Нифада Написано Март 31, 2021 Пријави Подели Написано Март 31, 2021 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Просечан србенда Написано Април 1, 2021 Пријави Подели Написано Април 1, 2021 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Просечан србенда Написано Април 1, 2021 Пријави Подели Написано Април 1, 2021 Заиста је истина ово што је рекла да у тренутку злостављања од стране некога ко нам је драг, пријатељ и кога на неки начин волимо, мозак одбија да прихвати то и као да се налази у стању шока, човек остаје парализован, отпор и супротстављање су таквим тренуцима готово онемогућени. JESSY and Trifke је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orion Написано Април 1, 2021 Пријави Подели Написано Април 1, 2021 Пре сат времена, Просечан србенда рече Заиста је истина ово што је рекла да у тренутку злостављања од стране некога ко нам је драг, пријатељ и кога на неки начин волимо, мозак одбија да прихвати то и као да се налази у стању шока, човек остаје парализован, отпор и супротстављање су таквим тренуцима готово онемогућени. Na osnovu mojih iskustava, tvrdim da je u takvim situacijama i te kako moguć otpor. Prvo nastupa šok, potom strah koji ledi krv u venama, a zatim adrenalin čini čuda. Osetiš kako ti celim telom struji neverovatna energija i snaga, toliko snažna, da ti daje mogućnost da se odbraniš u gotovo nemogućoj situaciji i od neuporedivo jačeg siledžije. Umesto straha koji te paralizuje, osetiš neverovatan bes i boriš se na život ili smrt, bukvalno. Svaki siledžija, bio on poznat i blizak ili potpuno nepoznat, hrani se strahom žrtve i to ga motiviše da napad bude što suroviji. Čim oseti ogroman otpor i još veći bes žrtve, njegov napad slabi. Ovaj nalet ogromne snage, traje kratko i zato je veoma dragocen za odbranu i nakon toga se treba odmah skloniti. Ukoliko se propusti nalet adrenalina, velika verovatnoća je da meta neće uspeti da se odbrani. Trifke and Просечан србенда је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
illuminated Написано Април 8, 2021 Пријави Подели Написано Април 8, 2021 Merima Isaković optužila Branislava Lečića za silovanje pre 43 godine RS.N1INFO.COM Psihološkinja i jedna od najvećih mladih glumačkih zvezda bivše Jugoslavije Merima Isaković optužila je, u ispovesti "Nedeljniku"... fsa, Bojan*, J_a_n_a and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Never argue with an idiot. They will drag you down to their level, then beat you with experience. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 8, 2021 Аутор Пријави Подели Написано Април 8, 2021 Bilo mi je 18 godina. Jesen 1978. Ugurao me u stan. Skinuo mi haljinu. Ne pokušavaj da vrištiš. Niko te neće čuti. Oborio me na pod. Osećala sam kako me lomi. Boliiii svaka koščica. Samo ne ovako. Molim te Bože! Ako uspe umreću noćas. Uživa u mom strahu. Osećam taj zadah. Kao miris truleži. Zastrašujuć pogled. Prazan i crn. Oči bez duše... *** Osećam potrebu da danas kažem istinu i molim naš narod da ovo pažljivo pročita. Nasilnik koji je zamalo uspeo da uništi moj život, da ugasi moju mladost, da me kao tama proguta. *** "Opraštam ti", rekla sam mu tada, pre četrdeset godina. "Opraštam, ali ne zaboravljam. Ti nikada nećeš shvatiti bol koji si mi naneo. Mnogostruki bol. Ako ikada čujem da si ikome naneo sličnu bol, svima ću reći šta se desilo." Ja sam svoju reč održala. Branislav Lečić izgleda nije. Osećam moralnu obavezu da podelim svoje iskustvo u nadi da će moja ispovest biti podrška i Danijeli Štajnfeld i ostalim žrtvama seksualnog zlostavljanja... https://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/drustvo/4325437/merima-isakovic-branislav-lecic-silovanje.html Bojan* and illuminated је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тражитељ Написано Април 8, 2021 Пријави Подели Написано Април 8, 2021 Да ли је о овоме већ било речи, како се (и да ли се) код нас доказује силовање ако није било пружања физичког отпора? А да није било омамљивања дрогом, опијања, претње оружјем и сл.? Да ли код нас важи то правило "НЕ значи НЕ", или се девојкама у Србији чини медвеђа услуга тиме што се шири идеја да важи? Ово је веома пипаво питање, ту је са једне стране проблематика како заштитити жену од сексуалних предатора, а са друге стране како заштити невиног мушкарца од лажних оптужби сексуалних/материјалних предатора са друге стране? Конкретно, чак и уз претпоставку да се узме као тачно да је Лечић са Штајнфелдовом имао однос против њене воље на овако описан начин, да ли по нашим законима он за то може да буде осуђен за силовање? @Avocado да ли око тога постоји јасан став? Trifke је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Април 8, 2021 Пријави Подели Написано Април 8, 2021 пре 34 минута, Тражитељ рече Да ли је о овоме већ било речи, како се (и да ли се) код нас доказује силовање ако није било пружања физичког отпора? А да није било омамљивања дрогом, опијања, претње оружјем и сл.? Ne postoje nikakvi formalni kriterijumi za dokaze, osim da ne smeju biti pribavljeni nelegalno. Dakle, može da se dokazuje i samo iskazom žrtve, samo to smanjuje šansu da optuženi bude osuđen u odnosu na to kada postoje i materijalni dokazi. Цитат Да ли код нас важи то правило "НЕ значи НЕ", или се девојкама у Србији чини медвеђа услуга тиме што се шири идеја да важи? Ово је веома пипаво питање, ту је са једне стране проблематика како заштитити жену од сексуалних предатора, а са друге стране како заштити невиног мушкарца од лажних оптужби сексуалних/материјалних предатора са друге стране? Pa, ako je moralno optužen da nije ispoštovao NE i nije ispoštovao NE, onda sa moralne strane svakako nije nevin niti lažno optužen, čak ako i izostane krivična osuda jer naš zakon to ne prepoznaje kao silovanje... Ne znam kako se devojkama čini medveđa usluga širenjem ideje da NE znači NE... ne verujem da bilo koja u takvoj situaciji razmišlja o tome da obezbedi adekvatne dokaze za krivični postupak... nešto poput: "dovoljno je da kažem NE, ne moram da se bijem sa njim i biće sutra osuđen, pa će sve da ispadne super"... Цитат Конкретно, чак и уз претпоставку да се узме као тачно да је Лечић са Штајнфелдовом имао однос против њене воље на овако описан начин, да ли по нашим законима он за то може да буде осуђен за силовање? @Avocado да ли око тога постоји јасан став? Ne znam dovoljno praksu jer ne radim krivicu... po zakonu se zahteva "prinuda upotrebom sile" (što po mom mišljenju ne zahteva nužno da se žrtva borila sa napadačem ali ne znam kakav je stav prakse) ili kvalifikovana pretnja ("pretnjom da će neposredno napasti na život ili telo tog ili njemu bliskog lica"). Uzmi u obzir da kod nas sudovi umeju da budu mnogo kreativni u tumačenju prava... kad hoće... Тражитељ and Драшко је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Април 8, 2021 Пријави Подели Написано Април 8, 2021 INTERVJU ZA TUGU I BES Enver Petrovci krajnje otvoreno o Merimi Isaković i Branislavu Lečiću - mnoge će raznežiti, ali i naljutiti. PROČITAJTE, PA SUDITE - Zena.rs ZENA.BLIC.RS Enver Petrovci, jugoslovenski i glumac sa Kosova. Nekada davno beogradski đak, pa onda učitelj glume u Prištini. Danas ga opet češće gledamo u srpskim TV i flimskim projektima, poput "Senki... Ko je sledeći ? Mediji žive od takvih priča.Teško je ponekad razumeti taj glumački svet,gde je granica između glume i života,književnosti i stvarnosti. Koliko razumem Merima Isaković se ukljućila u temu na prvom mestu iz perspektive psihološkinje koja je Lečićevu samouverenost nakon poligrafa doživela kao potcenjivanje inteligencije,pa su isplivale neke teme od pre nekoliko decenija. Trifke and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sun14861 Написано Април 9, 2021 Пријави Подели Написано Април 9, 2021 NA SPOMEN LEČIĆA JEZDIĆ POBESNEO! Napao novinarku zbog PITANJA i JASNO stavio do znanja šta misli o SKANDALU WWW.KURIR.RS Slučaj Branislava Lečića u poslednje vreme okupira srpsku javnost. Nakon glumice Danijele... Trifke and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Април 9, 2021 Пријави Подели Написано Април 9, 2021 Dobih jutros na FB POGUBILA KONCE: Evo šta je problematično u izjavama Danijele Štajnfeld WWW.REPUBLIKA.RS Glumica Danijela Štajnfeld (37) tvrdi da ju je silovao glumac Branislav Lečić (65), a kako vreme odmiče javlja se sve više nelogičnosti u vezi s ovim slučajem. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Април 9, 2021 Пријави Подели Написано Април 9, 2021 пре 14 часа, Нифада рече INTERVJU ZA TUGU I BES Enver Petrovci krajnje otvoreno o Merimi Isaković i Branislavu Lečiću - mnoge će raznežiti, ali i naljutiti. PROČITAJTE, PA SUDITE - Zena.rs ZENA.BLIC.RS Enver Petrovci, jugoslovenski i glumac sa Kosova. Nekada davno beogradski đak, pa onda učitelj glume u Prištini. Danas ga opet češće gledamo u srpskim TV i flimskim projektima, poput "Senki... Ko je sledeći ? Mediji žive od takvih priča.Teško je ponekad razumeti taj glumački svet,gde je granica između glume i života,književnosti i stvarnosti. Koliko razumem Merima Isaković se ukljućila u temu na prvom mestu iz perspektive psihološkinje koja je Lečićevu samouverenost nakon poligrafa doživela kao potcenjivanje inteligencije,pa su isplivale neke teme od pre nekoliko decenija. Enver je dobar čovek Lično ga znam, naterao sam ga da mi kupi Baju Patka kad sam bio mali. I ovo što je rekao mi je skroz na mestu. I Jezda je dobro rekao. Da ne glođemo više te ljude (aktere) Trifke је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Просечан србенда Написано Април 9, 2021 Пријави Подели Написано Април 9, 2021 пре 2 часа, Trifke рече Dobih jutros na FB POGUBILA KONCE: Evo šta je problematično u izjavama Danijele Štajnfeld WWW.REPUBLIKA.RS Glumica Danijela Štajnfeld (37) tvrdi da ju je silovao glumac Branislav Lečić (65), a kako vreme odmiče javlja se sve više nelogičnosti u vezi s ovim slučajem. Ма изврћу чињенице, жена има психијатријске медицинске налазе да се опорављала од трауме као последице силовања. Није то баш тако наивно и банално како "непристрасне" новине пишу. Кажу да је све измислила због документарца, по мени то је очигледна клевета за шта може да их тужи. Нису навели ништа што иде њој у прилог. Демантовала је написе у новинама како да је наводно изјавила да је силована од стране филмског моћника или како су већ писали а не да је силована. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 9, 2021 Аутор Пријави Подели Написано Април 9, 2021 Na pitanje očekuje li da ovo bude početak neke sistemske i dubinske promene u društvima, odgovara „da - kada bismo pričali o željama". Kada bih pričala realno - ne očekujem gotovo ništa osim da buduće potencijalne žrtve budu upozorene na vreme. Niko, niko nije željan krvi, samo se ženama smučio život i ne žele više da ćute, samo hoćemo da se zaštitimo. ...bolećivost naših tužilaca i sudija i prema silovateljima, zato ne čudi broj povratnika. Većina silovatelja dobija minimalnu zaprećenu kaznu. Sudski postupci traju od tri do osam godina, što je često demotivišuće za žrtve. „Užasno je teško, silovana sam sa sedam godina" - slučaj iz Srbije pokrenuo lavinu ispovesti u regionu - BBC News na srpskom WWW.BBC.COM „Nisam tražila" stranica na Fejsbuku za tri dana ima 17.000 pratilaca i žene pišu iskustva o seksualnom napastvovanju i uznemiravanju, a reagovali su i fakulteti. Драшко and Просечан србенда је реаговао/ла на ово 1 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Април 9, 2021 Пријави Подели Написано Април 9, 2021 пре 7 часа, JESSY рече Na pitanje očekuje li da ovo bude početak neke sistemske i dubinske promene u društvima, odgovara „da - kada bismo pričali o željama". Kada bih pričala realno - ne očekujem gotovo ništa osim da buduće potencijalne žrtve budu upozorene na vreme. Niko, niko nije željan krvi, samo se ženama smučio život i ne žele više da ćute, samo hoćemo da se zaštitimo. ...bolećivost naših tužilaca i sudija i prema silovateljima, zato ne čudi broj povratnika. Većina silovatelja dobija minimalnu zaprećenu kaznu. Sudski postupci traju od tri do osam godina, što je često demotivišuće za žrtve. „Užasno je teško, silovana sam sa sedam godina" - slučaj iz Srbije pokrenuo lavinu ispovesti u regionu - BBC News na srpskom WWW.BBC.COM „Nisam tražila" stranica na Fejsbuku za tri dana ima 17.000 pratilaca i žene pišu iskustva o seksualnom napastvovanju i uznemiravanju, a reagovali su i fakulteti. Žene svakako treba da se bore za svoje dostojanstvo i afirmativan status u društvu,a samim tim i za odgovornost onih koji koristeći fizičku ili neku drugu moć primoraju ženu na stvari koje ona ne želi. Pošto se ovde radi o javnim ličnostima,poznatim,mnogi su imali odredjene nedoumice u izjavama glumica koje su iznele svoju priču u javnost. Kraj priče Merime Isaković meni je nepojmljiv:"Ako ikada čujem da si ikome naneo sličnu bol, svima ću reći šta se desilo.” Ja sam svoju reč održala. Branislav Lečić izgleda nije." Ove priče iz glumačkog sveta postaju sve više degutantne za čitanje.Neko će da veruje jednom ,neko drugom.Lep je komentar rekao glumac Enver Petrovci:Poznajući Merimu Isaković,znam da ne laže,poznajući Lečića,znam da to ne bi uradio." Svako može da izabere kome da veruje,mada je mnogo bolje čitati dobru knjigu i slušati dobru muzuiku umesto ovih tema. Teško je zaključiti šta je u svemu tome istina,no Lečić je decenijama slovio kao dobar frajer, a ženska osvetoljubivost nije retkost, samo pominjem uzgred, ne dovodim u vezu sa postavljenom temom. Trifke је реаговао/ла на ово 1 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука