са блудницом свеже, једно је тело с њом (1. Кор. 6, 16).    
     
    То није тачно. Св. Никодим Светогорац каже да се крштење од јеретика паписта не признаје. То што модернисти и екуменисти признају њихово крштење није православно.

     
    Да. И да потраже најближе храмове где се служи по старом. У Шумадијској епархији се по старом служи у рудничком Благовештењу, а вероватно их има још.    
     
    Ovo je odgovor meni. 

    Ima li gde da se kupi taj blogodatmetar?

    Share this comment


    Link to comment
    Подели на овим сајтовима

    пре 14 минута, Вукашин рече

    Ima li gde da se kupi taj blogodatmetar?

    Ovo je napisao on:

    Дарови се освештавају и на новообновљенским Литургијама, јер није промењен њен текст, али је благодати због јереси неоспорно мање. Осим тога, ићи на те Литургије је саучествовање у јереси, што подлеже осуди, по речима Св. Ап. Павла: Ко се са блудницом свеже, једно је тело с њом (1. Кор. 6, 16).

    Ovo je napisalo njegovo čado:

    Гноми свих Срба уједините се... Грешиш у тумачењу. Архим. Никодим помиње све православне епископе. И са њима има заједничку причесну чашу. Таман и кад би сви били јеретици, сами Владика Господ је глава Цркве, која не може бити НИКАДА јеретичка јер је Невеста Христова. Не постоји канон који осуђује исповеднике вере, а ти то сигурно не можеш знати, јер немаш Духа којим би препознао који је крст Христов а који разбојнички. Зашто? Архим. Никодим има за то дар од Бога, јер сакупља поверено му стадо, а ти не можеш имати јер сакупљаш Гноме из кадрова Харија Потера.

    Dakle ovde j lud zbunjenog. Ima blagodati ali malo. Pa kako može da ima blagodati ako je neko svezan sa bludnicom. Sad po ovoj ispade da pominje sve episkope a on reče da ne pominje. Zvuče kao od dva ludaka u buretu. 

    Share this comment


    Link to comment
    Подели на овим сајтовима



    Придружите се разговору

    Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

    Guest
    Додај коментар...

    ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Вести са званичног сајта Српске Православне Цркве

×
×
  • Креирај ново...