Jump to content

Свето причешће

Оцени ову тему

Колико се често причешћујете?   

98 члановâ је гласало

1. 1. Колико се често причешћујете?

• Једном седмично или чешће.
      9
    • Једном у две седмице.
      7
    • Једном месечно.
      5
    • Једном у два месеца.
      2
    • Више пута у току сваког од 4 год. поста.
      11
    • По једном/два пута у току сваког од 4 год. поста.
      14
    • Два пута годишње.
      3
    • Једном годишње.
      2
    • Једном у току неколико година.
      5
    • Како кад... врло променљиво.
      3
    • Не причешћујем се.
      5
    • Не причешћујем се. Шта значи причестити се?
      0
    • на свакој Светој литургији
      27

Препоручена порука

• Одговори 2.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

He he... jos malo pa cemo placati nekog da se pricesti za nas. Eto ideje za zaradu onima sto vole da se svaki cas pricescuju... :D

Pre ce biti za one koji se redje pricescuju jer imaju praznog prostora a mi koji se redovno pricscujemo mi to moramo radi sebe.

• Волим 1

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Neverovatno.

A lični podvig ?

Zar nije poenta da se Bogu dokaže da nam je stalo? Ono,otkud ja znam,za to,ali ovo je nemoguće.

To vam je kao da se ja vakcinišem protiv gripa u ime moje sestre,pa kad nas napadnu virusi,ona zdrava,ja  se zarbolim,dobijem proces na polućima i skončam... :pivo:

:351780:

Подели на овим сајтовима

Neverovatno.

A lični podvig ?

Zar nije poenta da se Bogu dokaže da nam je stalo? Ono,otkud ja znam,za to,ali ovo je nemoguće.

To vam je kao da se ja vakcinišem protiv gripa u ime moje sestre,pa kad nas napadnu virusi,ona zdrava,ja  se zarbolim,dobijem proces na polućima i skončam... :pivo:

A tek da ne govorimo o sabornosti...

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

@Trifke

E sad tvrdis pazar! Kazi brate kolko pare? ;)

Daj sta das/  ;-)

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

А јел` има неки адвокат да нам одговори за следеће:

Ако се којим случајем овај први,што се причешћивао за другога, због тог причешћа нађе у Царству Небеском а онај други остане ван истог -хоће ли на Срашном Суду онај други имати право да га утужи код Праведног Судије да му је заузео место у Рају јер се уместо њега причестио и тиме освојио добитну комбинацију за улазак, који му је овај први хтео да обезбеди а на крају испало да га је присвојио себи???

" То су опасне ствари, то су опасне фреквенције!"

А ово за венчање труднице - крај универзума је дефинитивно близу...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Е, за овај бисер нисам чула. confused1

Чула сам да мајке посте уместо своје деце joooj:krstix:

Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века.

Подели на овим сајтовима

Pa evo da vam objavim ako niste culi. Artemijevci su na svom "sinodu"odlucili da u vreme velikog posta se nesme jesti kikiriki, bademi, lesnici i orasi jer oni sadrze masti pa se nemoze racunati u hranu na vodi. :))  :))  :))  :cheesy3:  :cheesy3:  :cheesy3:  joooj  joooj  joooj

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...