DYNABLASTER Написано Април 18, 2013 Пријави Подели Написано Април 18, 2013 To je isto plot koji su ljudi izmislili Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Април 18, 2013 Пријави Подели Написано Април 18, 2013 Била теологумена или не ( није само в. Игнатија, већ и: светог Максима, митрополита Зизјуласа... ), сам живот сведочи да је извор смрти секс ( било љубави или не - свеједно опет умире оно што се роди и постане...а и љубав као слобода, као живот, као "сусрет", на крају крајева, мало "зависи" од секса...чак, шта више, Христос, ап.Павле ,Оци и целокупна хришћанска "мисао" кажу да је слобода од полности изображавање, већ сада и овде, будућег живота у Царству Божијем: "где нема ни мушког ни женског", итд), односно полни однос који "рађа - ствара" све нове и нове смрти, умирања, распадања, "цепање човечанске природе" ( св. Максим )...тако да: Sex Is Death! Сума сумарум, тема јесте изузетно важна, али ја сам ( аргументовано ) против некакве "теологије секса"...секс је смрт, као и све остало што има везе ( само!!! ) са Човеком... Деци то треба отворено рећи...сексајте се и лепо ћете се распасти и умрети...црви ће макар бити нахрањени...то је све што остаје од секса... :smiley: E bratee, pozdravio te Origen i pita, a vi kak`o te? .smesko. Лазар Нешић and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 2 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 18, 2013 Пријави Подели Написано Април 18, 2013 da nije keksa ne bi niko od nas danas postojao.... greengrin keksualna energija je kreativna nergija..... kafa i novine Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Април 18, 2013 Пријави Подели Написано Април 18, 2013 Па отприлике. Ако погледамо текстове самих чинодејстава, види се да је за случај „првог брака” текст срећне и свечане, да не кажем веселе садржине, пун слављења живота итд., док је за све „сукцесивне бракове” текст покајнички, пун покоре, грдње и туге, јер отприлике Црква то и не сматра браком, већ легализованим блудом (то јесте наметнуто царксим декретом, но касније су то богослови апологетисали отприлике као да је боље да се двоје разведених нађу да буду заједно само једно с другим, но да шврљају унаоколо)... Oko boldiranog ne mogu da se slozim, jer mislim da je pokajnicki text bas iz razloga da bi ukazivao na neuspelost realizovanja prvog braka. Iz tog razloga su postojale i epitimije. Samim tim, taj "drugi brak" ako uspe je u sustini prvi, jer onaj prethodni nije ni bio brak u ocima Crkve. Dakle, nikako ne mogu da se slozim da je drugi brak legalizacija bluda. Ako mene pitas, taj brak je nista manje vredniji od bilo kog drugog. Dalje, mogucnost sklapanja drugog braka nije doneta pod pritiskom svetovnih vlasti, buduci da je ona postojala jos u Pavlovo vreme (1 Kor 7, 9). Ono sto je kasnije bio problem i oko cega se Crkva ponekad sukobljava sa pojedinim carevima jeste koliko brakova je dozvoljeno u Crkvi. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Април 18, 2013 Пријави Подели Написано Април 18, 2013 Је л' могу и Хришћани одговарати на ову тему, а не ови псевдо-хришћани који оправдавају и подржавају гријех ? Није лепо етикетирати друге, поготово етикетом "псевдо- хришћанина", чему нервоза. RYLAH and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 18, 2013 Пријави Подели Написано Април 18, 2013 :lol: Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Април 18, 2013 Пријави Подели Написано Април 18, 2013 E bratee, pozdravio te Origen i pita, a vi kak`o te? .smesko. Јел? Хвала му! Ориген је један од највећих теолога у историји хришћанства, част ми је. Добро смо Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 18, 2013 Пријави Подели Написано Април 18, 2013 Svakako da ovde ne podržaamo one,a ima ih u Crkvi itekako,koji žele nešto da prožive i slične stvari,to jest imaju klasična ovosvetska razmišljanja,idu sa cveta na cvet. DankaM је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Април 18, 2013 Пријави Подели Написано Април 18, 2013 Јел? Хвала му! Ориген је један од највећих теолога у историји хришћанства, част ми је. Добро смо ORIGEN OF ALEXANDRIAOrigenes Adamantius (c. AD 182-251) Срђан Шијакињић and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 2 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Април 18, 2013 Пријави Подели Написано Април 18, 2013 "Морате нешто пробати" савет једног попе, младићу од 28 година који још увек није живео са женом, нити имао девојку п.с. тај младић сам био ја некада Dobro ti i rek'o osamucen Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Април 18, 2013 Пријави Подели Написано Април 18, 2013 Ja se vec uplasio da ne vlada neka misteriozna bolest. Post je a nigde keksualnih tema (ne racuna Blic i tako to). Mилена КШ, Млађони, feeble and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Април 18, 2013 Пријави Подели Написано Април 18, 2013 Ja se vec uplasio da ne vlada neka misteriozna bolest. Post je a nigde keksualnih tema (ne racuna Blic i tako to). 1312_womens 1312_womens .smeha. .smeha. .smeha. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Април 18, 2013 Пријави Подели Написано Април 18, 2013 Izdržalo se do nedelje sv. Marije Egipćanke pa dobro, i pitanje seksualnih strasti muči hrišćane, što ne pričati i o tome... Ali bez eksplicitnih detalja, molim :wacko: Mилена КШ, Драгана Милошевић, Silence and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Април 18, 2013 Пријави Подели Написано Април 18, 2013 Izdržalo se do nedelje sv. Marije Egipćanke pa dobro, i pitanje seksualnih strasti muči hrišćane, što ne pričati i o tome... Ali bez eksplicitnih detalja, molim :wacko: јел то питање или констатација? "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Partibrejkers Написано Април 18, 2013 Пријави Подели Написано Април 18, 2013 тема широка и дубока....лично попадија и ја смо се забаљали три и по године пре венчања и нисмо имали односе; заиста смо се намучили и разумем све оне који ипак имају. Е сад , ако неко жели да буде свештеник било би боље да се суздржава; касније му је на парохији много лакше и заста га Господ чува од блудних искушења. Код искрене љубави то баш све не може лако да се контролише и веома је тешко избећи вођење љубави;да не би пали ми једноставно никад нисмо остајали сами у стану, нисмо ишли на море заједно и сл. већ смо се чували- иначе би се ,,нешто,, сигурно десило. По мени, када се људи воле до интиме мора доћи; када људи немају никаква искушења, или су као благочестви потпуно обично буде нешто како не треба после ( младожења испадне геј или млада нека лујка и сл.) Mилена КШ, Срђан Шијакињић, Silence and 9 осталих је реаговао/ла на ово 12 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука