Jump to content

Избори 2020 (21. Јун)

Оцени ову тему

Препоручена порука

Па чак и РТС, додуше штуро.

WWW.RTS.RS

Учесници протеста у организацији Покрета "Доста је било" окупили су се испред зграде парламента што је, како су најавили, увод у блокаду Народне скупштине сутра у 9.00...

Подели на овим сајтовима

Отишао сам и на... Пинк и нашао само једну вест у вези са легалношћу избора. Неки напредњак одговара на бледуњаво саопштење Ђиласа које су људи на твитеру исмејали. Не помиње Радуловића, протест и сутрашњу блокаду "скупштине".

PINK.RS

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Aleksandar Marković ocenio je danas da "političke kukavice i secikese" iz Đilasove grupacije koja sebe sada naziva udruženom...

Подели на овим сајтовима

On 1.8.2020. at 21:09, haveaniceday рече

jedini politicki nacin kojima to moze da uradimo jeste da se fokusiramo na politiku samoodgovornosti.

Поздрављам одговор. Негде сам и ја тражио решење (или узрок, како се коме свиђа) у моралној одговорности али пре свега у системима вредности код грађана.

Нисам баш најбоље разумео "политику одговорности". Ако имате партократију, односно апсолутну владавину и контролу једне странке као код нас, онда се та странка неминовно (али и смишљено) намеће као извор система вредности (као у комунизму рецимо) и опет, намеће путем режимских медија тај систем (не) вредности грађанима.

Забрињавајуће није то што они наштелују изборе како њима одговара, више забрињава чињеница да они имају 800.000 чланова (из ко зна којих разлога), што успеју да докупе што кешом (плаћали си 3 хиљаде сада да се гласа за њих) што неким статусом или послом, још бар 300.000 грађана (плашим се да кажем да је ова цифра можда чак и дупло већа).

Значи још увек смо као народ у режиму рада продаје вере (уверења, достојанства, слободе) за вечеру. Отприлике да то вучемо још од комунизма, од ког се морално, реално, никад нисмо опоравили.

Намеће се решење: Црква, Христос. Али Христос кроз Цркву. И ту се наилази на скоро па, непремостив проблем. Бивате засути критикама и лошим примерима и искуствима грађана везаним за свештенство. Колико пута су ме надјачали и поклопили аргументима против. Јер ово грађанство из горњег описа се делимично слило у цркву након пада комунизма (који код нас никад није био прави) а да притом се није преумило, променило систем вредности, и сада убирамо плодове тога немара, што духовно што грађански. 

Морам да признам да, што се тиче државе и грађана, нисам оптимиста.

Подели на овим сајтовима

@nikola a  hvala Nikolice

DJB Sale jedini imao muda da hohštaplerima stavi do znanja!

Nadam se i da će mikronezijska opozicija nešto mrdnuti ubuduće

Nažalost ovi se ničega ne stide

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...