Jump to content

Препоручена порука

@Darko

Licnost si tek u zajednici sa Bogom i nikako drugacije. Da mozes da se razvijas u nedogled ali samo

ti raste potencijal kao indvidui ali nisi licnost sve dok ne udjes u zajednicu sa Bogom.

Vrlo prepotentne tvrdnje... imas li neki dokaz za ovo sto lup... pardon, tvrdis?

PS. Ja imam gomile naucnih studija o licnosti i njenom nastanku i razvitku... a ti?

PPS. Tvoj drugar je napisao da religija menja licnost (znaci da licnOst postoji i bez religije samo "drugacija")... a ti kazes da bez boga nema licnosti... kom da verujemo sad kad nas ovako zbunjujete... dogovarajte se kad lup... ovaj tvrdite, ovako ispadate smesni... dobronamerno kazem  bendoff

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Mogu li ja samo u vezi ovoga i ličnosti nešto da kažem, naravno bez pretenzija da bilo šta dokažem, već samo da uputim na nešto.

Skoro sam čitao knjigu B. Višeslavceva "Večno u ruskoj filosofiji" i između ostalog on tu govori (a siguran sam da nije jedini koji je na to upućivao) o tome da je po svojoj prirodi čovek uvek upućen na nešto iznad njega samog i ne samo iznad već na ono najviše i najveće. Svako svesno zaustavljanje čoveka na na određenoj razini može da znači stagnaciju. Npr. on ne zamera Frojdu što je otkrio potencijal koji u sebi nosi libido, već mu zamera što ga je sveo samo na seksualne odnose, negirajući mogućnost sublimacije ka nečemu višem.

Dakle po meni ateizam kao takav nosi jednu pogrešku jer svodi čoveka uvek na nešto iz njegove okoline, odričući mogućnost da je on i nešto više od toga.

Drugo nešto, ateizam odbacuje transcendiranje.

"Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!"
soliver_mouseover.png

Подели на овим сајтовима

@Darko

Licnost si tek u zajednici sa Bogom i nikako drugacije. Da mozes da se razvijas u nedogled ali samo

ti raste potencijal kao indvidui ali nisi licnost sve dok ne udjes u zajednicu sa Bogom.

Vrlo prepotentne tvrdnje... imas li neki dokaz za ovo sto lup... pardon, tvrdis?

PS. Ja imam gomile naucnih studija o licnosti i njenom nastanku i razvitku... a ti?

PPS. Tvoj drugar je napisao da religija menja licnost (znaci da licnOst postoji i bez religije samo "drugacija")... a ti kazes da bez boga nema licnosti... kom da verujemo sad kad nas ovako zbunjujete... dogovarajte se kad lup... ovaj tvrdite, ovako ispadate smesni... dobronamerno kazem  0110_hahaha

da... nema ovde kontradiktornosti... prava ličnost se postaje u zajednici sa Bogom koji je večna ličnost jer LIČNOST (zato Bog i jeste TROJICA,jer da je jedan ne bi mogao da bude ličnost i ne bi mogao biti ljubav-jer koga bi VEČITO JEDAN voleo) se UVEK ispoljava prema nekoj drugoj ličnosti.... jedna individua ne može da bude ličnost...razmisli o sebi...sve što jesi i što smatraš UVEK je upućeno NA DRUGOG.... na drugu ličnost... a ovo što akvillio kaže da bez Boga ne postoji ličnost to je ono što ti shvataš pod pojmom ličnost.... tačnije rečeno-to je ličnost u pokušaju...

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

@Darko

PPS. Tvoj drugar je napisao da religija menja licnost (znaci da licnOst postoji i bez religije samo "drugacija")... a ti kazes da bez boga nema licnosti... kom da verujemo sad kad nas ovako zbunjujete... dogovarajte se kad lup... ovaj tvrdite, ovako ispadate smesni... dobronamerno kazem  4chsmu1

Ovo je isto kao ona rasprava da li je ljubav sam skup elektrohemijskih reakcija. U psihologiji se rec licnost

koristi za jedan pojam a u teologiji za jedan sasvim drugi.

Siromasan nam jezik sta ces. :cheesy:

Moj drugar se pausalno izrazio ali i njemu je sasvim jasna ta razlika.

Подели на овим сајтовима

@Darko

PPS. Tvoj drugar je napisao da religija menja licnost (znaci da licnOst postoji i bez religije samo "drugacija")... a ti kazes da bez boga nema licnosti... kom da verujemo sad kad nas ovako zbunjujete... dogovarajte se kad lup... ovaj tvrdite, ovako ispadate smesni... dobronamerno kazem  :drugarstvo:

Ovo je isto kao ona rasprava da li je ljubav sam skup elektrohemijskih reakcija. U psihologiji se rec licnost

koristi za jedan pojam a u teologiji za jedan sasvim drugi.

Siromasan nam jezik sta ces. facenew22222222

Moj drugar se pausalno izrazio ali i njemu je sasvim jasna ta razlika.

Nesto u teologiji, bilo ljubav ili licnost, uvek je nesto drugo od realnosti i nesto drugacije od ostalih vidjenja stvari. Ljubav u hriscansko-idealisticki-utopijskom smislu veze nema sa osecanjem ljubavi koju ja osecam prema... svojoj devojci. Razumete poentu.

I molim vas nemojte se truditi da mi objasnite, objasnjeno mi je hiljadu puta to sto biste vi hteli sada. 0442_feel

Da, znam.

Подели на овим сајтовима

Nesto u teologiji, bilo ljubav ili licnost, . Ljubav u hriscansko-idealisticki-utopijskom smislu veze nema sa osecanjem ljubavi koju ja osecam prema... svojoj devojci. Razumete poentu.uvek je nesto drugo od realnosti i nesto drugacije od ostalih vidjenja stvari

I molim vas nemojte se truditi da mi objasnite, objasnjeno mi je hiljadu puta to sto biste vi hteli sada. :drugarstvo:

Da, znam.

Upravo zato sto se hriscanstvo ne bavi opisom stvari nego njihovim potencijalom. Tome i molitve i post

i liturgija pre svega da se prevazidju ogranicenja prirode i da se sazive ti ideali u pojmovnim oblicima.

Подели на овим сајтовима

Nesto u teologiji, bilo ljubav ili licnost, . Ljubav u hriscansko-idealisticki-utopijskom smislu veze nema sa osecanjem ljubavi koju ja osecam prema... svojoj devojci. Razumete poentu.uvek je nesto drugo od realnosti i nesto drugacije od ostalih vidjenja stvari

I molim vas nemojte se truditi da mi objasnite, objasnjeno mi je hiljadu puta to sto biste vi hteli sada. 0304_smile4

Da, znam.

Upravo zato sto se hriscanstvo ne bavi opisom stvari nego njihovim potencijalom. Tome i molitve i post

i liturgija pre svega da se prevazidju ogranicenja prirode i da se sazive ti ideali u pojmovnim oblicima.

Savrsenstvo ne postoji niti moze postojati. I dont get it. 

Mani me pseudopoetskog kolektivizma.  мајкл

Nasali se, Ozbiljnilio. Za clanove foruma, samo malko!  мајкл    :drugarstvo:

Necemo ni ja ni Moci da te shvatamo manje ozbiljno.

Подели на овим сајтовима

pseudopoetskog kolektivizma  :drugarstvo: 0304_smile4 мајкл мајкл :) :) 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

Nadam se da se ne smejes meni i nadam se da se ne smejes Akviliju nego sali.  prstgore

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,9194.msg266702.html#msg266702

SCROLL DOWN.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...