Jump to content

Препоручена порука

пре 7 минута, mirko1929 рече

Не знам. Мене мучи следеће питање. Неки старац је говорио да треба пустити болесну децу да умру, да постану анђелчићи. Ако је то заиста тако, ако је овај живот крајње небитан, а само Царство Небеско је битно, зашто се онда ми хришћани боримо против абортуса? Та деца су мученици у крви, која иду право у Царство, зар не би требало томе да се веселимо? Јер, у супротном би живела по свој прилици нехришћанским животом, и можда би завршили у Вечном Огњу, а овако сва до једног иду право у Царство? Ово размишљање ме је нагнало на то да морам да одбацим традиционалну претпоставку да је овај живот небитан.

Наравно. Да ме неко не схвати погрешно или недоречено, нико нормалан не може а да не цени живот и да се не бори за њега, да му се не радује све и да је само случајна пролазност. То јесу заиста тешка питања.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, sanja84 рече

Zašto misliš da ako sam iz Slovenije brkam veru sa rimokatolicima. Ovo ti je već treći put kako sumnjaš :)

Ja nikad nisam čitala ništa katoličko. 

Tako može čovek da zaključi, ubiću dete ići će u raj... Aleluja... 

Не мислим. Немам разлога да то мислим. Кросполинација у хришћанском свету је генерално велика, а толики људи су овде у Србији блиски тридентинском богословљу, нема то везе са Словенијом.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, mirko1929 рече

Mени се чини да је то западњачко разумевање пада (првородни грех), а не православно (прародитељски грех). Мени је најбољи аргумент против теологије базиране на првородном греху био то што људи након крштења не постану бесмртни.

Pa dobija se zalog i mogucnost da postanemo besmrtni i telom i dusom i koliko znam, u samom cinu krstenja covek se vraca u ono prvobitno rajsko i blagodatno stanje u kome su prebivali prvi ljudi i ako ne cuvamo to stanje onda gubimo blagodat i osvecenje koje smo dobili u samom krstenju.... itd...

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Bokisd рече

Pa dobija se zalog i mogucnost da postanemo besmrtni i telom i dusom i koliko znam, u samom cinu krstenja covek se vraca u ono prvobitno rajsko i blagodatno stanje u kome su prebivali prvi ljudi i ako ne cuvamo to stanje onda gubimo blagodat i osvecenje koje smo dobili u samom krstenju.... itd...

Ако се варћа Едемском стању, требало би инстант да постане бесмртан, непропадљив, да не мора да једе, дише, пије, да не може да се разболи, итд.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, mirko1929 рече

Ако се варћа Едемском стању, требало би инстант да постане бесмртан, непропадљив, да не мора да једе, дише, пије, да не може да се разболи, итд.

Pa ne moze realno odmah, jer je steta ucinjena i mi ne mozemo svojim snagama i prirodom da ispravimo tu stetu, nego je morao da dodje Isus i da ispravi nacinjenu stetu i da uspostavi odredjeni red stvari kako i mi mozemo da ucestvujemo u toj ispravci stete.

A red stvari jeste, da mi kroz krstenje dobijamo zalog i jamstvo besmrtnosti i nepropadljivosti tela i duse koje ce nam biti isplaceno u odredjeno vreme tj. kada dodje Isus koji jedini ima vlast i moc da ljudima podari besmrtnost u carstvu nebeskom.

Svetitelju su u ovom zivotu imali toliku blagodat da su dolazili u to stanje i vidjenja besmrtnosti buduceg zivota koje je Isus obecao ljudima koji veruju u Njega.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Bokisd рече

Pa ne moze realno odmah, jer je steta ucinjena i mi ne mozemo svojim snagama i prirodom da ispravimo tu stetu, nego je morao da dodje Isus i da ispravi nacinjenu stetu i da uspostavi odredjeni red stvari kako i mi mozemo da ucestvujemo u toj ispravci stete.

A red stvari jeste, da mi kroz krstenje dobijamo zalog i jamstvo besmrtnosti i nepropadljivosti tela i duse koje ce nam biti isplaceno u odredjeno vreme tj. kada dodje Isus koji jedini ima vlast i moc da ljudima podari besmrtnost u carstvu nebeskom.

Svetitelju su u ovom zivotu imali toliku blagodat da su dolazili u to stanje i vidjenja besmrtnosti buduceg zivota koje je Isus obecao ljudima koji veruju u Njega.

Па како не може одмах. Јел крштење на опроштење грехова, или није?

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, mirko1929 рече

Па како не може одмах. Јел крштење на опроштење грехова, или није?

Pa ne moze realno, jer smo jos uvek u smrtnom i truleznom telu, dobijamo u krstenju blagodat i zalog besmrtnosti i netruleznosti koje trebamo da ocuvamo do kraja zivota i ocekivanja vaskrsenja tela kada cemo dobiti cartvo nebesko i besmrtnost i tela i duse.

Svetitelji su mogli taj zalog besmrtnosti da vide i sozercavaju vec sada u ovom telu kroz blagodat netvarnih Bozijih energija i blagodati i to je vec ono vezano za ucenje svetitelja i sv.Grigorija Palame o obozenju coveka kroz blagodat netvarnih Bozijih energija.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bokisd рече

Pa ne moze realno, jer smo jos uvek u smrtnom i truleznom telu, dobijamo u krstenju blagodat i zalog besmrtnosti i netruleznosti koje trebamo da ocuvamo do kraja zivota i ocekivanja vaskrsenja tela kada cemo dobiti cartvo nebesko i besmrtnost i tela i duse.

Svetitelji su mogli taj zalog besmrtnosti da vide i sozercavaju vec sada u ovom telu kroz blagodat netvarnih Bozijih energija i blagodati i to je vec ono vezano za ucenje svetitelja i sv.Grigorija Palame o obozenju coveka kroz blagodat netvarnih Bozijih energija.

Aли ако је тело смртно само због греха, а грех је очишћен крштењем, зашто онда нисмо бесмртни по крштењу?

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, mirko1929 рече

Aли ако је тело смртно само због греха, а грех је очишћен крштењем, зашто онда нисмо бесмртни по крштењу?

Zato sto smrt i truleznost tek na kraju vremena treba da se ukinu i bice pobedjeni, ima to kod ap.Pavla,.....А кад се ово распадљиво обуче у нераспадљивост и ово се смртно обуче у бесмртност, онда ће се збити она ријеч што је написана: побједа прождрије смрт..... Гдје ти је, смрти, жалац? Гдје ти је, пакле, побједа?..... i to ap.Pavle govori o vremenu vaskrsenja tela.....i krstenje nam daje zalog te pobede i mi kroz blagodat krstenja i kroz veru mozemo da vidimo tu pobedu nad smrcom i truleznoscu. I poznato je da su svetitelji kroz podvig i blagodat mogli tu pobedu da vide i okuse vec u ovom zivotu i smrtnom telu.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
On 5.7.2021. at 15:25, sanja84 рече

Da ne kažnjava, mi bi se rodili u raju iako su naši preci Adam i Eva zabrljali. Ali ne, tu smo. I okrenuli smo od Boga, i nadrljamo svaki put kao Pinokio kad ne ide u školu. Ali pazi!!! Mene muči jedno pitanje. Zašto djavo više troši vreme na nas nego Bog. Tako mi izgleda. Možda grešim. Bože oprosti, ali moram da pokrenem diskusiju. 

Tako se brusi dijamant...

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...