Jump to content

Предавања, беседе и разговори оца Димитрија Плећевића

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван Цветковић

Препоручена порука

Najbolje dodji 29.avg. ujutru oko 8 pa na liturgiju u manastir traje oko 75 min i onda da pricas sa igumanom malko, i onda do mene  klapklap i  30. sam u Mitrovici imam Juniorski kup  319.gif,

Бог је љубав што небо спушта к земљи и човек је љубав што земљу диже к небу!!!

Подели на овим сајтовима

Imali smo malih nesporazuma oko opcije "odjavi se", g-dja Vizantiona(moja mama) je zaboravila da se odjavi dakle ove dve poruke sam ja napisao. Cucemo se Dimo

Ако желиш да нађеш пут који води у живот, тражи на том путу Који рече ''ЈА САМ ПУТ, ИСТИНА И ЖИВОТ; ЈА САМ ВРАТА'' (Јн.14:6, 10:9), и тамо ћеш наћи, али тражи јако пажљиво јер је ''мало оних који нађоше'' (Мт 7:14)

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

али то је вец питанје канониѕације и обрадјено је не другом месту но написацу касниеј опширно

radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici

Подели на овим сајтовима

nema vecih i manjih svetitelja, vise se moze govoriti o tome da ima poznatijih ili manje poznatih, postovanijih ili manje postovanijih. Spregom istorijskih momenata kod nas Srba doslo je do formiranja crvenih slova gde su sva uglavno m Gospodnji i Nogorodicini praznici i tek nekoliko svetiteljskih. Zbog vlikog postovanja u nasoj pomesnoj crkvi ime svetitelja Vasilija je ubelezeno crvenim slovom, kao i i ime svetitelja Petra Cetinjskog poslednjih godina.

Подели на овим сајтовима

dakle svetiteljstvo je direktno vezano za spasenje mi sada kao zemaljska crkva Duhom Svetim prepioznajemo vrlinske ugodnike vere ciji nam svesteni primeri sluze za jacanje u nameri da se spasemo. Mi dakle podrazavamo Gospoda odnosno tezimo evandjeeljskom idealu ali takodje pohvaljujemo i priznajemo podvige vrlinskih ljudi svetih. Pun i jasan blagoslov svetosti pokazace s eu dogadjaju Drugog dolaska Gospodnjeh kada ce se  jasno razluciti spasene od onih drugih.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...