Jump to content

Који Анти - вирус користите

Оцени ову тему

Препоручена порука

Microsoft esential

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Одговори 195
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 26 минута, Justin Waters рече

Antivirusi su prevazidjena stvar i opterecuju sistem. Websajtovi imaju sve sigurniji sigurnosni sertifikat, s legalnim windowsom se dobija windows defender koji radi sasim solidno na nivou bespaltnih verzija antivirusa, tako da je stvarno tesko pokupiti neki virus uz pristojono surfanje netom i izbjegavanje pitaterije. Inace antivirusni programi su samo nacelno antivirusni, oni su se pretvorili u spijune koji prikupljaju navike rada na racunaru i internetu kako bi to prodavali oglasivacima. 

Na zalost, sasvim je daleko od toga. Bez obzira da imas sve originalno i placeno, i dalje si itekako izlozen kojekakvim mreznim opasnostima - od onog najsmotanijeg phishinga, preko bitcoin-minera, pa sve do kradje podataka sa kreditnih i drugih kartica i naloga.

Prosle godine sam jednom prilikom skroz onako bezveze proskenirao sistem - nista pre toga nisam skidao niti piratizovao, sve je radilo mirno i normalno - da bi posle skena nasao na sistemu nista manje nego jedan pravi rootkit (virusni program koji ima samo jednu ulogu - da u datom momentu pokupi podatke koje koristite na vasem internet racunu/banKi). Meni nije mogao da nanese nikakvu stetu, jer u to vreme nisam nikakave transakcije imao preko mreze, ali je pravo pitanje otkud on tu i kako je uspeo da ostane neopazen sve vreme? Istina je, nijedan antivirus nije bas 100% siguran, ali su mnogi kao Kapserski, Bitdefender ili Avira tik uz tu cifru (ili su je zaista vec i stigli, za to treba da se vide testovi), i onda - kako je uopste usao? Pa tako sto sam bivao negde na nekom sasvim (na prvi pogled) normalnom sajtu na kome sam ga i pokupio.

Kreatori virusa nisu amateri, nego naprotiv - bolji su od mnogih profesionalaca, a cesto su to i sami ti profesionalci.

Ako cemo posteno, mnogo je bolje da imas nekog solidnog cuvara, koji ce da gleda na sve ulaze umesto tebe, nego da ga nemas.

Plus, sto je Windows sam po sebi - bez obzira koliko bolji u tome nego pre - i dalje busan kao resetka.

...

http://www.sk.rs/2017/06/skin02.html

https://sr.wikipedia.org/sr-el/WannaCry

Wana_Decrypt0r_screenshot.png

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Кратос рече

Microsoft esential

Sa srecom, trebace ti... :smeh1:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, obi-wan рече

Sa srecom, trebace ti... :smeh1:

Za sad me oće....:D

• Хахаха 1

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Comodo

Уз бесплатан антивирус добије се и претраживач који је идентичан као и google chrome, а антивирус је такође врло ефикасан, никада ми није заказао, не оптерећује пуно компјутер а по том питању се може и подесити у којој мјери желимо да буде активан (да оптерећује рачунар). Сем тога врло је ефикасан када лоцира непознат фајл, јер допуста да сами одредите шта ће бити са тим фајлом.

Ја сам презадовољан

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Ацо Конатар рече

Comodo

Уз бесплатан антивирус добије се и претраживач који је идентичан као и google chrome, а антивирус је такође врло ефикасан, никада ми није заказао, не оптерећује пуно компјутер а по том питању се може и подесити у којој мјери желимо да буде активан (да оптерећује рачунар). Сем тога врло је ефикасан када лоцира непознат фајл, јер допуста да сами одредите шта ће бити са тим фајлом.

Ја сам презадовољан

Imaju i drugi browser koji je fork mozille... :)

Подели на овим сајтовима

• 7 months later...

360 Total Security

Odličan u smislu da je besplatan sa reklamama koje i ne dave poput ostalih iz Free grupe.
Avira i Bitdefender opslužuju ovaj antivirusni sistem bez da računar trpi neka velika opterećenja, naravno, postoje opcije da se jedan od ova dva engina ugasi.

4c23a6423ad4a72623f11a61628db901-full.pn

Подели на овим сајтовима

@Славко 

Da, oni su napravili da im 2 vrsna endzina rade poso, i to je odlicno. :)

Подели на овим сајтовима

Inace, ja od proslog leta, kako napisah na prosloj strani, samo Kaspersky free, i sve ide k`o mleko... :)

Подели на овим сајтовима

• 5 months later...
On 9.7.2018. at 13:38, obi-wan рече

Inace, ja od proslog leta, kako napisah na prosloj strani, samo Kaspersky free, i sve ide k`o mleko... :)

Posle prakticno citave godine (i kusur) koricenja, samo mogu da ponovim receno - besplatna verzija Kasperskog stvarno radi kao sat. :dobro:

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

Awwww...

...

WWW.PCGAMER.COM

The popular AV firm is shutting down Jumpshot, its data collection affiliate.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Pontifex Emeritus рече

Бели лук. 

Ja oba dva avast i beli lik, mada u ovim zimskim mesecima belom luku dodajem kiseli kupus!:ok::smeh1:

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

bitdefender free edition odlicno radi svoj posao

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...