Jump to content

Предавања, беседе и разговори оца Димитрија Плећевића

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван Цветковић

Препоручена порука

raduje me sto ste radosni u Gospodu bratijo i sestrice  :D

a kako da ne budemo radosni...jer gde je dvoje sabrano u Ime moje, tu sam i Ja...A nas je ovde ihahahaj :Dkao u školi...u?enje..odgovaranje..pa odmor :cmizdrenje:

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Dimitrije Plecevic je imao juce predavanje na temu darovi Boziji u Beogradu u klubu Bogotrazitelj kod Saborne crkve i predavanje mi se jako dopalo. Ovom prilikom bih ga pohvalio. toliko od mene.  :drugarstvo:

ctec Filip

Ако желиш да нађеш пут који води у живот, тражи на том путу Који рече ''ЈА САМ ПУТ, ИСТИНА И ЖИВОТ; ЈА САМ ВРАТА'' (Јн.14:6, 10:9), и тамо ћеш наћи, али тражи јако пажљиво јер је ''мало оних који нађоше'' (Мт 7:14)

Подели на овим сајтовима

и добро где је тај текст ваше  високо ипођаконство      0104_cheesy

Треба ми за рубрику интервјуи , чланци и беседе :drugarstvo:

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

Хахаха,ово високо ипођаконство ми је пало на памет кад је владика Атанасије стајао међу народ и дођао неки свештеник да му пољуби руку и узме благослов и владика му вели:Шта вам треба ваше високо протојерејство  0104_cheesy

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

u nedelju 19. jula u 19 h u manastiru Miholjska Prevlaka odrzacu predavanje na temu Sveti Prevlacki mucenici tajna projavljena mirotocenjem

Bog se javlja svetu i coveku na mnoge samo njemu znane nacine. jedan od cudesnih svedocanstava projave blagopdati Duha Svetoga su i svete mosti. One su ikonicna potvrda nepropadljivosti buducega carstva i nasega savaskresenja u vaskresenju Gospodnjem.

Svete mosti se svakako projavljuju u crkvi na nasu korist i to upravo u punoti vremena.

Svojstva nekih su miomiris i mirotocenje sto su dve usko povezane pojave.

Miomiris nije nista drugo do mikromirotocenje koje se projavljuje u vidu ishodjenja mirisa. U nekim slucajevima se mikromirotocenje pretvara u makromirotocenje i dolazi do formiranja kapljica svetog mira.

Blagouhanje i mirotocenje ne moraju biti i nisu svopjstvo svih mostiju svetih. To su cudesne pojave koje sobom nose odredjeni poucni usmeravajuci smisao. Dubokog sm uverenja jer sam pratio pojavu, da je mirotocenje mostiju svetih Prevlackih mucenika imalo za cilj da uspavanu i zaboravljenu obitelj vaskrsne, poput semena koje je isklijalo iz oltara srusene svetinje.

o tome mozes cuti u mom izlaganju o prevlackim mucenicima u rubrici audio video

radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici

Подели на овим сајтовима

ima duze vremena kad sam  slusala liturgiju  preko interneta  mislim  sa cetinjskog manastira  daje bio prenos ,jos mi nije jasno odkud  ,rasirio se miris  sto nisam najpre znala staje ,uz to miris tamjana  iako nisam imala uopste tamjana ,tako dasam  taj miris  mnogo dugo i  cesto  mogla osjetiti ,  bilo gde dasam  ,nekad u prirodi nekad  u gradu medju mnostvom naroda ,jednostavno  taj isti miris , vise puta sam mislila  daje to neka krema dok jednom  mi jedna katolkinja  nemica ispricala slucajno da imaju mirotocive ikone ,onda sam pocela po internetu da trazim o tako necemu  ,kako uvek nijemi jasno jos uvek odkud  mi tako miris dolazio dugo

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...
  • Гости

Постављена слика

Биографија

Димитрије З. Плећевић (на светом крштењу Невен) рођен је 1983. године у Јагодини. Као гимназијалац обрео се у славној Царској Лаври, манастиру Светог Арханђела Михаила на Превлаци, где је под благословеним окриљем Светих Превлачких мученика открио свој

списатељски дар. Своје прве стихове посветио је управо тајновитом, свештеном спомену поменуте Лавре и њених мученика. Писањем у оквиру литургијско-богослужбених и хагиографских темата бави се неколико протеклих година.

У чин чтеца и ипођакона рукопроизведен је од стране Високопреосвештеног Архиепископа Цетињског, Митрополита Црнoгорско-приморског др Амфилохија 10. маја 2007. године у манастиру Михољска Превлака, када прима име Димитрије у част великомученика Димитрија Солунског.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...