Jump to content

Протојереј - ставрофор Радован Биговић

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости

Сви су у шоку. Сада сам се чуо са људима са Богословског Факултета. Заиста велика трагедија. Иначе, за који дан га је чекао избор за декана нашег Факултета.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 281
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Помени га Господе у Царству своме!!!

Јеванђелски говорити значи говорити из душе; било да говориш, било да ћутиш, осећа се вера. И још значи, не наметати се њоме, нити се због чега стидети. Свака реч је на своме месту и тече. А она је таква зато што се преносила с колена на колено, па се и укоренила. Таква вера нас је одржала.

Подели на овим сајтовима

Заиста шок.Примио сам смс око оо час. Не могу да спавам.Бог да му душу прости.

Подели на овим сајтовима

• Гости

https://www.facebook...82206728575153#

Отворили смо једну малу страницу жалости на фејсбуку.

овде је и вест о смрти драгог професора о. Радована:

https://www.pouke.org...id=9228&do=view

Подели на овим сајтовима

За мене је ово исто шок, Оца Радована сам упознала 1984 год. нисам знала да је болестан, то је заиста велики гибитак за цркву. Да га Господ прими у царство своје! ВЈЕЧНАЈА ПАМЈАТ!

Подели на овим сајтовима

Не могу да верујем. Туга.

Саучешће породици, Цркви и Факултету. Бог да душу прости мом драгом професору.

Подели на овим сајтовима

Бог да му душу прости и усели у место блаженства. Био је то човек веома бритке интелигенције.

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

Бог да прости...

Један од првих људи Српске Православне Цркве, (уз Вл.Атанасија и екипу) који су успевали да разбијају МРАК по Србији какав је био "оних година", и који је то здушно и увек одмерено, на најдостојанственији начин без трунке претеривања чинио до последњег тренутка.

Без имало двоумљења сам сигуран да је лик и дело овог Човека, подигло ниво достојанства СПЦ, за неколико степеница..

Помени Господе у Царству своме раба твог Радована и даруј му Рајска Насеља +

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

Неее, оче, па у среду смо се видели!?!?!?!

Последњи наш разговор ми и даље одзвања у глави. Тежио си Свечовеку и Једином Човекољубцу Светог владике Николаја, па си брже - боље пожурио у Његов загрљај. Ако, и ми ћемо се ваљда на то привићи, иако смо тренутно ожалошћени као Тело.

Марија, Никола... Ако ко од вас некад види ово, написах као утеху вама, а као подсећање свима нама и мени самом... За сада немам других речи и остајем нем од синоћ кад ми је јављено. Целу ноћ сам пробдео, нисам могао да заспим.

Вечан спомен, блажено успење и васкрсење у слави подај Господе слуги Твоме, а оцу нашем, Радовану!

Да га изљуби Господ, једини Човекољубац и Свети владика Николај и отац Шмеман које је неизмерно волео!

Наше учење је сагласно са Евхаристијом, а Евхаристија потврђује учење.

Св. Иринеј Лионски

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...