sasluzitelj Написано Јун 27, 2009 Пријави Подели Написано Јун 27, 2009 akatiist je zbir molitava ikosa i kondaka spevanih u cast Gospoda, Presvete Bogorodice, svetih ili odredjenog praznika. Osobenost je sto se obavezno cita stojeci. Najstariji je Akatist Bogorodici Blagovestenjski i potice iz 6 veka. Kondak je pohvalna pesma u cast svetitelja ili praznika ili jedan od bazicnih cinioca akatista dakle u akatistu ima 13 kondaka oni opisuju uvodno proslavljanje svetoga koje se razradjuje slavoslovno ikosiom kojih ima 12 radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Јун 27, 2009 Пријави Подели Написано Јун 27, 2009 tropar je osnovna bogosluzbena pesma ispevana u cast svetoga ili praznika kanon je splet od 9 bogosluzbenih pesama koje se peva na svakome jutrenju zavisno od svetoga odn praznika radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
чтец Филип Написано Јун 27, 2009 Пријави Подели Написано Јун 27, 2009 Hvala braco! Ако желиш да нађеш пут који води у живот, тражи на том путу Који рече ''ЈА САМ ПУТ, ИСТИНА И ЖИВОТ; ЈА САМ ВРАТА'' (Јн.14:6, 10:9), и тамо ћеш наћи, али тражи јако пажљиво јер је ''мало оних који нађоше'' (Мт 7:14) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Јун 30, 2009 Пријави Подели Написано Јун 30, 2009 hvala ako je to uopste vazno :cheesy2: mislim rodjendan radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јун 30, 2009 Пријави Подели Написано Јун 30, 2009 Је ли ти рођендан данас Димитрије ??? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Јун 30, 2009 Пријави Подели Написано Јун 30, 2009 pa da ali ja tome ne pridajem narocitu vaznost radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јун 30, 2009 Пријави Подели Написано Јун 30, 2009 Ооооооооооо,нека је са срећом Е,могло је да пане једно посно прасе pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Јун 30, 2009 Пријави Подели Написано Јун 30, 2009 da da posno prase i mrsan krompir bas se uklapa a radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јун 30, 2009 Пријави Подели Написано Јун 30, 2009 И посни крављи сир pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Јун 30, 2009 Пријави Подели Написано Јун 30, 2009 radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јун 30, 2009 Пријави Подели Написано Јун 30, 2009 Па здравље и љубав нека ти буду вернији пратиоци од сопствене сенке Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јун 30, 2009 Пријави Подели Написано Јун 30, 2009 А ево и једно посно прасе а за мрсан кромпир сами се побрините Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Јун 30, 2009 Пријави Подели Написано Јун 30, 2009 radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
micko54 Написано Јул 1, 2009 Пријави Подели Написано Јул 1, 2009 Zaboravili ste i posnu sprzu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јул 1, 2009 Пријави Подели Написано Јул 1, 2009 Zaboravili ste i posnu sprzuovo je nizak udarac :cmizdrenje:Na frižideru mi stoji poruka markerom NE DIRAJ ?VARKE Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука