Jump to content

Поставите питања везана за еволуциону биологију

Препоручена порука

Drugo, ako vec govorimo o stvaranju sveta, Bog je na samom pocetku stvaranja, stvorio nebeski svet andjela! Gde se to uklapa u evolucionisticke teorije o stvaranju sveta i coveka?

Opet si promasila.

Evolucija se odnosi na vidljivi svet a andjeli su deo nevidljivog sveta. Nije isto.

Подели на овим сајтовима

Sta da ti pojasnim blize?

Liturgisanje Adama i prekidanje istog zarad ostvarivanej samobitnosti ti je svetootacko ucenje.

Другим речима, спасење створене природе, и пре и после пада првог човека,

јесте у сједињењу Бога и човека, кроз слободан пристанак човека на то. Да Адам и

није погрешио, опет би говорили о Христу, тј. о Тајни Христовој, јер је било

неопходно да се створена природа сједини преко човека с Богом, како би природа

живела вечно. Тачније, да није пао, Адам би се кроз утврђивање себе у заједницу с

Богом преобразио у Христа (Св. Иринеј Лионски).

str. 33

У Христу је једна личност, личност Божијег Сина, а две природе: Божанска и

човечанска. Та слобода људска се, међутим, после пада првог човека у Христу

изражава кроз смрт и страдање, дакле, на другачији начин него што би се

изражавала у првом Адаму да он није погрешио и остао смртан. Она би се

изражавала на позитиван начин, без примеса страдања и смрти. Но, и тада бисмо

говорили о Тајни Христовој, да Адам није погрешио, јер би Адам био Христос преко

сједињења с Богом. Но, Христологија тада не би имала ове трагичне елементе,

страдање и смрт, које сада има. 

str. 47

1. Gde je ovde navodna Adamova pastva o kojoj ti govoris? Ovi citati odnose se na stav da bi se Hristovo ovaplocenje svakako dogodilo. U kom kontekstu si ih ovde pomenuo?

2. Kakav je bio odnos Adama i koadamita u smislu suverenosti odluke? Drugim recima da li je episkop Adam odlucivao u ime svoje navodne pastve?

3. Cime su liturgisali?

Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23)

Подели на овим сајтовима

-U tome da je liturgisanja bilo jer vidim da ti i Milan Nikolic odbijate da verujete u to. Naravno da sveti Irinej

Lionski nije znao ono sto mi znamo i nije znao da je prebivanje koadamita nuzno za zadrzavanje konzistentnosti

ucenja Crkve o potrebi svih ljudi za obozenje.

- Odlucivao je o tome da li ce biti mogoce liturgisanje ili ne. Nije odlucivao ko i koliko njih

ce ostati u tada jos postojecem liturgisanju.

- Ovo je pitanje na koje ni jedan svetitelj nije dao odgovor jer je totalno nebitno.

Подели на овим сајтовима

-U tome da je liturgisanja bilo jer vidim da ti i Milan Nikolic odbijate da verujete u to. Naravno da sveti Irinej  Lionski nije znao ono sto mi znamo i nije znao da je prebivanje koadamita nuzno za zadrzavanje konzistentnosti ucenja Crkve o potrebi svih ljudi za obozenje.

Hajde malo blize da pojasniš ovo. Šta to nije znao sv.Irinej Lionski o nužnosti postojanja koadamita? Odakle ti ta "nužnost postojanja koadamita" u svrhu koju si naveo? Kakva je to nužnost postojanja koadamita.

Prvi put čujem za to..

- Odlucivao je o tome da li ce biti mogoce liturgisanje ili ne. Nije odlucivao ko i koliko njih

Šta su radili ostali koadamiti? Kakva je bila snaga odluke bilo kog drugog koadamita? Ovo pitanje pitam u kontekstu toga da se bar jedan koadamit nije saglasio sa izborom "episkopa" Adama?

- Ovo je pitanje na koje ni jedan svetitelj nije dao odgovor jer je totalno nebitno.

Pa ne bih baš rekao... Možda da preformulišem pitanje: šta je u današnjem liturgisanju pandan tom navodnom Adamovom liturgisanju? Odnosno, šta je u navodnom Adamovom episkopskom liturgisanju igralo ulogu "koji jede Moje telo i pije Moju krv, živeće u Meni i Ja u njemu?

Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23)

Подели на овим сајтовима

-U tome da je liturgisanja bilo jer vidim da ti i Milan Nikolic odbijate da verujete u to. Naravno da sveti Irinej

Lionski nije znao ono sto mi znamo i nije znao da je prebivanje koadamita nuzno za zadrzavanje konzistentnosti

A ti si brate svetitelj nad svetiteljima i svi vaseljenski i pomesni sabori nisu validni samo zato sto ti tako tvrdis! E kako je lukav satana, kako perfidno kvari ucenje Crkve klapklap

"Бог је, из видљиве и невидљиве природе, властитим рукама саздао човека по своме образу и подобију, обликујући тело од земље, и својим Духом подарио му је словесну и умну душу. А тога човека називамо Божанском иконом, јер израз "по образу"-икони, открива оно што је умно и самовласно, док израз "по подобију" открива могућност уподобљавања врлини." Свети Јован Дамаскин

Подели на овим сајтовима

A ti si brate svetitelj nad svetiteljima i svi vaseljenski i pomesni sabori nisu validni samo zato sto ti tako tvrdis! E kako je lukav Satana, kako perfidno kvari ucenje Crkve 0110_hahaha

Постављена слика

Zanimljiva je cinjenica da satana pises velikom pocetnim slovom. klapklap :) facenew22222222

Подели на овим сајтовима

A ti si brate svetitelj nad svetiteljima i svi vaseljenski i pomesni sabori nisu validni samo zato sto ti tako tvrdis! E kako je lukav satana, kako perfidno kvari ucenje Crkve :(

Zanimljiva je cinjenica da satana pises velikom pocetnim slovom. greengrin greengrin greengrin

Ne nego je zanimljivo da se svi ateisti, kada nemaju nista pametno da kazu, uhvate za gramaticke greske  greengrin

"Бог је, из видљиве и невидљиве природе, властитим рукама саздао човека по своме образу и подобију, обликујући тело од земље, и својим Духом подарио му је словесну и умну душу. А тога човека називамо Божанском иконом, јер израз "по образу"-икони, открива оно што је умно и самовласно, док израз "по подобију" открива могућност уподобљавања врлини." Свети Јован Дамаскин

Подели на овим сајтовима

Hajde malo blize da pojasniš ovo. Šta to nije znao sv.Irinej Lionski o nužnosti postojanja koadamita? Odakle ti ta "nužnost postojanja koadamita" u svrhu koju si naveo? Kakva je to nužnost postojanja koadamita.

Prvi put čujem za to..

Nije znao za cinjenicu evolucije. Nije znao da ako tvrdimo da svi ljudi vode poreklo od samo dve individue

onda smo u velikom problemu jer nisu svi ljudi bioloski potekli od samo dve individue. I da ti koji su potekli

od obicnih hominida nemogu biti pozvani na obozenje jer su po prirodi samo zivotinje. Onda bi to znacilo da

je jedan deo danasnjih Crkvenih ljudi gresko tu jer je vodi poreklo od Adama i Eve nego od zivotinja. Zbog toga

je nemoguce uklopiti poziv Crkve svim ljudima sveta da se krste i da liturgisu sa ucenjem da smo svi potekli

od dve individeu. Jer nismo. A onda oni koji nisu i nemogu da se oboze i nemaju nikakvu odgovornost pred Bogom.

Šta su radili ostali koadamiti? Kakva je bila snaga odluke bilo kog drugog koadamita? Ovo pitanje pitam u kontekstu toga da se bar jedan koadamit nije saglasio sa izborom "episkopa" Adama?

To sto je Juda otpao nikako nije uticalo na Hristovu odluku. Juda to nije morao da uradi niko ga silom

nije drza ali je imao slobodu koju je zloupotrebio. Isto tako koadamiti nisu bili na silu u zajednici ali njihov

eventualni pad bi se odnosio samo na njih licno ne i na celu tvorevinu za koju je odgovarao samo Adam.

Pa ne bih baš rekao... Možda da preformulišem pitanje: šta je u današnjem liturgisanju pandan tom navodnom Adamovom liturgisanju? Odnosno, šta je u navodnom Adamovom episkopskom liturgisanju igralo ulogu "koji jede Moje telo i pije Moju krv, živeće u Meni i Ja u njemu?

I danas i pre pada sustina liturgije je opstenje sa nestvorenim Bozanskim energijama. Danas se to desava

preko tela i krvi a koja je metodologija bila akutelizovana pre pada nije nam poznato a i nije bitno uopste. Bitno

je da je postojala.

Подели на овим сајтовима

A ti si brate svetitelj nad svetiteljima i svi vaseljenski i pomesni sabori nisu validni samo zato sto ti tako tvrdis! E kako je lukav satana, kako perfidno kvari ucenje Crkve :(

Zanimljiva je cinjenica da satana pises velikom pocetnim slovom. greengrin greengrin greengrin

Ne nego je zanimljivo da se svi ateisti, kada nemaju nista pametno da kazu, uhvate za gramaticke greske   greengrin
Ja nisam ateista nego pravoslavni hriscanin.

Подели на овим сајтовима

greengrin

Ne nego je zanimljivo da se svi ateisti, kada nemaju nista pametno da kazu, uhvate za gramaticke greske   :(
 whackado  :cheesy: greengrin da, kako da ne! Preispitaj se, molim te, jos jedan put. Ni antihrist kada bude dosao nece govoriti da Boga nema i da se nije ovaplotio Sin Boziji i da Bogorodica nije rodila Spasitelja, nego ce polako, perfidno da iskvari ucenje Crkve Bozije.

Подели на овим сајтовима

greengrin

Ne nego je zanimljivo da se svi ateisti, kada nemaju nista pametno da kazu, uhvate za gramaticke greske   :(
 whackado  :cheesy: greengrin da, kako da ne! Preispitaj se, molim te, jos jedan put. Ni antihrist kada bude dosao nece govoriti da Boga nema i da se nije ovaplotio Sin Boziji i da Bogorodica nije rodila Spasitelja, nego ce polako, perfidno da iskvari ucenje Crkve Bozije.

Tako su i Gospoda optuzivali da je satanin igrac pa evo sta im je rekao

"A On znajući pomisli njihove reče im: Svako carstvo koje se razdeli samo po sebi, opusteće, i dom koji se razdeli sam po sebi, propašće.Tako i sotona ako se razdeli sam po sebi, kako će ostati njegovo carstvo? Kao što kažete da pomoću Veelzevula izgonim đavole."

Подели на овим сајтовима

greengrin  greengrin greengrin da, kako da ne! Preispitaj se, molim te, jos jedan put.

Hano, душо! Који је твој проблем  89898989898989

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

јесте у сједињењу Бога и човека, кроз слободан пристанак човека на то.

Да Адам и није погрешио, опет би говорили о Христу, тј. о Тајни Христовој,

јер је било неопходно да се створена природа сједини преко човека с Богом,

како би природа живела вечно. Тачније, да није пао, Адам би се кроз утврђивање себе у заједницу с

str. 33

Из овога би и господин Николић Милан могао доста да научи.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

јесте у сједињењу Бога и човека, кроз слободан пристанак човека на то.

Да Адам и није погрешио, опет би говорили о Христу, тј. о Тајни Христовој,

јер је било неопходно да се створена природа сједини преко човека с Богом,

како би природа живела вечно. Тачније, да није пао, Адам би се кроз утврђивање себе у заједницу с

str. 33

:cheesy2:
Подели на овим сајтовима

greengrin

Ne nego je zanimljivo da se svi ateisti, kada nemaju nista pametno da kazu, uhvate za gramaticke greske  greengrin
  greengrin  greengrin greengrin da, kako da ne! Preispitaj se, molim te, jos jedan put. Ni antihrist kada bude dosao nece govoriti da Boga nema i da se nije ovaplotio Sin Boziji i da Bogorodica nije rodila Spasitelja, nego ce polako, perfidno da iskvari ucenje Crkve Bozije.

Tako su i Gospoda optuzivali da je satanin igrac pa evo sta im je rekao

"A On znajući pomisli njihove reče im: Svako carstvo koje se razdeli samo po sebi, opusteće, i dom koji se razdeli sam po sebi, propašće.Tako i sotona ako se razdeli sam po sebi, kako će ostati njegovo carstvo? Kao što kažete da pomoću Veelzevula izgonim đavole."

Daleko si ti od Gospoda brate! Blizi si majmunima  :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...