Jump to content

Да ли сте се причестили?

Препоручена порука

мислим да ће ово парче текста да освести многе или барем пренесите неосвешћенима.

у мом потпису имате целу тему о оваквом и другим светитељима који су привлачили људе РЕДОВНОМ причешћивању светим Христовим Тајнама, као и књигу која у 50 страна до танчина објашњава све заблуде против праксе редовног причешћивања у Цркви и ко су ти ''достојни'' који се помињу ниже.

уједно и додатак мом одговору оном свештенику који није хтео да причести поклонике светињи као што је манастир Лелић и оне који ускраћују људима одокативном методом прилазак путиру.

део текста

СТАРАЦ САВА ПСКОВО-ПЕЧЕРСКИ

ГОСПОДЕ, ТИ СИ ЖИВОТ МОЈ!

ПОУКЕ СХИ-ИГУМАНА САВЕ

СТАРЧЕВИ САВЕТИ И ПОУКЕ САБРАНИ НА ОСНОВУ УСПОМЕНА ЊЕГОВЕ ДУХОВНЕ ДЕЦЕ

..............

Старац се од других свештенослужитеља разликовао, па се чак и разилазио са њима, по својој пламеној жељи, одлучности и ревности да свакога причести.

- Не лишавајте благодати оне који хоће достојно да се причесте и сједине са Христом, не просуђујте о њиховој недостојности и неприпремљености, јер им је Судија Сам Христос! - говорио им је.

Али неки духовници из манастира су се због своје строгости ипак оштро супротстављали старцу у овом спасоносном делу.

- Не јурите према Чаши, није то некаква супа! - чуло се чак и од проповедника са амвона на рачун оних богомолитеља који су се често причешћивали.

А старац је поклоницима говорио:

- Док обилазите света места, свуда се причешћујте, у свим храмовима, у свим манастирима. Чак и ако услед сплета околности не будете у прилици да прочитате правило пред свето Причешће. На путу се сва молитвена правила замењују Исусовом молитвом. Само да у вама буде присутна скрушеност срца и жеља да се сједините са Христом.

..............

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/DuhovnoUzdizanje/StaracSavaPskovoPecerski/StaracSavaPskovoPecerski10.htm

Подели на овим сајтовима

Него шта

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

Јао јесам!  slava3 После више од 2 месеца сам устала из кревета и ишла на Литургију и причестила се!!! isus-sinai  hvala isus-sinai

0110_hahaha  joooj  1510_baby

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

dada dada dada

vaistinu

:bla:

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

ДА... vaistinu dada dada :bla: dada

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

На жалост нисам :bla: јер код мене у цркви се захтева припрема у посту и исповести, а пошто сам се причестила за празник Усековање Св. Јована Крститеља кад сам се и исповедила па опет следећи дан кад је била недељна литургија , добила сам опомену од црквењака да не могу без посебног благослова да се причестим два дана за редом. На жалост данас је била пуна црква и само су се причестила мала деца и једна жена. Видела сам како је једна старица хтела да се причести, али одбијена је пошто није испунила услове који се траже. Понекад мислим да ли свештеник размишља о томе да  је то некима  можда последњи причест, и да некога ко је стар и једва дође у цркву је заиста грех одбити. Шта да кажем била бих  тужна, ако би се само ја причешћивала а скоро цела црква не прилази путиру.  70zfof0qsamomolitva

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...