Jump to content

Предавања, беседе и разговори оца Димитрија Плећевића

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван Цветковић

Препоручена порука

• Гости

Објављени радови:

1. Акатист и молбени канон Светитељу Николају Жичком, издање аутора, Београд 2005.

2. Српски Светачник - саборник животописа светитеља, светиња и чудотворних икона у Српској Православној Цркви, Словенско слово, Београд, 2006.

3. Свети Превлачки мученици - тајна пројављена мироточењем, Манастир Светог арханђела Михаила на Превлаци, Превлака, 2007.

4. Свети великомученик Прокопије заштитник града Ниша, Центар за Црквене студије, Ниш, 2008.

Књиге у припреми:

1. Свети свештеномученик Авакум Београдски и његово време

2. Литургијско поштовање светитељских моштију

Богослужбени радови:

1. Акатист свештеномученику Јоаникију митрополиту Црногорско-приморском

2. Акатист свештеномученику Авакуму Београдском

3. Акатист преподобном Ромилу Раваничком

4. Акатист Пресветој Богородици у част Њене свете Иконе Умиљење Јовањско

5. Акатист Пресветој Богородици у част Њене свете Иконе Умиљење Сочаничко

6. Житије, служба и акатист Светим новомученицима Момишићким, Подгорица, 2008.

7. Акатист Свештеноисповеднику Кирилу Далматинско-бокељском

Чланци и студије:

1. Свети свештеномученик Јоаникије Црногорско-приморски, Православље, 2000.

2. Обезбожење крсне славе, Политика - Магазин, 2003.

3. Светитељи и светиње епархије шумадијске, Каленић. 2007.

4. Свештеномученик Јоаникије сведочитељ живота непролазног, Апостолски весник бр.1,

Аранђеловац, 2007.

5. Првоврховни апостоли Петар и Павле еванђељски примери покајања и спознања Апостолски весник бр.1, Аранђеловац, 2007.

6. Свети арханђели и анђели Божији, Апостолски весник бр.2, Аранђеловац, 2008.

7. Светитељ Николај Мирликијски Чудотворац. Апостолски весник бр.2, Аранђеловац, 2008.

Прикази и предговори књигама:

1. Педесетница - огњиште Духа Светога (приказ књиге Педесетница, саборник лудости проповједања, аутора јеромонаха Илариона Ђурице)

2. У љубави, радости и нади - Преподобни Јустин Сведочитељ Васкресења (предговор збирци песама о преподобном Јустину Новом, аутора јеромонаха Илариона Ђурице)

3. Вама је отац ђаво, јер је он лажа и отац лажи (предговор књизи Ујед за Душу, аутора Ивана Ивановића)

4. Свештени миомирис Великог Григорија (предговор српском издању Дијалога, светитеља Григорија Великог; издавач: Ambrozijana Serbica, 2007.)

Форумско име г. Димитрија Плећевића је sasluzitelj

Подели на овим сајтовима

• Гости

Српски Светачник

Постављена слика

У књизи Српски Светачник по први пут су на једном месту објављена житија Српских светитеља (званично прослављених, пред прослављењем, на гласу светости, светих заборављених имена, светих чији је спомен утихнуо) светиње и чудотворне иконе српсих манастира и цркава.

На 320 страница у пуном колору описано је четири стотине житија светих, пет стотина двадесет српских светиња, као и сто чудотворних икона. Књига је богато илустрована са триста десет икона и фотографија, што чини богату фото архиву српских светитеља, светиња и чудотворних икона.

Српски Светачник издат је по благослову Високопреосвештеног архиепископа цетињског, митрополита црногорско-приморског, зетско-брдског и скендеријског и егзарха свештеног трона пећког др Амфилохија.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Свети Превлачки мученици

Постављена слика

У књизи Свети Превлачки мученици тајна пројављена мироточењем описана је историја Превлачке светиње и повест о мученичком страдању њених монаха средином XV века, као и небо тајни догађај открића њихових светих мироточивих моштију крајем XX века и многобројна чудеса која су се догодила заступништвом ових великих и многопоштованих новојављених угодника Божијих.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Свети великомученик Прокопије

Постављена слика

Књига Свети великомученик Прокопије открива заборављену причу о преносу светитељевих моштију из Палестину у царски град Ниш, као и њихов даљи пут. Средњовековни Ниш био је на чудесан начин обасјан славом и покровитељством Светога великомученика Прокопија, која се може упоредити једино са славом коју вековима има град Солун над којим стражи прослављени великомученик Христов Димитрије Мироточиви.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ипођакон Димитрије Плећевић говори о Светитељима просијавшим у српском народу и о Светим Превлачким мученицима.

Преузмите аудиотеку:

http://www.svetigora.com/node/3378

Подели на овим сајтовима

????? ?? ???? ????? ?? ???? ??? ?????????!  0110_hahaha

Gde smem pa da opet budem mirosnica 0202_238

0110_hahaha

Ali pošto Dimitrije može sin da mi bude volela bih da moj sin kada izraste u mladi?a ima tu ljubav u sebi koju ima Dimitrije :smiley:

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Da,Milice,u pravu si.Dimitrije je veliko srce.Za sebe mogu da kazem da imam cast da ga poznajem i ogromnu srecu i zadovoljstvo da ponekad razgovaram sa njim.On je jedno toliko smireno i blagorodno stvorenje.Pun je ljubavi za ceo svet.Ja bih volela da dostignem taj stepen smirenosti,koji on ima.I pravi je prijatelj.Kad mi on kaze:"Seko",to nije farisejska fraza,on to zaista misli i oseca.Mnogo ga volim i postujem.I divim se

Gospodu kako je satkao takav unikatan cvat u svojoj basti!  0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

sta vam je sestrice jeste li vi sigurne u te hvalospeve koje pisete, sve to nije tako znate ja sam covek kao i svaki drugi umem i da se ljutim, bezrazlozno gnevim...

radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Nikad da ulovim Dimu, kad ces doc kod mene ?  :smiley:

Ако желиш да нађеш пут који води у живот, тражи на том путу Који рече ''ЈА САМ ПУТ, ИСТИНА И ЖИВОТ; ЈА САМ ВРАТА'' (Јн.14:6, 10:9), и тамо ћеш наћи, али тражи јако пажљиво јер је ''мало оних који нађоше'' (Мт 7:14)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...