Jump to content

Свето причешће

Оцени ову тему

Колико се често причешћујете?   

98 члановâ је гласало

1. 1. Колико се често причешћујете?

• Једном седмично или чешће.
      9
    • Једном у две седмице.
      7
    • Једном месечно.
      5
    • Једном у два месеца.
      2
    • Више пута у току сваког од 4 год. поста.
      11
    • По једном/два пута у току сваког од 4 год. поста.
      14
    • Два пута годишње.
      3
    • Једном годишње.
      2
    • Једном у току неколико година.
      5
    • Како кад... врло променљиво.
      3
    • Не причешћујем се.
      5
    • Не причешћујем се. Шта значи причестити се?
      0
    • на свакој Светој литургији
      27

Препоручена порука

Никад чула. ne_shvata  Не видим никакву логику у томе. У реду је, и треба да се молимо за њих, да дајемо њихова имена за помињање на литугији, али да се причешћујемо за њих, чини ми се немогуће. :.mislise.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Никад чула. ne_shvata  Не видим никакву логику у томе. У реду је, и треба да се молимо за њих, да дајемо њихова имена за помињање на литугији, али да се причешћујемо за њих, чини ми се немогуће. :.mislise.

Ma tu nikakve pameti nema ali to duhovnjastvo ce svasta stvoriti u crkvi.

Nedavno sam cuo da je jedan momak dobio poslusanje od svog duhovnika da ako se za vreme liturgije desi da hor pre otpeva pesmu nego sto svestenik procita molitvu da on mora da kaslje kako se nebi cule svestenikove reci. joooj  joooj  joooj  :fmqmtx:  :fmqmtx:  :fmqmtx:

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Kod mene je komsija isao da se pricesti za svog rodjaka koji je bio bolestan. Mislim da je on to sam smislio na svoju ruku i da nije cuo od nekog duhovnika za to.

Pa najgore je sto se to rasculo i siri u narodu i postace obicaj kao i mnogo toga drugog.

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Kod mene je komsija isao da se pricesti za svog rodjaka koji je bio bolestan. Mislim da je on to sam smislio na svoju ruku i da nije cuo od nekog duhovnika za to.

Па зашто није позвао свештеника да болесника причести у постељи ?

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Zato sto je ovaj bio u komi a i u drugom gradu. Mislim da je ovo trrebalo da znaci nesto kao pojacana molitva, ne znam ni sam..

Logovao se sa bolesnikovom lozinkom?  Koje maloverje...

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Да ли узме на себе и његове грехе кад се причести место њега? Ово нисам никад чуо.

Ma to su besmislice i gluposti. Neznam ni kako bih nazvao sve to. To je besmisleno i objasnjavati jer nema veeze ni sa Bogom ni sa crkvom. Lepo neko napisa da su to gatarije.

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Dakle, cuo sam za tu praksu i pre a skorije sam se zbog jednog slucaja i prisetio toga. Elem jedna mi sestra pricala tj savetovala da treba da se pricestim umesto oca koji se ima jedno 30 godina nije pricestio. Kada je to rekla ja sam prosto znemeo. Ispricala mi je da kada se pristupi casi kaze se ime te osobe a ako je zensko onda pomislim samo ime te ososbe i navodno se to racuna kao da se pricestila ta osoba cije ste ime izgovorili. To je naravno sve naucila od "velikih duhovnika". Mislio sam da je ona otkacila i nisam pokusavao da se puno ubedjujem sa njom. Medjutim gle ne lezi vraze upoznam se sa jos prilicnim brojem osoba koje mi ispricaju slicnu pricu. E to mi je diglo pritisak. Do cega sve ljudi u slepom revnovanju dolaze, pa to je zaista strasno.

slušaj tek ovaj hit, ukoliko je devojka trudna kada se venčava u crkvi, ukoliko je dete žensko venča se za oca a ukoliko je muško venča se za majku, zato ima ovoliko homoseksualnosti medju nama... ovo je jedan monah rekao..

Подели на овим сајтовима

slušaj tek obaj hit, ukoliko je devojka trudna kada se venčava u crkvi, ukoliko je dete žensko venča se za oca a ukoliko je muško venča se za majku, zato ima ovoliko homoseksualnosti medju nama... ovo je jedan monah rekao..

Jeli taj skorije bio na posmatranju? :.mislise.  :.mislise.  :.mislise.  :))  :))  :))  sHa_sarcasticlol  sHa_sarcasticlol  sHa_sarcasticlol  sHa_sarcasticlol

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

slušaj tek ovaj hit, ukoliko je devojka trudna kada se venčava u crkvi, ukoliko je dete žensko venča se za oca a ukoliko je muško venča se za majku, zato ima ovoliko homoseksualnosti medju nama... ovo je jedan monah rekao..

Фројд би га подржао :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...