jovanstanic Написано Март 22, 2020 Пријави Подели Написано Март 22, 2020 пре 17 минута, gavrosaurus рече Ipak, još nešto gore zabeleženo je u Novom Sadu, gde je veliki broj građana stajao u redu ispred crkve kako bi se pričestili... Istom kašičicom! Ne da se niko nije usudio da uradi ono što je uradio patr. Kiril nego niko to nije smeo čak ni da prokomentariše (osim nas na forumu). Sada to guranje glave u pesak ima da se obije svima o glavu. Жика and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Март 22, 2020 Пријави Подели Написано Март 22, 2020 Пре сат времена, ana čarnojević рече На једној мрежи круже снимци са причешћа у некој порти, на истој мрежи на којој жена каже да људи у продавници сумњичаво гледају на човека који им изгледа као да има више од 65 год и да хоће да га пријаве, па му она у одласки шапуће да бежи.... тражи се да се забрани рад СПЦ. Ко успе да се причести на Васкрс, на здравље му и спасење. Јер... придржавамо се. Свеопште лудило. У цркви где сам ја био нормално понашање. Као у редовно стање. Причасника као у време кад није пост, значи нешто мањи број него у нормално време поста, око стотинак. Литургија мало краћа, скратили део за оглашене, што је скроз ОК. Руке се целивају, као и крст, можда мало мање, ал свако има избор. Све како треба. Надам се да неће бити снимака из цркве, како не би свештеницима направили проблем ana čarnojević је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jovanstanic Написано Март 22, 2020 Пријави Подели Написано Март 22, 2020 пре 7 минута, Ђорђе Р рече Надам се да неће бити снимака из цркве, како не би свештеницима направили проблем A, inače, problema nema? Blago nama. Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Март 22, 2020 Пријави Подели Написано Март 22, 2020 O. Ivan veceras cita akatist na svom fb profilu. Ko moze i zeli neka prati. Ivan Cvetkovic ime profila. Spremite kadionice i tamjan. Aleksandra_A је реаговао/ла на ово 1 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Март 23, 2020 Пријави Подели Написано Март 23, 2020 пре 20 часа, ana čarnojević рече ...u buducnosti ce doneti nesto sto ne mozemo da predvidimo. cisto osecaj. Управо је ово ствар о којој треба размишљати. Имали смо у блиској прошлости разне ситуације након којих су донети разни у најмању, руку чудни прописи и погрешне одлуке. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вукашин Написано Март 23, 2020 Пријави Подели Написано Март 23, 2020 пре 31 минута, Вилер Текс рече Управо је ово ствар о којој треба размишљати. Имали смо у блиској прошлости разне ситуације након којих су донети разни у најмању, руку чудни прописи и погрешне одлуке. Треба бити отворен и за таква мишљења. Не бих се изненадио да се у будућности хришћани и наша сабрања нађу на удару, а неки формални разлог може бити и спречавање разних епидемија. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Maslacak_ Написано Март 23, 2020 Пријави Подели Написано Март 23, 2020 @ana čarnojević Kad pogledam slike iz Italije, pomislim najbolje sve zatvoriti mjesec, dva samo da nas ovo zaobidje... A opet, mozda si u pravu, mozda i koriste situaciju i za to...ne znam ni sama...sacekacemo neku odredjeniju odluku patrijaha. Ako se ispostuju sva pravila sto se ne bi sluzilo...sad moze i napolju... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Март 23, 2020 Пријави Подели Написано Март 23, 2020 Fora je mozda i recimo hipoteticki, ako bi ne daj Boze korona trajala recimo 6 - 8 mesece, znaci i crkve zatvaramo toliko. Ili, jos jedan hipoteticki scenario, na primer sta bi bilo pre 100 - 200 godina, kada bi korona i stvarno trajala ko zna koliko godina kao sto su te razne epidemije i vladale u proslosti i odnosile milione zivota : https://www.slobodnaevropa.org/a/historija-bolesti-zaraza-pandemija-kuga-kolera-grip/30478110.html I, onda bi i crkve znaci trebalo da budu zatvorene godinama,... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dimitrije Написано Март 23, 2020 Пријави Подели Написано Март 23, 2020 Fora je mozda i recimo hipoteticki, ako bi ne daj Boze korona trajala recimo 6 - 8 mesece, znaci i crkve zatvaramo toliko. Ili, jos jedan hipoteticki scenario, na primer sta bi bilo pre 100 - 200 godina, kada bi korona i stvarno trajala ko zna koliko godina kao sto su te razne epidemije i vladale u proslosti i odnosile milione zivota : https://www.slobodnaevropa.org/a/historija-bolesti-zaraza-pandemija-kuga-kolera-grip/30478110.html I, onda bi i crkve znaci trebalo da budu zatvorene godinama,... Haahahaha 100-200 g,pa nismo mi u 13 veku,medicina je mnogo napredAko ovaj ludak ne shvata šta radi sa državom,pola mera ne funk. Nadam se da neće pol čas još 10 dana,jer bi otušlo sve u 3 lepe Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Март 23, 2020 Пријави Подели Написано Март 23, 2020 Управо сада, Dimitrije рече Haahahaha 100-200 g,pa nismo mi u 13 veku,medicina je mnogo napred Dimitrije nisu bas razumeo sta sam hteo da kazem,.... u pitanju je mentalni sklop, ako danas tako radimo i zatvaramo crkve i suspendujemo sluzbe, onda da recimo zivimo tamo pre 100 -200 g. i tada bi zatvarali crkve i sluzbe i pricesce na godine,.... sto samo plasticno ukazuje na apsurd toga, pa ajde zatvoricemo malo crkvu i da to nije bas neko idealno resenje. Nisam siguran da su bas tako postupali u ta stara vremena. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Март 23, 2020 Пријави Подели Написано Март 23, 2020 Пре сат времена, ana čarnojević рече пре 2 часа, Вилер Текс рече Управо је ово ствар о којој треба размишљати. Имали смо у блиској прошлости разне ситуације након којих су донети разни у најмању, руку чудни прописи и погрешне одлуке. Шта знам, видим да и о Ненад Илић мисли слично, тамо где сада одступимо следећи пут биће лакше. А све на фору... због других, љубав за друге, мислите на друге, вуци у кожи јагњећој. Не могу никога да заразим ако одем са маском, ником не прилазим до тамо, причестим се, вратим, испоштујем све мере. Или могу? Осим тога остајем кући у карантину наравно. Мени је најчудније (понављам се 100ти пут), просто не могу да се не питам, како то да глобалисти одједном пропагирају изолацију уместо глобализације због које су разарали државе и поробљавали народе? Како то да их није више брига за профит (тако изгледа сада) него се само, јадни, брину за здравље људи? А уништавају и људе и планету (природу) својом похлепом. То питање ме много брине. Не улазећи у то је ли вирус убачен или се сам појавио. И одједном цео свет у блокади....па било је 10тине опаснијих вируса и више смрти. Одакле сад ово одједном? Делим сумњу са оцем Ненадом и то је прво што ме почело мучити око овога... gavrosaurus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dimitrije Написано Март 23, 2020 Пријави Подели Написано Март 23, 2020 Jesu,tako su postupali,zato eto je smrtnost bila ogromna,skoro polovina je izginula... Ima kod Petrarkinog barata ja mislim, koji je bio u manastiru,da je rekao, zaključavam manastir i odlazim,ostali smo samo ja i pas,nema više nikog Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Март 23, 2020 Пријави Подели Написано Март 23, 2020 https://web.facebook.com/photo.php?fbid=10219268994308145&set=a.10200705090742158&type=3&theater Драги моји пријатељи, браћо и сестре, вечерас у 20:30 ћемо опет служити Акатист блаженој матери Ксенији који ћемо преносити уживо на мом фб профилу, да сви који гледате можете на неки начин учествовати, и ако смо удаљени телесно једни од других, духовно смо повезани. Као и синоћ, поменућемо вас у молитви за здравље и спасење. Да бих могао да прочитам ваша имена (ужа породица, пријатељима кажите ако желе нека се сами јаве) молим вас да их остављате искључиво испод ове објаве на профилу (не на групама, страницама где је ова објава подељена), да у вашим домовима за време читања припремите кадионицу с тамјаном која ће горети, такође ако имате свећу или кандило. Објаву можете да поделите у групама, на вашим страницама и профилима. Видимо се у 20:30. Господ да вас све чува, молитвама блажене матушке Ксеније. Aleksandra_A, ronin, JESSY and 2 осталих је реаговао/ла на ово 2 3 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Март 25, 2020 Пријави Подели Написано Март 25, 2020 On 23.3.2020. at 11:10, ana čarnojević рече Шта знам, видим да и о Ненад Илић мисли слично, тамо где сада одступимо следећи пут биће лакше. А све на фору... због других, љубав за друге, мислите на друге, вуци у кожи јагњећој. Не могу никога да заразим ако одем са маском, ником не прилазим до тамо, причестим се, вратим, испоштујем све мере. Или могу? Осим тога остајем кући у карантину наравно. Свако према својој вери. Никога не осуђујући никоме не придикујући ни због чега. Ја мислим тако. пс: Мислим и верујем да је било какво довођење у везу Светог Причешћа и заразе апсолутни промашај. Milica Bajic, Вукашин and Aleksandra_A је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Март 25, 2020 Пријави Подели Написано Март 25, 2020 On 23.3.2020. at 13:21, Flojd рече https://web.facebook.com/photo.php?fbid=10219268994308145&set=a.10200705090742158&type=3&theater Čiji je ovo profil? Mene ovaj link vodi samo na moj fb nalog. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука