Jump to content

Jermenija proglasila ratno stanje

Оцени ову тему

Препоручена порука

2705_76429499_Scr_1_%20099.JPG

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 604
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

@Justin Waters

Cuvena slika ovih dana. Najdonje dno, eto dokle su se spustili Izraelci.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Sreli se Balkan i Kavkaz i pita ga Balkan "Ko si ti."
Odgovara mu Kavkaz "Ja sam ti, samo gori".

Obojena revolucija je koštala Jermene, jer sve ukazuje na dogovoren rat na najvišem nivou.
Sultan i njegov pajac Alijev su pobednici pred narodom. Ni Izrael ne treba zaboraviti, stare su to hazarske veze.
Rusija posle Belorusije još jednom potvrđuje ulogu arbitra na postsovjetskom prostoru koji odlučuje i seče i verovatno dobija smenu vlasti u Jermeniji, a možda i ne u svakom slučaju vojsku ima u obe države. Trenutno joj strateški odgovara to što Turska ruši uspostavljen poredak NATO vođenog SAD i ponašanje poput slona u staklarskoj radnji, ali dugoročno je sukob sa Turskom izvestan. Njima ostaje gorak ukus u pogledu poginulih pilota, stići će verovatno kazna za to, ali opet...
Iran je prećutao jer je tek izašao iz sankcija, ali njima ne odgovara jačanje Turske na severnoj granici sa svim nuspojavama neoosmanizma u vidu radikalnih pokreta i muslimanskog bratstva iza zavese. Još manje im odgovara skriveno instaliranje Izraela u Azerbejžan. U tom smislu položaj Azerbejžana je možda i lošiji od jermenskog, ako uđu preduboko u konkubinat sa Sultanom i Mosadom.

https://www.mycity-military.com/Aktuelna-vojna-desavanja-u-svetu/Jermenija-vs-Azerbejdzan-sukobi-oko-Nagorno-Karabaha_775.html#p2304112

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Justin Waters рече

Njima ostaje gorak ukus u pogledu poginulih pilota, stići će verovatno kazna za to, ali opet...

Za onaj prvi oboren avion u Siriji (od 2 nastradao 1 pilot), Rusi su narednih dana doslovno preorali 3 turkmenska sela, u kojima su se ti drekavci i krili. U toj seriji udara nastradalo je tu na terenu i nekoliko turskih pukovnika (oni su i obucavali drekavce, normalno), ali Turci nisu ni pisnuli oko toga. Em sto su ih Rusi posle uzjasili trajno, i vuku ih `de oce do dan-danas.

Nista oni ne propustaju i ne zaboravljaju, nego igraju velemajstorski i sporo.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Nije dugo trebalo. Ovi se svakako mnogo brze bude nego mi.

...

"Данас су демонстранти у Јеревану упали у канцеларију Фондације за отворено друштво (Сорошева фондација) и уништили је."

Aktuelna-vojna-desavanja-u-svetu/Jermenija
demonstranty-razgromili-ofis-fonda-sorosa-verevane-video

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, obi-wan рече

Nije dugo trebalo. Ovi se svakako mnogo brze bude nego mi.

...

"Данас су демонстранти у Јеревану упали у канцеларију Фондације за отворено друштво (Сорошева фондација) и уништили је."

demonstranty-razgromili-ofis-fonda-sorosa-verevane-video

Pazi šta su ti Jermeni..ušli su u parlament bez problema kao buldozer.

Ako su skontali ko ih je doveo u ovakvu situciju...najeba** se drugojermenima da će svi u egzil ekspresno. 

Na kraju bi se mogli zahvaliti dijaspori na generalnoj podršci i da ih više ne uvjeravaju kako imaju ikakve poluge moći na zapadu, osim što mogu novčano da im pomognu. 

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Justin Waters рече

Pazi šta su ti Jermeni..ušli su u parlament bez problema kao buldozer.

Trebao im je 1 (jedan) dan. Kakav ekspres. :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, obi-wan рече

Za onaj prvi oboren avion u Siriji (od 2 nastradao 1 pilot), Rusi su narednih dana doslovno preorali 3 turkmenska sela, u kojima su se ti drekavci i krili. U toj seriji udara nastradalo je tu na terenu i nekoliko turskih pukovnika (oni su i obucavali drekavce, normalno), ali Turci nisu ni pisnuli oko toga. Em sto su ih Rusi posle uzjasili trajno, i vuku ih `de oce do dan-danas.

Postoji li neki izvor za ovo?

Koliko ja znam, Rusi su samo podvili rep...

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, Tumaralo. рече

Postoji li neki izvor za ovo?

Koliko ja znam, Rusi su samo podvili rep...

Naravno da postoji izvor, ali mi sad ne pada na pamet da prekopavam teme sa preko 1000 strana i masu clanaka iz tog vremena. Ja sam to tad pratio na vojnom forumu, i gledao sam uvek po vise izvora koje tamosnji forumasi navode, da bih uporedjivao, i bas su ih Rusi natamburali junacki.

Ali sta ce ti uopste to? Zar ne pratis citavu tu pricu i situaciju? Rusi su tako "podvili rep" da su prakticno zakljucali celu Siriju, zatvorili sirijski VAP, isterali Turke i njihove drekavce najvecim delom, primirili sirijski deo Kurda, stavili pod kontrolu cak i Izraelsko RV (prvi put je tad, posle mnogo godina, izraelski avion oboren na tim prostorima oko Golana), i sto je najvaznije - vratili jedan minimum normalnog zivljenja tamosnjem stanovnistvu.

Ako ovako Rusi "podvijaju rep", sta li tek bude kad se razgoropade?
A da - udju u Berlin. Ili `de vec.

Подели на овим сајтовима

Представници опозиције на скупу на Тргу слободе у Јеревану најавили су стварање националног одбора за спас.
Ово није страначка борба, ово није борба за власт. Никол Пашињан мора да оде - представник Врховног тела "Националног одбора" Исхкхан Сагхателиан.
У Јеревану су се снаге безбедности окренуле и удаљиле се уз аплауз гомиле која је протествовала.

https://vk.com/timer_21?z=video-194857754_456240094

Појачања су стигла у облику унутрашњих снага безбедности.
Повећава се и број демонстраната.

https://vk.com/timer_21?w=wall-194857754_23777

...

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

"Укратко:
16 пунктова
8 хеликоптера
2 беспилотна "комплекса"
Тигрови, тајфуни, бтр 82а
Војна полиција...
Сво особље прошло Сирију...
Лачински коридор је већ заузет,чека се остатак екипе..."

...

...

Подели на овим сајтовима

image.thumb.png.371cbca0917561834e955361ff76bf2f.png

Evo kad se gleda iz Stepanakerta u pravcu juga, lijevo prema visoravni gdje se nalazi Šuši koji je pao Azerima u ruke..u regionu Šušija su neki drevni jermenski manastiri. Iz Jerevana gledaju na Ararat sa čežnjom i tugom koga drže mrski im Turci, a sada će iz Stepanakerta da gledaju sa čežnjom i tugom na Šuši koga im drže mrski Azeri. Baš im se neda :(

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, obi-wan рече

Naravno da postoji izvor, ali mi sad ne pada na pamet da prekopavam teme sa preko 1000 strana i masu clanaka iz tog vremena. Ja sam to tad pratio na vojnom forumu, i gledao sam uvek po vise izvora koje tamosnji forumasi navode, da bih uporedjivao, i bas su ih Rusi natamburali junacki.

Ali sta ce ti uopste to? Zar ne pratis citavu tu pricu i situaciju? Rusi su tako "podvili rep" da su prakticno zakljucali celu Siriju, zatvorili sirijski VAP, isterali Turke i njihove drekavce najvecim delom, primirili sirijski deo Kurda, stavili pod kontrolu cak i Izraelsko RV (prvi put je tad, posle mnogo godina, izraelski avion oboren na tim prostorima oko Golana), i sto je najvaznije - vratili jedan minimum normalnog zivljenja tamosnjem stanovnistvu.

Ako ovako Rusi "podvijaju rep", sta li tek bude kad se razgoropade?
A da - udju u Berlin. Ili `de vec.

Pa ne znam za sve to, nego konkretno za obaranje aviona i ubistvo pilota u Turskoj.

Propustio sam da su im se Rusi osvetili za to i ne mogu nigde da nađem vest o tome.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...