Милан Меденица :) Написано Јул 4, 2010 Пријави Подели Написано Јул 4, 2010 јесам данас, фала Богу 0442_feel много ми је добро због тога, баш сам срећан 0202_238 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Јул 4, 2010 Пријави Подели Написано Јул 4, 2010 јесам данас, фала Богу 0442_feel ......................... и ја! и ја! ................ много ми је добро због тога.......... и мени! и мени! ..........баш сам срећан 0442_feel и ја!и ја! 0202_238 0202_238 1405_love 0442_feel "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јул 4, 2010 Пријави Подели Написано Јул 4, 2010 јесам данас, фала Богу 0442_feel ......................... и ја! и ја! ................ много ми је добро због тога.......... и мени! и мени! ..........баш сам срећан 0442_feel и ја!и ја! 0202_238 0202_238 1405_love I jaaaaaa!!! Dodjite da vas zagrlim SVE 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Лепир Написано Јул 4, 2010 Пријави Подели Написано Јул 4, 2010 И ја 0202_238 Хроничар свакодневнице Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Јул 10, 2010 Пријави Подели Написано Јул 10, 2010 Јесам, малопре. 4chsmu1 greengrin t4431 :) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 11, 2010 Пријави Подели Написано Јул 11, 2010 идем ујутру, а и у понедељак ћу ако Бог да 0442_feel клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 11, 2010 Пријави Подели Написано Јул 11, 2010 него шта сам него сам се причестио... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anatolij Написано Јул 11, 2010 Пријави Подели Написано Јул 11, 2010 Nažalost,nisam a i nemam nameru da to uradim skoro.Zašto?Zato što ispovest nije ispovest već puko nabrajanje grehova.Drugo,zato što je odredjen strogi post na vodi cele nedelje,za mene je to iskreno velika glupost.Treće,nisam dostojan,niti ću ikada biti,ali ako ne osećam istinsko pokajanje zašto bi se pričestio?Četvrto,nisam se pomirio sa svim onim ljudima sa kojima jesam u svadji,što je još gore nisam im čak ni oprostio,iako se to trudim iz dana u dan bar u sebi.Peto,kad god se pomene pričešće,onda je tu gomila licemera,pogotovo uoči velikog posta koji u nedelji opraštanja kao opraštaju,a sutra dan vas čak i ne prepoznaju na ulici.Ali svejedno ipak se pričešćuju.I još nešto,najgori su ovi koji su pijetisti...lažna pobožnost...sentimentalnost.Moje vidjenje Boga je vidjenje oca koji želi i može da mi pomogne ako ja to želim.Ma koliko ja to god želeo,tu su ljudi koji jednostavno,da ne kažem ometaju svu Istinu koju Bog kao takav poseduje i deli.Šta je istina?Istina je da čak i kad pokušam da se držim,odnosno pravilnije da služim Bogu,onda to činim po sopstvenom razumu.Kad pitate sveštenika za ikakvo pravilo...Nema pravila.E onda treba da se potucaš kako bi tražio duhovnika ili eventualno pokušao da služiš Bogu po sopstvenom razumu.Da li to znači da onda treba i da se pričestim kad god hoću?Po sopstvenom razumu?Meni ispovest nije problem i toga se ne bojim,ja se bojim samo onoga što ništa ne osećam u vezi učinjenih grehova.E zato pošto i ne osećam pokajanje kako mogu da se pričestim?Čak verujem,da i ima takvih ljudi.To je istina. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Јул 11, 2010 Пријави Подели Написано Јул 11, 2010 Вид и Миљана јесу Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Јул 11, 2010 Пријави Подели Написано Јул 11, 2010 Brate Anatolij, lijepo ti je odgovorio Peđa, a što se drugih tiče i toga šta oni i kako rade, mani se toga, ko smo mi da sudimo bilo kome, svako radi šta želi, i zato ima najveći dar od Gospoda - SLOBODNU VOLJU, ispade svi su drugi krivi osim nas samih. Zavirimo malko dublje u sebe i vidjećemo daleko veću grešnost i ogrehovljenost u sebi nego u bilo kojem biću na kugli zemaljskoj. Kaže meni jedan bivši kolega, znaš ja ne mogu da dolazim na Liturgiju kad vidim ko sve dolazi tamo - a Gospod lijepo reče "Ne trebaju zdravi ljekara - nego bolesni". Ja ti u svakom slučaju želim da riješiš svoje nedoumice, da oprostiš i tražiš oproštenje. Ako je sve licemjerno, gdje je onda tu Ljubav? P.S: pričestih seeeeeeeeeeeeeeeee 0442_feel Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
No name Написано Јул 11, 2010 Пријави Подели Написано Јул 11, 2010 Pričestih se u manastiru Rakovica (u crkvi posvećenoj Svetom arhangelu Gavrilu i Mihailu) 0442_feel 29dz8zk Velika je čast, (ali i odgovornost u vidu ooogromnog samopreispitivanja) učiniti to u crkvi koja je na dvadesetak metara od mesta gde je sahranjen patrijarh Pavle slavabogu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Јул 11, 2010 Пријави Подели Написано Јул 11, 2010 Neka ti bude na zdravlje i spasenje. slavabogu Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
No name Написано Јул 11, 2010 Пријави Подели Написано Јул 11, 2010 Neka ti bude na zdravlje i spasenje. 0442_feel Hvala draga Mileva, takođe 0442_feel slavabogu 29dz8zk Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 11, 2010 Пријави Подели Написано Јул 11, 2010 Честитам ! Чувај сад, не расипај благодат одмах... clap ma pljuskam na sve strane 8086.gif Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јул 11, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јул 11, 2010 8086.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука