Jump to content

Država VS Frilenseri

Оцени ову тему

Danijela

Препоручена порука

U italiji placeni profesionalci, knjigovodje, obracunavaju koliko porez trebas da platis. Niko ne ide u poresku sluzbu da se informise koliko treba d plati. Platis knjigovodji , on ti obracuna koliko trebas da platis i onda platis. Jednostavno. A najgore jem kada moras da platis zaostatak , kao sada. Bilo je komotno neplacati godinama... Srbi moraju ukapirati da ne zive vise u socijalnoj drzavi koja zivi od dostampavanja novca kao u socijalizmu, vec u drzavi koja zivi od poreza koji mora biti placen. Jer ti racuni uvek stizu na naplatu, pre ili kasnije. 

Jos jedan savet, cuvajte razune i uplatnice 5 godina, ne samo za porez vec i za saobracajne kazne i tome slicno jer moze da stigne na naplatu kazna koja je vec placena... desavaju se greske i ako nemas u rukama potvrdu da si je vec platio platices je opet..

Подели на овим сајтовима

пре 52 минута, Bilbija рече

Srbi moraju ukapirati da ne zive vise u socijalnoj drzavi koja zivi od dostampavanja novca kao u socijalizmu

Реци да не билбијаш? 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Bilbija рече

U italiji placeni profesionalci, knjigovodje, obracunavaju koliko porez trebas da platis. Niko ne ide u poresku sluzbu da se informise koliko treba d plati. Platis knjigovodji , on ti obracuna koliko trebas da platis i onda platis. Jednostavno. A najgore jem kada moras da platis zaostatak , kao sada. Bilo je komotno neplacati godinama... Srbi moraju ukapirati da ne zive vise u socijalnoj drzavi koja zivi od dostampavanja novca kao u socijalizmu, vec u drzavi koja zivi od poreza koji mora biti placen. Jer ti racuni uvek stizu na naplatu, pre ili kasnije. 

Jos jedan savet, cuvajte razune i uplatnice 5 godina, ne samo za porez vec i za saobracajne kazne i tome slicno jer moze da stigne na naplatu kazna koja je vec placena... desavaju se greske i ako nemas u rukama potvrdu da si je vec platio platices je opet..

Nije problem u placanju poreza nego, da ti najprostije objasnim, u tome sto drzava ne priznaje frilensing kao posao sto znaci da se od frilensera trazi da placaju socijalna davanja koja su im zabranjena za upotrebu. Plati porez za penziono i zdravstveno a nemas prava ni na penziju ni na zdravstvenu zastitu.

Malo je komplikovanije od ovog mog objasnjenja ali sam ga prilagodio prilici.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 50 минута, cloudking рече

Nije problem u placanju poreza nego, da ti najprostije objasnim, u tome sto drzava ne priznaje frilensing kao posao sto znaci da se od frilensera trazi da placaju socijalna davanja koja su im zabranjena za upotrebu. Plati porez za penziono i zdravstveno a nemas prava ni na penziju ni na zdravstvenu zastitu.

Фриленсери су самостални предузетници, а као ни такви нису признати. Они и ако би их човјек легализовао као самосталне предузетнике (Занатлије) не би могли да учествују у јавним набавкама, дакле посао могу добити само директном погодбом с неким, послове финансиране од државе не могу да добију. На то да им се не призна социјално и пензионо, и да не могу да учествују у јавним набавкама, не могу по никаквим правними и космичким првилима да плаћају порез као да су класичлна фирма. 

За фриленсере оне из нижих категорија примања, плафон 2% порез, а оне за виша примања плафон 10% уз слободан избор хоћеш ли уплаћивати здравствено или пензионо. Све остало је пљачка.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, cloudking рече

Penziono i socijalno osiguranje nisu porezi. Sa polacanjem poreza ti nigde nemas penziono i zdravstveno osiguranje. Porez se placa na dobit. A zdravstveno ili penziono osiguranje se placa posebno ...

Ja ne znam kakva je situacija sa frilenserima i cela ta prica ali moja je pretpostavka da su svi onim radili na crno, zaradjivali pare a niko nije se setio da uplacuje penziono i socijalno i sada im je retroaktivno stigao na naplatu porez na kompletnu zaradu jer troskova nisu ni imali. i sda ce da plate porez a nece imati ni dana penzionog osigufranja ..

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Justin Waters рече

Реци да не билбијаш? 

Јок, озбиљан је ко и увек...

• Радостан 1
Подели на овим сајтовима

Крадеш тему :ani_biggrin:

У понедељак преговори, на протесту су позвани сви да пруже подршку, тачно време биће објављено на фб страници Удружења радника на интернету.

Подели на овим сајтовима

On 16.1.2021. at 9:27, Bilbija рече

А шта ако ниси могао да платиш као у овом случају? Кад ти је пореска говорила да се тај порез не обрађује?

Подели на овим сајтовима

On 16.1.2021. at 20:00, Bilbija рече

Imas li ti uopste ikakvu ideju ili informaciju kako je funkcionisala socijalisticka privreda ili mlatis onako od oka, pa ko nasedne, naseo je?

Da ima ideju, i znam da ni socijalistička privreda nije bila zasnovana samo na bjesomučnom štampanju novca i da je samo zbog toga mogla da opstaje. 

Подели на овим сајтовима

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...